X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wizytę i wtedy kupię zestaw od mamyginekolog;)

gaga_32 W tym samym dniu mamy wizytę;)

gaga_32 lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej, jak Patu jest to i ja się przywitam :-) termin porodu mam na 15 marca ale na pewno się przesunie bo miałam później owulacji. To mija 3 ciąża po ponad dwóch latach starań. W domu mam prawie 3 letniego łobuziaka :-) dziś powtarzałam betę i z niecierpliwością czekam na wynik który będzie koło 16
    Hej :):)
    Trzymam kciuki! Daj od razu znac

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis ciezki dzien. Wszystko mnie wkurza i to strasznie. Najchetniej to bym sie gdzies zamknela i plakala. Wiekrzosc osob mysli ze jestem glupia decydujac sie na 3 dziecko. Nie powiedza tego w prost ale odczytume to miedzy wierszami.

88c53e3k19nfhznr.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o segregatorze mamyginekolog? może któraś z Was już miała w poprzedniej ciąży?albo koleżanki polecały? ja mam zamiar kupić po USG serduszkowym. Zastanawiam się tylko czy kupić sam segregator czy w zestawie z torbą,magnesami itp.
    Wydaje się być w miarę fajny. Tylko nie za tę cenę :P

Marietta lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 - ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, ale że tak a nie inaczej idzie nam z tymi ciążami to dopiero walczymy o drugie. Ja Ci bardzo zazdroszczę i uśmiechaj się dużo przez całą ciążę :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Cześć dziewczyny, a ja tak z innej beczki...czy niski poziom TSH może być groźny dla dzidziusia? Gdzieś czytałam że nawet spadek chwilowy do bardzo niskich wartości tj. 0,01 może się zdarzyć i nie ma co panikować, ale niestety wizyte i endo mam dopiero 28 lipca (niestety nie da rady wcześniej, bo przyjmuje tylko w piątki :() a moje TSH z dzisiaj to 0,133...kurde, nie ma to jak się posłuchać lekarza. Może jednak wrócić do swojej starej dawki leku? Tylko tak bez konsultacji to trochę strach...Ewentualnie moge poczekać do wizyty u ginekologa którą mam 24 lipca i on by mi powiedział co robić? Już zgłupiałam....
    Ja bym zmniejszyla dawkę nawet na własną rękę. Wpadlas w nadczynnosc, a ona jest duzo grozniejsza od niedoczynnosci.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Ja mam dzis ciezki dzien. Wszystko mnie wkurza i to strasznie. Najchetniej to bym sie gdzies zamknela i plakala. Wiekrzosc osob mysli ze jestem glupia decydujac sie na 3 dziecko. Nie powiedza tego w prost ale odczytume to miedzy wierszami.

Jak mowilam ze planujemy jeszcze kolejne dziecko to niestety czesto widzialam podobne spojrzenia i slowa miedzy wierszami. Przykre to, ale najwazniejsze czego my chcemy a nie ludzie do okola. Im nie dogodzisz i tak nigdy

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:

Nie słuchaj. Uważam, że trójka to nie tak dużo. My sami tyle planujemy :) a jak los da więcej, to ... tylko się cieszyć. Bo dzieci to cud i skarb na tym świecie.

Uważam, że to wasza decyzja i wasza sprawa, nikomu nic do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 15:32

• Klaudy Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Wydaje się być w miarę fajny. Tylko nie za tę cenę :P
    Ja właśnie będę zamawiać dzienniczek ciąży z Brioko. O połowę tańszy :)

p19udqk3nchjnfls.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Ania współczuję teściowej. Wiem że u mnie będą się cieszyć zwłaszcza tesciu. Od 2 lat pyta kiedy będzie w końcu pchał wózek. Jak nie zemdleje z emocji to będzie dobrze. Ale teściowa zameczy mnie pytaniami, telefonami i radami.

Mój tesciu się średnio interesuje ż reszta Mają się to boi.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • blo Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    postanowiłam się ujawnić, gdyż po wielu chwilach zwątpienia wczoraj zobaczyłam 0,95 mm szczęścia z bijącym serduszkiem :) W zeszłym tygodniu było widać "tylko" pierścionek, czyli pęcherzyk z maleńkim zarodkiem- kropeczką. A ujawnić dlatego, że obserwuję Marcowe dzieci od początku- mój test wyszedł pozytywnie już 19 czerwca. Natomiast po wcześniejszym niepowodzeniu nie chciałam zapeszać... Pozdrawiam wszystkie mamy!

PatSim, honda92, Madżka89, Ania_1986 lubią tę wiadomość

thgflhb8v7q13hwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:

Hej, my jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy. Nie mówiliśmy również nikomu, że chcielibyśmy 3 malucha, aby uniknąć sugestii. Teściów nie mam, a mojej mamie za szybko raczej nie powiem. Nie jesteś sama z tym, ale damy radę w końcu to nasze życie :-)

• Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Też planujemy 3 dzieci . Narazie strasznie ciężko o te drugie do tego rodzina nie rozumie jak mogę chcieć tyle dzieci i czemu tak walczę o tę ciążę bo takie drogie leki zastrzyki i sterydy zdrowie marnuje. Czemu się nie poddam po 3 poronieniach tylko latam po lekarzach i upieram się że będę miała to wymarzoną trójeczkę (nawet 4 bym chciała ale boje się marzyć o więcej ) Nie rozumieją że kocham dzieci i zawsze chciałam dużą rodzinę i tyle . Nie przejmuj się gadaniem innych masz jedno będą mówić że jedynak to krzywda że rozpieszczone a jak chcesz więcej to po co ci tyle:) Innym nie dogodzisz :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • emi87 Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:
    A ja mam pytanko... kiedy zabieracie tatusiów na usg, żeby zobaczyli maluszka? Ja mam kolejne badanie 9 sierpnia, to będzie mój 10 tydzień. Zastanawiam się, czy już wtedy go zabrać, czy lekarz musi dać nam jakieś pozwolenie czy jak to jest? :D Nie wiem bo to moje pierwsze maleństwo, może doświadczone koleżanki podpowiedzą :)
    Mój był ze mna już na pierwszej wizycie...matko jaki on był podjarany jak zobaczył serduszko <3 pierwszy raz widziałam go tak wzruszonego...nie wyobrazam sobie wizyty bez niego <3 w cywilizowanych krajach jest normalne, że się chodzi razem do lekarza ;) tym bardziej w takich sytuacjach, kiedy to takie ważne wydarzenie dla całej rodziny :D

nasz mały króliczku <3
    rfxg9jcgzej78k3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam segregator od mamy ginekolog tydzień temu i jeszcze nie doszedł. Zamówiłam ten tańczy, bo raz, że bardziej mi się podobał, a dwa nie potrzebne mi te torby i inne śmieci, tylko chciałam mieć wszystkie badania w jednym miejscu. Jakoś zaczęłam wierzyć, że wszystko będzie okej. Plus czuję się tak beznadziejnie, że raczej wszystko jest w porządku z bączkiem.

My też chcemy dużą rodzinę, ale raz, że o to dziecko staraliśmy się 2 lata i dopiero w ostatnim cyklu ze sterydami się udało. A dwa, że tak okropnie się czuję ostatnie dwa tygodnie, że nie jestem w stanie nic zrobić i nie wyobrażam sobie jakbym miała zajmować się maluchem i umierać jednocześnie. Ale zawsze chcieliśmy adoptować, więc widocznie adoptujemy więcej jak jedno :)

Kasia.ke1 lubi tę wiadomość

• karakorum Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mialam (chyba) lekkie plamienie, w kazdym razie cos podejrzanego, brązowego ze mnie wyplynelo, i znowu mnie biorą troski. Masakra, niech juz bedzie przynajamniej 12 tydzien :( Poczatki sa naprawde straszne.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja pare dni temu dowiedzialam się, ze po raz trzeci zostanę mamą. Beta z wczoraj 154. Jutro znowu jadę sprawdzić jaki będzie przyrost

Patu lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • muffynn Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum, też bym chciała już ten 12 tydzień, bo mnie ciążowe objawy wykańczają - potworne mdłości, wzdęcia, bóle brzucha, odbijania etc. nawet bóle krzyża sie pojawiły. Tyle że ja przed ciążą od kilku lat leczyłam bóle brzucha niewiadomego pochodzenia, a niedawno okazało się że do tego mam refluks. Teraz w ciąży łączą się moje chorobowe dolegliwości z ciążowymi i nie mogę w żaden sposób sobie pomóc. Jak nie przejdzie po 1 trymestrze to chyba zwariuję. Ale czego nie robi się dla posiadania potomstwa ech...

ex2bgu1r5l9i413t.png
    f2w3csqv00i24plf.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffynn wrote:
    karakorum, też bym chciała już ten 12 tydzień, bo mnie ciążowe objawy wykańczają - potworne mdłości, wzdęcia, bóle brzucha, odbijania etc. nawet bóle krzyża sie pojawiły. Tyle że ja przed ciążą od kilku lat leczyłam bóle brzucha niewiadomego pochodzenia, a niedawno okazało się że do tego mam refluks. Teraz w ciąży łączą się moje chorobowe dolegliwości z ciążowymi i nie mogę w żaden sposób sobie pomóc. Jak nie przejdzie po 1 trymestrze to chyba zwariuję. Ale czego nie robi się dla posiadania potomstwa ech...

Witaj w moim świecie :)
    ja jeszcze oprócz tego mam bolące niemiłosiernie piersi. I co prawda nie refluks a przepuklinę przełykową ale efekt praktycznie ten sam.
    Wykończą nas te dzieci :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Zarodek 6,8mm z szaleńczo bijącym serduchem. Super uczucie. Mąż też widział. Rodzice powiadomieni.
    Zlecone badania przez lekarza w normie. Tylko liczne bakterie w moczu czeka mnie jutro posiew. Jak będzie źle to antybiotyk i mam pić soki z żurawiny.

Madżka89, Ania_1986, ilonqa30, Patu, Marietta lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ