Mamuśki z rocznika 87'
-
WIADOMOŚĆ
-
Leci, leci Z okazji 36t0d nowe fotki. Teraz już brzuszek jest duży ale powiem Wam, że tak psychicznie lepiej się teraz ze sobą czuje, bo dużą część ciąży nie wyglądałam jak w ciąży tylko jak z wielką oponą Teraz brzuchol duży i jakoś tak przychylniej na siebie patrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:04
Agness27, Szotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześc dziewczyny:)
Jak tam wyprawke dla swoich pociech macie całą nowa czy tez odkupywana od znajomych??
Ja jak zobaczyłam ceny w sklepach to masakra.
Wiadomo posciel,pieluszki to musza byc nowe no i do szpitala kilka nowych kupie
Sama radośc jak sie takie małe rzeczy pierze,prasuje:)
-
Agness27 wrote:Cześc dziewczyny:)
Jak tam wyprawke dla swoich pociech macie całą nowa czy tez odkupywana od znajomych??
Ja jak zobaczyłam ceny w sklepach to masakra.
Wiadomo posciel,pieluszki to musza byc nowe no i do szpitala kilka nowych kupie
Sama radośc jak sie takie małe rzeczy pierze,prasuje:)
Kupiliśmy łóżeczko, pościele, komodę i całą higieniczno - kosmetyczną wyprawkę.
Wg mnie można spokojnie jakąś pakę używaną kupić, ewentualnie second hand jak masz czas chodzić. A pojedyncze rzeczy kupować nowe (takie w gości). Ja pomimo tego, że dostałam dużo, to jak coś bardzo ładnego zobaczyłam to dokupowałam + dostaje jako prezenty też nowe rzeczy.
A z takich tańszych sklepów to dość spory wybór jest w Textil Market i Pepco, ale nie polecam kupować online, bo lepiej "wymacać" różnie bywa z jakością
-
No ja pod nosem mam i pepco i textil takze będzie w czym wybierać
Ja tez zawsze brałam jak ktos cos dodawał mi dla córki i w zamian cos kupowałam żeby nie bylo:)
Jak narazie do rozmiaru 74 mam:)
Ni kilka większych ale niedługo od koleżanki mam dostac większe:)
Male ubranka to prawie sie nie niszcza ,gorzej z większymi ale wtedy dziecko przynajmniej dłużej ponosi:)
-
Hej Ja dziś kończę 38 tydzień
Wczoraj była ostatnia wizyta. Wszytko ok, ale porodu nie widać, bleeee
Mała waży około 3.3kg i w 40 tyg z prostego rachunku wychodzi około 3.7, więc nic jej nie brakuje, myślałam, że będzie mniejsza bo ja mała jestem, no ale bedzie pewnie pączek . Z kilku ostatnich USG wychodzi cały czas większa główka o tydzień a reszta zgodnie z TP. Doktor powiedział, że powinnam dać radę urodzić, oby...
Do TP 2 tygodnie, ale znowu mam myśli, że przenoszę a wizja, że wywołują w 42 tyg jest dołująca - jeszcze 4 tygodnie z brzuchem.
Nasilają się u mnie problemy ze spaniem niestety i pomimo, że ciąża mi nie dokucza to bezsenność niestety tak. Większość dni chodzę nieprzytomna, w tygodniu mam 1-2 dni normalnie przespane. Troszkę też zaczęłam puchnąć ręce, kostki i buzia, ale waga trzyma się około +12kg więc nie jest źle.
U mnie pokoik niby gotowy, ale trochę mam tam bajzel, bo np. trzymamy w nim wózek, który domyślnie będzie w piwnicy. Pościele z łóżeczka są poskładane i przykryte kocykiem, żeby były świeże itp więc w sumie trochę wszytko w rozsypceWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:05
-
U mnie cisza na razie 5 dni do TP, jakieś takie słabe skucze mam czasem, ale nic konkretnego. Także czekam
Z tego co czytałam na kwietniówkach to jak tak dalej pójdzie Szotka urodzi przede mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 18:06
-
nick nieaktualny
-
No u mnie dalej nic:/ mam od czasu do czasu jakies lekkie miesiaczkowe bole, ale bez szalu:/ w czwartek TP. Chcialabym do konca tego tygodnia urodzic, no ale nie wiem czy sie uda.
Dzis bylam na KTG to skurczy brak, serduszko okolo 140, wiec ladnie, a w pojedynczych momentach jak bardzo sie tlukla do 180, ale to tak z 2-3 razy w ciagu 30 min, wiec ok.
W najgorszym wypadku 10 dni do 41tyg i sie zglosze na wywolywanie.
Dobrze, ze u Ciebie w miare ucichlo:) jeszcze z 2 tyg i tez mozesz dzialac:)