MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Ja dzisiaj miałam wizytę. Mała waży 2600g, obkręciła się główką w dół, ale wszystko na dole wyzamykane. W sumie liczyłam, że tak jak z synkiem może już się coś zacznie dziać.
Gin kazał mi się oszczędzać, bo mam nadwyrężoną miednicę, ale jak tu odpoczywać, przy małym dziecku biegającym po całym domu. Wczoraj sobie wymyślił zabawę, że zasłania rączkami oczy i tak sobie biega... Noi jak matka ma odpoczywać na kanapie przy takich pomysłach.
Dostałam dzisiaj wreszcie ciuszki od kuzyna. W piątek planuję jechać do mojej mamy i wysypać wszystkie ciuchy Antosia i je posegregować. Będzie tego chyba z 10 torb z Ikei... rozmiary 56-80. MASAKRA. Niestety trochę miałam tam namieszane i np w torbie z 68 są jakieś pojedyńcze rzeczy z 62 itp. A później tym bardziej mi się nie będzie chciało ogarniać. Noi jeszcze jakieś uniwersalne ciuszki odłożę dla Zosi.
Dużo zdrówka dla wszystkich! Niestety czytałam tak z doskoku dzisiaj wiadomości i dopiero teraz miałam czas napisać, więc nie odniosę się do Waszych wiadomości, bo już sama nie wiem która co pisała
Kleopatra, iNso87, patuniek86, Ksiazka1, kehlana_miyu, Katia89, enka90 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jestem kwietniowkach
Gratulacje dla dziewczyn rozpakowanych a reszcie życzę cierpliwości i lekkich porodów
mam pytanie do Was, wczoraj na wizycie córka z ułożenia glowkowego usiadła na pupie. Lekarz mówi że jeszcze ma miejsce i może się obkrecic ale chciałabym wiedzieć na co się szykować. Miała tak któraś że w 31-33 tc miała ułożenie posladkowe które jeszcze się zmieniło na glowkowe? -
Hej!
Ja dzis wstalam z lepszym samopoczuciem. oby juz tylko lepiej...
Malutka_mycha co prawda ja tak nie mialam,bo od polowkowych Mala u mnie siedzi z glowa w dol ale nie denerwuj sie. Napewno jeszcze sie odwroci. Niekotre Maluchy w 37tc dopiero sie przekrecaja. Z reszta to jest taka kwestia dosc indywidualna,bo u jednej sie przekreci u drugiej nie nie martw sie na zapas mimo wszystko, ma Malenstwo jeszcze czas.
Malz poszedl na 3 do pracy,ja wstalam i patrze,ze w kuchni leza i czekaja na mnie..czekoladki Kurde opedzluje chyba wszystkie..malutka_mycha, Reniferra, patuniek86, Sana, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Inso a Ty kiedy się umawiasz?
Kurcze ale mnie gardło boli, ledwo przełykam
Malutka mycha mnóstwo jest takich przypadków. U nas na forum nawet jedno z bliźniąt się obrocilo. Są też ćwiczenia które pomagają -
Dzień dobry
Mycha, u siostry w 36 tc jedna z bliźniaczek obracała się kilka razy Że moja imienniczka, pozostawię bez komentarza
Inso, jak już wpisujesz widzę daty na "zaś" (jak rozumiem przygotowania do porodu u Ciebie trwają i nie zostawiasz forum bez listy wizyt ), to ja 1.03 mam usg, a 6.03 wizyta
Jestem uparta, jeszcze nie rodzęiNso87, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Kleopatra wrote:Inso a Ty kiedy się umawiasz?
Kurcze ale mnie gardło boli, ledwo przełykam
Malutka mycha mnóstwo jest takich przypadków. U nas na forum nawet jedno z bliźniąt się obrocilo. Są też ćwiczenia które pomagają
Wspolczuje bolu gardla:/ ja wlasnie gorace mleko z naturalnym miodem pije. -
patuniek86 wrote:Dzień dobry
Mycha, u siostry w 36 tc jedna z bliźniaczek obracała się kilka razy Że moja imienniczka, pozostawię bez komentarza
Inso, jak już wpisujesz widzę daty na "zaś" (jak rozumiem przygotowania do porodu u Ciebie trwają i nie zostawiasz forum bez listy wizyt ), to ja 1.03 mam usg, a 6.03 wizyta
Jestem uparta, jeszcze nie rodzępatuniek86 lubi tę wiadomość
-
A ja się pochwalę, że znalazłam sposób na siedzenie bez skurczy
Półdupkiem ma brzegu łóżka z podparciem kolanem na podłodze Jeden półdupek siedzi, drugi zwisa A kolano po stronie zwisu podpiera się właśnie ma podłodze Jest to u mnie możliwe, bo łóżko niższe
Chyba nie jestem wtedy taka ściśnięta i może dlatego skurcze nie przychodzą Nie wiem, ale zamierzam pokorzystaćiNso87, Reniferra, Ulv15 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Hejka, a ja dzisiaj po kolejnej nieprzespanej nocy sasidkda z łóżka obok od 20:00 tak chrapala ze myślałam ze sie unosi, ale jeszcze tylko ktg i na obchodzie „oczekuje” potwierdzenia ze wyniki ostatnie Ok i dziś wychodze
iNso87, enka90 lubią tę wiadomość
Sisi82
https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png -
Dzień dobry
Inso mleko z miodem, uwielbiam... Idę zaraz sobie zrobić
Patuniek korzystaj koniecznie, może skurczybyki sobie pójdą na jakiś czas
Skręciliśmy i my wczoraj łóżeczko dla malutkiej powiem Wam że dziwne takie bez ochraniacza, przy córce z niego korzystałam (nikt wtedy nie mówił że to niebezpieczne, na szczęście u nas zawsze był na swoim miejscu, a nie na twarzy Julki). Podobają mi się te ochraniacze-warkocze. No ale skoro to niebezpieczne... Chociaż sama nie wiem. Wy będziecie miały ochraniacze w łóżeczkach?
Reniferra a gdzie zamawiałaś?
Zbieramy się zaraz do Lidla, dzisiaj fajne ciuszki dla "starszaków" w super cenach, ciekawe czy coś się uda upolować
Sisi współczuję nocki i trzymam kciuki żebyś dziś wyszła do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 08:11
Julia 07.2015 -
Hej ja wstałam z nerwem... kupiłam w sierpniu nowy telefon iPhone i co kuzwa rano patrzę a ten dziad jeden nie działa albo sie ekran spalił albo co.... jeszcze mnie czeka wyprawa do serwisu dobrze że przykombinowalam z kartą i do innego tel wsadzilam bo inaczej bym chyba wybuchła....
A poza tym to Inso chyba wszytskie do 28 to porody planowane także od jutra zaczyna się rozpakowywanie heheh☺
Patuniek opis powala ☺☺ wazne ze skuteczna pozycjaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 08:13
Miłosz
Honoratka
-
Patkaxxx no wlasnie pamietam,ze pare z nas mialo termin na koniec lutego Lwie oczywiscie kojarzy mi sie i chyba Smile?;> dlatego takie pytanie
Patuniek haha nie wiem o coc chodzi,usiluje sobie to wyobrazic ale naprawde albo to przez chorobe albo przez koniec ciazy mam cos z glowa
Sana ja mialam i przy jednej i przy drugiej ochraniacze od poczatku Teraz tez kupilam ale narazie nie uzyje,bo mam kolyske,ktora de facto jest tez zabudowana.. takze ten -
Sana ja nie będę miała ochraniaczy do łóżeczka, ale przy synku też nie miałam. Nigdy się nie uderzył jakoś mocno w szczebelki, parę razy jak był starszy wsadził nóżkę i nie mógł wyjąć, ale też bez tragedii, pomogłam mu się oswobodzić i tyle, a rzeczywiście teraz jest sporo ostrzeżeń, że to może być niebezpieczny gadżet.
Reniferra, łóżeczko masz przepiękne!!!
Inso, ja mam teraz wizytę w poniedziałek 18.02.Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dzień dobry,
Jak dobrze być w domu...
Aczkolwiek noc trochę zarwana bo mój mąż szukał tabletek przeciwbólowych. Oczywiście musiałam wstać i mu znaleźć. Przytrzasnal sobie palec drzwiami A aucie, no i wygląda to nie najlepiej, to raz. A dwa,normalnie jak dotkne3to czuje jak pulsuje wziąć musi raczej boleć zaje...cie!
Idę robić kawę i pić ja w spokoju przed tv,ooo.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *