Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mam walizkę średnią i ma właśnie 2 przegrody . Dlatego spakuje się do niej i Zosię. Chociaz ciuchy do wyjścia będą w reklamowce na nosidle w domu. I moje i małej. W szpitalach na oddziałach noworodków zazwyczaj strasznie gorąco i ja nie biorę wcale szlafroka. Musze się jeszcze dowiedzieć czy szpital żąda jakichś kosmetyków dla dziecka.
-
nick nieaktualnyCabank84 wrote:Ja tez mam walizkę średnią i ma właśnie 2 przegrody . Dlatego spakuje się do niej i Zosię. Chociaz ciuchy do wyjścia będą w reklamowce na nosidle w domu. I moje i małej. W szpitalach na oddziałach noworodków zazwyczaj strasznie gorąco i ja nie biorę wcale szlafroka. Musze się jeszcze dowiedzieć czy szpital żąda jakichś kosmetyków dla dziecka.
Ciężko Was nadrobićstanęłam na temacie imion i zastanawia mnie tylko bo pisałaś, że bardzo nie podobają Ci się starodawne imiona jak Stanisław Antoni Franciszek itp. A czym kierowałaś się w takim razie wyborem imienia dla córki ?
moja pra pra babcia miała na imię Zofia
-
Cześć! Dawno nie pisałam ale podczytuje wątek. Właśnie wróciłam z usg i moja córa waży 2070g więc wszystko w normie.Ułożyła się główką w dół a się martwiłam że leży poprzecznie. Ja do szpitala planuję zabrać małą walizkę i niedużą torbę sportową.
gaga_32, Skali89, Cabank84, ZAneczka lubią tę wiadomość
Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni -
KasiaMarysiaaa wrote:Ciężko Was nadrobić
stanęłam na temacie imion i zastanawia mnie tylko bo pisałaś, że bardzo nie podobają Ci się starodawne imiona jak Stanisław Antoni Franciszek itp. A czym kierowałaś się w takim razie wyborem imienia dla córki ?
moja pra pra babcia miała na imię Zofia
-
Czesc dziewczyny!
25 pazdziernika 2017 urodziłam moje drugie dziecko - coreczke. Sprzedaje ubranka z wyprawki, zajrzyjcie moze Was zainteresuja:
http://allegro.pl/zestaw-ubranek-dla-dziewczynki-56-i-62-32-sztuki-i7134557761.html
Sa w bardzo dobrym stanie, niewiele noszone.
Ubranka po synku sa troche starsze, wiec zdecydowalam sie je oddac na WOŚP:
http://aukcje.wosp.org.pl/zestaw-ubran-dla-chlopca-56-62-30-sztuk-i6016690
Zalicytujecie
Zycze Wam wszystkim duzo zdrowka i powodzenia! -
nick nieaktualnyCabank84 wrote:Mamy umowę z mężem ze jak córka to on wybiera a ja dla synka. No i będziemy mieli córkę... pisałam ze nie podobają mi się imiona stare ale dla chłopców. A tak na marginesie to jest to mojej zdanie i nie narzuca nikomu swoich poglądów. Tylko je wyrażam. No chyba ze nie wolno.
Stare dla córki tak a dla syna nie ... hmm no ciekawe wyrażanie poglądówjak dla mnie jest to krytykowanie wyboru innych
Strasznie nie podoba mi się imię Zofiawyrażam swój pogląd, no chyba, że nie wolno
-
po co się w ogóle o imiona kłócicie
mi żeńskie nie nie podoba się praktycznie żadne, żadne nie robi na mnie wrażenia wow. Z męskich podoba mi się dużo - na szczecie będzie 2gi syn.
Ja jakoś nie odebrałam pierwszego posta o imionach Cabanki jako atak na innych.El*a, erre lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Najwyrazniej kasiamarysia ma albo będzie mieć Antosia/Franka/Tadka, odebrała Twoją wypowiedz personalnie i ją zabolało
Spokojnie, kasiamarysia, każdy ma swoj gust. Zresztą cabank kulturalnie i spokojnie wyraziła swoją opinię. Mi sie nie podoba ani Stachu ani Zośka, ale to jest wyłącznie mój pogląd. Innym nie podoba się imię mojej córki i nie musi. O ile imię nie jest wybitnie ośmieszające, nie ma co drzeć kopii.
Mi sie nie podoba 95% wszystkich imion. I co? Nico. Ba, nawet imie, ktore wybral moj facet dla naszej mlodej mi sie nie podobaloAle juz sie przyzwyczailam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 12:51
El*a, erre, Cabank84 lubią tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Jak tam szpitalne dziewczyny?
My nadal leżymy z nogami w gorze. Szyjka 3 cm ale rozszczelnienie na 0.8mm... na szczęście przez
tydzień nic się nie pogorszyło:)
Dzidzius rośnie w zwrotnym tempie. Ma 2300g wg Usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 13:15
erre, pippi, Cabank84, El*a lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, kłótnie o imię, serio?
OvuGrazyna, ale masz duże dziecię. Moje to niezła kruszyna przy Twoimmy nadal w szpitalu, już trzeci tydzień. Ale ktg się poprawiło, widać, że układ nerwowy dziecka dojrzewa. Nadal są czasem spadki, ale bez dramatu. Niestety wody nie rosną, a Mała też wolno przybiera na wadze. Rosną głównie nogi, głowa i brzuch bardzo powolutku. Dlatego trzeba obserwować. Lekarze cieszą się, że udało się już do 30 tygodnia dotrwac, na razie liczymy wszyscy, że da radę do 32,to już będzie troszkę mniej stresu. Poza tym jestem już ekspertką od ktg-już potrafię rozpoznać wszystkie oscylacje, deceleracje, akceleracje. Ile się człowiek nowych rzeczy nauczy
Poza tym tęskno mi do domu i trochę smutno, że całe szykowanie wyprawki mnie omija, tylko przez internet zamawiam, nawet nie widzę, co przychodzi. Ale trudno, grunt, żeby wszystko było w porządku, cieszę się z każdego mijającego dnia, bo ciąża jest coraz starsza. A resztą nacieszę się późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 13:34
erre, pippi, Cabank84, El*a lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Ja już spakowałam torby do szpitala. Zmieściłam się w 2, jak to określacie "takie jak na siłownie"
Moja nieco większa niż Fasolki i upchana już nieco na siłę.
Ciągle zastanawiam się czy brać kocyk z domu dla dziecka, u nas w szpitalu nie jest to potrzebne.
Kosmetyki dla dziecka (oprócz mokrych chusteczek) też nie są wymagane, ale jeszcze zastanawiam się nad Sudocremem, Octaniseptem i gazikami.
Rzeczy dla Męża (koszulki, przekąski) planuję zapakować w torbę materiałową razem z wodą, gorzką czekoladą i biszkoptami dla mnie
Zawsze w razie czego Mezu może coś dowieźć z domu do szpitala.
Wychodzę z założenia, że im mniej rzeczy z domu w szpitalu, tym lepiej:)
Dziewczyny po CC, ile czasu Was w szpitalu po porodzie trzymali?
U nas w szkole rodzenia jedna położna mówiła że 4-5 dni, a druga ja był temat o cc powiedziała, że jak wszystko się dobrze goi i dziecko zdrowe to tylko 2-3 dni ja po sn. Zgłupiałam...erre, El*a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCabank84 wrote:Uśmiałam się. KAsiamarysia czy jak ci tam. Powtarzam nie krytykuje innych tylko wyrażam swoje poglądy. I serio. Mam głęboko w tyle co ty o tym sądzisz.
Cabank84 czy jak Ci tam jest, tak się składa, że moja córka też będzie miała na imię Zofia.
A Twoje wypowiedzi i wyrażanie pogladów irytuje mnie niesamowicie, tak jak napisała Karakorum każdy ma swój gust i nie zabolało mnie jakie imiona Ci się nie podobają bo obchodzi mnie to jak zeszłoroczny snieg, ale to jak można w ogóle krytykować czyiś wybór komentarzami pt że jakieś imię Ci się nie podoba. No chyba, że mamy zacząć rozmawiać w ten sposób to też będę komentować Twoje decyzje życiowe czy wybory. Zastanów się nad tym i trochę grzecznie a jak chcesz pogadać to osobiściesyla2312 lubi tę wiadomość
-
Hatfe, widzę, że mamy ten sam dzień ciąży, ile ma teraz Twoja mała?
Mój miał wczoraj 1170g, ale reszta parametrów i przepływy ok, więc odsunął tezę o hipotrofii.
Wczoraj też miałam pierwsze ktg, mało to przyjemne, musiałam przyciskać czujnik do brzucha, po 10 minutach ręka mi ścierpła i aparat momentami gubił tętno