Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mały śpi sam w łóżeczku. I zasypia też sam i w dzień i w nocy. Wcześniej bujalam go po 1.5h aż w końcu położyłam na łóżku i dałam mu się wypłakać. Po tygodniu układania się z nim na łóżku sam zasypia w łóżeczku bez płaczu. Smoczek, pielucha i karuzela. I życie stało się prostsze. Chociaż od 3 dni mi się popsuł i czasami zasypia sam a czasami muszę się koło niego położyć.
-
Moja póki co usypia na cycku w 99,9% przypadków. Czasami ze smokiem i głaskana, czasami bujana na kolanach.
Mam już wyniki morfologii i ma podwyższone limfocyty i obniżone neutrofile. Z internetu wychodzi, ze może mieć infekcje wirusowa.. I teraz pytanie czy złapała jednak opryszczkę ode mnie czy to jeszcze po szczepieniu (1,5 tygodnia temu było) ech.. w poniedziałek M podjedzie do pediatry z tymi wynikami..
Z dobrych wiadomości żelazo w normie, więc nie ma anemii -
Agi83 wrote:AnnaIzabela moze jeszcze organizm sie uodparnia po szczepieniu i dlatego limfocyty podwyższone?
Trochę mam taką nadzieję. Czytam jeszcze, że u dzieci do 4 r.ż. limfocyty są naturalnie podwyższone, więc trochę mniej się martwię. Najbardziej mi zależy żeby się tą opryszczką nie zaraziła, bo o tym to już się zdążyłam naczytać samych przerażających historii -
Moja tez 99% usypiania to przy cycu, bezproblemowo ale niestety przy cycu. Jakby zaakceptowala smoczka to pewnie by zasypiala onaczej ale nie chce i juz. Na rekach nigdy jeszcze nie usypialismy bo generalnie malo jest na rekach ale zdazyly sie cudowne przypadki ze sama zasnela w lozeczku i na macie podczas gdy ja gotowalam01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
Acha i do dzis walczymy z nia o wprowadzenie mm. Probowalam juz roznych marek, roznych sposobow, dodawalam do mohego pokarmu mm, ale gadzina nie chce tego pic. Placze i patrzy na mnie z takim wyrzutem jakbym jej najgorsza krzywde robila dajac butle. Ostatnio nawet mojego pokarmu z butli nie chce jesc, tylko cyc. Na szczescie ma teraz coraz dluzsze przerwy w jedzeniu wiec pomimo niecheci do butli udaje sie ja podrzucic, np. wczoraj 4h u dziadkow byla na glodnego a my ze starsza na basenie ale nie plakala, butli z moim mlekiem za cholere nie chciala im wypic, ale ladnie sie bawila na bujaczku wiec jej nie zmuszali.
ZAneczka lubi tę wiadomość
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
Dzisiaj starsza cora wyjezdza na pierwsze kolonie, pewnie nawet sie nie obejrze jak mloda tez bedzie jechac... Ach jak ten czas leci. Bez starszej siostry bedzie ciezko bo ona jak nikt potrafi bawic aie z malutka i ja rozsmieszac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 08:01
ZAneczka lubi tę wiadomość
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
Moja zasypia tylko i wyłącznie na rękach. W ogóle lubi byc noszona. Dziwie sie, zw nie mam jeszcze ramion jak Pudzian.
Śpimy razem, zrobiłam jej kokonik między mną a dostawką. Lubi sie przytulac, czesto spimy "głowa w głowę". Ale samo usypianie jest męczące. No coz...ZAneczka lubi tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Annaizabrla, może to afta, jesli jest na wewnetrznej stronie usta? W razie czego bie caluj bobasa (i najlepiej nikogo innego) i w ogole postaraj sie nie dotykać parszka.
Mi oprycha wykwita srednio raz w roku. Wstretne dziadostwo jakich mało.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
AnnaIzabela wrote:Karakorum no niestety jest na wardze.. takie trzy bąbelki, miały coś białego w środku, ale już nie mają..
Nie całuje Małej odkąd to zobaczyłam (ale podobno zaraza się wcześniej), palcami też nie dotykam, kremem smaruje bezpośrednio z tubki..W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
AnnaIzabela wrote:Moja póki co usypia na cycku w 99,9% przypadków. Czasami ze smokiem i głaskana, czasami bujana na kolanach.
Mam już wyniki morfologii i ma podwyższone limfocyty i obniżone neutrofile. Z internetu wychodzi, ze może mieć infekcje wirusowa.. I teraz pytanie czy złapała jednak opryszczkę ode mnie czy to jeszcze po szczepieniu (1,5 tygodnia temu było) ech.. w poniedziałek M podjedzie do pediatry z tymi wynikami..
Z dobrych wiadomości żelazo w normie, więc nie ma anemii
Podwyższone limfocyty i niskie neutrofile są naturalne na tym etapie ostatnio miałam ten sam problem, w dodatku tak się w necie obczytalam na temat tych neutrofili, że na drugi dzień (sobota) pedzilismy prywatnie do pediatry, bo myślałam, że się wykończę nerwowo. Lekarka mnie wysmiala xD no i potwierdziła, że to jak najbardziej naturalne To samo mi mój pediatra potem powiedział przy wizycie przed szczepieniemAnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Podwyższone limfocyty i niskie neutrofile są naturalne na tym etapie ostatnio miałam ten sam problem, w dodatku tak się w necie obczytalam na temat tych neutrofili, że na drugi dzień (sobota) pedzilismy prywatnie do pediatry, bo myślałam, że się wykończę nerwowo. Lekarka mnie wysmiala xD no i potwierdziła, że to jak najbardziej naturalne To samo mi mój pediatra potem powiedział przy wizycie przed szczepieniem
Uff, tym bardziej mi ulżyło tak czy siak jutro Mój podjedzie do lekarki z wynikami, niech ona też spojrzyTotoro lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które karmią piersią, czy Wasze dzieciaczki nie mają problemów z kupkami? Ja już nie wiem co robić. Moja robiła 1 na tydzień, ostatnio już nie zrobiła i w 9. dniu robiłam jej lewatywkę, a teraz już w ogóle dziś 13. dzień bez kupy. Pruka, prezy się a tu nic. Daję jej espumisan, zmieniłam probiotyk na Multilac i guzik to wszystko dało. Wczoraj kupiliśmy syrop lactulosum i jeszcze w nim pokładach nadzieję, ale dopiero raz wzięła.
Dodam, że kupki za każdym razem mega rzadkie, więc nie są to zatwardzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 09:14