X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny, które karmią piersią, czy Wasze dzieciaczki nie mają problemów z kupkami? Ja już nie wiem co robić. Moja robiła 1 na tydzień, ostatnio już nie zrobiła i w 9. dniu robiłam jej lewatywkę, a teraz już w ogóle dziś 13. dzień bez kupy. Pruka, prezy się a tu nic. Daję jej espumisan, zmieniłam probiotyk na Multilac i guzik to wszystko dało. Wczoraj kupiliśmy syrop lactulosum i jeszcze w nim pokładach nadzieję, ale dopiero raz wzięła.

Dodam, że kupki za każdym razem mega rzadkie, więc nie są to zatwardzenia.

Nasza też robi jedna na kilka dni. Co prawda jeszcze się nie zdarzyła tak długa przerwa, ale tak 5 już było. Pytałam pediatry i mówiła, że to normalne. Chociaż nie wiem czy aż tyle dni też.. Niby jak nic się nie dzieje, nie płacze, nie wygląda żeby bolało a bąki puszcza to raczej nie ma powodów do zmartwień.

iv096iyenbdfaarq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie wiem co myśleć.. Wydaje mi się, że już ją męczy, no i właśnie wzdęcia ma... Wstrzymuję się cały czas przed lewatywą, bo w końcu w ogóle sama nie będzie robić, ale zaczynam się martwić, że aż tak długo to trwa :( podałam już lactulosum dziś, mimo, że powinnam do popołudnia poczekać i zobaczę co się będzie działo...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupki raz dziennie. Moja koleżanka miała podobny problem z synkiem, gdy zaczęła rozszerzać dietę, robili szeroką diagnostykę, która nic nie wykazała.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robi z 5-8 razy dziennie, praktycznie co karmienie (pewnie dlatego tak slabo rosnie), a u znajomej raz na 10 dni... w obu przypadkach pediatrzy mówią że jest ok...

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bardzo ładnie przybiera, nózie to ma nieźle powalkowane, no tylko ciągle wzdęcia teraz te kupy...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też codziennie kupa jest. Ostatnio chyba mała ruda miała przestój z kupą, ale w sumie nie napisała jak to się skończyło.
    M86, a Ty kp? Próbowałaś z zagęszczaczem pokarmu? Nam poleciła położna, gdy przez małego mleko przelatywało. I zwiększyć kaloryczność swojej diety.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cały czas co 5-7 dni kupa. Odpuściłam sobie bo konsystencja jest ok, a mały jakoś z tego powodu nie cierpi, brzuszek miękki, nie płacze przy robieniu. Chyba taka jego natura. W czerwcu zrobił 7 sztuk...

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    U nas też codziennie kupa jest. Ostatnio chyba mała ruda miała przestój z kupą, ale w sumie nie napisała jak to się skończyło.
    M86, a Ty kp? Próbowałaś z zagęszczaczem pokarmu? Nam poleciła położna, gdy przez małego mleko przelatywało. I zwiększyć kaloryczność swojej diety.

Tak, jadła tylko pierś albo mleko moje z butelki...

od tygodnia dokarmiam ją mm 2x dziennie po 100ml i po raz pierwszy mamy dobry przyrost. Dwa razy większy niż po dwóch tygodniach dokarmiania moim odciagnietym mlekiem... chyba moje mleko jej nie służy :( a mówią, że to najlepsze...

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M86, ja co prawda karmię od początku mm, ale nie gadaj głupstw - Twoje mleko jest najlepsze dla Twojej małej! Bardzo możliwe, że akurat przechodzi skok.
    Moja młoda przybierała i rosła bardzo powoli, aż w pewnym momencie skoczyła z wagą i wzrostem jak szalona. Rosła w oczach.

Jutro mamy trzecie i ostatnie szczepienie... Ehh, moja biedna myszka... no ale po tym bedziemy mialy chwile wytchnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:17

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś kupa wreszcie, w 13 dniu i po syropku....

AnnaIzabela, El*a lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś zwazylam i ma 5640g, w tydzień przybrała 100g. Nie wiem czy to dobrze czy nie.. naszej pediatry nie ma przez dwa tygodnie. Mój był dziś z wynikami u drugiej to mu nic nie powiedziała, kazała jutro przyjść z Małą i powtórzyć badania.. W dupie z nią, póki się nic nie dzieje to czekamy az nasza wróci z urlopu.
    Wyczytałam, że za dobry przyrost w drugim kwartale życia uznaje się 500-600g. Nasza od 5.06 przybrała 510g, więc jakby się mieści.. a WHO podaje przyrost na poziomie 450g
    Chyba nie będę się martwić, Młoda dobrze się czuje, jest mega ruchliwa, więc i spala sporo :)
    Zresztą same powiedzcie czy tak wygląda niedożywione dziecko ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e69d16074d7d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c642b261642.jpg

erre, Totoro lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • M86 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Moja dziś zwazylam i ma 5640g, w tydzień przybrała 100g. Nie wiem czy to dobrze czy nie.. naszej pediatry nie ma przez dwa tygodnie. Mój był dziś z wynikami u drugiej to mu nic nie powiedziała, kazała jutro przyjść z Małą i powtórzyć badania.. W dupie z nią, póki się nic nie dzieje to czekamy az nasza wróci z urlopu.
    Wyczytałam, że za dobry przyrost w drugim kwartale życia uznaje się 500-600g. Nasza od 5.06 przybrała 510g, więc jakby się mieści.. a WHO podaje przyrost na poziomie 450g
    Chyba nie będę się martwić, Młoda dobrze się czuje, jest mega ruchliwa, więc i spala sporo :)
    Zresztą same powiedzcie czy tak wygląda niedożywione dziecko ;)

Ale cudna ta twoja Mała! Moja też ma rampersa we flamingi :D I równie chude nóżki, ale jeszcze nich nie odkryła;)

W poradni laktacyjnej podali mi wartości przyrostow zgodne z artykułem:
    https://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/91045,tempo-wzrastania-dzieci-karmionych-piersia

Mojej dziś wyczekane 5 kg stuknęło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:56

AnnaIzabela, ZAneczka lubią tę wiadomość

qdkk9vvjr3p4pedx.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg tego co wysłałaś, średnio od urodzenia przybiera prawie 21g na dobę.
    Dobra tam, chyba zamartwiam się na zapas..

iv096iyenbdfaarq.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Jagoda! Mamy taka sama kiecke ;)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka Jagódka :) my mamy tą kostkę z Babydream i królika z Mom's Hench :)
    To chyba pierwsze zdjęcie dzidzi u nas na forum?

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziutka :D to jest żyrafa Sophie?
    Ja nie jestem w stanie zrobić ładnego zdjęcia, bo strasznie się wierci ;)

Też idziemy dzisiaj do szczepienia i liczę na te 5kg...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wszystkie pytania odpowiadam tak ;)

Erre u nas też idzie seria po 20 zdjęć i wtedy wybieram jedno/dwa, na których coś widać :D

iv096iyenbdfaarq.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój odziwo pozuje do zdjęć.
    Dziołchy! Mimo ogromnej opony na brzuchu mam 1 kg mniej niż przed ciążą! Aż się zdziwiłam.

Fajowa dzidzia! Jaki uśmiech!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:36

AnnaIzabela, Agi83, ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna mała <3 I fajny kotek :)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Mój odziwo pozuje do zdjęć.
    Dziołchy! Mimo ogromnej opony na brzuchu mam 1 kg mniej niż przed ciążą! Aż się zdziwiłam.

Fajowa dzidzia! Jaki uśmiech!

Zazdroszczę! Ja z kolei tak żre (bo inaczej się tego nie da nazwać), że jestem +4 od wagi sprzed ciąży.. a już byłam 1,5 poniżej.. tylko co ja poradzę jak ciągle jestem głodna :/ wmawiam sobie, że jak skończę karmić to zmniejszy mi się apetyt XD

ZAneczka lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ