MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny:)
moge sie do was przylaczyc? Termin mam na 26 marca. Do tej pory was podczytywalam ale balam sie jeszcze napisac.
Otoz w zeszlym roku tez przezylam strate - bylam juz w 9 tygodniu iedy dostalam lekkich plamien, poszlam do lekarza i okazalo sie ze serduszko juz nie bije. Dlugo sie z tym borykalam - nie moglam zrozumiec dlaczego mnie to spotyka, zreszta do dzis nie moge. Od tamtego czasu staralismy sie o dzidzie przez 9 miesiecy. i w lipcu sie udalo ku mojemu wielkiemu zdziwieniu bo to byl pierwszy miesiac kiedy nie robilam testow owulacyjnych, nie zastanawialam sie i wogole na to nie czekalam.
No i teraz jestesmy w 8 tygodniu i 4 dniu. Jak narazie ciaza rozwija sie bezproblemowo - bylismy u lekarza 9 sierpnia i widzialam malenstwo i jego bijace serduszko. USG pierwszego trymestru mam wyznaczone na 14 wrzesnia (to bedzie juz 12 tydzien) ale i tak pojde jeszcze raz do lekarki mojej 28 sierpnia zeby zobaczyc czy wszytsko jest ok. jakos wole dmuchac na zimne tym razem.
Do objawow poki co naleza: mdlosci ale na szczescie bez wymiotow (tylko dwa razy sie nie powstrzymalam), ogolne zmeczenie - moglabym spac caly dzien i noc, lekkie bole w podbrzuszu od czasu do czasu, i brak apetytu - rano sie zmuszam zeby cos zjesc.
brzuszek tez juz wypina sie - przytylam poki co 1 kg i staram odzywiac sie jak najzdrowiej. Zobaczymy czy bedzie tak ksiazkowo..
juz zakupilam pierwsza pare spodni ciazowych - fajne sa bo maja odpinane na zamek pasy ciazowe - maja jeden niski na teraz i wysoki na pozniej. w moje dzinsy sie nie dopinam:)
buziaki dla wszytskich -
W piątek 16.08 byłam u lekarza a że był późno bo o 21 wróciliśmy z mężem o 22 a na następny dzień byłam na weselu to nie miałam kiedy coś napisać.
Maleństwo ma się bardzo dobrze. Leżało sobie w brzuszku i odpoczywało a rączkę miałam na główce mąż się śmiał że pewnie będzie córeczka bo odpoczywa jak mamusia Niestety płci jeszcze nie było widać może na prenatalnych będzie wiadomo. Nasze kruszynka ma już 4,74cm byłam wówczas 10 tyg i 4 dniu a USG sugeruje 11tydzień i 5 dnień i wyznaczył termin porodu na 2.03. Serduszko ładnie biło nawet usłyszałam jak biło 165 uderzeń aż łezka nam się zakręciła w oczku. Następna wizyta 11 września.kaaasiaczek_, Kocur, Iwo123, Effcia28, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
ania_mr wrote:mąż jak się urodził miał 3000g, ja natomiast i moja rodzina ponad 3600g więc pewnie geny po mnie
ja też miałam 3600, a mój mąż 3800. ale jak oglądałam zdjęcia z tego okresu, czy moje, czy jego, to nie było widać, aż tak bardzo tej wagi.
w sumie lepiej jak dzidzia jest większa, bo wygląda na zdrowszą.
(ale też, żeby dzidzia nie była za duża)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2013, 16:30
-
kaaasiaczek_ wrote:ja też miałam 3600, a mój mąż 3800. ale jak oglądałam zdjęcia z tego okresu, czy moje, czy jego, to nie było widać, aż tak bardzo tej wagi.
w sumie lepiej jak dzidzia jest większa, bo wygląda na zdrowszą.
(ale też, żeby dzidzia nie była za duża)
a twoja dzidzia ile już mierzy?? -
No właśnie jak to jest z terminem porodu ? Kiedy wystawia się ostateczny termin? Kiedy założono mi kartę ciąży termin wyznaczył mi lekarz wg dnia ostatniej miesiączki, na Usg mój bąbelek też zazwyczaj był większy , czy teraz na USG 14 tyg. lekarz zmieni mi datę porodu na podstawie USG, czy nie? Jak było w Waszych przypadkach?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlenka ja zauważyłam ja jeszcze przed testowaniem to był pierwszy znak chociaż wydawało mi sie ze mam zwidy myślałam ze to może od spodni spalam nago żeby sprawdzić czy to nie odcisniete pózniej wmawialam sobie ze to z poprzedniej ciazy ale dobrze wiedziałam ze nic takiego nie miałam wcześniej a od poronienia minęło 5 cykli więc to był pierwszy objaw u mnie lekarz powiedział ze tak sie dzieje czasem ze tak wcześnie widać
-
Oleńka u mnie podobnie jak i u Miriam niemal od początku ciąży jest widoczna, więc wszystko jak najbardziej ok Kilka dni temu dodatkowo pojawiła mi się delikatna od pępka w górę
-
u mnie nic takiego nie widać. a powiem szczerze że wiedząc o takim objawie doszukiwałam się tej kreseczki hahaha za to u mnie właśnie na tej linii od pępka w dół gdzie zawsze rosły takie jaśniutkie niewidoczne włoski teraz ściemniały.
Kocur lubi tę wiadomość
-
ciemniejące albo w ogóle pojawijące się włosy na brzuchu wprawiły mnie w osłupienie ostatnio Nie miałam pojęcia, ze w ciąży robi się coś podobnego?! Przerażona pokazywałam już brzuch swojej mamie i teściowej i śmiały się mówiące, że to zupełnie normalne
wisnia11 lubi tę wiadomość
-
Ja też nie mam linii A powiedzcie dziewczyny planujecie zabrać swoich partnerów na USG? Jeśli tak to na które, w jakim czasie? Ja jutro się wybieram i sama nie wiem czy już jest sens. To będzie 9 tydzień i 2 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 11:16