X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow daj znac po wizycie!

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie;)
    byłam u lekarki w sprawie tych plamien, dziś już ich nie mam i sprawdziła wziernikiem to mówiła, że już nie ma w środku.
    ogólnie bardzo zdziwiona była i słyszac, że po jej badaniu powiedziała, że mówiła mi a wcale nie... przecież nie panikowałabym tak to... no ale pojechałam i sie uspokoiłam

Endokobietka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super:) Ja jestem tego zdania że lepiej sprawdzić żeby później się nie zadręczać.

paula22 lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:05

• juicca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril sliczny brzucholek ;)

pillow kochana , nie możesz sie zamartwiać tak bo dziecko to wszytsko czuje
    mi lekarz powiedział na połówkowym zeby dotrwać do 33(beziepczniejszego) tygodnia
    Wierzę że wszystko będzie dobrze i dotrwacie

a ja dziś też mam wizytę tylko dopiero o 19

Viril lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a własnie co z Klemens ?? jakoś sie nie odzywa , macie od niej jakieś wieści??

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• pillow Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:05

• juicca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pillow , gdy leżałam w szpitalu w 12 tyg , lezała na sali ze mna dziewczyna w 30 tygodniu ciazy z szyjką na 1,5 cm miała dotrwac do 35 tygodnia a dotrwała do 38 , wiem że krązek jej zakładali

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tez bym sama sie martwiła... bo nie idzie sie nie martwić , wiem łatwo sie komus doradza , zobaczymy jak ja dzis będę schizowac przed wizytą ehehe

ale mimo wszytsko maluszek odczuwa nasze emocje

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca czekam na wieSci po wizycie :P jestem ciekawa ile Twój mały waży :):) bo jesteśmy na tym samym etapie

• juicca Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój pewnie będzie mniejszy przez moją dwurozność , zobaczymy ;P Trzymajta kciuki

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trzymam :*

juicca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow wskakuj do łóżka i leż. Mnie też grozi przedwczesny poród. Od 31.12 nie wychodzę z domu ,mąż robi wszystko za mnie ja tylko czasami pochodzę po domu i tyle. Wazny jest teraz Twój bobasek :) Damy rade dotrwać do końca:)

pillow lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie. Jestem załamana :( Moja szyjka jest jeszcze krótsza - ma nie więcej niż 2 cm. Zaczyna się rozwierać, a mały się strasznie pcha i główkę ma już bardzo nisko. Lekarka powiedziała, że mam leżeć z nogami i miednicą nieco wyżej, mam brać 2xdziennie magne b6 i 3xdziennie no spę forte. Za tydzień kolejna wizyta i jak będzie gorzej, to szpital :( Dziwiła się, że nic mnie nie boli. Kazała mi się nie stresować... Powiedziała, że oby jeszcze miesiąc doczekać to będzie dobrze. Aż płakać mi się chce. A przede mną egzaminy na uczelni... :(

pillow nie martw się,a przynajmniej nie stresuj jakoś przeraźliwie:) po pierwsze moja szyjka miała 0,8 mm w 28 tyg a tydzień temu ( 32 tyg ) miała juz 2,07 cm. Co prawda ja miałam zakladany szew okrężny, ale to tylko dlatego, że w zasadzie szyjki juz nie było. Musisz cały czas bezwzględnie leżeć, unikać schodów, schylania się, zamiast wanny szybki prysznic i do łożeczka - mi lekarz rownież przepisał nospe ale także luteine wszystko 2 tabletki, 2 x dziennie. Kolejna rzecz istotna to moj mały od 24 tyg lezy głową w dół i cóż grawitacja robi swoje w momencie zakladania szwu worek owodniowy wchodzil już w kanał szyjki, tak że zabieg wykonywano pod pelnym znieczuleniem ( 4 lekarzy w tym ordynator) a ja musiałam podpisac zgodę na cesarskie cięcie w razie gdyby coś się dzialo, a to był 28 tydz. Po trzecie najważniejsze: i moj lekraz i w szpitalu powiedzieli jedno najwazniejsze to wytrzymać do 34 tyg po tym terminie dziecko nawet jak się urodzi to w zasadzie nie ma już zagrożenia występowania jakichkolwiek powiklań neurologicznych - dziecko będzie zdrowe tyle, że lżejsze :)Zostały Ci 2 tygodnie - uszyska do góry :) ja leże od 6 tygodni plackiem, ale mały ma dzis ok 2500 g kopie jakbym miala tam dwojke a ja czuję się naprawdę dobrze( poza bolem kręgosłupa od leżenia :P )i już nie mogę doczekać się kiedy go zobaczę :) a najważniejsze nawet jak Cię wezmą do szpitala to traktuj to jako dobra karte - mysl pozytywnie tam są specjaliści zareagują od razu i zapewne podadzą Ci też sterydy dla dziecka na rozwój płuc..co już w ogole wzmocni szansę na to, że Twoja dzidzia nawet nie zobaczy inkubatora :)naprawdę nie martw się ja w 28 tyg się denerwowałam leżąc w szpitalu póki nie pojawiła się na sali dziewczyna w identycznej sytuacji ale w 15 tyg i to jest dramat :( nasze maleństwa są już na tyle duże że dadzą radę :) :) :)

Marysia0312, pillow, ania_mr, Effcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow jak dla mnie to lepszy jest Aspargin niż Magne b6.

pillow lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow glowa do gtory, moja szyjka 2 tygodnie temu miala 2,2 cm, a po tygodniu lezenia 2,7, do tego moje lozysko zaczyna pekac, lezakuje w domu 80% mojego czasu, reszte siedze, troche stoje, w domu oprocz jedzenia nie robie nic. Siedze w domu tylko na wizyty lekarskie chodze. Od mojej fatalnej diagnozy minely 2 tygodnie i chyba jest lepiej. moja lekarka tez mnie strasznei wystraszyla. Jutro mam nastepna wizyte, to zobacze co dalo lezenie. Ja zazywam tylko magnez co 6 godzin 2 tabletki ok 350 mg na dzien i od paru dni nie mam juz wogole skurczy, wiec to dziala. Mysle ze najgorszy jest stres, wiec glowa do gory i do lozka! damy rade!
    Pillow ja mam dzisiaj 32+0 wiec jestesmy dokladnie tak samo, mnie tez powiedzieli byle do konca 34 tygodnia, potem juz dziecko jest bezpieczne, a nawet teraz tragei by nie bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 16:11

pillow, Effcia28 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:06

Endokobietka, Marysia0312, alutka, paula22, juicca lubią tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Dzięki dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła :) Wcześniej starałam się oszczędzać, ale bywały dni, że prawie nie leżałam. Od dziś leżę plackiem i się nie ruszam! Mąż zrobił już obiadek, a teraz myje naczynia po obiedzie. Postaram się już nie martwić :) Jakoś damy radę :)
    jestesmy z Tobą;*

lprktv73nye615w2.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie wózki juz kupione albo jakie zamierzacie kupić? ;)

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny jakie macie wózki juz kupione albo jakie zamierzacie kupić? ;)

ja mam wózek po siostrze z X-Lander i choć wózek ma już prawie 4 lata i wywoził już dwoje dzieci to nadal wygląda jak nowy :)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ