MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
INso to całe szczęście że jest lepiej. Z sanatorium to jest tak że kieruje dziecko pediatra i ma refundację z NFZ, a opiekun niestety za wszystko płaci na nocleg wyżywienie za 21 dni ok 2000 zł w zależności od standardu pokoju. U nas bardzo pomogło. U mnie u ginekologa godzinne opóźnienie....co jest standardem. Wzięłam rozporządzenie o organizacji opieki okołoporodowej i czytam ....
iNso87 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Przy okazji sanatorium-dzieci do jakiegoś wieku jadą na 28 dni, nie 21.
Młoda była sama w Rabce, ja dojeżdżałam na weekendy. Niestety, w marcu dostałam pracę, w maju Młoda miała wyjazd. Miała 6 lat. Więc każdy piątek to była jazda na dworzec do Młodej. Ale dała radę, dużo dzieciaków było naokoło.
A musiała wyjechać. Po śmierci jej taty zaczęła kasłać. Od grudnia miała 6 antybiotyków do lutego, bo niby działały, a za chwilę znowu gorączka itp. Dopiero RTG ujawniło otorbiony płyn w prawym płacie płuca i stan zapalny. Więc też w szpitalu dali antybiotyk dożylnie i przeszło. Ale na wszelki wypadek do sanatorium. Więc cały maj spędziła w Rabce.Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
I kolejna na lutym, tym razem po cc...
Właśnie sobie uświadomiłam, patrząc w kalendarz... Mówiłam, że 37 tc to 25 lutego. Czyli RÓWNO za miesiąc... Płakać mi się chce, ale chyba z radości
A wczoraj pisałam, że mogę jeszcze pobyć w ciążyAle im więcej się dzieje u lutówek, tym bardziej chcę być już z Polą
I weź tu zrozum kobietę, jak ta sama siebie nie ogarnia
Pola Róża
-
Witam się w 36 tygodniu! Zostało mi 5 tygodni do terminu i mam ogromną nadzieję, że go doczekam.
Inso, Lwie zdrówka dla córeczek!
Ja do krocza kupiłam pinakę Ginexid, była bardzo mocno polecana, na wszelki wypadek mam też saszetki tantum rosa.
Pępuszek mam zamiar pielęgnować "na sucho" jak opisuje Mamaginekolog, ale octenisept też kupiłam.
iNso87 lubi tę wiadomość
Laura
-
Co do mężów... to nie tak Patuniek86 że ja walczę i chce go zmieniać, bo ogólnie to dobry facet, ale musi widzieć też,że ja sobie Nie pozwolę i nie będę robić tak jak on by czasami chciał.
Co do reszty, ja wierzę, że wasi mężowie mogą się czuć zmęczeni i mówić o tym, że narzekacie czy coś. Ale u mnie? Ja jestem zdana sama na siebie- mieszkam sama, muszę zrobić wszystko sama, a jego obowiązek to wpłacić mi kasę na konto. Bardzo duze obciążenie...Na moje gadanie o bólu, słyszę, że to normalne A on chory i to go boli i tamto, więc przestaje nawet gadać, bo bez sensu;po co mam się denerwować. Ale jest mi czasami zwyczajnie przykro , bo każdy ma jakieś wsparcie , tylko chyba ja nie bardzo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:53
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
patuniek86 wrote:Butterfly, nie wierzę, że wyszłabyś za mąż za złego człowieka
Tu chodzi wyłącznie o kulturę, w jakiej się wychował, jak sama pisałaś
Wierzę, że jest Ci ciężko.
Kiedy przylatuje?
No właśnie mieliśmy wszystko ustalone ,że wczoraj kupi bilet na 07.02 I od tego się zaczęła sprzeczka. No bo on taki zajęty że ja mam wszystko znaleźć,wpisać dane i wysłać mu już gotowe. No sorry,to że ja nie pracuje to nie znaczy ,że będę go wyręczać ze wszystkim. Ja też mam prawo się czuć źle, czy byc zmęczona. Jego praca to głównie rozmowy z ludźmi, wspólnikami itp. Więc nie wierzę w to, że biedny nie ma czasu.
No więc Patuniek86 , teraz nie wiem kiedy przyleci.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Ale napisalyscie od wczoraj! Wow, później nadrobię bo dopiero do domu wróciłam od rana.
A tak przy okazji jaki macie poziom AFI? Bo ostatnio tak patrzyłam na wyniki badań z Usg 3 trymestru i mam tam 8,8. A w necie wyczytałam że to na pograniczu malo/ok. Jak jest u Was??? -
Ja już po wizycie... Szyjka 31mm więc jest ok. Mam skierowanie na KTG od 36 t.c. co tydzień aż do porodu. Zobaczę jak się na to zaopatrują w szpitalu blisko mnie...posiew pobrany kolejna wizyta dopiero 15.2, ale wcześniej USG 11.2 już.nie mogę się doczekać
patuniek86, kehlana_miyu, patkaaxx90, Katia89, Butterfly 83, iNso87, Reniferra, Marza89, Malutka_27, Sana, Ksiazka1, bbeczka91, Kleopatra, Makowe Szczęście, enka90 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualnyKatia89 wrote:Ale napisalyscie od wczoraj! Wow, później nadrobię bo dopiero do domu wróciłam od rana.
A tak przy okazji jaki macie poziom AFI? Bo ostatnio tak patrzyłam na wyniki badań z Usg 3 trymestru i mam tam 8,8. A w necie wyczytałam że to na pograniczu malo/ok. Jak jest u Was??? -
Butterfly, tulę. Dojdziecie z pewnością do porozumienia.
Ja mam na USG szczerze mówiąc ocenianą ilość wód "na oko". Wprawny ultrasonografista widząc, że jest ich mniej więcej w normie nie zawsze mierzy AFI. Stąd te opisy "w normie". W szpitalach czy na USG III trymestru chyba muszą pisać dokładnie. Katia, jeśli nic nie powiedzieli, to się nie martw. Pij sobie więcej wody, to ma wpływ na ich wytwarzanie.
Ja też na posiewik wkrótce idę.
Dziś znów miałam spotkanie z położną i jestem coraz bardziej zadowolona ze współpracy z nią. Opowiadała mi o karmieniu i demonstrowała na misiujak prawidłowo przystawiać do piersi, na co zwrócić uwagę itd. Powiem Wam, że niby mam medyczne wykształcenie, ale to jest zupełnie inna bajka te sprawy położnicze i jestem przeszczęśliwa, że do mnie przychodzi.
7 lutego też idę na warsztaty chustowania dzięki niej.
Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Katia89 wrote:Ale napisalyscie od wczoraj! Wow, później nadrobię bo dopiero do domu wróciłam od rana.
A tak przy okazji jaki macie poziom AFI? Bo ostatnio tak patrzyłam na wyniki badań z Usg 3 trymestru i mam tam 8,8. A w necie wyczytałam że to na pograniczu malo/ok. Jak jest u Was???
Katia ja mam wpisane 11/12. Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi więc zagłębiłam temat... Prawidłowo wynik AFI powinien mieścić się w przedziale 5-25. Jego wartość zmienia się wraz z wiekiem ciąży, początkowo rośnie, a następnie w ostatnich miesiącach ciąży maleje. Wyniki AFI < 5-6 świadczyć mogą o zbyt małej i potencjalnie szkodliwej dla dziecka ilości płynu owodniowego (sytuację taką nazywa się małowodziem), natomiast powyżej 20-25 o nadmiernej ilości wód płodowych czyli tzw. wielowodziu. W sytuacji gdy uzyskuje się nieprawidłowe wyniki AFI należy zbadać przepływy w naczyniach pępowinowych.
-
Ciasto na pierogi odpoczywa, farsz docruskich prawie gotowy, tylko doprawić, kapusta z pieczarkami dochodzi, też doprawić. I można zaraz wycinać... O matko, ja przez kolejny tydzień nie będę robić nicPola Róża
-
Ja Afi tez nie mialam nigdy mierzone a jak mam gdzies na tych z 3 usg prywatnych to jest w normie.
Ja dzis babeczki zrobilam dla mej Malej Ksiezniczki. Aktualnie odsypialanoc od 14-15:40, zjadla obiad i teraz je babeczke
Oczywiscie ja dwie zjadlam i co? Mam zgage.. no kurde hehehe
Wczoraj dostalam dwa wieksze kartony ciuszkow. Niezbyt jestem zadowolona,bo wieksza czesc wrzucilam do wora i out. Wiekszosc to bodziaki tak naprawde takze tenzachwycona nie jestem. Dostalam tez karuzele z tinylove, z ktorej pewnie nie bede korzystac i komplet na chrzest. Kurde moze ja jestem wybredna poprostu? A moze poprostu inaczej dbalam o ubranka Lenki i pamietam jak przynioslam 6 wielkich kartonow dla Malza Sisotruni do oddania to ani jednej rzeczy nie wyrzucila.. wszystko bylo jak nowe ;p hm.. liczylam na to samo u Kogos?
-
Ja mam iNso tak jak Ty, zawsze dbam o ubrania, porządnie roztrzepuje później prasuje i składam, ale dostałam dla małego rzeczy od koleżanki która jest na bakier z prasowaniem i niestety od razu to widać....Na razie zostawiłam te ubrania, najwyzej założe na raz i do kosza, ale szału nie ma - może też jestem wybredna. Tyle, że jak tak nie mogę nie przeprasować spodni czy legginsów co zrobić taka natura
Butterfly jak Twoja wizyta ?iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Dzień dobry
i znów muszę nadrabiać, i znów będzie długi post - przepraszam, ale ostatnio dni uciekają mi przez palce.
Macy jak Ty pięknie szydełkujesz! Wow, wow, wow!
iNso87 szwagierka jakaś totalnie dziwna dla mnie... kiedy widzę że dziecko mocno gorączkuje - robię wszystko, żeby się tej gorączki pozbyć. Ehdużo zdrówka dla Leny!
Ayleen 21 dni, toż to dwa tygodnie z małym hakiemi już będziesz miała synka w ramionach. Lwie_Serce i u Ciebie już tak blisko
Butterfly_83 ja do pępka kupię chyba Octanisept. Do krocza/blizny szare mydło i woda
Katia89 u mnie na wydruku z usg III trymestru mam podane, że AFI = 9,5 cm. Lekarka wspomniała, że nie jest tych wód za dużo, ale mieszczą się w normach także na razie bez zbędnej paniki
Idę chyba zrobić malutkie pączki z serków homogenizowanych i kawkę, bo jakaś bez życia dzisiaj jestem. Jula mi się rozchorowała, więc kiepska nocka za nami i niezbyt łatwy dzieńiNso87, Macy, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Anet no wlasnie..
to mnie rozumiesz. Ja kupuje ubranka na szmatkach,nie powiem,ze nie. Ale serio dlugo mysle czy brac konkretne ubranko i zastanawiam sie czy jest na tyle "dobre" ze bede dziecku je zakladac. Najczesciej wybieram jakies lepsze i "drozsze" niz 5 tanszych.. no tak mam
nienawidze rozciagnietych ubran dla dzieci,wyciagnietych z gardla czy skulkowanych..odrazu out
Sana no niestety nie nadajemy na tych samych falach.. przyjaciolkami nigdy nie bedziemy;p
I dla Twojej Malej zdrowka!
I wszystkim w sumie dzieciakom jak choruja:) mam nadzieje,ze jak bedziemy rodzic to u kazdego choroby znikna w domu jak reka odjalWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:34
Sana, Anet85 lubią tę wiadomość