Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
admiralka wrote:Wczoraj byliśmy u lekarza. Jest widoczny pęcherzyk ciążowy 6,7mm, ale pusty w środku. Kolejne odliczanie i kolejne nerwy do następnej wizyty. Oby pojawił się zarodek.
24 lipca mam wizytę, lekarz mówił, że musi mieć już wtedy zarodek z serduszkiem.
-
No proszę jak aktywnie,nigy nie byłam na takim spływie kajkowym,sprobuje po ciąży,ja zamierzam się lenic:) mieszkanie wczoraj ogarnelam,jedynie jakirs zakupy zrobię i błogie lenistwo,trzeba korzystać póki można:)
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Konami wrote:Dziewczyny, a co myślicie na temat picia kawy w ciąży? Ja w ciągu dnia pije 2 rozpuszczalne z mlekiem i ciężko mi to ograniczyć . Jak nie wypiję to ciężko mi funkcjonować, bo spać się chce... Mam plan, że jak już będę na L4 to nie będę pić, ale teraz chyba nie dam rady z tym skończyć.
Małe ilości kawy nie szkodzą, więc jeśli pijesz słabe to powinno być ok. Zwłaszcza, że pijesz z mlekiem Ostatnio dosyć dużo o tym czytałam, bo sama nie potrafię się obejść czasami bez "napoju mocy" -
Patu wrote:A ja wlasnie wróciłam z lanoratorium. Robilam betę, morfologie tsh i ft4 bo mam niedoczynnosc tarczycy. Czekam teraz na wyniki jak na szpilkach a oczywiscie moje urwisy musialam wziac ze sobą bo nie miałam komu zostawic. Ciekawe jak beda wyglądały wyjścia z 3...
Patu lubi tę wiadomość
-
admiralka wrote:Wczoraj byliśmy u lekarza. Jest widoczny pęcherzyk ciążowy 6,7mm, ale pusty w środku. Kolejne odliczanie i kolejne nerwy do następnej wizyty. Oby pojawił się zarodek.
24 lipca mam wizytę, lekarz mówił, że musi mieć już wtedy zarodek z serduszkiem.
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
nick nieaktualny
-
Ja tez jade na spływ w niedzielę Ale raczej mąż będzie odwalał większość roboty...ja bardziej sie zastanawiam nad tym czy dam radę bo sikam co pół godziny..ciagle będziemy musieli dobijać do brzegu chyba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 12:24
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Hej, jak Patu jest to i ja się przywitam termin porodu mam na 15 marca ale na pewno się przesunie bo miałam później owulacji. To mija 3 ciąża po ponad dwóch latach starań. W domu mam prawie 3 letniego łobuziaka dziś powtarzałam betę i z niecierpliwością czekam na wynik który będzie koło 16
Patu, wiecznie lubią tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:U mnie teściowa też straszna. Wszystko chce wiedzieć i miliony pytań. To brdzie jej pierwszy wnuk. Chociaż moja mama też się robi do niej podobna ale to bedzie jej 4 wnuk wiec moze mniej sie bedzie wcinac. Dzisiaj wizyta o 17. Czas się dłuży jak cholera. Jak będzie serducho to jutro dzień uswiadamiania..
Mojej teściowej Mają była pierwsza wnuczka teraz będzie drugi wnuk. Ona przez całą moja ciążę miała wyj*** Na mnie ciągle miałam ż nią scysje o koty po prostu parę razy przez nie prawie spadlam że schodów no ale wiadomo w brzuchu to nie była jej wnuczka tylko dopiero jak się urodziła to oszalała na jej punkcie bo skóra z dietą ż synka. Ciekawe jakby się zachowywała jakby Mają była do mnie podobna. Teraz też ma w poważaniu moja ciążę. -
Agu90 wrote:Cześć dziewczyny, a ja tak z innej beczki...czy niski poziom TSH może być groźny dla dzidziusia? Gdzieś czytałam że nawet spadek chwilowy do bardzo niskich wartości tj. 0,01 może się zdarzyć i nie ma co panikować, ale niestety wizyte i endo mam dopiero 28 lipca (niestety nie da rady wcześniej, bo przyjmuje tylko w piątki ) a moje TSH z dzisiaj to 0,133...kurde, nie ma to jak się posłuchać lekarza. Może jednak wrócić do swojej starej dawki leku? Tylko tak bez konsultacji to trochę strach...Ewentualnie moge poczekać do wizyty u ginekologa którą mam 24 lipca i on by mi powiedział co robić? Już zgłupiałam....
Jak najbardziej TSH trzeba pilnować w ciąży. Może napisz albo zadzwoń do Endo niech Ci doradzi jaką dawkę wziąść. Mi leki przepisała ginekolog bo mam za wysokie TSH i za 4 tygodnie muszę zrobić badania znowu. -
Konami wrote:Dziewczyny, a co myślicie na temat picia kawy w ciąży? Ja w ciągu dnia pije 2 rozpuszczalne z mlekiem i ciężko mi to ograniczyć . Jak nie wypiję to ciężko mi funkcjonować, bo spać się chce... Mam plan, że jak już będę na L4 to nie będę pić, ale teraz chyba nie dam rady z tym skończyć.
Ja się przezucam na inne. Też piłam rozpuszczalna ż mlekiem . Może twój organizm pomyśli że to ta sama kawa taki efekt placebo. Dodatkowo ułatwia sprawy w kibelku -
Dziewczyny co myślicie o segregatorze mamyginekolog? może któraś z Was już miała w poprzedniej ciąży?albo koleżanki polecały? ja mam zamiar kupić po USG serduszkowym. Zastanawiam się tylko czy kupić sam segregator czy w zestawie z torbą,magnesami itp.
-
Ja też mam super teściową i teścia
Co do kawy, ja piłam dziennie jedną rozpuszczalną z mlekiem, więc w ciąży odstawiłam, ale nie był to jakiś wielki wysiłek z mojej strony.06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
honda92 Też właśnie zastanawiam się nad segregatorem od mamyginekolog. Fajna sprawa się wydaje, bo w poprzedniej ciąży to bałagan w papierach miałam. Ale poczekam jeszcze z zakupem, bo od kilku dni zero objawów... delikatne mdłości jak jestem głodna. A wizyta dopiero 27 lipca. Trzeba być dobrej myśli