X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panama mam nadzieje ze u Ciebie to nic powaznego.
    Ja od 3 nie spalam doatalam skurczy rozbolal mnie brzuch i w gratisie biegunka. Oczywiscie o plamieniu nie zapominam. Zamiast w szpitalu byc lepiej z dnia na dzien ja sie czuje coraz gorzej. Wczoraj zapanowaly nade mna emocje od 19 dwie godz non atop placz nie umialam się wgl uspokoić. Hormony i zmiany nastrojów mnie wykończa :(

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • kajax Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    ah ja zapomniałam się podzielić prawidłowymi wynikami nifty :) tylko oczywiście ze stresu nie dopytalam o płeć i muszę czekać do poniedziałku :)
    ja tez zrobiłam w 11 tygodniu nifty i wyszło wszystko super no i chłopczyk bedzie :)

Marietta, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że znasz juz plec;) chlopcy sa super :)

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • panama Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obchodzie. Ogólnie niczego się nie dowiedzialam,. Nie wiem czy wyjdę stąd dzisiaj, czy dopiero w poniedziałek. Na szczęście plamienie nie powtórzyło się, pani doktor powiedziała, że to mogła po prostu pęknąć żyłka w szyjce macicy. Został ból podbrzusza i pachwin.
    A śniadanie to wersja odchudzająca. Cienka parówka, bułka, kromka chleba, kostka masła 2x2cm, 3 plastry słonego kiszonego ogórka, jogurt naturalny i kawa z cukrem.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panama to i tak super śniadanie jak na szpital

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jaki magnez polecacie? Strasznie drętwieją mi ręce podczas snu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie za to dzis rano zupełnie niespodziewanie przywitało przytulanie z kibelkiem , dużo nie zwymiotowałam ale wiadomo liczyłam ze czas mdłości mija .. to mój drugi raz przez cała ciąże ( pierwszy gorszy ) ale mdłości mam całe dnie nie mogę nic jesc a to jest już męczące

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:

Magne b6 albo magvit b6-to leki, a nie suplementy i dobrze się wchłaniają

Fortitudo lubi tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • panama Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam asmag forte, nocne skurcze łydek skończyły się, a i powieka przestała drgać.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:

Też polecam magne b6

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl moj wozek ! w końcu ! Po przygodach z poczta jest "już" u mnie i czeka na malucha

http://static.pokazywarka.pl/y/b/y/b22f6afa2abfe9d9917516a9ee4b398a_orig.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 14:49

wiecznie, Marietta lubią tę wiadomość

• Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po Usg prenatalnym i jestem załamana przezierność karkowa 2,84
    Tętno dziecka 175 .Maluszek ma już 66mm i strasznie fikał zapewne za sprawą batonika zjedzonego przed badaniem może stąd takie tętno. Ryzyko trisomi21 i 13 wyszło duże właściwie dużo za duże T21 1:163 (norma 1:801) Dla T13 1:83 (norma 1:6203) Czyli ogromne:( Kość nosowa jest widoczna co jest pocieszające Dr twierdzi że anatomicznie dziecko wygląda super nie widzi wad i raczej to nie ZD . Niepokoi mnie T 13 ryzyko ogromne jeśli to ma to może umrzeć jeszcze we mnie albo po narodzinach . Odmówiłam testu Papa stwierdziłam że tylko zestresuje się jeszcze bardziej zwłaszcza że biorę bardzo duże dawki progesteronu co podobno coś tam wpływa na wyniki Papa . Zresztą co ma być to i tak urodzę. Teraz żałuję że zrobiłam te usg zamiast cieszyć się ciążą będę się zamartwiać . Na połówkowym powinny pokazać się jakieś wady jeśli było by chore. Czytałam że już teraz by by było widać coś złego jeśli była by ta wada. Dr mnie uspokajał żebym za bardzo nie brała tych wyników do siebie bo dziecko dobrze wygląda ale jak tu przestać myśleć .Kolejna wizyta 29 września. Musiałam się wam wygadać :( tak ciężko mi teraz na sercu .

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys trzymaj się mocno!

IndianaDzika spokojnie. Moja znajoma w tamtym roku po badaniach prenatalnych była przerażona bo wyniki były niższe niż podają normy. Stresowala się tak bardzo że wymiotowała i płakała chyba tydzień. W końcu zrobiła badania NIFT i okazało się ze zdrowa dziewczynka. I do dziś jest zadowolona że się zdecydowali z mężem wydać te pieniądze bo mówiła że chyba by płakała cała ciążę. No i w tym roku w lutym urodziła zdrowa dziewczynkę. Pomysł może i ty o tych badaniach. Będziesz pewniejsza i spokojniejsza. Wiem że są drogie ale czasami warto! Wierzę że będzie dobrze!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indiana tez bym robila Nift na Twoim miejscu.

😇😁😇😇😁
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys, Panama - pozwolę sobie zapytać was- jak sie czujecie?

Indiana- współczuję szczerze, pewnie przechodzisz ciężkie chwile. Ale pamiętaj, że to tylko statystyka. Często wychodzi błędnie . Trzymam kciuki za dobre wieści.

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zrobiłbym NIPT, jeśli nie chcesz amniopunkcji. wynik w kilka dni, a jeśli dziecko jest zdrowe to oszczędzisz mu twoich nerwów, co jest b. ważne dla jego rozwoju w tej chwili. ciąża w takim stresie to nic zdrowego. jeśli dziecko jest zdrowe, to będziesz mieć piękną ciążę, a jeśli jest jakaś wada, bedziesz mogła się fsktycznie przygotować. szkods nerwów. trzymam mocno kciuki!

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zrobiłabym nifty...

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad tym testem Doktor stwierdził że z anatomicznego punktu widzenia dziecko jest zdrowe nie widać wad wręcz jest większe niż wynika z OM o 4 dni a dzieci z trisomią 13 80% ma wady serca, nerek, czaszki , zwykle jest za małe jak na swój wiek, i przeważnie nie widać kości nosowej lub jest zniekształcona. Co jest pocieszające bo poza tym tętnem i lekko podwyższoną NT wszystko jest dobrze . Teraz żałuje że zjadłam milkywaya może teraz bym się nie denerwowała. Rozum podpowiada że mała szansa że będzie dobrze ale niepokój pozostaje .

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 9 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:
    Zastanawiam się nad tym testem Doktor stwierdził że z anatomicznego punktu widzenia dziecko jest zdrowe nie widać wad wręcz jest większe niż wynika z OM o 4 dni a dzieci z trisomią 13 80% ma wady serca, nerek, czaszki , zwykle jest za małe jak na swój wiek, i przeważnie nie widać kości nosowej lub jest zniekształcona. Co jest pocieszające bo poza tym tętnem i lekko podwyższoną NT wszystko jest dobrze . Teraz żałuje że zjadłam milkywaya może teraz bym się nie denerwowała. Rozum podpowiada że mała szansa że będzie dobrze ale niepokój pozostaje .

a jeszcze jedbo usg prywatnie u jakiegos specjalisty? skonsultować z kimś, sprawdzić czy widzi to samo na usg itp.

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planeheart wrote:
    A mnie dziś zaskoczyła dentystka u której byłam umówiona. Poszłam na standardowy przegląd i co prawda lekko pobolewa mnie ząb ale nie jakoś strasznie i nie cały czas. A ta bach! I tym samym zaczęłam dziś leczenie kanałowe. Po odejściu znieczulenia boli jak cholera a paracetamol nic nie pomaga. Poerwszy raz w życiu miałam takie leczenie, ale ząb niestety sam obumarł bo nie czułam nawet jak się na początku wwiercała i dłubała przy nerwie, dopiero pod koniec. No cóż...na koniec wizyty dowiedziałam się ze mamy leczenie wszystkich zębów w ramach NFZ, ale to już po tym jak mi oznajmiła ze leczenie tego zęba to będzie 400zl. Ech...:/
    Miała któraś z Was leczone tak żeby w ramach NFZ i czy może mi powiedzieć czy warto mieć te plomby chemoutwardzalne które są refundowane? Ja całe życie prywatnie chodziłam i takie utwardzane światłem mam i się zastanawiam czy duża różnica i czy ktoś może się wypowiedzieć, kto ma porównanie. W internecie strasznie dużo skrajnych opinii ze się opłaca a inni piszą ze nie i sama nie wiem

Zgłosiłaś, że jesteś w ciąży? ja powinnam wyrwać zęba, ale czekam maksymalnie długo, im później tym lepiej, w 1 trymestrze wogóle nie powinno się rwać ani znieczulać, kanałowego szczerze mówiąc nie podjęłabym się w ciąży, ale z drugiej strony, jak ma ząb się zepsuć do porodu, tak, że tylko do wyrwania to pewnie słusznie...
    I JESZCZE JEDNO: mnie dentysta powiedział, że kanałowe na NFZ jest za DARMO w ciąży, nie daj sobie wmówić, że masz coś płacić!

panama wrote:
    Ostatnio tylko was podczytuję. Ale... Siedzę w domu na L4, robię tyle na ile mogę sobie pozwolić, sporo leżę lub siedzę. Z domu też wychodzę to tu, to tam, żeby nie było. Męczą mnie te bóle pachwin. Czytałam, że może być to objawem rozchodzenia spojenia łonowego.
    Dzisiaj pojechaliśmy na Food Trucki, później na zakupy. Trochę chodzenia było. W domu leżałam. W toalecie zauważyłam delikatne plamienie. Brzuch mnie nie boli, ale totalnie mnie to rozstroilo, aż spakowałam torbę na szybką ewakuację do szpitala.
    Pisać do mojego lekarza o tym plamienie czy wstrzymać się i poczekać do jutra?
    Została mi jeszcze luteina podjęzykowa, zastanawiam się czy jej nie wziąć.

Ale stresy... mam nadzieje, że faktycznie tylko naczynko :) co do bólu pachwin- podnosi się macica, bolą więzadła w pachwinach, to normalne :) na rozejscie spojenia łonowego za wczesna ciąża, druga rzecz- bardziej dokuczałaby kość łonowa- zwłąszcza przy kroku odstawno-dostawnym niż pachwiny :)
    Indiana_dzika wrote:
    Jestem już po Usg prenatalnym i jestem załamana przezierność karkowa 2,84
    Tętno dziecka 175 .Maluszek ma już 66mm i strasznie fikał zapewne za sprawą batonika zjedzonego przed badaniem może stąd takie tętno. Ryzyko trisomi21 i 13 wyszło duże właściwie dużo za duże T21 1:163 (norma 1:801) Dla T13 1:83 (norma 1:6203) Czyli ogromne:( Kość nosowa jest widoczna co jest pocieszające Dr twierdzi że anatomicznie dziecko wygląda super nie widzi wad i raczej to nie ZD . Niepokoi mnie T 13 ryzyko ogromne jeśli to ma to może umrzeć jeszcze we mnie albo po narodzinach . Odmówiłam testu Papa stwierdziłam że tylko zestresuje się jeszcze bardziej zwłaszcza że biorę bardzo duże dawki progesteronu co podobno coś tam wpływa na wyniki Papa . Zresztą co ma być to i tak urodzę. Teraz żałuję że zrobiłam te usg zamiast cieszyć się ciążą będę się zamartwiać . Na połówkowym powinny pokazać się jakieś wady jeśli było by chore. Czytałam że już teraz by by było widać coś złego jeśli była by ta wada. Dr mnie uspokajał żebym za bardzo nie brała tych wyników do siebie bo dziecko dobrze wygląda ale jak tu przestać myśleć .Kolejna wizyta 29 września. Musiałam się wam wygadać :( tak ciężko mi teraz na sercu .

Zakładaj wersję optymistyczną- przezierność karkowa to tylko jeden wyznacznik- może błąd pomiaru, może niewłaściwie skalibrowany aparat do usg. Jeśli lekarz Cię uspokajał- słuchaj go. Jeśli nt go zaniepokoiło napewno zwrócił uwagę na resztę anatomii- krótkie kończyny/ paluszki, budowa serca itd. Nie wiem co ja bym zrobiła- jeśli nifty Cię uspokoi- idź. Jeśli to kolejny stres- zaczekaj te póltorej miesiąca do połókowego. jesteśmy z Tobą!

appe, KASIAG24- już Was poprawiam :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ