X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ladypower Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również będę marcową mamusią, termin 11.03.

Dzidzia również daje o sobie znać, nudności i wymioty, jem tyle co kot napłakał a wciąż coś mi ciąży na żołądku. Martwię się tym że dzidzia nie ma wszystkich potrzebnych składników by zdrowo się rozwijać...Eh.... pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie:)

IskiereczkiTrzy lubi tę wiadomość

06.02.2017 Mój Aniołeczek 10 tyg
    010iyx8dv1zehv6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad wykupieniem pakietu w lux med, bo inaczej chyba nie będą miała żadnych badań w czas zrobionych, chociaż czytałam tez na forach, że w lux med prowadzi tylko ciąże "fizjologiczne", a jak się pojawi cukrzyca to to już jest u nich traktowane jako patologia i koniec opieki :\
    jakieś doświadczenia pod tym względem ?

• karakorum Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje bóle podbrzusza zmieniły się z nieco bardzej rozproszonych na całkiem mocne kłucie, chyba jajnikow (?). Do wizyty jeszcze wiecznosc :(

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Niestety odmawiają przyjęcia
    Poproś o pisemną odmowę to od razu znajdzie się miejsce. Ja wczoraj z endokrynologiem na nfz miałam przeboje. Nawet do nfz się przejechałam żeby się wszystkiego dokladnie dowiedzieć. Także bądź uparta i walcz o swoje prawa które ci się należą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 11:46

Arga lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLenax2 wrote:
    cześć :) Zrobiłam test ponad 2 tygodnie temu i się pokazały dwie magiczne kreseczki :) Sądząc z wyliczeń - jak wszystko przebiegnie ok - poród w marcu.

Mam do was pytanie. Czy prowadzicie ciąże na nfz czy prywatnie ?

Ja nie byłam jeszcze u lekarza, bo gdzie tylko dzwonię, mówią że najbliższy termin do gin to we wrześniu lub w październiku...

Jak wam się udaje umówić wizytę na fundusz? Jestem w wawy
    Ja pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie i tą też tak będę prowadzić ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Ja chodzę na nfz, szczerze... nie polecam, bo i tak w moim przypadku muszę korzystać z wizyt prywatnych. A z moim szczęściem to te prywatne wyglądają jak na nfz, tylko trzepią hajs na przyszłych mamusiach. Ogólnie w przychodniach traktują mnie inaczej, jak mówię, że jestem w ciąży, ponieważ wyglądam na 16 lat, do tego na każdą wizytę chodzę sama, ponieważ mężuś pracuje. Ciągle na rejestracji słyszę"Ile masz dziecko lat" :D Do tego nic się nie maluję. mam totalny baby face! Mam nadzieję, że ciąża i hormony dadzą mi trochę kobiecości :)

Wczoraj nastraszyła mnie znajoma, że poroniła w 10tc, nie miała żadnych objawów ciążowych (jak ja teraz). Po prostu wytłumaczyłam sobie, że należę do grupy szczęściar, których męczy tylko senność, ponadto ciągle mi zimno. To już staje się obsesyjne, rodzicom też mówię, że czuję że jest wszystko dobrze z bąblem :)

Miałam ten sam problem w ciąży z synem :) Miałam 20 lat a patrzyli na mnie jak na 13 latka w ciąży. Tyle tylko mi dawali :) Teraz też każdy w szoku jak mówię że 28 lat. Może się postarzałam bo 18 mi dają :) Dalej dziecięca buzia :) Ja chodzę prywatnie do dr W klinice Bocian w Białymstoku. czas oczekiwania na wizytę 2-3 dni . Nie ma problemu z wyznaczeniem wizyty np za 2tyg . A w razie czego jak się coś dzieje to dr bez kolejki przyjmie. Trochę kosztuje ale jaki komfort psychiczny że jest się w dobrych rękach. I bez porównania lepsza opieka :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie. Mój ginekolog współpracowal z luxmed ale już przestał. Wizyta kosztuje mnie 150 zł. Luxmed przestaje też działać jeżeli leczona była bezpłodnośc czyli klasyczne branie clo. Czuję się bardzo źle. Od wczoraj boli głowa, kręci w brzuchu, senność i ogólnie samopoczucie straszne. Najchętniej poszlabym na l4 ale głupio chyba w 7 tygodniu. Jestem kadrową i szef może się wkurzyc. Ale chociaż 2 tyg... idę do pracy na 7 a o 8 już mam dosyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 12:30

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:
    Miałam ten sam problem w ciąży z synem :) Miałam 20 lat a patrzyli na mnie jak na 13 latka w ciąży. Tyle tylko mi dawali :) Teraz też każdy w szoku jak mówię że 28 lat. Może się postarzałam bo 18 mi dają :) Dalej dziecięca buzia :) Ja chodzę prywatnie do dr W klinice Bocian w Białymstoku. czas oczekiwania na wizytę 2-3 dni . Nie ma problemu z wyznaczeniem wizyty np za 2tyg . A w razie czego jak się coś dzieje to dr bez kolejki przyjmie. Trochę kosztuje ale jaki komfort psychiczny że jest się w dobrych rękach. I bez porównania lepsza opieka :)

O widzę, że z tych samych stron jesteśmy;) ja akurat chodziłam do Arciszewskich u Nich też miałam robiony zabieg, więc i w tej ciąży zapisałam się do Nich :)

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juja00 wrote:
    O widzę, że z tych samych stron jesteśmy;) ja akurat chodziłam do Arciszewskich u Nich też miałam robiony zabieg, więc i w tej ciąży zapisałam się do Nich :)
    U Arciszewskich myślę by tam rodzić .Siostra tam rodziła i bardzo ich chwaliła . Do którego dr u Arciszewskich chodzisz?

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dylemat bo nie wiem czy powiedzieć szefowej przed l4 że jestem w ciąży czy nie. Nie może mnie chyba zwolnić ???

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    A ja mam dylemat bo nie wiem czy powiedzieć szefowej przed l4 że jestem w ciąży czy nie. Nie może mnie chyba zwolnić ???
    Jeśli pracujesz dłużej niż 3 miesiące w tej firmie to nie może cię zwolnić . Lepiej jak powiesz przynajmniej jak coś się będzie działo będzie wiedziała co się dzieje i jak ci pomóc :) a to początek ciąży więc do l4 jeszcze trochę czasu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 12:54

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chodzę prywatnie. Wcześniej byłam raz na NFZ u mojego ginekologa i zastanawiam się czy jest szansa żeby skierowanie na badania wypisał mi na NFZ? jak myślicie?
    bo on pracuje zarówno na NFZ jak i prywatnie w tej klinice do której chodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 13:01

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, też będę marcową mamusią <3 termin na 14 marca

Gos77, Zgredek 12, IskiereczkiTrzy, Lilcia lubią tę wiadomość

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • blo Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do L4 to ja dostałam zwolnienie od mojej doktor pod koniec 5 tyg. ciąży- nawet nie miałam wtedy jeszcze zrobionego usg, tylko kolejne bety. Jak zaproponowała mi zwolnienie to zgłupiałam, na chwile zamilkłam i się zastanawiałam co wszyscy powiedzą, że tak wczesna ciąża a ja na l4... Poprzednim razem nie skorzystałam ze zwolnienia a ciąża zakończyła się właśnie ok 5 tyg. Widząc moją rozkminkę doktor powiedziała:
    "Czasami w życiu trzeba być egositką, na nic nie patrzeć i zadbać o siebie"
    Ustaliłyśmy, że L4 na 3 tyg do kolejnej wizyty. Całe szczęście, ze poszłam na to L4 bo w 6/7 tyg dopadły mnie masakryczne wymioty i niestety plamienia. L4 kończy mi się w poniedziałek ale czuje się już dobrze, więc nie przedłużam. A że pracuję w kilku miejscach to z części rezygnuję- biorę urlop bezpłatny. Mam zamiar pracować prawie do końca ciąży kilka razy w tygodniu.
    Tak więc jeżeli czujecie się źle nie miejcie wyrzutów sumienia idąc na l4, przecież może być na 2 tyg! A że ktoś skomentuje, że bierzecie zwolnienie to nic- skąd ktoś może wiedzieć czy to ciąża zagrożona czy nie? A tak w ogóle to lepiej wymiotować w pracy co chwila? Dbajcie o siebie kobitki :)

Lilcia, Zgredek 12 lubią tę wiadomość

thgflhb8v7q13hwj.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    A ja popalam. W pierwszej ciąży też popalalam. KURWA...

Kochana! nie popieram i nie bronię palenia w ciąży, ale widzę, że masz świadomość, że to nie jest dobre. Polecam książke Allen Caar- "jak łatwo rzucić palenie"- jest w formie ebooka na chomikuj.pl na przykład. Ściągaj, czytaj jeszcze dzisiaj- za 2 dni nie będziesz paliła :) Trzymam mocno kciuki, żebyś jaknajszybciej wylazła z tego nałogu, bo doskonale wiem, jak jest ciężko. A książka działa cuda. Czytaj od deski do deski- serio odkryjesz, że palenie rzucić można ot tak!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Moje bóle podbrzusza zmieniły się z nieco bardzej rozproszonych na całkiem mocne kłucie, chyba jajnikow (?). Do wizyty jeszcze wiecznosc :(

Mam to samo
    mnie raz boli podbrzusze ale już coraz mniej za to teraz przeistoczyło się to w takie kłucie w macicy lub w jajnikach

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:

Nie ma prawa Cię zwolnić

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to kłucie jest chyba normalne bo ja też takie mam a jesesmy w podobnym tygodniu :)

Rośnie fasola :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • blo Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Dziewczyny to kłucie jest chyba normalne bo ja też takie mam a jesesmy w podobnym tygodniu :)

Rośnie fasola :)
    Trochę mnie uspokaja fakt, że też macie takie kłucia. Ja mam takie ukłucie/skurcz jak by w środku, od dołu. Już się martwiłam, że to może jakieś skurcze szyjki macicy :/ O tym samym uczuciu mówimy?

thgflhb8v7q13hwj.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążę też będę prowadzić prywatnie, niestety ale tak jakoś wyszło, że mój zaufany ginekolog do którego chodzę od lat, ciążę w tym momencie prowadzi tylko prywatnie (bo mu się niby punkty z nfz skończyły, bo niby coś, nie wierzę w te bajki). No, ale do innego lekarza nie pójdę.

Tyle dobrego, że pracuje on też w szpitalu no i że skierowania na badania będą na nfz (te co mogą być oczywiście).

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ