Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikaaa92 wrote:
Za to ostatnio mam czasami tak, że leżę na lewym boku, nic nie robię i nagle serce zaczyna mi świrować i bardzo szybko bije. Chyba muszę zacząć regularnie mierzyć ciśnienie...
Mam podobnie z tym sercem. Puls czasem szaleje, aż mój zegarek zaczyna pikać Ale ciśnienie w normie, więc nie panikuję na razie.
Twilight pięknie przybrał
Twilight lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630 -
Twilight super! 🥰🥰🥰 Lubimy takie dobre wieści!
Mikaa a z tym sercem to raz czy dwa tez mi się zdarzyło coś takiego. Nie wiem, ja się jakoś tym nie zmartwiłam za bardzo, ale może dlatego, ze to pojedyncze sytuacje
Jadę dokupić ostatnie rzeczy do pakowania torby w weekend Dziewczyny. Szok, ze to już 🤯Twilight lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! 😉
Twilight,
Cieszymy się razem z Tobą 🥰
Hermiona,
U mnie też 6 tygodni!
Już się doczekać nie mogę.
Wiem, że będzie ciężko… z dwójką maluchów w domu…
Mimo to wolę ogarniać ro wszystko w swoim standardowym ciele, a nie z wielkim brzucholem 😅Twilight, Hermiona5 lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Pst… Ja miałam w weekend spakować torbę do szpitala na 90%
Po praniu i składaniu ubranek już mi sił nie starczyło…
Noooo mam wrażenie, że wszystko jakoś późno robię w tej ciąży…
35 tydzień zaczyna się jutro, a ja w razie jakieś akcji nie mam torby gotowej 😕⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hej 🙂
Dołączam do grona sercowych. Ni z tego nie z owego puls 120.
Dziś przełom. Wsadziłam kilka rzeczy do koszyka na Gemini 😁 w sumie nawet nie kilka, wydaje mi się, że wszystko co będę potrzebowała. Niecałe 200 mi wyszło razem z butelką, więc nie najgorzej.
Dziś wizytuje, ledwo dałam radę się oporządzić.
Dziewczyny wchodzicie w swoje kurtki czy ciążowe poszły w ruch? Ja na szczęście się mieszczę w swój płaszcz, tylko suwaki po bokach rozpielam bo lepiej się chodzi.
Dziś teść mnie wiezie do lekarza 🤣 mówiłam swojemu, że sama pojadę tylko niech ktoś przypilnuje młodej w domu, ale nieeee ,,nie będziesz jeździła autobusem po tych robotach drogowych bo trzesie, ciemno będzie, od przystanku trzeba dojść!) Ło matko sobie myślę, dooobra, niech wiezie hehe
BoboBolek mam tak samo, dzięki Wam się zbieram za cokolwiek żeby przygotować. Żebym Was nie czytała to dalej bym nic nie zrobiła. Jakiś mi się w tej ciąży nie chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 16:15
-
Lucy ja chodziłam chwile w ciążowej, ale ostatnio kupiłam na wyprzedaży taki fajny płaszcz oversize z mysla o przyszłym roku, a on o dziwo mieści mój brzuch. Wiec szczesliwa jestem, bo się czuje 10 razy bardziej kobieco w nim niż w tej kurtce ale to nie było planowane
Czekamy na wieści z wizyty! -
Po wizycie. Szyjka długa, zamknięta. Waga troszkę ponad 2 kilo.
Jak zwykle infekcja. W 1 ciąży tak samo było. Teraz ledwo wyleczę, wskakuje kolejna. Aż się zastanawiał, czy nie dać leku na stałe.
Te bole, które mam to po prostu mięśnie bolą bo dźwigają brzuch.
Była dziś u mnie koleżanka, której po ponad roku zaczęła się paskudzic blizna po CC. A dopiero co rozmawiałam z inną i mówiła, że jej się po roku rozeszła blizna od środka. Zaczęła krwawić, lekarz mówi, że dobrze, że krew znalazła ujście. To ja już wolę swoje stracenie czucia.Aasha, Tyśka , Roksi, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Lucy, poza infekcja to super wiesci
Ja mysle ze przez to ze wlasnie przy pessarze mam lek na stale (biore co 2 dzien), to nic mnie nie lapie. Dopoki nie mialam pessara to ciagle cos bylo.
Ja kupilam na olx kurtke ciazowa, ale od kiedy w swieta tesciowa oddala mi swoj plaszczyk oversize ktory jest super, to tylko w nim chodze (na tyle na ile chodze hehhe). Spojrzalam dzis na moj monitor krokow, to po domu to doslownie kilkadziesiat krokow dziennie robie ale tez nie nosze tel Zawsze to wszystkiego nie zlapie. W szpitalu mialam wiecej bo chodzilam do automatu z kawa ale fakt faktem niby lezenie niezaldcane, jednak jak leze to nie stawia mi sie brzuch i nie ciagnie. Jednak marze juz o 37 tc zeby juz calkiem wyluzowacMikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt. Ula czasem lepiej zaciągnąć opinii innego lekarza ale myślę, że najwięcej powiedzą Ci w poradni patologii ciąży.
Ja byłam wczoraj na wizycie i w sumie nie wiem czy każdy lekarz wazy inaczej czy te bąble stanęły. Bo 2 tygodnie temu jeden miał 2kg a drugi 2,2kg i w sumie dalej wychodzi podobnie ale u innego lekarza 🤷♀️
Dostałam skierowanie na wyznaczenie terminu CC.
No i dziś byłam w szpitalu. Zrobili mi ktg i usg na którym ten mniejszy wyszedł jeszcze mniejszy niż wczoraj i 2 tygodnie temu. Już zgłupiałam zupełnie.
Lekarz powiedział że decyzja należy do mnie i że jest ryzyko 30% krwotoku podczas porodu.
Szczerze, wolałabym rodzic SN, ale te 30 procent to według mnie za duże ryzyko tym bardziej przy bliźniakach.
Trochę szukał na siłę argumentów, że w zasadzie to mój 3 poród i poszłoby gładko... ale jak nie? Co jak urodzi się jeden przerwie łożysko i życie drugiego i moje będzie zagrożone? Jest jeszcze cień szansy a w zasadzie 2 % szansy, że się podniesie ale chyba raczej nie będę na to liczyć.
No i ostatecznie termin mam wyznaczony na 16.02. Więc zostało mi tylko max 3 tygodnie 😬🙄 co do mnie też cały czas nie dochodzi.
-
Elza te pomiary to zawsze loteria...szczególnie jak są robione przez różnych lekarzy. Ale oby Maluchy rosły ładnie 🍀
Pamiętacie jak jeszcze niedawno mówiłyśmy o miesiącach, a teraz niektórym z nas zostały nam ostatnie tygodnie? Nie mogę w to uwierzyć 🙈
Laski pakujcie te torby porodowe, nie czekajcie! 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 18:31
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Twilight, Lucy gratuluję pozytywnych wieści z wizyt😊
Lucy a jak wyglądają Twoje bóle? Też mam chyba takie mięśniowe, nikt mi nie potrafi powiedzieć skąd pochodzą a wieczorami ledwo stoję i tylko leżenie/siedzenie daje ulgę.
Hermiona z terminu USG I prenatalnego u mnie też równe 6 tyg. Wpadam w panikę jak o tym myślę🙈
Jutro po wizycie wybiorę się do Rossmana po odbiór tych pampersów i małe kosmetyki i postaram się spakować torbę do końca w tym tygodniu. Kupiłam koszulę do porodu rozpinana na całej długości bordową z dr nap i jest super.
A jeśli chodzi o kurtkę to mam płaszcz oversize, wydaje mi się że nie wyglądam w nim już najlepiej z takim dużym brzuchem ale już przechodzę do porodu, w końcu niedużo zostało 🙂Twilight lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie dziś równo 4 tygodnie do cc 😱🙈 torba od dawna spakowana, dzis dostalam wyniki tych ostatnich badan typu hiv, kila itd., wiec tez juz spakowalam 😆 ogolnie musze powiedziec, ze w koncu czuje spokoj i ekscytacje, a nie strach i panike na mysl o porodzie, wiec oby tak jeszcze przez najblizszy miesiac ☺️
Tez staram sie lezec, zeby wytrzymac do tego terminu, bo jak troche podziałam w domu to od razu mala napiera na pochwę, czuje spinanie brzucha i ogolnie juz nie jestem taka pewna ze wytrzyma, a jak poleguje to jest ok 😆
Kurtke od listopada nosze ciazowa i ją uwielbiam 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 19:34
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
W sumie aby przyspieszyć poród, znana jest metodą 3xS sex, schody i spacery. Więc te chodzenie/leżenie może ma jakieś znaczenie.
Elza właśnie dziś pisałam że ja chce rodzić 16.02 ♥️ Z ta waga dzieci to loteria, nigdy nie wiadomo czy lekarz dobrze zaznaczyl. Ale też to wyliczenie jest szacunkowe według programu komputerowego, myślę że różne programy mogą inaczej liczyć.
Sama muszę umówić się na USG gdzieś na lepszy sprzęt, jakoś na początku lutego, bo zapowiada się że Kacper będzie duży. Tylko nie wiem jak duży.
Ja torbę pakuje 3 dzień 🤣 Czasem coś do niej dołożę i nadal nie gotowa.
Dziś przygotowałam kubek i sztućce oraz papier toaletowy. 🍴🥄🚽 -
Ooo konieczynka to mi tego jeszcze brakuje 😞 ja w zasadzie mam dwie torby spakowane ale obi tak bym powiedziała że w 60 procentach.
Ogólnie to mam problem w jakie torby mam się spakować. Na razie spakowałam się w mała walizkę do samolotu... tam mam rzeczy do porodu i do ubrania maluchów na pierwszy moment po porodzie. Ale chyba będę musiała przepakować się do większej torby... Już sama nie wiem jak mam to rozmieścić. Brałam pod uwagę że po porodzie mąż mi przyniesie torbę z piżamą na zmianę i z ciuchami i wszystkim potrzebnym dla maluchów. Tam też miałam mieć wszystkie kosmetyki.... może macie jakieś rady jak to rozłożyć? Z drugiej strony nie chciałabym wjechać z jakąś mega wielka walizka tam. -
Ja sie spakowalam w jedna srednia walizke(siebie) i jedna srednia torbe taką troche "siłownianą"(rzeczy dla dziecka).
Jak bede najbardziej obładowana na porodówce to trudno, ale mam na tyle wszystkiego, ze pewnie jakby mi tam kazali roboc okopy to tez bym miała czym 🤣14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt😊
Ale dzis się rozpisalyscie 😂
Ja dzis byłam na wizycie u fizjo, okleiła mi tyłek tejpami, pokazała ćwiczenia na piłce, masaz krocza itp i następna wizyta prawdopodobnie już po połogu…
Dziś jak tak pisalyscie o tych waszych „tygodniach” to taki trochę stresik ze to już tak mało 🫣🫣 ja jeszcze torba nie spakowana..dzis musze zamówić nowe koszule i przymierzyć mój stanik do karmienia bo czuje ze może być malawy 😂
Napisałam do mojej ginekolog bo cukry naczczo nadal w kosmos, pół dnia czekałam aż mi wystawi skierowanie do poradni diabetologicznej i co się okazało, ze jak lekarz prywatny kieruje to nie mogę isc na NFZ..suchaaaaar…a na polowkowe jak mnie kierowała to normalnie byłam na NFZ wiec w ogóle tego nie rozumiem..teraz musze albo skierowanie od rodzinnego albo prywatnie ale termin i tak za 2/3 tyg..przecież ja już będę w 34 tc wiec ja nie wiem czy dostane insulinę na te 4/5 tyg? Już się naczytałam o tych zamartwicach itp i już mi słabo..
Czy dziewczyny które macie cukrzyce macie gdzieś zapisane jakie są zalecenia ptgip dot ilości ktg? Nie mogę znaleźć nigdzie aktualnych…. -
Ja też dzisiaj po wizycie. Najważniejsze że nie jadę znowu do szpitala, kolejne 2 tygodnie w domu bo wtedy wizyta. Z dobrych informacji u bejbika wszystko jest ok, rośnie prawidłowo, waży 1,9 kg. Ja mam dalej brzuch twardy... W papierach mam jednak wpisane ze jest ryzyko porodu przedwczesnego, Pan doktor powiedział że oczywiście jak by coś się działo to mam pisać czy dzwonić. Jak to powiedział póki co jakoś fartem udaje mi się od wizyty do wizyty (poza ostatnim szpitalem) i mówi że liczy że tak będzie aż do 38 tygodnia ciąży bo cesarkę planuje wtedy (mały ułożony poprzecznie) , natomiast przez twardy brzuch i skurcze walczymy o każdy tydzień żeby nie doszło do porodu wcześniejszego więc dalej leżeć, odpoczywac, brać leki. Pan Doktor był w szoku ze taka sumienna ze mnie osoba. Bo dzisiaj miałam turbo zadyszkę no ale codziennie leżę i mało chodzę to dzisiaj jak miałam się u szykować na wizytę i pojechać tam, wejść na fotel, zejść, iść na pomiary - to się zmęczyłam i oczywiście Pan Doktor wypytywał o wszystko czy mam często taka zadyszkę, sprawdzał mi nogi czy nie puchną a mu mówię że po prostu dzisiaj mam ruch i mówi że jest pod wrażeniem bo często pacjentki nie słuchają a ja faktycznie wzięłam siebie do siebie zalecenia. Więc teraz wszystko mnie ciągnie, mam jakieś zakwasy i jestem zmęczona po tych dzisiejszych zajęciach, tak człowiek leży 😅Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Madzixon super, walcz tak dalej dzielna kobieto 💪❤
Przypomnij mi, bierzesz coś na wyciszenie skurczy prawda? Ale nie nospę?
Rozumiem temat zadyszki, leżę całe dnie, tyłek i biodra bolą jak cholera, a jak mam iść wziąć prysznic to tak po nim dyszę 😱 Ja jutro mam rano ktg, a w piątek telekonsultację z moim ginem bo wyjeżdża chłopina na cały tydzień na ferie i chciałam z nim jeszcze pogadać, podpytać o kilka spraw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 21:16
Madzixon lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm