Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Justa1994 ja tam sie nie znam na tym temacie.
Ale co sądzicie o tym artykule?
https://mamaginekolog.pl/opryszczka-w-ciazy/
Wiele kobiet , myślę że nawet wiele z was, szanuje zdanie tej lekarki.
Jasne , warto wybrać się do lekarza. Ale ten artykuł wydaje się być uspokajający.2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
Justa1994 wrote:Jestem załamana .. ta , pochwy , nie wiem czy to był poerwszy raz ale mocno piekło i swedzialo teraz patrzyłam to już nic nie widać
A nie byłaś u lekarza w międzyczasie jak to było dwa tygodnie temu przez dwa tygodnie? Na badaniach prenatalnych albo kontroli? Mówiłaś o objawach? -
Cześć kochane nawaliło mi połączenie danych w szpitalu. Dziś wyszłam do domu z nakazem leżenia ale wszystko jest na dobrej drodze łykam 3*dupka i nospe forte jutro kontrola i tak co tydzień... Pozdrawiam Was serdecznie
MamaPama, ulalula, lostdestionation, martuśka737, PatSim, Zojkaaa, syla2312, Skali89, Konami, Zgredek 12, Patu, Kasia.ke1, Planeheart, Kazio14, KasiaMarysiaaa, Natka94, Lyanna, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
OjMarys dobrze ze dałaś znać, bo mimo ze sie nie znamy osobiście, martwiłam się.
OdpoczywajOjMaryś, Fortitudo lubią tę wiadomość
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
nick nieaktualnyJusta1994 wrote:Lekarz jeszcze ank razu nie badał mnie na fotelu .. tylko usg
MamaPama lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
mam dosyć krępujące pytanie, lecz muszę je zadać bo jest to dla mnie niepokojące. Od jakiś 3 dni coś się ze mnie sączy.Czuję jakbym miała dostać okres, ale na papierze tylko bezbarwna lub lekko żółta zupełnie płynna wydzielina. Jestem pewna, że nie jest to mocz. Wcześniej śluz był gęsty i wiem, że to norma bo tworzy się czop śluzowy ale teraz ta ,,woda" mnie niepokoi. Macie pomysł co to może być? Mi przeszło przez myśl, że może wody płodowe ale to raczej nie zbyt dobrze... -
nick nieaktualnyhonda92 wrote:Hej dziewczyny
mam dosyć krępujące pytanie, lecz muszę je zadać bo jest to dla mnie niepokojące. Od jakiś 3 dni coś się ze mnie sączy.Czuję jakbym miała dostać okres, ale na papierze tylko bezbarwna lub lekko żółta zupełnie płynna wydzielina. Jestem pewna, że nie jest to mocz. Wcześniej śluz był gęsty i wiem, że to norma bo tworzy się czop śluzowy ale teraz ta ,,woda" mnie niepokoi. Macie pomysł co to może być? Mi przeszło przez myśl, że może wody płodowe ale to raczej nie zbyt dobrze... -
honda92 wrote:Hej dziewczyny
mam dosyć krępujące pytanie, lecz muszę je zadać bo jest to dla mnie niepokojące. Od jakiś 3 dni coś się ze mnie sączy.Czuję jakbym miała dostać okres, ale na papierze tylko bezbarwna lub lekko żółta zupełnie płynna wydzielina. Jestem pewna, że nie jest to mocz. Wcześniej śluz był gęsty i wiem, że to norma bo tworzy się czop śluzowy ale teraz ta ,,woda" mnie niepokoi. Macie pomysł co to może być? Mi przeszło przez myśl, że może wody płodowe ale to raczej nie zbyt dobrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 16:11
-
Justa skonsultuj z lekarzem choć jak zeszło to nie wiem co ci powie i na jakiej podstawie na przyszłość jak masz coś takiego to idź od razu do lekarza ja osobiście wątpię ze to była opryszczka mi ze jakieś grzybicze zapalenie czasem na zewnątrz też jest
-
mam dosyć krępujące pytanie, lecz muszę je zadać bo jest to dla mnie niepokojące. Od jakiś 3 dni coś się ze mnie sączy.Czuję jakbym miała dostać okres, ale na papierze tylko bezbarwna lub lekko żółta zupełnie płynna wydzielina. Jestem pewna, że nie jest to mocz. Wcześniej śluz był gęsty i wiem, że to norma bo tworzy się czop śluzowy ale teraz ta ,,woda" mnie niepokoi. Macie pomysł co to może być? Mi przeszło przez myśl, że może wody płodowe ale to raczej nie zbyt dobrze...
Są jakieś paski ze można sprawdzić czy to wody one jakoś się barwia tyle pamiętam Ale dokładnie jak się nazywają nie wiem też myślę że to śluz
-
MamaPama wrote:Justa1994 ja tam sie nie znam na tym temacie.
Ale co sądzicie o tym artykule?
https://mamaginekolog.pl/opryszczka-w-ciazy/
Wiele kobiet , myślę że nawet wiele z was, szanuje zdanie tej lekarki.
Jasne , warto wybrać się do lekarza. Ale ten artykuł wydaje się być uspokajający.
Jak dostałam opryszczki na ustach, to też trafiłam na ten wpis. Byłam spokojniejsza, bo u mnie to nie była opryszczka pierwotna. W aptece kupiłam maść, którą stosowałam normalnie, dodatkowo przypalałam spirytusem i pastą do zębów. Dość szybko zeszła. Po tygodniu dopiero miałam wizytę u ginekologa i ten stwierdził, że powinnam brać tabletki przeciwwirusowe, które mi przepisał. -
nick nieaktualnyDziewczyny nastraszylam się jeszcze bardziej i poszłam do lekarza tu nad morzem , nie znam go ale powiedział ze jak opryszczka była to nie ma po niej już śladu i ze może tak być ze rzeczywiście była - uspokoił mnie ze nawet jeśli była nie jest to równoznaczne z tym ze poronie albo ze dziecko będzie chore ( ze na to jest z 2 procent szans , oby tak było ze będzie dobrze ) zrobił cytologię ale wynik dostane na @ za 2 tyg !! Długo .. zrobił usg z dzieckiem wszytko OK wszytko pomierzyl wszystko w normach i mierzy 8 cm wiec nadrobił ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 18:18
-
nick nieaktualny
-
Skali89 wrote:Justa skonsultuj z lekarzem choć jak zeszło to nie wiem co ci powie i na jakiej podstawie na przyszłość jak masz coś takiego to idź od razu do lekarza ja osobiście wątpię ze to była opryszczka mi ze jakieś grzybicze zapalenie czasem na zewnątrz też jest
grzybiczna infekcja sama nie znika tylko się pogarsza, opryszczka po tygodniu dwoch zanika sama bo to wirus. ja na twoim miejscu ucieklabym od lekarza, co to za ginekolog co nie robi badania ginekologicznego, nie ocenia czy nie ma infekcjiznie sprawdza czy szyjka zamknięta, na jakiej wysokosci jest macica, nie robi cytologii? u mnie badanie ginekologiczne to podstawa, usg jest drugorzędnym badaniem w ciąży... -
mam dosyć krępujące pytanie, lecz muszę je zadać bo jest to dla mnie niepokojące. Od jakiś 3 dni coś się ze mnie sączy.Czuję jakbym miała dostać okres, ale na papierze tylko bezbarwna lub lekko żółta zupełnie płynna wydzielina. Jestem pewna, że nie jest to mocz. Wcześniej śluz był gęsty i wiem, że to norma bo tworzy się czop śluzowy ale teraz ta ,,woda" mnie niepokoi. Macie pomysł co to może być? Mi przeszło przez myśl, że może wody płodowe ale to raczej nie zbyt dobrze...
to na pewno nie są wody, tak wcześnie nie ma ich tyle, żebyś czuła saczenie się, tak mi zawsze powtarzają lekarze. ja na poczatku miałam śluz typu owulacyjny przez długo. teraz też ze mnie leje się biało kremowa nielepka wydzielina, coś jak woda, tylko gęstsze. na każdej wizycie lekarz spr wydzielinę papierkiem lakmusowym i to na pewno nie są wody. dla spokoju kup w aptece taki zestaw z papierkiem, wody mają odczyn zasadowy i bawią papierek na zielono/granatowo. spr sobie najlepiej w srodku albo swiezo wypływające, jestem pewna., że to normalmy śluz bo u mnie jest tak samo.