Mamy z Krakowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Na Ujastku mozesz rodzic niezaleznie od tego skad jestes. Co do sal jednoosobowych, niby jest taka mozliwoscm ale tylko pod warunkiem, ze nie ma duzo rodzscych - tak mi powiedziala polozna jak mnie oprowadzala po szpitalu. Tez chcialam pojedyncza, ale powiedziala, zeby sie nie upierac, bo zwykle w tych 1ssych chwilach z 1szym dzieckiem wsparcie innej kobiett sie przydaje. Raczej nie ma mozliwosci tutaj, zeby maz spal na sali.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Ja raczej Ujastek, ale dzisiaj zaczęłam rozważać też Kopernika, bo wczoraj miałam podejrzany wynik ktg i jeśli dzisiaj się powtórzy to chyba ze względu na opiekę nad dzieciakami, zdecydowałabym się na Kopernika. Chociaż myślę, że summa summarum zostanę przy Ujastku.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Będę rodzić z mężem, poród rodzinny w Ujastku i w Koperniku są bezpłatne. Oczywiście mowa o porodzie SN a nie o CC.
A tak odbiegając od tematu, czyżbyś też była właścicielką kochanego shih tzu? My mamy też, teraz pojechał do moich rodziców bo nie spałam po nocach o to, że jak zacznę rodzić i jak poród się przedłuży to kto się nim zajmie.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
zadzwoniłam dziś do Siemiradzkiego i mam takie info jakby ktoś był ciekawy:
sala jednoosobowa o podwyższonym standardzie, gdzie może spac maz = 350zł za dobe, od 4 doby znizka 50%, w cenie jest ten wyżywienie dla osoby towarzyszacej
można przejść np. po dwóch dobach do dwuosobowej za 140zł ale nie można wrocic na tkz nfz jak się już podpisze umowę na ktoras z tamtych o podwyższonym standardzie
znieczulenie za darmoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 14:53
kwiatakacji lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj miałam epizod na Ujastku, bo robiłam prywatnie ktg i pomimo tego, że zgłaszałam, że coś nie tak jest z elektrodą, to lekarz to zignorował, a potem poinformował mnie wyjątkowo empatycznie, że "chyba pani płód umiera", bo zapis był cały pocięty.Spytałam czy jechać do szpitala od razu, a on "no ja nie muszę jechać, tylko niech pani nie zapomni zapłacić". Nie muszę chyba mówić co przeżyłam.
Pojechaliśmy na Ujastek, gdzie zostałam przyjęta naprawdę bardzo w porządku, podłączono mnie do ktg znów, zapis wyszedł książkowy, zbadała mnie jeszcze lekarka, która miała dyżur, wszystko w porządku. Problem w tym, że mają straszny młyn teraz i zero wolnych łóżek, więc nie wiem czy w razie rozpoczęcia akcji porodowej nie pojadę jednak do Kopernika.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Nie rozumiem o co chodzi z nocowaniem męża. W sensie jak się poród będzie przedłużał czy po porodzie?
Snów: naprawdę Ci współczuje, nie wiem jak mogłas się czuć, niektórzy "profesjonaliści" zapominają, że po drugiej stronie jest człowiekWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 14:20
-
z nocowaniem to po porodzie, chodzi o to ze np. w Siemiradzkim jest wspólny pokoj tylko we dwoje i z maluszkiem. jak się jest daleko spoza krakowa to bez sensu żeby hotel wynajmowal, a tak to tez przy maluszku pomoze
-
Aha, ja jednak polecalabym odesłać dziecko na oddział. Tam się nim dobrze zajmą, a matka odpocznie po porodzie, oczywiście po kontakcie skóra do skóry. Na szkole rodzenia tak radzili i mi się przydało a nie miałam ciężkiego porodu
-
nick nieaktualnyWłaśnie nie wiem czy w Siemiradzkim można odesłać na oddział. Byłam na sympozjum organizowanym przez ten szpital i mówili , że dziecko odrazu trafia na sale z matką, no chyba, że są jakieś komplikacje . Ale nie jestem pewna czy dobrze to zrozumiałam - dawno to było a ja mam jakąś gąbkę zamiast mózgu teraz
-
nick nieaktualny
-
Ja sie teraz troche denerwuje, bo na ujastku mlyn jak bylam na izbie przyjec, zero wolnych lozek i zadtanawiam sie czy w razie jak zaczne rodzic, to czy mnie nie odesla do innego szpitala. Waham sie teraz czy jednak nie Kopernik.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy