X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj czułam kilka razy bąbelki, takie raz po raz ale nie wiem, obstawiam jelita. Wyczekuję na maksa :)
    Wczoraj bardzo się oszczędzałam i miałam spokój z plamieniami. Mam nadzieję, że się wyciszyły. W środę wizyta! Nie mogę się doczekać :D Kiedy zobaczę Malutką Kruszynkę :) jestem ciekawa ile ma cm i ile waży :)

Miłej Niedzieli Dziewczyny :)

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni siedzę ze stetoskopem i słucham podbrzusza. Czasem coś zaszura i myślę, że to to, ale potem przenoszę się w inny kwadrant brzucha i słyszę to samo :(. Od tygodnia brzuch mi w ogóle nie urósł. Też już bym chciała coś poczuć.
    Co do wysokości dna macicy to ja tylko piszę, co gadają w książkach. 16t.c- połowa odległości między pępkiem a kością łonową, 24- pępek i nie ma znaczenia, która to ciąża. Być może czuć te ruchy w trochę innym miejscu rzeczywiście tak jak w przypadku różnych boleści.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czuje takie bąbelki od środka, delikatne łaskotanie jakby mi tam rybka pływała...ale też jeszcze bardzo nieregularnie i max 1-2 razy dziennie.
    A co do tego co piszą w książkach, to o odczuwaniu pierwszych ruchów też piszą znacznie później, także ten ;)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialam sie poprawic odnosnie tego jak polozylam reke ;D wlasnie leze w salonie,Bo Mala spi I ogladam tv z Malzem. I znowu polozylam reke. To kciuk lezy na pepku a reszta reki pod pepkiem. ;D a ja odwrotnie napisalam,ze maly palec:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 11:43

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe. Inso, ja Ci wierzę, że czułaś i zazdroszczę ;). Mało w ciąży się czuję ostatnio. Może dlatego, że schodzę z duphastonu i nawet zgaga mija.

iNso87 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo suuper, ze juz czujecie ruchy!!! Zazdraszczam :D <3

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Hehe. Inso, ja Ci wierzę, że czułaś i zazdroszczę ;). Mało w ciąży się czuję ostatnio. Może dlatego, że schodzę z duphastonu i nawet zgaga mija.
    Ja wiem tylko to tak w roli wyjasnienia,bo raczej reki zadna nie wykreci zeby polozyc odwrotnie;D hehe

Ja dzis na pyzy jade do Tesciowej:D no to bede miala wyzerke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 12:08

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra nie przejmuj się, to magia II trymestru ;) nieprzyjemne dolegliwości minęły, trzeba korzystać, bo zaraz będziemy narzekać na zbyt mocne kopniaki i wielkie brzuchy :P

Reniferra lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 mniaaam, uwielbiam pyzy :D

mamakropka haha w sedno! Jak sobie przypomnę jak w 3 trymestrze mi córcia gmerała stópkami pod żebra... ałłłć :P

iNso87 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 lat temu pupa mojego dziecka była pod żebrami z prawej strony ;-) Więc stópki zawsze wbijały mi się pod żebra z lewej strony, lub wychodziły bokiem ;-)
    Czkawka-podskakiwanie jej pupy, czyli pulsowanie mojej prawej strony podżebrza ;-)

Już nie mogę się doczekać :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie czuje ruchów :-(
    To nie pierwsza ciąża i nadal nic. Żeby nie detektor I to że słyszę serduszko, pewnie bym już miała...sraczke,że coś nie tak. Chociaż też się teraz troszkę martwię :-/
    Jeszcze pobolewa brzuch i teraz nie wiem czy tak po prostu czy dlatego że schodzę z duphastonu. Ale co tylko poczuje mokro w majtkach lecę i sprawdzam :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ja również zastanawiałam się nad kupnem detektora, mąż powiedział że będę słuchała serduszka pewnie dzień i noc :p ale swoją drogą ta niepewność czy wszystko jest w porządku jest męcząca... Ciągle się zastanawiam czy jest wszystko ok, coś zakluje w brzuchu, coś pociągnie a ja się zastanawiam czy wszystko w porządku. Chciałabym czuc już ruchy ale pewnie kilka tygodni jeszcze trzeba będzie poczekać.

Butterfly możesz napisac jaki detektor używasz?

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

age.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Butterfly ja również zastanawiałam się nad kupnem detektora, mąż powiedział że będę słuchała serduszka pewnie dzień i noc :p ale swoją drogą ta niepewność czy wszystko jest w porządku jest męcząca... Ciągle się zastanawiam czy jest wszystko ok, coś zakluje w brzuchu, coś pociągnie a ja się zastanawiam czy wszystko w porządku. Chciałabym czuc już ruchy ale pewnie kilka tygodni jeszcze trzeba będzie poczekać.

Butterfly możesz napisac jaki detektor używasz?

Jasne, ja kupiłam właściwie chyba najtańszy Angel Sounds ,w zestawie ze słuchawkami i żelem do usg. Nie ma on głośnika, ale możesz korzystać z niego razem z apką w tel, która liczy uderzenia serduszko. Jak byś chciała to na priv mogę wysłać Ci zdjęcie mojego zakupu, na priv żeby nie przynudzać tu pozostałym. Jak przykładam detektor to wiele razy słyszę jak mała się rusza , bo to specyficzny dźwięk i bardzo słodki. Ale chciałabym już ją czuć :-(

Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę zdjęcie na priv :) a czy żel ten do usg jest całkowicie bezpieczny? Można go codziennie używać? :)

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly-tutaj takimi tematami się nie przynudza ;-) Wrzuć zdjęcie ;-)

Ulv15, Katia89 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wieki się nie odzywalam chyba, ale wszystko juz nadrobilam :)
    Teraz to ruchy będą przyjemne, mile, delikatne :) ale później to dla mnie nie były mile, syn mocno wciskal mi sie pod żebra, to wręcz bolało, mam nadzieję, że córka będzie delikatniejsza ;)

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Poproszę zdjęcie na priv :) a czy żel ten do usg jest całkowicie bezpieczny? Można go codziennie używać? :)

Żel jest bezpieczny, wszystko zamówiłam z apteki, bo u mnie w mieście w aptece stacjonarnie detektory nie były dostępne.
    Także ja stosuje bez obaw, zresztą staram się nie popadać w paranoje. Bo tyle co chemii i dziadostwo innego jest np w tym co jemy ,że raczej wolę nie wiedzieć, bo pewnie bym nic nie mogła jeść ani pić.

Powiem Wam,że jak byłam w PL to miałam non stop potworną zgage, szczególnie po świeżych owocach i warzywach. A wróciłam do domu i nie mogę przestać jeść warzyw i o dziwo zgagi brak! Czyżby mniej pędzone były?
    Mam nadzieję, że nie wypowiem tych słów w złą godzinę

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) witam się w 15 tygodniu :)
    Jeszcze ruchów nie czuje ale u mnie to za wcześnie raczej :)

Pytanie z innej beczki - czy macie jakieś doświadczenie ze spacerówką z siedziskiem kubełkowym? Ostatnio podjęliśmy temat wózka i mocno się zastanawiamy nad wózkiem 2w1 z takim właśnie rozwiązaniem spacerówki.

iNso87, Sana lubią tę wiadomość

oar83e3krueg9a4a.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hetmanka wrote:
    Hej dziewczyny :) witam się w 15 tygodniu :)
    Jeszcze ruchów nie czuje ale u mnie to za wcześnie raczej :)

Pytanie z innej beczki - czy macie jakieś doświadczenie ze spacerówką z siedziskiem kubełkowym? Ostatnio podjęliśmy temat wózka i mocno się zastanawiamy nad wózkiem 2w1 z takim właśnie rozwiązaniem spacerówki.

Doświadczenie sprzed 12 lat, sobie właśnie przypomniałam.
    Wózek miałam 3w1. Gondola, fotelik i spacerówka. Nie była kubełkowa.
    Korzystałam gondoli i fotelika. Spacerówka była totalnie niewygodna i nieporęczna. Nie dało rady rozłożyć jej na płasko (A bardzo często trzeba).

Szybko kupiłam inną, nieco lżejszą, rozkładaną całkowicie na płasko.
    W kubełkowych jest ciężej z cyrkulacją powietrza-tak czytałam na różnych stronach z opiniami o wózkach. Zimą to nie przeszkadza, a my się będziemy przerzucać na spacerówki jakoś na jesieni ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja dzis zaczynam 18tc i 5msc :))))

Zrobiłam wstępną listę wizyt na 1 stronie.

Kto jeszcze wizytuje w tym tygodniu od 24-29.09???? Pisac:)

Reniferra, Sana, Butterfly 83, Marza89 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ