Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała Ruda, my jedliśmy ostatnio kasze gryczaną z podsmażonym boczkiem z cebulką i majerankiem, mała z nami próbowała (samą kaszę, boczku jej nie dałam, ale pewnie przeszło smakiem).
Soso póki co robiłam spaghetti z marchewki i pomidora. Ale raczej do kaszy gryczanej mi pasuje sos mięsny.
Widze, ze nie tylko u mnie mniej cycowania. Przynajmniej mam jakieś wrażenie, że jest mniej niż było, mała ciągle coś chce gryźć, na jedzenie się rzuca jak pies na kosci, cyc musi być, ale wydaje misię że z takim cierpieniem momentami popija mleczko... Ech... nie wiem czy to dziąsła ją swędzą, czy taki nastrój ma.
Fajnie,że bidony u Was się sprawdzają, ja jestem ciekawa jak u nas będzie:)
-
Agi83 wrote:AnnaIzabela mnie też fb zareklamować te stronkę. Widziałaś te nakolanniki do raczkowania?
Widzialam i zastanawiam się czy Moja nie będzie próbowała ich ściągnąć xD ale nie są drogie i chyba zaryzykujęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 22:06
-
My mamy od 2-3 dni nakolanniki, dzięki temu mała zaczęła częściej normalnie raczkować a nie skakać jak żaba (nie jest jej tak ślisko). Nie zdejmuje sobie sama, nawet nie próbuje- pewnie jeszcze nie wpadła na tak genialny pomysł, bo nie ma czasu, dostaje się do szaf, poduszek, czy nawet fotelika i próbuje wstawać
Kupiliśmy jej takiego grającego jeżdżącegokotka,żeby zachęcić do raczkowania za nim. Dopóki zabawka gra jest okej, a jak zacznie grać i jechać mała od razu robi grymas płączu i stękoli.Agi83 lubi tę wiadomość
-
U nas dziś zapadła decyzja o odstawieniu od cycka. Trochę mi przykro i trudne to dla mnie, bo długo walczyłam, żeby ją karmić i bardzo chciałam jeszcze trochę, ale ona sama nie chce już mojego mleka, więc cóż zrobić... a może to i lepiej jak sama się odstawia, niż jakbym ja za kilka miesięcy na siłę musiała. Od kilku dni bardzo mało jadła cycka, w ogóle nie dopominała się, myślałam że po prostu mało głodna, albo dziąsła ją bolą (obiadki i kaszę z butelki jadła super). dziś jak ją dwa razy przystawiłam to tylko ciumknęła i odwracała głowę. Po 10 minutach przychodzilam z butelką mm/ soku to aż cała chodziła ze szczęścia i wypijała o dna... czyli głodna tylko cycka nie chciała
Może przy kolejnym się uda -
Moja dostala za to bunto butelkowego na poczatku myslalam ze mm jej nie podchodzi ale to jednak nie to. Normalnie z dnia na dzien nie chcw butelki i juz. Ani niekapka ani bidonu. Lyzeczka ok, kaszki, keiki na mm ok. Woda albo mm z butelki NIE. Tylko cycek. Jak podaje butelke to nie ma w ogole odruchu zaciagniecia plynu, tylko gryzie i nerwowo przeklada z prawej na lewa ustnik. A jak za dlugo probije to jest wrzask, histeria i uspokoic sie idzie tylko przy cycu. Jestem zalamana bo juz od kilku miesiecy ja przyzwyczjalam do butli, normalbie codziennie wypijala cala butle mm przed snem i nie bylo problemu! Ktoregos dnia zaczela wrzeszczec i tak juz zostalo. Prawie 2 tygodnie juz to trwa01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
M86 kurde strasznie mi przykro, ale może poprobuj odciągać i dawać? Czy Ty nie laktatorowa?(jak ja)
Agigagi dziwna sprawa, a nie zakrztusiła się czy coś, że taki bunt? Może smoczek jej przestał odpowiadać, chociaż piszesz, że bidon i niekapek też be.. hmm serio dziwne..
Erre wszystkiego najlepszego dla Adasia! Niech rośnie zdrowiutki, okrąglutki
Zakrztusił się fasolką? Ja to nic oprócz buły czy chleba nie daje do ręki, bo ta moja się rzuca na wszystko jakby rok nie jadła i potem trzeba ratowaćZAneczka lubi tę wiadomość
-
Nam się dziś Lila chrupką kukurydzianą zakrztusila. Przeżyłam chwile grozy, bo to dziadostwo klejące takie jak rozmoknie... A ona w wózku, szelkami pozapinana, patrzy na mnie przerażona i nie może oddychać wytargalam ją w momencie, przechylilam w dół na swojej ręce, drugą wytluklam po pleckach i poszło na szczęście. Już miałam tyle takich sytuacji, że mąż po wszystkim się śmiał, że zanim zdążył pomyśleć co zrobić to już było ok
AnnaIzabela lubi tę wiadomość
-
W ogóle! Byłam dziś w Kik I za 60zl Znalazłam mega kurtkę ala Softshell. Cienka, ciepła i naprawdę śliczna! Zdecydowałam, że w dupie z szukaniem kombinezonu, dam rajtki, grubsze spodnie i ciepłe grube skarpety do tego będzie koc. Miałam dwie do porównania, jedna mega gruba puchowa i właśnie ta cienka. Sebek włożył w obie ręce i potrzymał dwie minuty, z tej grubej wyjął lekko ciepłą rękę a z cienkiej gorącą a nie będzie przynajmniej krępować Małej ruchów jutro zrobię zdjęcie i wam wyśle jaka cudna
Edit - no i przecież śpiworek mam w planach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 20:46
-
AnnaIzabla, nie zakrztusila sie ani nic. Dzien wczesniej dawalam mm 1 i pila, nastepnego dnia dalam mm 2 i bunt. Od tego czasu nie idzie jej podac ani mm 1 ani mm 2 ani wody. Mleko podaje z cyca albo w formie kaszek i kleikow. Wode wyciakam jej do ust po posilkach ze smoczka. Jak wyciskam to polyka nawet chetnie, ale jak ustnik wkladam to znow robi sie nerwowka i nie chce zaciagnac. Mam skryta nadzieje ze to przez zeby. Niech to sie skonczy bo chce zakonczyc kp zanim stuknie roczek!01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
AnnaIzabela to moja o dziwo nie płacze po takich akcjach chyba wie, że to właśnie akcje ratunkowe
Ja kupiłam Lili kurteczkę w 5 10 15, taką przejściówkę, z zewnątrz nieprzemakalna, w środku podszyta polarkiem. Świetnie się sprawdzała przy ostatnim załamaniu pogody a pod spodnie daję rajstopki i przykrywam ją kocykiem
Agigagi może to faktycznie przez zęby?
Lila po kilku dniach nie tykania się prawie w ogóle niczego poza cyckiem, zjadła dziś trochę jogurtu z owocami i troszkę zupki no i piła wodę znowu jakby na kacu była xD
Za to ostatnie nocki znowu ciekawe - turlanie się po łóżku, stękanie, budzenie, jedzenie po 4 razy... no i najchętniej spalaby jeśli nie na spacerze, to przy cycku. Wczoraj spała w domu 2 h, co już od dłuższego czasu jej się nie zdarzyło, ale jak leżałam z nią. Jak tylko się podnosiłam to zaraz się budziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 21:10
-
erre wrote:Dziewczyny, co na katar u malucha? Chciałam kupić plastry Aromactiv na noc, no ale przecież sobie zdrapie z ubrania...
ZAneczka lubi tę wiadomość