X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie.czekamy na wasze terminy po pierwszym usg na spokojnie.trzymam kciuki za was bo poczatki sa roooozne ale szybko zleci ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie. Generalnie wszystko w porządku. Serduszko bije a moja dzidzia ma 3mm :)Znalazł się powód moich plamień- mam krwiaka. Na szczęście Pani doktor mnie uspokoiła, mówi że już się wchłania i jest w takim miejscu, że nie powinnam się nim zbytnio przejmować. Pracę mam siedzącą więc też nie kazała rezygnować. Mam jedynie się oszczędzać, nie dźwigać ani nie nosić ciężarów, dużo odpoczywać. Mam nadzieję, że krwiak wkrótce zniknie. Kontrolna wizyta 19 sierpnia.Mam tuż przed nią zrobić badania. Potem już tylko wizyty raz w miesiącu.

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka to super, cieszę się że wszystko ok. trzymam kciuki żeby ten krwiak się wchłonął :)

olka331 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja też mam krwiaka, tzn. leżałam 2 tygodnie w łóżku i ostatnio lekarz powiedział że tylko mały ślad po nim został - muszę się oszczędzać. Zobaczysz wchłonie się szybko:)

A jeśli chodzi o wzdęcia...to robi Wam się twardy brzuch? ja już sama nie wiem,chyba przesadzam bo lekarz powiedział ze to normalne(działanie progesteronu tak działa )

• Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 14 sierpnia szczególowe badanie usg to bedzie 12 tydzien troszkę się martwie aby wszystko było ok, ale i tak nie moge sie doczekac :)

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • kleo Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia to nie musisz już leżeć??? Ja mam wizytę w piątek i zobaczymy co mi powie moja gin obym nie musiała już leżeć.

Ja też miałam wzdęcia, ostatnio mam spokój może to dzięki nospie.

w57vdqk31hm86qee.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie:) Mam nadzieję, że wstrętny krwiak wkrótce zniknie.

A jak tam u Was z ogłaszaniem cudownej nowiny? Kiedy poinformowałyście / planujecie poinformować najbliższą rodzinę? Ja bym już chętnie powiedziała rodzicom, ale mój mąż mnie trochę hamuje, chyba boi się zapeszyć... ;)

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział,że ten krwiaczek był bardzo mały i że jeszcze delikatnie widać ale plackiem nie muszę leżeć cały dzień - ale i tak się oszczędzam i jak jestem trochę zmęczona to się kładę do łóżka,praktycznie całe dnie i tak w domu siedzę.

My rodzicom powiedzieliśmy tydzień temu a reszta to przy okazji sie dowie:)

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzicom powiedzieliśmy, po teście pozytywnym. No i musiałam jeszcze zadzwonić do pracy bo miałam wrócić na 1/4 etatu na umowę zlecenie, więc musiałam zrezygnować.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• juicca Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane ;) nie było mnie kilka dni bo w niedziele trafiłam do szpitala z plamieniem okazało sie ze mam małego krwiaczka podkosmówkowego , musze lezeć i dzis po raz pierwszy na usg widziałam serduszko mojej fasolkiii ;p na szczescie jest ok no ale trzeba lezec

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noto się posypały krwiaki ...:/

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo odpoczywajcie i bierzcie leki:) u mnie po 2 tygodniach prawie krwiaczka nie widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy drażnią was zapachy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy drażnią was zapachy ???

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    czy drażnią was zapachy ???

mnie drażni zapach wędlin, fuuj. :(
    choć wcześniej lubiłam zjeść sobie kanapkę z szynką :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak samo, mięso ogólnie i wędliny...no i kawa. Masakra!
    Zawsze coś mnie ukuło w jajniku albo niżej a dziś zupełni nic...az jestem znów zaniepokojona. Mąż mówi ,że za bardzo się wsłuchuje w swoje ciało. Też tak macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak , zwłaszcza że jestem po jednym poronieniu ale lepiej nie szukać dziury w całym bo to tylko niepotrzebny stres :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak jest u was z mdłościami ? czujecie tak jakby coś miałyście na gardle czy jak ? :)

• olka331 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyczulony węch ale chyba nie mama takiego zapachu co by mnie mega odrzucał z takich normalnych rzeczy. Moje mdłości wyglądają tak, że rano jak wstanę to nie dobrze mi, ale mam taką strategię, że "zbieram się" do pracy i nie myślę o tym. Jak już wyjdę z domu i idę to jest ok. Śniadanie jem po przyjściu do pracy. Kiedyś jak zbytnio zaczęłam się "skupiać", że mi niedobrze to omal nie zwymiotowałam;)

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy macie jakiś charakterystyczny śluz ?

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ