MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj czułam kilka razy bąbelki, takie raz po raz ale nie wiem, obstawiam jelita. Wyczekuję na maksa
Wczoraj bardzo się oszczędzałam i miałam spokój z plamieniami. Mam nadzieję, że się wyciszyły. W środę wizyta! Nie mogę się doczekać Kiedy zobaczę Malutką Kruszynkę jestem ciekawa ile ma cm i ile waży
Miłej Niedzieli Dziewczyny. -
Ja od paru dni siedzę ze stetoskopem i słucham podbrzusza. Czasem coś zaszura i myślę, że to to, ale potem przenoszę się w inny kwadrant brzucha i słyszę to samo . Od tygodnia brzuch mi w ogóle nie urósł. Też już bym chciała coś poczuć.
Co do wysokości dna macicy to ja tylko piszę, co gadają w książkach. 16t.c- połowa odległości między pępkiem a kością łonową, 24- pępek i nie ma znaczenia, która to ciąża. Być może czuć te ruchy w trochę innym miejscu rzeczywiście tak jak w przypadku różnych boleści. -
Ja właśnie czuje takie bąbelki od środka, delikatne łaskotanie jakby mi tam rybka pływała...ale też jeszcze bardzo nieregularnie i max 1-2 razy dziennie.
A co do tego co piszą w książkach, to o odczuwaniu pierwszych ruchów też piszą znacznie później, także ten
-
Dziewczyny chcialam sie poprawic odnosnie tego jak polozylam reke wlasnie leze w salonie,Bo Mala spi I ogladam tv z Malzem. I znowu polozylam reke. To kciuk lezy na pepku a reszta reki pod pepkiem. a ja odwrotnie napisalam,ze maly palec:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 11:43
-
Reniferra wrote:Hehe. Inso, ja Ci wierzę, że czułaś i zazdroszczę . Mało w ciąży się czuję ostatnio. Może dlatego, że schodzę z duphastonu i nawet zgaga mija.
Ja dzis na pyzy jade do Tesciowej:D no to bede miala wyzerke.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 12:08
-
13 lat temu pupa mojego dziecka była pod żebrami z prawej strony Więc stópki zawsze wbijały mi się pod żebra z lewej strony, lub wychodziły bokiem
Czkawka-podskakiwanie jej pupy, czyli pulsowanie mojej prawej strony podżebrza
Już nie mogę się doczekaćPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja nadal nie czuje ruchów
To nie pierwsza ciąża i nadal nic. Żeby nie detektor I to że słyszę serduszko, pewnie bym już miała...sraczke,że coś nie tak. Chociaż też się teraz troszkę martwię
Jeszcze pobolewa brzuch i teraz nie wiem czy tak po prostu czy dlatego że schodzę z duphastonu. Ale co tylko poczuje mokro w majtkach lecę i sprawdzam
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly ja również zastanawiałam się nad kupnem detektora, mąż powiedział że będę słuchała serduszka pewnie dzień i noc :p ale swoją drogą ta niepewność czy wszystko jest w porządku jest męcząca... Ciągle się zastanawiam czy jest wszystko ok, coś zakluje w brzuchu, coś pociągnie a ja się zastanawiam czy wszystko w porządku. Chciałabym czuc już ruchy ale pewnie kilka tygodni jeszcze trzeba będzie poczekać.
Butterfly możesz napisac jaki detektor używasz?Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Katia89 wrote:Butterfly ja również zastanawiałam się nad kupnem detektora, mąż powiedział że będę słuchała serduszka pewnie dzień i noc :p ale swoją drogą ta niepewność czy wszystko jest w porządku jest męcząca... Ciągle się zastanawiam czy jest wszystko ok, coś zakluje w brzuchu, coś pociągnie a ja się zastanawiam czy wszystko w porządku. Chciałabym czuc już ruchy ale pewnie kilka tygodni jeszcze trzeba będzie poczekać.
Butterfly możesz napisac jaki detektor używasz?
Jasne, ja kupiłam właściwie chyba najtańszy Angel Sounds ,w zestawie ze słuchawkami i żelem do usg. Nie ma on głośnika, ale możesz korzystać z niego razem z apką w tel, która liczy uderzenia serduszko. Jak byś chciała to na priv mogę wysłać Ci zdjęcie mojego zakupu, na priv żeby nie przynudzać tu pozostałym. Jak przykładam detektor to wiele razy słyszę jak mała się rusza , bo to specyficzny dźwięk i bardzo słodki. Ale chciałabym już ją czućKatia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
nick nieaktualnyHej dziewczyny, wieki się nie odzywalam chyba, ale wszystko juz nadrobilam
Teraz to ruchy będą przyjemne, mile, delikatne ale później to dla mnie nie były mile, syn mocno wciskal mi sie pod żebra, to wręcz bolało, mam nadzieję, że córka będzie delikatniejsza -
Katia89 wrote:Poproszę zdjęcie na priv a czy żel ten do usg jest całkowicie bezpieczny? Można go codziennie używać?
Żel jest bezpieczny, wszystko zamówiłam z apteki, bo u mnie w mieście w aptece stacjonarnie detektory nie były dostępne.
Także ja stosuje bez obaw, zresztą staram się nie popadać w paranoje. Bo tyle co chemii i dziadostwo innego jest np w tym co jemy ,że raczej wolę nie wiedzieć, bo pewnie bym nic nie mogła jeść ani pić.
Powiem Wam,że jak byłam w PL to miałam non stop potworną zgage, szczególnie po świeżych owocach i warzywach. A wróciłam do domu i nie mogę przestać jeść warzyw i o dziwo zgagi brak! Czyżby mniej pędzone były?
Mam nadzieję, że nie wypowiem tych słów w złą godzinę
Norbi- 16.08.2003
Hej dziewczyny witam się w 15 tygodniu
Jeszcze ruchów nie czuje ale u mnie to za wcześnie raczej
Pytanie z innej beczki - czy macie jakieś doświadczenie ze spacerówką z siedziskiem kubełkowym? Ostatnio podjęliśmy temat wózka i mocno się zastanawiamy nad wózkiem 2w1 z takim właśnie rozwiązaniem spacerówki.iNso87, Sana lubią tę wiadomość
-
Hetmanka wrote:Hej dziewczyny witam się w 15 tygodniu
Jeszcze ruchów nie czuje ale u mnie to za wcześnie raczej
Pytanie z innej beczki - czy macie jakieś doświadczenie ze spacerówką z siedziskiem kubełkowym? Ostatnio podjęliśmy temat wózka i mocno się zastanawiamy nad wózkiem 2w1 z takim właśnie rozwiązaniem spacerówki.
Doświadczenie sprzed 12 lat, sobie właśnie przypomniałam.
Wózek miałam 3w1. Gondola, fotelik i spacerówka. Nie była kubełkowa.
Korzystałam gondoli i fotelika. Spacerówka była totalnie niewygodna i nieporęczna. Nie dało rady rozłożyć jej na płasko (A bardzo często trzeba).
Szybko kupiłam inną, nieco lżejszą, rozkładaną całkowicie na płasko.
W kubełkowych jest ciężej z cyrkulacją powietrza-tak czytałam na różnych stronach z opiniami o wózkach. Zimą to nie przeszkadza, a my się będziemy przerzucać na spacerówki jakoś na jesieniPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm