X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamuśki z rocznika 87'
Odpowiedz

Mamuśki z rocznika 87'

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ogólnie Szotka miałaś czekać? U mnie mówili ze 4 tyg i ule dni wczesniej miałaś wynik?.No ja tez będę musiała czekać do wizyty bo mam miec echo serca dzidzisia robione i zobaczymy co tam wykarze.
    U mnie to corka juz wychodzi z przeziębienia wraz z mezem no i teraz troche sie na mnie rzucili..mam nadzieje ze szybko minie:) no i Tobie Szotka tez życzę zdrówka:)

Szotka lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:40

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka mi to jeszcze pomógł paracetamol bo wszystko mnie bolalo a to wiem ze w ciąży można brać:).I jedna tabletka wczoraj i dzis i troche odzylam:)

A dzis zaczął mi się 18 tydzień i poczułam pierwsze delikatne ruchy dziecka:))

baassiia, Szotka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:41

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepsza polowka niż wcale:).
    Zawsze troche powinno być lepiej:).Ja tez staram sie brać w ostateczności aby w miare funkcjonować:)

No mam nadzieje ze Dzidziuś daje znać ze wszystko dobrze.
    W sumie biochemie w pappie miałam w porządku i oby tak zostalo:)

Szotka lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Szotka za cieple słowa i będę sie ich trzymać:)).
    No Maluch aż taki slaby nie może byc skoro daje o sobie znać:)
    A i przypomniało mu się na kaszel bardzo dobry jest syrop z cebuli i my właśnie go robimy:)
    Z Corka jak bylam chora to mi super pomógł bo aż dusil mnie kaszel a to naturalny zdrowy lek:)
    My dziś zrobiliśmy sobie spacer do mc Donalda na obiadek a potem dłuższy spacer nad rzekę karmić kaczki bo tska ladna pogoda aż chce sie wyjść:)

Szotka lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to faktycznie Cie rozlozylo ze i goraczka...Mnie z kolei bardzo kaszel dokucza aż dzis 3 razy czkawkę miałam..
    Oj czuć bylo wiosnę w powietrzu:).
    A u Ciebie Iza tez szaleje w brzuchu?:)
    Ja pamiętam jak Roksi mi szalala w brzuchu i czułam jak się przeciąga bo stopy na brzuchu sie pokazywaly no i często miała czkawkę i takie śmieszne uczucie jak brzuch skacze:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to juz tez troche wazy i będzie jeszcze więcej przybierać:)
    Moja przy urodzeniu wazyla 3580 i 54dluga także kawal baby:).No kaszel jest uciążliwy i co chwile pije ciepla herbatę by tak nie dokuczal.Na szczęście nie boli gardło wiec jakis plus:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naturalnie rodzilam w 39 tyg.O 3 nad ranem odpadl mi czop i zaczely mi bardzo wolno wody odchodzić i jeszcze sie wykapalam ubralam i mąż tez i do szpitala.chwile czekaliśmy i potem lekarka mnie badala a salowa zaaplikowala lewatywę (kazdej przeważnie robią by nie miec niespidzianki przy porodzie:)) ale nie jest az taka straszna.potem godz miałam podlaczone ktg ale wogole wtedy skurczy nie miałam.Dali oksytocyne i potem się zaczelo..Nie powiem bardzo bolaly ale mąż byl caly czas ze mną i to bylo dla mnie duże wsparcie.
    No i tez zaczelam wymiotować chwile bo szyjka zaczela sie rozszerzać ale to nie kazda rodzaca ma.
    No i przebili mi worek owodniowy i zaczelo sie wypychanie Mlodej ale sam jej poród trwal 20 min a do mnie to byla wieczność:).
    Ale miałam cuwte krocze tylko w skurczu wiec prawie nic nie czułam.
    A mój byl dumny ze mogl odciąć pępowinę:)
    No a mala urodził sie 8.20.
    Potem jeszcze trzeba urodzic lozysko ale tego prawie nie czuć no i lekarze badaja czy wszystko bylo ok.no i szycie przy tym to juz miałam bdb niski próg bolu a młoda kekarka caly czas przepraszala ze musi:).
    I potem godz na sali leżąc a potem przewieźli mnie na normalna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 08:41

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój poród to Pikus w porównaniu z tym jak od koleżanek słyszałam ze rodziny po ileś tam godz...
    Opiekę miałam tez dobra w szpitalu a Mala byla bardzo grzeczna i w większości spala:).
    Po 3 mies zaczely sie kolki i duszy placz.a teraz ogląda siebie na zdjęciach jak byla mniejsza i sie smieje:)

Szotka cieszę sie ze lepiej sie czujesz:)
    Ja na szczęście noc dobrze przespalam a teraz znowu kaszel dokucza-jak ja nie lubię byc chora...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 08:47

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Szotka jakby co przy porodzie nie zgadzaj sie na wyciąganie glowki dziecka kleszczami czy żeby lekarz kladl sie Ci na brzuch bo z tego może byc wielka tragedia!:(
    Ja tak nie miałam ale kiedys czytałam ze lekarz sie położył na brzuchu-niby chcial pomoc a dziecku zlamal kręgosłup.
    Znajomej siostry chcieli wyciągać synka kleszczami ale się tez nie zgodxila i miała cesarkę.pomęczyła sie ale miała zdrowe dziecko:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie też czosnek pomaga, no i mi też duuuużo snu, trzeba się wygrzać w łóżeczku po prostu :)

Agness27 ogólnie masz bardzo pozytywny ten poród, tzn bez większych komplikacji :) Wiadomo, że ból straszny itd, ale najważniejsze, że zakończony pomyślnie :)

Mnie mama jak rodziła, to też lekarz ten brzuch naciskał, bo byłam duża 4.25 kg, a wtedy rzadko robili CC ze względu na masę, ale ze mną wszytko ok było.

Ad lewatywy. Dla mnie ten zabieg jest upokarzający, ale podobno pomaga w akcji porodowej, no i poza tym nie chce kupy zrobić przy porodzie :/ więc się zgodzę. Pytanie takie, w 7 mies miałam problemy z zaparciami i lekarz te czopki glicerynowe zalecił, z tym, że z takim czopkiem wytrzymam max 1-5 min, bo organizm tak się tego chce pozbyć :p Efekt żaden, bo po wypadnięciu czopka, nic za wiele się nie działo. Generalnie zwątpiłam w te czopki i jakoś dietą sobie pomogłam. Czy lewatywa też tak działa gwałtownie jak te czopki? Dodam, że dla mnie ten czopek to mega dyskomfort i okropność :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 14:38

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ