Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Bardzo Wam wszystkim serdecznie gratuluję i dołączam do grona szczęśliwych pań, które nareszcie po długim oczekiwaniu doczekały się dwóch kresek
3 lata temu straciłam mojego Aniołka w ciąży ektopowej (usunęli mi lewy jajowód) i od tego czasu staraliśmy się, ale niestety bez rezultatu. Już traciłam nadzieję, że kiedykolwiek się uda..
Dzisiaj miałam pierwszą wizytę u ginekologa, ale niestety oprócz pęcherzyka ciążowego (14mm) nic więcej nie widać.
Następna wizyta za 2 tygodnie, chyba tyle nie wytrzymam i będę umawiać się gdzieś prywatnie..
Pozdrawiam Was
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 22:46
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Gratuluję Wam z całego serca! Jestem marcówką 2017 czyli mamą 3mcznej córeczki. Dopiero co pisałysmy na naszym wątku o pierwszych objawach, dolegliwościach, pierwszych ruchach.. czekalysmy z niecierpliwością na upragniony marzec- a tu już nowy wątek- rok później! Zazdroszczę ile cudownych chwil teraz przed Wami. Trzymam mocno kciuki za każdą z Was!
honda92, admiralka, Kasia.ke1, gaga_32, anka418, Madżka89, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
Mnie potwornie bolą piersi, mam problemy żołądkowe, kłucie w podbrzuszu i zaczely sie mdlosci... Takze niby dobrze, ze cos sie dzieje ale jest to teraz dosyc przykry czas... W dodatku mam fatalny nastroj, jestem bardzo drazliwa i tylko odstraszam ludzi od siebie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 06:54
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Nadiii wrote:Cześć dziewczyny! Gratuluję Wam z całego serca! Jestem marcówką 2017 czyli mamą 3mcznej córeczki. Dopiero co pisałysmy na naszym wątku o pierwszych objawach, dolegliwościach, pierwszych ruchach.. czekalysmy z niecierpliwością na upragniony marzec- a tu już nowy wątek- rok później! Zazdroszczę ile cudownych chwil teraz przed Wami. Trzymam mocno kciuki za każdą z Was!
Dziękujemy -
Kasia.ke1 wrote:Witaj w moim świecie
ja jeszcze oprócz tego mam bolące niemiłosiernie piersi. I co prawda nie refluks a przepuklinę przełykową ale efekt praktycznie ten sam.
Wykończą nas te dzieci
-
Dzień dobry Wszystkiem!
ja oficjalnie wkroczyłam w 5tydzien,duzo bym dala,zeby pierwszy trymestr miec za soba:)choc pewnie pozniej z rozrzewnieniem wspomina sie kazdy miesiac:)
Podbrzusze czuję cały czas ,raz mocniej ,raz słabiej,raz dziennie biorę magnez,mam nadzieje,ze to normalne objawy.
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
o rany, dziewczyny, muszę się "wygadać", a że postanowiliśmy nie mówić rodzinie i znajomym dopóki nie skończę 1 trymestru, wyżalę się tutaj
Mam skończone 40 lat i jestem właśnie w swojej 1 ciąży, o której (po wieeeelu miesiącach starań), dowiedzieliśmy się 29 czerwca. Zobaczyłam wtedy beta HCG, zamiast standardowej <0,1 => 403,5!
W klinice niepłodności, w której robiliśmy 3 inseminacje byliśmy 6 lipca i zobaczyliśmy piękny pęcherzyk ciążowy, wielkości 6mm!
Dostałam skierowanie na podstawowe badania, a że zostawiliśmy tam już parę złotych, postanowiłam iść do Medicover, gdzie mam pakiet, żeby te badania zrobić nieodpłatnie. Wiązało się to oczywiście z koniecznością odbycia wizyty. Było to 11 lipca. I wtedy mój świat się zawalił!!! Pani doktor powiedziała, że w pęcherzyku nic nie widać, i że jest on zapadnięty!! Miałam zrobić beta HCG i powtórzyć je po 48. To były najgorsze 3 dni w moim życiu! Czułam już, że ustały wszystkie dolegliwości ciążowe, zaczął boleć mnie brzuch i w co sama ledwo wierzę, pojawiły mi się dodatkowe siwe włosy!
Pierwsza beta wyszła 17 940! Wczoraj byłam na USG, tym razem znowu w klinice niepłodności. Pęcherzyk ciążowy ma 17mm, pęcherzyk żółtkowy 5,2 mm a zarodek 3,3 mm!!! Widziałam jak bije serduszko!!! Beta prawie 29 tys! Ryczałam jak głupia, aż pani doktor prosiła, żebym przestała się ruszać, bo nie widzi dobrze USG
Piszę o tym, bo oczywiście przez te 3 dni naczytałam się milion postów o pustym jaju płodowym. Teraz już wiem, że duża część błędnych diagnoz wynika z braku umiejętności lekarzy, którzy wykonują USG albo b. słabej jakości sprzętu. Dziewczyny, chodźcie do sprawdzonych miejsc. Nikomu nie życzę takich przeżyć!!! uffNatka94, Dreamy_Girl, Marietta lubią tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Gos to straszne!! Ale cieszę się ze szczęśliwego zalonczenia! Oby teraz juz bylo bez zadnych problemow. Ja dzis zaczelam 5tc, brzuch boli.... jakby na @. Rozumiem, ze to w normie. W poniedziałek ide do gina, dostanę zadtrzyki, dupka i witaminy...😇😁😇😇😁
-
Zgredek 12 wrote:Gos to straszne!! Ale cieszę się ze szczęśliwego zalonczenia! Oby teraz juz bylo bez zadnych problemow. Ja dzis zaczelam 5tc, brzuch boli.... jakby na @. Rozumiem, ze to w normie. W poniedziałek ide do gina, dostanę zadtrzyki, dupka i witaminy...
Zgredek 12 lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Gos straszne przeżycia. Teraz niech będzie nudno aż do marca
Ja nie wytrzymałam i zrobiłam dziś 3cia bete:
1. 58
2. 247
3. 740.
UffffZgredek 12 lubi tę wiadomość
-
mitonia wrote:Gos straszne przeżycia. Teraz niech będzie nudno aż do marca
Ja nie wytrzymałam i zrobiłam dziś 3cia bete:
1. 58
2. 247
3. 740.
Uffff
piękna beta robisz tak dla siebie czy lepiej na 1 wizytę do ginekologa iść z powtórną betą? ja mam tylko 1 wynik z czwartku(221,3). Jeśli zrobię w kolejny czwartek to będzie to miało sens?czy trzeba robić co 48h?
Gos77 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja również bede marcowa mama;) prawdopodobnie wszystko potwierdzone, testy, krew. Dziś byłam na wizycie ale doktor stwierdziła ze dajmy narazie spokój z usg i poczekajmy jeszcze dwa tyg:) z racji , ze to moja druga ciąża, mam 2,5 letniego syna to chyb mam więcej cierpliwości:) wg OM to 6 tydzień jestem ciagle zmęczona, mam mdłości, brzuch ciągnie momentami wiec wszystko standardowo:)
Pozdrawiam Was:)
Czeka nas wspaniałe kilka miesięcy:)Madżka89, Marietta lubią tę wiadomość
Ela27