MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
olka331 wrote:Ja też nie mam linii A powiedzcie dziewczyny planujecie zabrać swoich partnerów na USG? Jeśli tak to na które, w jakim czasie? Ja jutro się wybieram i sama nie wiem czy już jest sens. To będzie 9 tydzień i 2 dni.
mój mąż od początku ciąży przy każdym USG jest przy mnie i nie chce żądnego przegapićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 11:20
-
nick nieaktualny
-
Ja też zauważyłam u siebie linię ale z włosów hehe:) Na zimę nie będę musiała się cieplej ubierać bo mam naturalne futerko. teraz goląc nogi będę musiała jechać maszynką aż pod piersi. A z tym usg to wezmę męża dopiero jak dzidzi będzie większe i będzie przypominać dzidziusia.
Ja wprawdzie mamusia kwietniowa ale wpadłam do was zobaczyć co słychać. Mam nadzieje, że się nie gniewacie -
mój mąż ze mną niestety nie chodzi bo akurat w tych godzinach pracuje. dzisiaj też ale mam nadzieje że przy następnej wizycie będzie pracował krócej i uda nam się razem iść.
A jak nie to zmuszę jego kierownika żeby go puścił wcześniej bo dziecko swoje zobaczyć musiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2013, 13:35
-
Mojego męża też jeszcze nie było ze mną na USG:( chociaż nie raz mówi o tym, że chętnie by poszedł z resztą przepisałam się na NFZ i "należą" mi się niejako 3 USG w całej ciąży, a z terminami wiadomo, że ja sobie ich nie ustalam, a mężuś ma własną działalność i nie ma go w domu po kilkanaście godzin także niestety nie ma zbytnio szans na wspólne podglądanie malucha ;( <nie wiem nawet, czy mój ginekolog pozwala w ogóle na obecność osób trzecich w czasie USG:/> Doszliśmy zatem do wniosku, że jakoś po 20 tc pójdę prywatnie na to 3d/4d wtedy będzie mógł zobaczyć dzidziusia
-
Ja teraz zabieram mężulka na 2 USG będziemy mieć badanie przezierności karkowej Na pierwsze nie brałam bo w sumie nie wiadomo bylo czy już coś będzie widać ale za 10 dni już wyruszamy razem
Dziewczyny a Wy już czujecie się jakoś psychicznie że jestescie ciężarne? Bo ja jakoś nie mogę tego odczuć chyba jak mnie wywali na roz XXL to wtedy poczuję że jestem w ciąży -
Ja już musiałam się wybrać na zakupy, bo nie wchodziłam w moje dotychczasowe spodnie, dopiąć się dopinały ale uciskały mnie bardzo. jakoś w tej ciąży szybciej ten brzuszek rośnie, ale to pewnie też przez te wzdęcia:(
Kocur lubi tę wiadomość
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
nick nieaktualny
-
ja mojemu mężowi przywiozę płytkę z USG tak zrobiłam przy pierwszej ciąży lekarz powiedział że teraz przy nastepnej wizycie powie mi płeć dziecka, planuję kupić mały prezencik dla męża np niebieskie albo różowe skarpetki
kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
Ja tez niestety na USG musze chodzic sama, meza nie zwolnia z pracy, a nie chce opowiadac, ze spodziewamy sie dziecka. Bylismy razem tylko na pierwszym, gdy Kropka miala niecaly centymetr, w 6 tygodniu, ale wtedy bylo juz widac pulsujace seruszko. Ale po USG mam obowiazek wysylac odrazu zdjecie na komorke .
Za tydzien mam badanie przezierności karkowej, niestety tez musze isc sama, troche sie boje, no ale co zrobic.
Dzisiaj o 19 w naszym szpitalu jest wieczor informacyjny pt. Ciaza i porod dzisiaj. Maja omawiac nakazy i zakazy, podroze, diete, prawa, badania, role mezczyzny, a ze to juz po pracy to idziemy tam razem. Jak sie dowiem czegos nowego, to Wam napisze.Kocur, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:Kochane boli mnie brzuch na dole czy to normalne na tym etapie ciazy czy mam powody do niepokoju ?
-
Z wczorajszej wizyty, z takich czysto medycznych informacji:
fasola raczej spokojna ale po czasie zaczęła wierzgać łapkami i nóżkami. czynność serca 150 uderzeń na min., długość malca 48 mm, główka 17 mm, co odpowiada 11t4d (byłam w 11t1d), kość nosowa uwidoczniona, przezierność karkowa średnia 0,15 cm (2 razy było 0,10, raz 0,15 i raz 0,17), prawdopodobieństwo wad genetycznych bardzo nikłe. pobraną miałam jeszcze krew do badania genetycznego. wyniki za 2 tygodnie.
z moich odczuć:
wczoraj mieli straszny burdel w recepcji. babki cały czas gdzieś latały i widać było że mają dużo pracy i są zmęczone. opóźnienie ok godziny ale spoko miałam książkę
na badaniu usg położyłam się i zaczął się film hehe
fasolek z jednej strony, z drugiej strony, główka, oczka, nosek, buźka (swoją drogą to wyglądał jak mała pirania z tą szczęką i chyba zalążkami zębów, nie wiem do końca) było widać cały brzuszek, serduszko bijące. a później jedna łapka (5 paluszków ma ), druga łapka (paluszki na swoim miejscu), potem było ujęcie od dupki i było widać obie nóżki
Za 2 tyg. ide z wynikami do kontroli ale myślę ze bez USG już. Dopiero się wtedy dowiem kiedy następne USG będzie. -
nick nieaktualnyW Warszawie to koszt ok 250-350 zł ja mam kartę medicoveru za która płace 190zl miesięcznie i wszystkie badania mam za free to usg tez przeliczylam sobie koszty wizyt prywatnych i koszty badań i uznalam ze to i tak mi taniej wyjdzie a dodatkowo mam innych lekarzy pod ręka