Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabka87 wrote:Juz po wizycie. Z dzidzia wszystko ok. Ma 9 cm i 110g. Dzis nie bardzo chciala wspolpracowac i zaslaniala buzoe reka. Niemniej pani doktor syawia na dziewczynke. Wiem ze najwazniejsze aby byla zdrowa ale nastawialam sie na synka. Wiem ze jestem glupia ale leze i placze.
PatSim wrote:Tak Gabrielale mężowi za dorośle brzmiało, a Gabryś kojarzyło mu się z dziewczynką i tak "woła" do brzuszka Gabiś. Wiem, że nie ma co się przejmować, ale to nie jest przyjemne, jak ktoś prosto z mostu sugeruje Ci jaką krzywdę dziecku robisz
I się boję, że aż tak to gdzieś nas dotknie, że zaczniemy się wahać. U nas też same Miłosze, Franki, Antki i Jaśki. Dlatego te im się osłyszały i wydają im się takie piękne i staromodne
Niestety mojemu mężowi nie bardzo pasuje. U nas będzie Piotruś lub Alicja
PatSim lubi tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Natka94 wrote:A ja znów dziś zasłabłam. Stałam w kolejce w bistro po surówkę, obsługiwała mnie pani, zdążyłam powiedzieć "jestem w ciąży słabo mi" i osunęłam się na ziemię. Państwo pomogło mi usiąść przy stoliku, dostałam zimnej wody. posiedziałam tak 15 minut, poczułam się dobrze. Kupiłam co miałam kupić i polecałam do domu.
Któraś też tak miewa?
Prawie zemdlałabym w szpitalu w dniu wypisu. Stałam w kolejce do badania kwalifikującego do wyjścia lub dalszego leżenia i nagle zrobiło mi sie słabo. Mroczki przed oczami, spadające gwiazdki, duszności, panika i potliwość. Zdążyłam tylko usiąść na podłodze i czekałam, aż mi przejdzie. Najlepsze jest to, że nikt nie zapytał czy dobrze się czuję, a w kolejce stało z osiem ciężarnych...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 15:04
-
Dziewczyny a ile przytyłyście do tej pory? Ja teraz w 14tc już 2,5kg do przodu i co najgorsza mam ogromną ochotę na słodycze, masakryczną po prostu
mam nadzieję że uda mi się jakoś to opanować, bo jak nie to będę wyglądać jak hipopotam hahaha
Cabank84 lubi tę wiadomość
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
agigagi wrote:Dziewczyny a ile przytyłyście do tej pory? Ja teraz w 14tc już 2,5kg do przodu i co najgorsza mam ogromną ochotę na słodycze, masakryczną po prostu
mam nadzieję że uda mi się jakoś to opanować, bo jak nie to będę wyglądać jak hipopotam hahaha
I trymestr za nami i też 2,5kg do przoduOchota na słodycze już przeszła, nie odmówię kawałka ciasta czy pączka, ale nie ciągnie mnie już jakoś wybitnie. Chętniej natomiast jadłabym pizze, frytki i hamburgery
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 15:21
-
Oj na słodkie to i ja mam chęć, chociaż bardziej tak jak Ty panama, że ostatnio bardziej na fasty :p I jak widzę reklamę maka to mi ślina cieknie
Dobrze, że teraz nie mam dostępu do tych wszystkich restauracji bo na bank bym tam bywała non stop :p
Co do zwolnienia, ja poszłam jakoś w 10 tyg, głównie ze względu na dojazdy, bo nieraz byłam tak słaba, że po prostu bałam się sama jeździć... Aczkolwiek u mnie w pracy jest tendencja, że jak któraś w ciąże zajdzie, to od razu idzie na zwolnienie. Może to też specyfika pracy, bo nie bardzo jest zajęcie dla ciężarnych :p Ja chodzę na NFZ i na szczęście lekarz nie robił mi żadnych problemów, nawet sam pytał czy pisać zwolnienie. Teraz mam do 20 września, mam nadzieję, że przedłuży mi normalnie dalej.
A dzisiaj mam jakiś koszmarny poranek, do południa tak mnie okropnie mdliło, że myślałam, że chyba zaraz wsadzę sobie palec do gardła, żeby sobie ulżyć... dodatkowo byłam jak nieżywa, nie miałam siły się ubrać nawet.. No ale położyłam się spać, pospałam 2 godziny i jakoś przeszło na szczęście... -
ja przytyłam ponad 3 kg! nic po mnie nie widać, ale nie martwię się tą wagą za bardzo, wolę tyć regularnie po kilogram dwa na miesiąc niż później wszystko na raz. u nas chłopak na 100% i zdecydowaliśmy się na imię Bruno
PatSim, Natka94, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam dziwne pytanie skoro jestem w 13 tygodniu i 5 dniu ciąży to mam skończony 13 tydz tak ? Wiec tak na prawdę jestem w 14? W 14 podobno tworzy się łożysko tak ? Wiec u mnie będzie się dopiero tworzyć czy już jest .. tak się zastanawiam bo mam jechać autem 500 km po dołach nad morze i panikuje żeby to nie miało złego wpływu właśnie
-
Justa1994 wrote:A ja mam dziwne pytanie skoro jestem w 13 tygodniu i 5 dniu ciąży to mam skończony 13 tydz tak ? Wiec tak na prawdę jestem w 14? W 14 podobno tworzy się łożysko tak ? Wiec u mnie będzie się dopiero tworzyć czy już jest .. tak się zastanawiam bo mam jechać autem 500 km po dołach nad morze i panikuje żeby to nie miało złego wpływu właśnie
Podpinam się pod pytanie. Tez czeka mnie wizyta u rodziny, droga prawie 300km w jedną stronę i zastanawiam się, czy to aby nie za duże wstrząsy dla łożyska. -
Bez przesady, to chyba nie wertepy? W zeszłym tygodniu w te i nazad przejechaliśmy prawie 2000 km autem, ja byłam głównym kierowcą. Z dzieckiem wszystko dobrze.
PatSim, Planeheart, Marietta lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Justa1994 wrote:A ja mam dziwne pytanie skoro jestem w 13 tygodniu i 5 dniu ciąży to mam skończony 13 tydz tak ? Wiec tak na prawdę jestem w 14? W 14 podobno tworzy się łożysko tak ? Wiec u mnie będzie się dopiero tworzyć czy już jest .. tak się zastanawiam bo mam jechać autem 500 km po dołach nad morze i panikuje żeby to nie miało złego wpływu właśnie
ja też bym się nie stresowala, jeśli ciąża jest zdrowa. ja sama 3 tygodnie trmu jeździłam z mężem motorem i też wszystko ok. w poprzedniej ciąży mnóstwo podróżowałam.PatSim lubi tę wiadomość
-
Cudowne wiadomości dzisiaj!
Ja miałam w sumie 4 badania USG.
Póki co nic nie przytyłam. Zachcianek nie mam, słodkości jem mało, bo mnie nie ciągnie, z fast foodów tylko dobrej jakości pizze.
Justa1994 łożysko nie tworzy się w 14 tyg, tylko z chwilą zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy i stopniowo dojrzewa. Ok 12 tygodnia funkcjonuje już w pełni.
Mój lekarz pokazywał mi łożysko na USG I trymestru.
Nie masz się czego obawiać.
-
Ja miałam 3 usg. 1 serduszko, 2 wizyta po 5 tygodniach, 3 prenatalne następnego dnia a jutro mam 4 bo ostatnio dziecko było za małe. Któraś martwiła się wielkością dziecka ja miałam w 12t1d 41.7 mm (na prenatalnych a dzień wcześniej gin powiedziała 47.2 mm
) z ush wyszlo że 11t1d (i to by się zgadzało bo owu po trzech tyg) jutro idę i zobaczę co i jak. Moja gin na pierwszej wizycie w 7t2d chciała mi dać zwolnienie i ciągle się pyta czy potrzeba i że u niej nie ma problemu.
-
nick nieaktualnyA tak z ciekawości w czym miały zaszkodzić "wstrząsy" samochodowe
? To rozumiem seks też jest całą ciąże niebezpieczny
? Nie dajmy się zwariować. Zdrowej ciąży mało co potrafi zaszkodzić, a ciąży z wadami mało co pomóc.
syla2312, karakorum, dandelion, Skali89 lubią tę wiadomość
-
Wstrząsy grożą ululaniem i dobrym snem dziecka
Ja przez całe zycie marzylam o dziewczynce, nie wyobrazalam sobie, ze moze byc inaczej. A jednak jest - bedzie chlopiec. Trawilam te wiadomosc z tydzień, a i tak jestem niepocieszona.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Hej
Ja tak marzylam o dziewczynce jak bylam z cora w ciazy jak mi w 20tc powiedzieli ze dziewczynka az sie poplakalam e szczesciaa teraz chcialabym 2 dziewczynke bo jakos boje sie chlopakow ;P nie wiem czemu hihi
Co do wagi to mam juz 6kg na plusie -
Ale się teraz zdenerwowałam. Jacyś gówniarze rzucili petardą ,tuż przy naszym samochodzie jak przejeżdżaliśmy z mężem, a jechaliśmy bardzo wolno.. Tak się zerwałam okropnie, no i od razu zaczęłam myśleć jaki taka głupia sytuacja będzie miała wpływ na maleństwo..już tysiąc myśli, że będzie strachliwe potem czy coś.. Ogólnie nie panikuje z byle czego, ale aż mi bębenki chyba popękały..
-
My byliśmy dzisiaj na prenatalnych. Ciąża według USG o tydzień młodszy (12+3) czyli tp wyznaczony na 24.03. Maluch nie chciał współpracować i spał sobie w najlepsze. Wszystko w porządku jedynie problem z tętnem bo wynosi 177 ale lekarz kazał się nie przejmować bo poza tym nic nie stwierdził reszta w normie. Dał nam od razu skierowania na badanie krwi i w sumie na usg też w związku z czym nie musieliśmy płacić. Martwi mnie to trochę bo trisomia 13 zmieniła nam się z 1:4990 na 1:2300 no ale jesteśmy z mężem dobrej myśli. Aha maluszek ma 6,2cm
Skali89 lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Widzicie to nie ma reguły ja od początku ciąży schudłam ok 1kg rano ważę 51,5kg. A jem 6 razy na dzień bo ma cukrzyce ale za to nie jem słodkiego i fast foodów bo mi się wolno. Z dwojga złego częściej chce mi się fast fooda. Ale co, że waga w dół jak dzisiaj Pani biedronce chciała mnie przepuścić ze względu na ciąże. Jestem szczupła a brzuszek już kuleczka. Ale tylko popołudniami. Rano nie jestem już płaska ale nikt obcy nie powiedziałby, że to ciąża.
Ja myślę, że jazda nie ma wpływu na ciąże. W 4tc byliśmy w Zakopanem i byłam na Kasprowym. Potem okazało się, że jest krwiak i mam usiąść na tyłku i za wiele nie robić. A teraz byliśmy nad morzem na koniec sierpnia. Za to seksu jestem wygłodniała bo od kiedy pokazał się krwiak dostaliśmy zakaz aż do prenatalnego. Jeszcze tydzień.
A czy te trisomie objawiają się jakoś w usg tak jak np ZD brak kości nosowej? Pytanie z czapy bo mam prenatalne przed sobą a to pierwsza ciąża. Wiem, że tętno świadczy o ZD, trisomii i wadach serca ale nie pamiętam, jakie co, czy niskie to ZD a wysokie wady czy odwrotnie, dr mówiła mi to na 2 usg.
Verbena 177 to chyba nie jest jeszcze jakoś bardzo ponad normę. Może słodkiego się najadłaś albo Twój stres udzielił się dziecku. Nie denerwuj się albo dla spokoju powtórz USG i sprawdź czy tętno nadal z tendencją lekko podwyższoną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 19:51