MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale działącie dziewczyny
Mi jeszcze depilowanie bikini jakoś wychodzi i do tego przycinanie depilatorem na krótko , ale już niedługo będzie problem. Ostatnio z tydzien temu robiłam sobie hybrydę na nogach i stwierdziłam, że może jeszcze z 2 razy i koniec - bo zaczęłam się męczyć - jakoś brzuszek zaczął mi "przeszkadzac".
Ktoś pytał o kwestię położnej, ja zapisałam się u siebie do położnej na edukacje przedporodową - oczywiście w ramach NFZ. Byłam na spotkaniu, a kilka dni później z przychodni do której chodzę tylko ze względu na ginekologa, ale też na NFZ dzwoni położna, że w związku z tym, że jestem po 23 tyg. ciązy to należą mi się spotkania z położna w ramach NFZ bez względy na to czy chodzę do szkoły rodzenia czy nie. Oczywiście podziękowałam bo po co mi chodzić do dwóch położnych i jeszcze do drugiej dojeżdżać ok 40 min;-), choć nawiasem mówiąc system jest jak zwykle nieszczelny, bo można uzupełnić deklarację wyboru położnej w paru miejscach i chodzić na spotkania.
Co do edukacji mam, z każdej strony każdy próbuje się wymądrzać, ale trzeba zachować zdrowy rozsądek i matczyną intuicję. Mi kiedyś zwróciła taka starsza kobieta uwagę, że uduszę dziecko bo ma przy buzi pieluchę tetrową- myslałąm , ze ja zabiję wzrokiem. Córcia miała wtedy z pół roku, ale lubiła mieć przy buzi jakąś przytulankę, a że wybrała sobie pieluchę terową to co zorbić. Ojj długo z nią spała...Ja staram się niekomu uwagi nie zwracać, owszem jak toś mnie zapyta o zdanie to jak najbardziej, sama nie lubie takiego umoralniania dlatego nie komentuje.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Wiecie co, ja to naprawdę nie rozumiem tego zwracania uwagom matkom. Do głowy by mi nie przyszło żeby kogoś upominać o założenie czapeczki czy skarpetek. W końcu to matka wie najlepiej czy jej dziecku jest ciepło czy nie. Kropka.
Inso wpisz mi proszę usg III trymestru 21.12. Dziękuję!
Powiem Wam, że dziś trochę ćwiczyłam i zrobiłam jogę mięśni dna miednicy i mała na tej jodze szalała jak szalonaiNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Laura
-
kehlana_miyu wrote:Oj, dzieci naprawdę są uważane za dobro publiczne! Mi nawet cieć w naszej kamienicy zwrócił uwagę, że synek powinien mieć czapeczkę, bo wieje
Kehlana, polubiłam, bo w sumie dlaczego nie założyłaś tej czapeczki, skoro wieje?Matko, jak mnie zawsze irytowały rew wszystkie złote rady obcych ludzi
Tylko wtedy byłam strasznie młoda i wstydliwa. Teraz zacznę tworzyć już teraz listę ciętych ripost
Potem łatwiej będzie coś odpysknąć
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mandarynki! Właśnie wsunęłam 3 sztuki i muszę się powstrzymać przed kolejnymi
Wypiłam dzisiaj szklankę mleka około południa i brzuch mnie boli (ale jelita, nie skurcze).
A jutro glukoza... więc zaraz koniec jakiegokolwiek jedzenia...Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Anet moja Lena spala z tetra na oczach
potem po moze 1,5roku zamienilam ta tetre na przytulanke ta taka ala szmatka z glowka zwierzatka. Do tej pory jak chodzila na drzemke w dzien to ja na oczy zarzuca ;p na noc jak idzie to juz nie. Ja sie smieje,ze kupie Jej opaske na oczy pod choinke do spania
Anet85 lubi tę wiadomość
-
Dodalam post i dopiero zobaczylam jakies smutne posty wyzej
nie doszlam jeszcze do konca czytac...
Mada tak bardzo mi przykro ;( Dlaczego tetno przestalo bic? Dlaczego lekarze nic nie robili?? Kuzwa mac w szpitalu przeciez lezalas ;/ no jak to tak mozna!