MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej kochane , a ja cały czas leze , plamień ciąg dalszy(zazwyczaj wieczorem ciemniejsze plamienia a za dnia takie kawa z mlekiem )praktycznie na wkładce po kropelce za dnia i jak sie podcieram ale wieczorem mocniej, te upały mnie wykonczą ruszyć sie za bardzo nie mogę a juz też czuję ze sylwetka zrobiła się inna taka mniej widoczna ;p ale co tam dla dzidzi wszystko we wtorek wizyta u lekarza ciekawe jak fasolinka moja kochana
blueberry lubi tę wiadomość
-
Hej,
Balam dzisiaj na oficjalnym pierwszym USG.
Wspollokator ma sie dobrze, nie chcial dac sie zmierzyc, wywijal sie caly i nawet widzialam jak machal rekami, normalnie az sie poplakalam. Wielkosc od glowy do pupy 3 cm.
Zdjecie macie w awatarku.
28.08 mam miec badanie przeziernosci karkowej i rozne badania krwi m.in. na toksoplazmoze, rumien zakazny i na cytomegalowirus. 19.09 na badanie bialka plodowego.
Jestli bedzie wszystko OK to moja lekarka nie poleca zadnych innych dodatkowych inwazyjnych badan prenatalnych.
kaaasiaczek_, Marysia0312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja dziś musiałam kupić ubrania bo moje spodnie które wchodziłam jakieś dwa tygodnie temu stały się ciasne dziś w nich byłam a teraz dół brzuszka boli od nich ale na szczęście kupiłam już nowe i te na pewno mnie już nie będą nigdzie uciskać a na dodatek mąż mnie na mówił na 3 bluzki i kurtkę
Mikusia2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Ania to super ,że zakupy się udały...ja mieszkam w takim miasteczku gdzie mało ciuszków na kobiety w ciąży:( może na dniach wybiorę się do Poznania to tam w np. H&M coś wybiorę na siebie.
w H&M jest mały wybór, C&A jest większy i są nawet przecenyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 08:44
-
ja wczoraj byłam w h&m i zakupiłam spodnie ciążowe za 30 zł i sukienkę na ślub, super fason i fajna cena, bo tylko 75 zł. zależy na co się trafi.
ostatnio gdzieś znalazłam stronę pieknamama.pl i też mają ciekawe ciuchy, może nie wszystkie, ale coś się zawsze znajdzie.
ostatnio się tak zastanawiałam jak to będzie w zimę, bo w kurtki zimowe sprzed ciąży to się raczej nie wciśniemy. -
ja w sobote kupiłam 5 szt bodziaków w komplecie 2szt na 0-3 m-ca i 3 szt na 3-6 mcy) za całe 40 zł w tk maxx. nie mogłam się powstrzymać. kupiłam niebiesko zielone w słoniki co prawda jeszcze nie wiem kto u mnie mieszka ale mam wrażenie że chłopak
kaaasiaczek_, ania_mr lubią tę wiadomość
-
Po wpisach wyżej widzę, że większość z nas jest na podobnym etapie- czyli "w nic się nie mieszczę" mi brzuszek zaczął rosnąć jakieś 2 tygodnie temu- ponieważ panowały wtedy upału kupiłam po prostu luźne sukienki, który okazały się mega wygodne Natomiast teraz chodzę w rozmiar większych leginsach Wczoraj na allegro kupiłam również pierwsze spodnie ciążowe- czuje , że za jakiś tydzień-2 bez nich już ani rusz... brzuch rośnie choć wcale się nie objadam ( wręcz przeciwnie- bo wciąż sporo wymiotuję w ciągu dnia i praktycznie nie jem słodyczy...) ale kilka dni temu na wizycie zostałam niemal zrugana przez położną, że w ciągu 3 tygodni przytyłam aż 4 kg - kurcze na prawdę jem mnie niż zwykle i raczej lekkostrawne. Nie wiem co powinnam jeść żeby tyć książkowo ... a czy wam oprócz brzuszków waga też skacze do góry ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 15:54
-
Kocur mi waga narazie stoi w miejscu i już się pomału martwie czy wszystko jest ok. jem raczej tyle samo choć częściej bo co 2 godziny średnio jestem głodna. jak zjem coś wzdymającego to brzuch mam jak na 4 m-c i więcej. a do lekarza ide za tydzien. zobaczymy co powie na tą moją wagę.
-
myślę, że nie masz się czym martwić Ta położna zasugerowała mi właśnie, że w całym pierwszym trymestrze przybiera się ok 1 kg. Słyszałam także że kobiety chudną w pierwszych tygodniach ciąży (tak też było w moim przypadku - prawie 2 kg w dół między piątym a 7 tygodniem, ale to dlatego że przez prawie tydzień leciałam na kroplówkach bo wszystko zwracałam ) Dzidziuś na tym etapie waży ledwie kilka gram więc raczej nie podejrzewam, że jego obecność może jakoś znacząco wpływać na wagę. Ja się zastanawiam skąd kg w moim przypadku bo jak pisałam, ani się nie objadam, ani nie cierpię na zaparcia... woda? Jeszcze dodam, że moja koleżanka w 18 tygodniu miała już brzuch jakby była w 7 miesiącu a przytyła 3 kg