Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro wrote:Dziewczyny, które karmią piersią, czy Wasze dzieciaczki nie mają problemów z kupkami? Ja już nie wiem co robić. Moja robiła 1 na tydzień, ostatnio już nie zrobiła i w 9. dniu robiłam jej lewatywkę, a teraz już w ogóle dziś 13. dzień bez kupy. Pruka, prezy się a tu nic. Daję jej espumisan, zmieniłam probiotyk na Multilac i guzik to wszystko dało. Wczoraj kupiliśmy syrop lactulosum i jeszcze w nim pokładach nadzieję, ale dopiero raz wzięła.
Dodam, że kupki za każdym razem mega rzadkie, więc nie są to zatwardzenia.
Nasza też robi jedna na kilka dni. Co prawda jeszcze się nie zdarzyła tak długa przerwa, ale tak 5 już było. Pytałam pediatry i mówiła, że to normalne. Chociaż nie wiem czy aż tyle dni też.. Niby jak nic się nie dzieje, nie płacze, nie wygląda żeby bolało a bąki puszcza to raczej nie ma powodów do zmartwień. -
Kurde, nie wiem co myśleć.. Wydaje mi się, że już ją męczy, no i właśnie wzdęcia ma... Wstrzymuję się cały czas przed lewatywą, bo w końcu w ogóle sama nie będzie robić, ale zaczynam się martwić, że aż tak długo to trwa podałam już lactulosum dziś, mimo, że powinnam do popołudnia poczekać i zobaczę co się będzie działo...
-
U nas też codziennie kupa jest. Ostatnio chyba mała ruda miała przestój z kupą, ale w sumie nie napisała jak to się skończyło.
M86, a Ty kp? Próbowałaś z zagęszczaczem pokarmu? Nam poleciła położna, gdy przez małego mleko przelatywało. I zwiększyć kaloryczność swojej diety.
-
erre wrote:U nas też codziennie kupa jest. Ostatnio chyba mała ruda miała przestój z kupą, ale w sumie nie napisała jak to się skończyło.
M86, a Ty kp? Próbowałaś z zagęszczaczem pokarmu? Nam poleciła położna, gdy przez małego mleko przelatywało. I zwiększyć kaloryczność swojej diety.
Tak, jadła tylko pierś albo mleko moje z butelki...
od tygodnia dokarmiam ją mm 2x dziennie po 100ml i po raz pierwszy mamy dobry przyrost. Dwa razy większy niż po dwóch tygodniach dokarmiania moim odciagnietym mlekiem... chyba moje mleko jej nie służy a mówią, że to najlepsze... -
M86, ja co prawda karmię od początku mm, ale nie gadaj głupstw - Twoje mleko jest najlepsze dla Twojej małej! Bardzo możliwe, że akurat przechodzi skok.
Moja młoda przybierała i rosła bardzo powoli, aż w pewnym momencie skoczyła z wagą i wzrostem jak szalona. Rosła w oczach.
Jutro mamy trzecie i ostatnie szczepienie... Ehh, moja biedna myszka... no ale po tym bedziemy mialy chwile wytchnienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:17
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Moja dziś zwazylam i ma 5640g, w tydzień przybrała 100g. Nie wiem czy to dobrze czy nie.. naszej pediatry nie ma przez dwa tygodnie. Mój był dziś z wynikami u drugiej to mu nic nie powiedziała, kazała jutro przyjść z Małą i powtórzyć badania.. W dupie z nią, póki się nic nie dzieje to czekamy az nasza wróci z urlopu.
Wyczytałam, że za dobry przyrost w drugim kwartale życia uznaje się 500-600g. Nasza od 5.06 przybrała 510g, więc jakby się mieści.. a WHO podaje przyrost na poziomie 450g
Chyba nie będę się martwić, Młoda dobrze się czuje, jest mega ruchliwa, więc i spala sporo
Zresztą same powiedzcie czy tak wygląda niedożywione dziecko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e69d16074d7d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c642b261642.jpgerre, Totoro lubią tę wiadomość
-
AnnaIzabela wrote:Moja dziś zwazylam i ma 5640g, w tydzień przybrała 100g. Nie wiem czy to dobrze czy nie.. naszej pediatry nie ma przez dwa tygodnie. Mój był dziś z wynikami u drugiej to mu nic nie powiedziała, kazała jutro przyjść z Małą i powtórzyć badania.. W dupie z nią, póki się nic nie dzieje to czekamy az nasza wróci z urlopu.
Wyczytałam, że za dobry przyrost w drugim kwartale życia uznaje się 500-600g. Nasza od 5.06 przybrała 510g, więc jakby się mieści.. a WHO podaje przyrost na poziomie 450g
Chyba nie będę się martwić, Młoda dobrze się czuje, jest mega ruchliwa, więc i spala sporo
Zresztą same powiedzcie czy tak wygląda niedożywione dziecko
Ale cudna ta twoja Mała! Moja też ma rampersa we flamingi I równie chude nóżki, ale jeszcze nich nie odkryła;)
W poradni laktacyjnej podali mi wartości przyrostow zgodne z artykułem:
https://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/91045,tempo-wzrastania-dzieci-karmionych-piersia
Mojej dziś wyczekane 5 kg stuknęło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:56
AnnaIzabela, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Mój odziwo pozuje do zdjęć.
Dziołchy! Mimo ogromnej opony na brzuchu mam 1 kg mniej niż przed ciążą! Aż się zdziwiłam.
Fajowa dzidzia! Jaki uśmiech!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:36
AnnaIzabela, Agi83, ZAneczka, El*a lubią tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:Mój odziwo pozuje do zdjęć.
Dziołchy! Mimo ogromnej opony na brzuchu mam 1 kg mniej niż przed ciążą! Aż się zdziwiłam.
Fajowa dzidzia! Jaki uśmiech!
Zazdroszczę! Ja z kolei tak żre (bo inaczej się tego nie da nazwać), że jestem +4 od wagi sprzed ciąży.. a już byłam 1,5 poniżej.. tylko co ja poradzę jak ciągle jestem głodna wmawiam sobie, że jak skończę karmić to zmniejszy mi się apetyt
ZAneczka lubi tę wiadomość