X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, to bardzo ekscytująca chwila :) ja niestety musze poczekać aż do 29 sierpnia . Powodzenia, choć na pewno wszystko będzie superrrr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2013, 18:31

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    myślę, że nie masz się czym martwić :) Ta położna zasugerowała mi właśnie, że w całym pierwszym trymestrze przybiera się ok 1 kg. Słyszałam także że kobiety chudną w pierwszych tygodniach ciąży (tak też było w moim przypadku - prawie 2 kg w dół między piątym a 7 tygodniem, ale to dlatego że przez prawie tydzień leciałam na kroplówkach bo wszystko zwracałam :( ) Dzidziuś na tym etapie waży ledwie kilka gram więc raczej nie podejrzewam, że jego obecność może jakoś znacząco wpływać na wagę. Ja się zastanawiam skąd kg w moim przypadku bo jak pisałam, ani się nie objadam, ani nie cierpię na zaparcia... woda? Jeszcze dodam, że moja koleżanka w 18 tygodniu miała już brzuch jakby była w 7 miesiącu a przytyła 3 kg :)
    no właśnie ja ani razu nie wymiotowałam, na szczęście. Zaparcia na niestety od ok 5 tygodni. od ok 2-3 tyg. dopiero chodzę częściej siku. Przez 2 tygodnie nad morzem jadłam raczej sporo i myślałam że waga skoczy do góry a ty nic... ale... dzisiaj z uwagi na nieciekawą pogodę i dość spory spadek temperatury ubrałam długie spodnie dżinsowe i co?? dopiąć się nie mogę :) teraz siedzę w pracy i nie dość że guzik odpięty to zamek spuszczony do końca i jeszcze ciśnie. czas najwyższy iść na zakupy :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahah tak sobie pomyślałam, że to chyba jedyny okres w życiu kiedy kobieta cieszy się, że nie mieści się w ubrania :D W ogóle to gratulacje że pracujesz :) Zazdroszczę jak diabli... ja niestety od 6 tygodnia z racji pobytu w szpitalu (silne wymioty, kamienica nerkowa, a później jeszcze plamienia, ale na szczęście niegroźne) jestem na L4 i jadę na duphastonie a od jutra do 14 tygodnia w jego miejsce luteina , ale jestem dobrej myśli, tylko pracy mi brakuje :( ludzi no i papierkologi :D i obowiązków :D w miarę możliwości odwiedzam moich pracusiów i zawsze cośtam dla nich robię, więc czuję się potrzebna ;) A że jeszcze studiuję, tzn. zostało mi 2 lata do magisterki od października wracam na pól roku na dzienne studia, więc będę miała jakieś zajęcie ! :) A Tobie kochana powodzenia w poszukiwaniu porządnych ciążowych spodni ;) Z resztą myślę, ze lepiej już zacząc pomalutku teraz wymianiać garderobę bo jak już wyskoczą na brzuszyska na całego to będzie spory wydatek na raz ;/

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się najbardziej martwie kurtką na zimę bo w zeszłym roku kupiłam bardzo ciepły i drogi płaszcz puchowy i obawiam się ze się już w niego nie zmieszczę w tym roku :( spodnie już obczajam na allegro i zajrze jeszcze do jakiegoś większego second hendu i sobie przymierze coś jak znajde :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 20:07

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie :) ja juz po wizycie , widziałam mojego maluszka serduszko bije , pecherzyk juz nie jest spłaszczony, krwiak hmm.... jest ale zorganizowany czyli bez zadnej krwi , ani płynów , tylko pusta przestrzen krwiaka do wchłonięcia za 2 tyg kolejna wizyta no i do nast wizyty leżec ale lekarz twierdzi ze jest na dobrej drodze :)

paula22, Marysia0312, wisnia11, kaaasiaczek_, Kocur lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca to super że z dzidziusiem wszystko w porządku, kolejne dobre wiadomości. Tak trzymać:)

juicca lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca cieszę się że wszystko jest ok z maluszkiem i z tobą :)

juicca lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie:) czy też jeśli cały dzień sie nachodzicie to na koniec dnia lekko boli was brzuch i plecy?

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Mam pytanie:) czy też jeśli cały dzień sie nachodzicie to na koniec dnia lekko boli was brzuch i plecy?
    tak, i czasami na drugi dzień też więc musiałam odpocząć. jak byliśmy na wakacjach to bardzo dużo chodziliśmy i wieczorem i rano na drugi dzień czułam lekki ból. nie był bardzo uciążliwy ale wolałam poleżeć.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. denerwuje się jak mi coś dolega:) jeszcze tydzień i ide do lekarza:)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam te bóle... i nawet jak się nie nachodze dopadają mnie w dole pleców i podbrzuszu... początkowo również się przestraszyłam, bo miejscami były na prawdę intensywne i np. budziły mnie w nocy, ale lekarz mnie uspokoił, że to rozciągająca się macica oraz dzidziuś który uciska na przewody moczowe (dlatego też mam bardzo często parcie na mocz i w ogóle siusiam mega często) także myślę, że nie masz się czym martwić, ale oczywiście powiedz lekarzowi na pewno Cię jeszcze bardziej uspokoi :)

Marysia0312 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    ja się najbardziej martwie kurtką na zimę bo w zeszłym roku kupiłam bardzo ciepły i drogi płaszcz puchowy i obawiam się ze się już w niego nie zmieszczę w tym roku :( spodnie już obczajam na allegro i zajrze jeszcze do jakiegoś większego second hendu i sobie przymierze coś jak znajde :)

z płaszczem mam to samo, ale jak mus to mus :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było :) Widzę, że same dobre nowi ny zdrowotne i nie tylko ( zakupy!) ;) Czekam cierpliwie do 21.08 do kolejnej wizyty u nowego lekarza. zdecydowałam się na zmianę bo chodziłam prywatnie ale koszty straszne więc znalazłam blisko pracy Pana doktora z dobrymi referencjami na NFZ. Mam nadzieję, że będzie ok. Póki co czuję się dobrze. Żadnych wymiotów, czasami małe mdłości rano. W pracy już powiedziałam (ogólna załamka szefostwa i już kombinują żebym jakoś pracowała po porodzie w domu, czy mam już kogoś do opieki i takie tam :/) Jakoś wizja spokojnego spacerowania z wózeczkiem pomału mi się zamazuje... :/ Cóż wyjdzie w praniu ;)W niedziele odwiedziła mnie kuzynka mama rocznej Amelki, i zaoferowała mi stertę ciążowych ciuchów :D

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy macie czasami takie bóle brzucha jakby @ miała przyjść?? bo mnie brzuch tak pobolewał ale na samym początku. juz jest 11 tydzień a mi się zaczęły takie lekkie bóle jakbym za 2 dni miała okres dostać. trwająk ok 10-15 min i przechodzi. to jest naprawe delikatne uczucie nawet bólem tego nazwać nie mogę. też tak macie?

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisnia miałam dokładnie takie bóle w dole brzucha jak na okres i bóle w krzyżu- czasem delikatne, a czasem jak pisałam wyżej nawet dawały o sobie znać bardzo intensywnie szczególnie w nocy. W ubiegły piątek mówiłam o tym lekarzowi i zapewniał mnie, że rozciągającą się macica. Te bóle miałam ok 6 tygodnia i właśnie w 11, na razie nic takiego już nie czuję tylko ból w dole krzyża co jakiś czas, ale to nerki najpewniej.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocur dzięki za uspokojenie :) do lekarza ide dopiero we wtorek i już mam całą kartkę zapisanych pytań... hehe

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były również takie bóle jak u kocura i to nawet w trakcie tych samych tygodni.

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie lekarz powiedział że rośnie macica i to ma prawo boleć:)Więc trzeba się chyba przyzwyczaić

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Wisnia miałam dokładnie takie bóle w dole brzucha jak na okres i bóle w krzyżu- czasem delikatne, a czasem jak pisałam wyżej nawet dawały o sobie znać bardzo intensywnie szczególnie w nocy. W ubiegły piątek mówiłam o tym lekarzowi i zapewniał mnie, że rozciągającą się macica. Te bóle miałam ok 6 tygodnia i właśnie w 11, na razie nic takiego już nie czuję tylko ból w dole krzyża co jakiś czas, ale to nerki najpewniej.

Mam identycznie ! tylko, że ja nawet lekko się cieszyłam z tych bóli, bo to moj jedyny objaw ciąży ! gdyby nie brak okresu i nasz kruszek na usg machający rączkami to nie uwierzyłabym, że to ciąża :)
    Abrzuszek rośnie, ale już nie mogę się doczekać aż sie dowiem kto u mnie mieszka no i najważniejsze kiedy poczuję maleństwo :)

Kocur lubi tę wiadomość

• Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja do tej pory mam takie same bóle jak na @ i to prawie codziennie

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ