X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały śpi sam w łóżeczku. I zasypia też sam i w dzień i w nocy. Wcześniej bujalam go po 1.5h aż w końcu położyłam na łóżku i dałam mu się wypłakać. Po tygodniu układania się z nim na łóżku sam zasypia w łóżeczku bez płaczu. Smoczek, pielucha i karuzela. I życie stało się prostsze. Chociaż od 3 dni mi się popsuł i czasami zasypia sam a czasami muszę się koło niego położyć.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez zasypia sama. W nocy musimy jej podawać smoczek non stop bo inaczej zasypia z raczka w buzi albo majaczy.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma luksus usypiania na rękach- niech korzysta, bo w końcu to się urwie. Czasem zasypia jeszcze przy cycu, czasem głaskana po głowie, ale najczęściej, na rączkach bujam się z nią na piłce:)

• AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja póki co usypia na cycku w 99,9% przypadków. Czasami ze smokiem i głaskana, czasami bujana na kolanach.

Mam już wyniki morfologii i ma podwyższone limfocyty i obniżone neutrofile. Z internetu wychodzi, ze może mieć infekcje wirusowa.. I teraz pytanie czy złapała jednak opryszczkę ode mnie czy to jeszcze po szczepieniu (1,5 tygodnia temu było) ech.. w poniedziałek M podjedzie do pediatry z tymi wynikami..
    Z dobrych wiadomości żelazo w normie, więc nie ma anemii :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela moze jeszcze organizm sie uodparnia po szczepieniu i dlatego limfocyty podwyższone?

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu też usypiamy się na rękach i/lub przy piersi, jest ciężko, zwlaszcza w dzień.

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    AnnaIzabela moze jeszcze organizm sie uodparnia po szczepieniu i dlatego limfocyty podwyższone?

Trochę mam taką nadzieję. Czytam jeszcze, że u dzieci do 4 r.ż. limfocyty są naturalnie podwyższone, więc trochę mniej się martwię. Najbardziej mi zależy żeby się tą opryszczką nie zaraziła, bo o tym to już się zdążyłam naczytać samych przerażających historii :/

iv096iyenbdfaarq.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez 99% usypiania to przy cycu, bezproblemowo ale niestety przy cycu. Jakby zaakceptowala smoczka to pewnie by zasypiala onaczej ale nie chce i juz. Na rekach nigdy jeszcze nie usypialismy bo generalnie malo jest na rekach ale zdazyly sie cudowne przypadki ze sama zasnela w lozeczku i na macie podczas gdy ja gotowalam :D

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i do dzis walczymy z nia o wprowadzenie mm. Probowalam juz roznych marek, roznych sposobow, dodawalam do mohego pokarmu mm, ale gadzina nie chce tego pic. Placze i patrzy na mnie z takim wyrzutem jakbym jej najgorsza krzywde robila dajac butle. Ostatnio nawet mojego pokarmu z butli nie chce jesc, tylko cyc. Na szczescie ma teraz coraz dluzsze przerwy w jedzeniu wiec pomimo niecheci do butli udaje sie ja podrzucic, np. wczoraj 4h u dziadkow byla na glodnego a my ze starsza na basenie :D ale nie plakala, butli z moim mlekiem za cholere nie chciala im wypic, ale ladnie sie bawila na bujaczku wiec jej nie zmuszali.

ZAneczka lubi tę wiadomość

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj starsza cora wyjezdza na pierwsze kolonie, pewnie nawet sie nie obejrze jak mloda tez bedzie jechac... Ach jak ten czas leci. Bez starszej siostry bedzie ciezko bo ona jak nikt potrafi bawic aie z malutka i ja rozsmieszac :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:01

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia tylko i wyłącznie na rękach. W ogóle lubi byc noszona. Dziwie sie, zw nie mam jeszcze ramion jak Pudzian.
    Śpimy razem, zrobiłam jej kokonik między mną a dostawką. Lubi sie przytulac, czesto spimy "głowa w głowę". Ale samo usypianie jest męczące. No coz...

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaizabrla, może to afta, jesli jest na wewnetrznej stronie usta? W razie czego bie caluj bobasa (i najlepiej nikogo innego) i w ogole postaraj sie nie dotykać parszka.
    Mi oprycha wykwita srednio raz w roku. Wstretne dziadostwo jakich mało.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karakorum no niestety jest na wardze.. takie trzy bąbelki, miały coś białego w środku, ale już nie mają..

Nie całuje Małej odkąd to zobaczyłam (ale podobno zaraza się wcześniej), palcami też nie dotykam, kremem smaruje bezpośrednio z tubki..

iv096iyenbdfaarq.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Karakorum no niestety jest na wardze.. takie trzy bąbelki, miały coś białego w środku, ale już nie mają..

Nie całuje Małej odkąd to zobaczyłam (ale podobno zaraza się wcześniej), palcami też nie dotykam, kremem smaruje bezpośrednio z tubki..
    Nie smaruj bezpośrednio z tubki bo bakterie przenosisz do tubki i będziesz sie goić w nieskończoność.

mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Nie smaruj bezpośrednio z tubki bo bakterie przenosisz do tubki i będziesz sie goić w nieskończoność.

Kurde o tym nie pomyślałam :/ ech człowiek stary a głupi..

iv096iyenbdfaarq.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Moja póki co usypia na cycku w 99,9% przypadków. Czasami ze smokiem i głaskana, czasami bujana na kolanach.

Mam już wyniki morfologii i ma podwyższone limfocyty i obniżone neutrofile. Z internetu wychodzi, ze może mieć infekcje wirusowa.. I teraz pytanie czy złapała jednak opryszczkę ode mnie czy to jeszcze po szczepieniu (1,5 tygodnia temu było) ech.. w poniedziałek M podjedzie do pediatry z tymi wynikami..
    Z dobrych wiadomości żelazo w normie, więc nie ma anemii :)

Podwyższone limfocyty i niskie neutrofile są naturalne na tym etapie :) ostatnio miałam ten sam problem, w dodatku tak się w necie obczytalam na temat tych neutrofili, że na drugi dzień (sobota) pedzilismy prywatnie do pediatry, bo myślałam, że się wykończę nerwowo. Lekarka mnie wysmiala xD no i potwierdziła, że to jak najbardziej naturalne :) To samo mi mój pediatra potem powiedział przy wizycie przed szczepieniem :)

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Podwyższone limfocyty i niskie neutrofile są naturalne na tym etapie :) ostatnio miałam ten sam problem, w dodatku tak się w necie obczytalam na temat tych neutrofili, że na drugi dzień (sobota) pedzilismy prywatnie do pediatry, bo myślałam, że się wykończę nerwowo. Lekarka mnie wysmiala xD no i potwierdziła, że to jak najbardziej naturalne :) To samo mi mój pediatra potem powiedział przy wizycie przed szczepieniem :)

Uff, tym bardziej mi ulżyło :) tak czy siak jutro Mój podjedzie do lekarki z wynikami, niech ona też spojrzy :)

Totoro lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to prawdziwe! :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e6a1df26bdf.jpg

mała_ruda, Totoro, Agi83, gaga_32, El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaizabela- hahahahahahaha dobreeee!!!! :D U mnie tez tak się dzieje,gfy mała za długio śpi- jakoś ostatnio w tę stronę jej się zdarza.

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmią piersią, czy Wasze dzieciaczki nie mają problemów z kupkami? Ja już nie wiem co robić. Moja robiła 1 na tydzień, ostatnio już nie zrobiła i w 9. dniu robiłam jej lewatywkę, a teraz już w ogóle dziś 13. dzień bez kupy. Pruka, prezy się a tu nic. Daję jej espumisan, zmieniłam probiotyk na Multilac i guzik to wszystko dało. Wczoraj kupiliśmy syrop lactulosum i jeszcze w nim pokładach nadzieję, ale dopiero raz wzięła.

Dodam, że kupki za każdym razem mega rzadkie, więc nie są to zatwardzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:14

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ