Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurdesz nagotowalam dziecku pysznego sosu na cielęcinie, podałam z kaszą kukurydziana i co? Zjadła parę łyżeczek i koniec, nie chciała.. za to fryty z batata oj daj, daj, daj! Zjadła chyba z 7
Dziś rosół z makaronem i też trochę. Za to ziemniak ze schabowym (bez panierki) oooo pyyyycha. Jadła az krzyczała że za wolno..
Jutro pójdzie sos z ziemniakiem. Oby zjadła, bo zagryzeZAneczka, El*a lubią tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:AnnaIzabela jak robisz te frytki? Gotowane czy smażone?
Pieczone obieram batata,kroje w takie ala frytki, tylko grubiej, leje trochę oliwy i je mieszam w niej, odrobinę soli i piekę ok 20 minut w 200 stopniach. Miękkość sprawdzam widelcem. Obie z Jagodą je uwielbiamy! -
Kurde, muszę małej wprowadzić cebulę, bo też mi się marzy zrobić jej sosik wreszcie po tygodniu jedzenia prawie tylko mleka wróciła do stałych wczoraj był rosolek z indykiem, dziś z cielęciną, tak więc jest ok. Tylko kupy oczywiście już ileś dni nie robiła, ale skoro zaczęła jeść wreszcie i podaję ciągle śliwke suszoną, to powinna zaraz, się pojawić.
-
Mmm, na te wasze pyszności aż mi ślinka cieknie ...
Ja ostatnio idę po najmniejszej linii oporu i daję słoiki, ale coś pogotuję, kupiłam za waszymi radami Alaantkowe blw i bardzo fajne kostki z kaszy i warzyw robiłam, wszyscy jedliśmy. Do zupek dawalam już pół cebulki i było ok.
Mamy pierwsze ząbki i teraz pytanie- jak dbacie o te pierwsze ząbki, jakim przyrządem, jak często czyscicie i czy używacie pasty? -
Ja mam elmex dla dzieci i mała szczoteczkę. Nakładamy minimalną ilość i mu myje, a później daje mu do rączki szczoteczkę i sam sobie myje. Bardzo mu się to podoba.
Jak to jest z tą Odrą? Pierwsze szczepienie w wieku 13-14mcy. Czy nasze szkraby są narażone?? Ja się muszę martwić o dziecko bo sieroty nie szczepią swoich... ech..El*a lubi tę wiadomość
-
My mamy silikonowa szczoteczkę na palec, ale muszę wymienić na taką zwykłą do ręki. I pastę Ziaji z bobrem - nie ma soków owocowych, słodzona ksylitolem i ma normalny smak pasty. No i jest bez fluoru!
Dajcie spokój! Ja się boję wyjść, Pruszków niedaleko ode mnie, a długo ktoś przyniesie?El*a, ZAneczka lubią tę wiadomość
-
Ja mojej daję od początku jedzenie,za które ludzie krzywona mnie patrzą i pukają się w czoło... oprócz cebuli (to dopiero od kilku tygodni podaję też w wersji dla córci), dostaje od początku czosnek w zabkach i granulowany, fasolkę szparagową gotowaną na parze.
Stwierdziliśmy z mężem, cze czas dawać jej znów kawałki, mimo tych ran z podcinania wędzdełek, żeby się nie zafazofała na same papki.
Kurcze dzisiaj dopiero poczytałam w necie o tej odrze i jestem przerażona... Niby gdzieś daleko są ogniska, ale ile to trzeba, żeby się rozprzestrzeniło... Tym bardziej że u nas szkarlatyna się szerzy... Choroba, której też dawno nie było, znów od kilku lat zaczyna coraz częściej atakować, teraz w przedszkolach panuje, jak mieszkaliśmy we Wrocu jak zmieniałam placówkę żłobnkową to pamiętam, że były przypadki zachorowań już wsrod takich maluchów...
A my jak ktoś dobrze wspomniał dopiero po roczku mamy szcepienia na odre, ospe, różyczkei świnke, jeśli dobrze pamiętam.
Chyba zastosuje sie do tego, co mieliśmy powiedziane jak z małą po żółtaczce i zapaleniu płuc wychodziliśmy ze szpitala: wychodzić na spacer, ale unikać przystanków, sklepów i takich zatłoczonych miejsc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 11:11
-
Dziewczyny nie ma powodów do paniki. Co roku w Polsce jest min. 60 przypadków odry i nikt w związku z tym nie szaleje. Mam ciekawy artykuł, daje do myślenia
https://nczas.com/2018/11/02/koncerny-szczepionkowe-nie-rezygnuja-przekonuja-ze-w-polsce-panuje-epidemia-odry-a-jakie-sa-objawy-odry/?fbclid=IwAR0v1VqfN-_6V1BkPeRfpqG75COVYSWLNuRYYET_8484Nz3OcTsLAm59844
-
Totoro wrote:Dziewczyny nie ma powodów do paniki. Co roku w Polsce jest min. 60 przypadków odry i nikt w związku z tym nie szaleje. Mam ciekawy artykuł, daje do myślenia
https://nczas.com/2018/11/02/koncerny-szczepionkowe-nie-rezygnuja-przekonuja-ze-w-polsce-panuje-epidemia-odry-a-jakie-sa-objawy-odry/?fbclid=IwAR0v1VqfN-_6V1BkPeRfpqG75COVYSWLNuRYYET_8484Nz3OcTsLAm59844
No niby tak, ale to jest 14 przypadków w ciągu dwóch dni, więc kurcze coś może być na rzeczy.. Też nie zrezygnuje ze spacerów, ale odpuszczę centra handlowe itp.
U nas dziś Młoda zjadła trochę mojej jajecznicy z cebulą a w ogóle na śniadanie porcję kaszy, kanapkę z twarożkiem i dżemem i tą jajecznicę
Aaaa no i śpi już od ponad godziny w swoim łóżeczku! Pierwszy raz tak dlugo! A w ogóle to drugi raz w życiu w łóżeczkuZAneczka, El*a lubią tę wiadomość