X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBs koniecznie zrób jeszcze jedno izbę najlepiej na takim sprzęcie co robią genetyczne bo one są dokładne dziwne to bp beta wysoka to musiała być ciąża no i serduszko było może coś się balozylo na obraz trzymam kciuki

Co do krwiakow to mi poprzednio wyszły dwa na genetycznym w 12 tc wcześniej noże były we chyba słaby sprzęt oba się wchlonela nie miałam żadnego plamienia ani raz

Ja już też odliczamy dni do wizyty w poniedziałek o 12

Co do tradzika to polecono mi myć twarz płynem do higieny intymnej więc spróbuję może coś zlagodzi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konami cieszę się że u ciebie takie pozytywne wiadomości! Mój też się wchłonął na szczęście! Ja zrobiłam dodatkowe badanie na glukozę i wyszło mi teraz 82 więc w normie ale przez ten stres w związku z takimi złymi wynikami za pierwszym razem, przestawiłam się już trochę na dietę cukrzycowa i muszę przyznać że bardzo mi odpowiada! Na pewno jem częściej i o wiele roznorodniej także trzymam za ciebie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 14:45

Konami lubi tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultuje to z jeszcze jednym lekarzem dziś. Wynik bety to 83 tysiące. Teoretycznie na 9 tydzień w widełkach się mieści, ale jak powtórzę to dopiero będę wiedziała czy rośnie/stoi/spada. No chyba że ten drugi lekarz też powie że ciąża obumarła, że nie ma szansy, wtedy nie będę powtarzała i pewnie będę czekała na samoistne poronienie, bo nie chciałabym zabiegu..

Lekarz który widział płód i serduszko to Andrzej Mazurek, a ten z dziś to Ryszard Leśniewicz (ginekolog,położnik,genetyk, lekarz który robi genetyczne usg, dziś robił amniopunkcję jedną za drugą w szpitalu bo przyjmował mnie pomiędzy pacjentkami.

Najdziwniejsze jest właśnie to że w poniedziałek wszystko wyglądało inaczej a tu takie dziwne obrazy dziś..
    No nic, nie mamy wpływu na takie rzeczy, co ma być to będzie.

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS trzymaj się mocno :*

MartaBS lubi tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Konami Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    A ja jestem po dodatkowym badaniu na dokładnym usg i chyba już nie będę marcówką..

Nie wiem czy mój lekarz się tak bardzo pomylił że widział w zeszły poniedziałek i w ten poniedziałek serduszko i płód, czy po prostu w dwa dni ten płód obumarł i zmienił zupełnie swój wygląd.. Dziś inny lekarz stwierdził że to na pewno nie wygląda jak płód, że to nieprawidłowa masa w macicy i jego zdaniem to nie jest żadna ciąża..

Zrobiłam pół godziny temu betę ale nie robię sobie już nadziei.
    Przykre jest to że jeden mi mówił że to ciąża bliźniacza a drugi po dwóch dniach mówi że to w ogóle nie wygląda jak ciąża..

Pewnie zrobię jeszcze jedno usg kontrolne, ale czekamy już na najgorsze.

Trzymajcie się laski i uważajcie na siebie, mam nadzieję że jestem ostatnia z takimi nieprzyjemnymi wieściami w tym wątku :)

Trzymam kciuki, aby to jednak drugi lekarz się mylił. Skoro beta taka wysoka, to musisz być w ciąży. Trzeba poczekać co powie trzeci lekarz, bardzo Ci życzę dobrych wieści.

PolaMinka wrote:
    Konami nie wiem czy pytałam się już Ciebie jak duży był krwiak? A ciekawe czy bez plamień on też się może wchłonąć? Ja mam dzisiaj wieczorem wizytę więc będę wiedziała co się tam w środku dzieje.
    Też mam ryzyko cukrzycy ciążowej, po niedzieli idę zrobić krzywą. Trzymam kciuki za dobry wynik.

Niestety nie powiem Ci ile miał, bo nawet nie wiedziałam, że go mam. Tydzień wcześniej na usg nic nie było, a tu nagle krwotok w pracy i szpital. Dużo się tego wylało, krew ze skrzepami, potem plamienia przez 10 dni. Ja czytałam, że krwiak albo może się wypróżnić jak u mnie, albo wchłonąć, więc jest nadzieja że u Ciebie udało się bez plamień. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :).

2nn39jcgek0p6mpx.png

11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
    One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zrobilam badania ogolne i trochę mnie martwi mój mocz. Odczyn moczu 8.0 a norma to 4.5-7.8. Wyszedł mętny a nie przejrzysty i ciezar właściwy to 1.015 a norma to 1.023-1.035. Jesli chodzi o osad moczu to wszystko wyszło liczne. Czy któraś mogla by mi cos powiedziec ma ten temat? Pozdrawiam

j5tjeyk.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mętny mocz to może być oznaka infekcji, małej ilości płynów pitych w ciągu dnia (wysokie stężenie mocznika) albo jak odstał zbyt długo przed badaniem, np. pobrany o 6.00 a badania zrobione ok. 12.
    Więcej pomysłów nie mam :)

MartaBS - koniecznie odezwij się z dobrymi wiadomościami :)

Ja robię prenatalne w poniedziałek i strasznie się denerwuje :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS
    Lubię szperać w internecie, i temu lekarzowi Leśniewiczowi również zdarzają się pomyłki . Bądź dobrej myśli ;) Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 17:33

Marietta lubi tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    Skonsultuje to z jeszcze jednym lekarzem dziś. Wynik bety to 83 tysiące. Teoretycznie na 9 tydzień w widełkach się mieści, ale jak powtórzę to dopiero będę wiedziała czy rośnie/stoi/spada. No chyba że ten drugi lekarz też powie że ciąża obumarła, że nie ma szansy, wtedy nie będę powtarzała i pewnie będę czekała na samoistne poronienie, bo nie chciałabym zabiegu..

Lekarz który widział płód i serduszko to Andrzej Mazurek, a ten z dziś to Ryszard Leśniewicz (ginekolog,położnik,genetyk, lekarz który robi genetyczne usg, dziś robił amniopunkcję jedną za drugą w szpitalu bo przyjmował mnie pomiędzy pacjentkami.

Najdziwniejsze jest właśnie to że w poniedziałek wszystko wyglądało inaczej a tu takie dziwne obrazy dziś..
    No nic, nie mamy wpływu na takie rzeczy, co ma być to będzie.
    Jezeli beta tak wysoka i jeśli malenstwo mialo prawie 2 cm na ostatnim usg to nie moglo od tak zniknac. Nawet jesli przestalby sie rozwijac, to na Usg powinien zobaczyć zarodek tylko bez bijacego serca. A skoro wogole go nie zobaczyl to wedlug mnie jakims cudem go nie dostrzegl ale on sie nie rozplynal przeciez. Moja gin zaczela robic usg i bardzo sie zmartwila bo nie znalazla zarodka i myslala wlasnie ze sie nie rozwinal a ułożyła inaczej glowice, poszperala i znalazla 1 cm zarodek z bijacym sercem tylko jakos dobrze sie schowal. Mam gorącą nadzieje ze i u Ciebie tak bedzie! Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 18:01

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza 85 wrote:
    Hej dziewczyny zrobilam badania ogolne i trochę mnie martwi mój mocz. Odczyn moczu 8.0 a norma to 4.5-7.8. Wyszedł mętny a nie przejrzysty i ciezar właściwy to 1.015 a norma to 1.023-1.035. Jesli chodzi o osad moczu to wszystko wyszło liczne. Czy któraś mogla by mi cos powiedziec ma ten temat? Pozdrawiam

Za mało pijesz dlatego ciężar moczu jest niewłaściwym ze metny może wzielas pierwszy a nie środkowy strumień dla mnie mocz ok najważniejsze ze nie ma białka

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Melduję, że Dzidzia ma dziś 1,75 cm :) a jej serduszko biło 173 uderzeń na minutę. Jak to dr określił "nieźle zapierdzielało":)
    Wg USG to 8t2d. TP lekko przesunięty na 27 marca. Zajączek wielkanocny jak nic! :) Brawo ja! Brawo my! :)

Patu, syla2312, PatSim, ilonqa30, Agi83, Madżka89, Marietta, Mama Jusia lubią tę wiadomość

• Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Za mało pijesz dlatego ciężar moczu jest niewłaściwym ze metny może wzielas pierwszy a nie środkowy strumień dla mnie mocz ok najważniejsze ze nie ma białka
    To racja mało piję i wzięłam pierwszy mocz ale jeszcze sobie zauwazylam ze przy leukocytach są trzy plusy zamiast negatywny jak przy pozostałych białko, gluloza itp.co to znaczy?

j5tjeyk.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty chyba są przy infekcji. A bakterii nie było?
    Marta trzymam kciuki za Twoje dzieciątko żeby przestało się chować!

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nablonki plaskie-liczne
    Leukocyty-liczne
    Bakterie-liczne
    Fosforany bezpostaciowe-liczne
    Białka,glukoza itp-negatywne
    Dodam ze nie mam żadnych dolegliwosci infekcjii. Leczyc się suszoną żurawiną poki co?

Lekarza mam w poniedzialek i nie wiem co robić. Może zrobic badanie moczu na posiew?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 18:39

j5tjeyk.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy!

Mi się cudem udało umówić do ginekologa na dzisiaj, za godzinę mam wizytę. Mam nadzieję, że się nie wypnie na moją patologię i wreszcie będę mieć założoną kartę ciąży.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza85, a erytrocytów nie masz w moczu? Bo wtedy to może świadczyć o kamieniach/piasku w układzie moczowym :/

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Zuza 85 Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Zuza85, a erytrocytów nie masz w moczu? Bo wtedy to może świadczyć o kamieniach/piasku w układzie moczowym :/

Erytrocyty-negatywny

j5tjeyk.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS i jak? Juz po drugim Usg? Trzymam kciuki i czekam na wieści!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza spokojnie poczekaj do poniedziałek puj dużo wody żurawina ok pewnie lekarz da ci urosept jak są bakterie chociaż wg mnie jest ok skoro nie masz żadnych objawów nie piecze nie swedzi nie boli spokojnie poczekaj chyba że coś się zmieni

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W obu ciążach miałam bezobjawowe infekcje. Zawsze był antybiotyk, w pierwszej robiłam posiew, ciągle e.coli czy jakoś tak. Bardzo normalne w ciąży. Jak to wtedy lekarz powiedział w tym przypadku leczymy papier a nie pacjentkę. Objawów nie było ale infekcji nie można bagatelizować. Na wizycie przepisze antybiotyk albo wyśle na posiew. Ale nie martw się, do wizyty wytrzymasz. Trzeba dużo pić a żurawina nie zaszkodzi. Ja musiałam się pilnować bo ciągle mi to nawracało. Teraz pewnie też mnie to czeka. Ja najczęściej dostawałam monural a w pierwszej ciąży prewencyjnie żurawinę w kapsułkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 21:23

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ