X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz mam taki jak po owulacji biały

A co do mdłości to mam tak jak Olka czasem je czuje ale jak się na nich nie skupiam to są do zniesienia.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• olka331 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biały śluz i razczej taki wodnisty.

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki jak na po @ biały,wodnisty...a co do zapachów to mam masakre! nie do zniesienia jest zapach płynu do płukania ktory uwielbiałam...szynka fujjjjjjj! A dziś jak robilam bułeczki drożdzowe to tak mnie to wymeczyło jakbym przebiegła maraton. Spałam 4 h nie mialam siły wstać z łózka to było straszne aż się popłakałam ze taka ze mnie sierota :( źle się z tym czułam jakbym była jakaś niepełnosprawna dziwne uczucie chyba mi hormony szaleją straszne :P

4afcc1255b.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi strasznie przeszkadzają zapachy kosmetyków;/
    balsamowanie ciała czy kremowanie twarzy jest dla mojego nosa bardzo niemiłe;/ inne zapachy oczywiście też kulinarne drażnią

lprktv73nye615w2.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wybieracie się na badania prenatalne?

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda421 wrote:
    Dziewczyny czy wybieracie się na badania prenatalne?
    tak ja już jestem zapisane na 29 sierpnia, pozostaje czekanie ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będziemy czekać razem bo ja mam tego samego dnia:).

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się nie decydujemy. po pierwsze ze względu na to że nie jesteśmy w żadnej grupie ryzyka a poza tym te badania dają tylko przypuszczenie że wystąpi choroba genetyczna, nie chciałabym żyć w takim stresie. Zrobimy to badanie USG w 11 tygodniu gdzie sprawdzają nosek i przezierność karkową i jeśli tam coś wyjdzie ni tak to będziemy myśleć.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30 sierpnia przezierność karkowa nic wiecej chyba :P

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Postanowiłam do Was dołączyć, termin porodu mam wyznaczony na 1 marca 2014.Do tej pory ciążę znoszę bardzo dobrze, prawie nie mam żadnych uciążliwych dolegliwości, nic nie boli, nie wymiotuję, nie przeszkadzają mi zapachy ani jedzenie.Więcej śpię, ale mam też dużo energii. Badania prenatalne mam wyznaczone na 27 sierpnia.O ciąży wie tylko najbliższa rodzina, przyjaciółka i szef. Zaczekamy do wyników badań prenatalnych i wtedy powiemy reszcie, chociaż wiele osób już się pewnie domyśla - brzuszek jest bardzo widoczny i prawie nie mieszczę się w żadne ubrania. Mam pytanie - czy w ciąży farbowałyście włosy? Jeżeli tak to jakiej farby używałyście? W aptece poradzono mi włoską farbę Biokap, podobno jest bezpieczna dla kobiet w ciąży.

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie jak wytrzymujecie do tego 2 USG? Bo praktycznie każda z nas miala tylko 1 żeby potwierdzić ciąże. A teraz przeważnie nastepna to te badania prenatalne. Ja nie wiem ciągle myśle czy wszystko w porządku bęzie czy dzidzia się rozwija...czy na USG zobaczę już większą fasolinkę. Jestem teraz w 8 tyg i 2 dni ale oprócz typowych objawów typu zmęczenie czy mdlości nie widzę u siebie np brzuszka zaokrąglonego :/ nie jestem szczupła zawsze miałam dosyć brzuszka może dlatego ? Nie wiem już zaczynam wariować że mi dzidzia nie rośnie :|

4afcc1255b.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie jak wytrzymujecie do tego 2 USG? Bo praktycznie każda z nas miala tylko 1 żeby potwierdzić ciąże. A teraz przeważnie nastepna to te badania prenatalne. Ja nie wiem ciągle myśle czy wszystko w porządku bęzie czy dzidzia się rozwija...czy na USG zobaczę już większą fasolinkę. Jestem teraz w 8 tyg i 2 dni ale oprócz typowych objawów typu zmęczenie czy mdlości nie widzę u siebie np brzuszka zaokrąglonego :/ nie jestem szczupła zawsze miałam dosyć brzuszka może dlatego ? Nie wiem już zaczynam wariować że mi dzidzia nie rośnie :|

ja USG mam na każdej wizycie, na którą idę. niby chodzę na NFZ, ale za USG płacę 80 zł. a prenatalne macie za darmo, czy też płacicie? bo ja ostatnio pytałam lekarza i mówi, że to koszt 200 zł. a trwa dość długo, bo ostatnio czekając w kolejce do ginekologa, przyszła dziewczyna i trzymał ją dobre 1,5 h, właśnie na badaniach prenatalnych. z jednej strony dobrze, bo mój gin pokazuje wszystko po kolei, bez pośpiechu, dokładnie omawia, ale z drugiej czekając na korytarzu zawsze się trochę stresuje :)

a teraz mam pytanie do Was odnośnie mdłości, tzn. bardziej wymiotów, bo od kilku dni zauważyłam, że po wzięciu porannej dawki witamin i leków (Euthyrox, Duphaston, Luteina, itd.), zawsze na pusty żołądek, zaraz muszę lecieć, żeby zwymiotować.
    i np. dzisiaj tabletki zwróciłam praktycznie od razu, czy powinnam wziąć dawkę jeszcze raz? bo boję się, że leki nie będą działać, a muszę je brać na czczo ze względu na Euthyrox.
    macie może podobny problem?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka ja też od czasu do czasu wariuję. Myślę że to chyba sprawka hormonów bo po kilku dniach okropnych nerwów - nawet nie będę pisać co wyprawiałam i jakie mi myśli do głowy przychodziły - po prostu jakoś samoistnie mi przeszło. Nawet miałam przez jakiś czas ochotę zrezygnować z tych badań ale to by było nieodpowiedzialne - tak uważam. Natomiast odnośnie pytania o cenę badań prenatalnych - są refundowane tylko dla kobiet które ukończyły 35 rok życia. Młodsze średnio 200 zł

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry wszystkim. nie było mnie przez 2 tygodnie a wy tyle stron napykałyście już :)
    witam wszystkie nowe mamuśki i życzę zdrówka.
    u mnie ciąża przebiega raczej spokojnie. mam mdłości ale nie wymiotuje, piersi pomału przestają dokuczać, nie mam wyczulonego zapachu, zmęczenie też już przechodzi.
    następną wizyte mam na 20 sierpnia. to już będzie 12 tydzień. :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    ja USG mam na każdej wizycie, na którą idę. niby chodzę na NFZ, ale za USG płacę 80 zł. a prenatalne macie za darmo, czy też płacicie? bo ja ostatnio pytałam lekarza i mówi, że to koszt 200 zł. a trwa dość długo, bo ostatnio czekając w kolejce do ginekologa, przyszła dziewczyna i trzymał ją dobre 1,5 h, właśnie na badaniach prenatalnych. z jednej strony dobrze, bo mój gin pokazuje wszystko po kolei, bez pośpiechu, dokładnie omawia, ale z drugiej czekając na korytarzu zawsze się trochę stresuje :)

a teraz mam pytanie do Was odnośnie mdłości, tzn. bardziej wymiotów, bo od kilku dni zauważyłam, że po wzięciu porannej dawki witamin i leków (Euthyrox, Duphaston, Luteina, itd.), zawsze na pusty żołądek, zaraz muszę lecieć, żeby zwymiotować.
    i np. dzisiaj tabletki zwróciłam praktycznie od razu, czy powinnam wziąć dawkę jeszcze raz? bo boję się, że leki nie będą działać, a muszę je brać na czczo ze względu na Euthyrox.
    macie może podobny problem?

Radzę porozmawiać z lekarzem na temat wymiotów po lekach, bo tak jak piszesz leki nie działają gdy masz wymioty. Rozdzieliłabym je w czasie. Ja brałam tylko duphaston 3x1 (codziennie o 6, 14 i 22) i nigdy po nim nie wymiotowałam. Skoro ten leka na tarczycę musisz brać na czczo to odczekałabym po nim z resztą leków. Poradź się lekarza bo to nie jest dobrze jak wymiotujesz po lekach - nie będzie ich działania, bo wydalasz je z organizmu.

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Radzę porozmawiać z lekarzem na temat wymiotów po lekach, bo tak jak piszesz leki nie działają gdy masz wymioty. Rozdzieliłabym je w czasie. Ja brałam tylko duphaston 3x1 (codziennie o 6, 14 i 22) i nigdy po nim nie wymiotowałam. Skoro ten leka na tarczycę musisz brać na czczo to odczekałabym po nim z resztą leków. Poradź się lekarza bo to nie jest dobrze jak wymiotujesz po lekach - nie będzie ich działania, bo wydalasz je z organizmu.

kochana, dzięki za radę. na pewno przy najbliższej okazji zapytam. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    kochana, dzięki za radę. na pewno przy najbliższej okazji zapytam. ;)

wiesz może po prostu dostaniesz jakiś lek przeciw wymiotny

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem w drugą stronę... od kilku dni nie mam porannych mdłości i zaczyna mnie to męczyć czy wszystko ok, czy w 7 tygodniu mogły tak po prostu zniknąć...

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola u mnie też mdłości na jakiś czas zelżały i też się zaczęłam martwić ale po kilku dniach powróciły i nawet zwymiotowałam. Więc u ciebie to też może być chwilowe a może po prostu twój organizm przyzwyczaił się już do odmiennego stanu. Nie ma się co niepotrzebnie zamartwiać - przecież nie będziesz biegać co tydzień na USG. Jakoś musimy przeżyć ten czas kiedy poczujemy pierwsze ruchy naszych maleństw. Najważniejsze że nie ma plamień.

olka331 lubi tę wiadomość

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ciesz się póki możesz, ja miałam tak samo dwa dni lepiej a potem czułam się beznadziejnie. za te mdłości odpowiadają hormony a czytałam że ich poziom cały czas się zmienia produkowane są rzutowo, ale pocieszam się że już niedługo powinny się skończyć na dobre i będziemy mogły bardziej panować nad swoim ciałem :)

olka331 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ