X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już większość rzeczy zakupione teraz tylko czekać na przesyłki :)

Oleńka, paula22, sylvia lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też dziś dostałam przesyłki z allegro świetne 2 staniki do karmienia. Założyłam je są luksus :P majtki porodowe i wkładki laktacyjne :)

super ze po wizytach dobre wieści :)

sylvia lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że poród naturalny jest lepszy niź cc ? Bo ja się właśnie nastawiam na cc ze wzgl na wadę wzroku...nie wiem czy na 100 % dostanę i to mnie właśnie trochę martwi. Mam jaskre i wade wzroku obym dostała hmmm boję się że przy wysiłku wzrok się pogorszy :(

4afcc1255b.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj zamówiłam koszule do porodu/karmienia, ciekawe czy pod koniec ciąży się w nie zmieszczę :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 18:53

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka, ja mam 3 bliskie kolezanki ktore rodzily przez cesarke, 2 super zadowolona, 1 nie, bo na nia zle zadzialala narkoza i przez tydzien bolala ja glowa po porodzie i wymiotowala. Te dwie rodzily tez naturalnie i powiedzialy, ze juz tylko cesarka jakby mialy miec trzecie dziecko.
    Ja mam za soba 2 operacje ginekologiczne, w tym jedna podobna do cerski, bo musieli mi przecinac caly brzuch zeby sie do macicy dostac, mam pare malych naciec na brzuchu, w sumie szybko doszlam do siebie i pare godzin po operacji bylam juz na nogach. Blizny zagoily sie szybko i nawet teraz sie nie rozeszly.

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli róznie bywa.Zalezy od kobiety :)

4afcc1255b.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dostałam wózek od moich rodziców :) taki co chciałam Wózek 3w1 PASSO Euro-CART szaro-czarny imitacja lnu :) :) :) poprostu miodzio :)

a co do zakupów to czekam na przesyłkę tenisówek z Mickey Mouse :) hehehe mam z deklem na punkcie Disneya... Kubuś... Tygrysek...

co do wózka to pewnie usłyszę od "niektórych" że za wcześnie jeszcze tyle czasu mam... bla bla bla

macie juz przygotowaną wyprawkę do szpitala?? bo ja właśnie będę to robić jutro - też słyszałam że duzo za wcześnie to robie, ale wkońcu to moja sprawa :) kupiłam te podpaski poporodowe, śmiałam się bo tak wielkie i długie że szok :)

normlanie jestem taka podniecona tym wózkiem heheh :)

kaaasiaczek_, Marysia0312, juicca, szczessciara lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    dziś dostałam wózek od moich rodziców :) taki co chciałam Wózek 3w1 PASSO Euro-CART szaro-czarny imitacja lnu :) :) :) poprostu miodzio :)

a co do zakupów to czekam na przesyłkę tenisówek z Mickey Mouse :) hehehe mam z deklem na punkcie Disneya... Kubuś... Tygrysek...

co do wózka to pewnie usłyszę od "niektórych" że za wcześnie jeszcze tyle czasu mam... bla bla bla

macie juz przygotowaną wyprawkę do szpitala?? bo ja właśnie będę to robić jutro - też słyszałam że duzo za wcześnie to robie, ale wkońcu to moja sprawa :) kupiłam te podpaski poporodowe, śmiałam się bo tak wielkie i długie że szok :)

normlanie jestem taka podniecona tym wózkiem heheh :)

u mnie wózek czeka na strychu bo mam po siostrze i wszystkie inne rzeczy, też jak tylko przyjdą rzeczy które dziś pozamawiałam będę kompletować walizkę do szpitala :)

sylvia lubi tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia, nie przejmuj się gadkami innych, wg mnie lepiej powoli kompletować wyprawkę niż potem w jednym miesiącu kupić wszystko, bo nigdy nic nie wiadomo. także szykuj się :D

sylvia lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    u mnie wózek czeka na strychu bo mam po siostrze i wszystkie inne rzeczy, też jak tylko przyjdą rzeczy które dziś pozamawiałam będę kompletować walizkę do szpitala :)

Ania, bierzesz walizkę czy torby do szpitala?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od miesiąca mam wózek schowany w szafie , łóżeczko tez mam , ciuszki wyprane i poprasowane... więc to wcale nie jest tak wczesnie , po 30 tyg to juz róznie bywa lepiej być przygotowanym ;)

sylvia, Marysia0312 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca oczywiście, że lepiej kompletować wcześniej wyprawkę do szpitala. Chociażby ze względu na fundusze. Tak jak Ania napisała, ze dokupuje brakujące rzeczy i 200 zł ... wszystko sporo kosztuje, To się tylko wydaje, że chusteczki na pieluchy tylko 5 zl a łapki niedrapi tylko po 3 zł itd. Ja na wyprawkę do szpitala wydałam chyba ze 4 stówy... 3 koszule- 80 zł, podkłady 30 zl, wkładki laktacyjne 35 i 30 zł, torba 100 i masa innych pierdół takich właśnie niby tanich a w sumie daje to niezłą sumkę :/ jakbym miała czekać na ostatnią chwilę to masakra, a tak sobie pomalutku dokupuję i tego aż tak mocno nie czuje.
    Koszule do porodu kupiłam XL także się raczej zmieszczę, choć brzuch teraz wybija coraz bardziej, ale jest dość rozciagliwa. Do karmienia kupiłam M i L ale też są dość duże.

Ja też szaleję po allegro codziennie jakieś paczki sąsiadka za mnie odbiera :D dla małego ciuszki dokupuję no i wykańczam wyprawkę i pokoik. Dziś przyszedł kosz na zużyte pieluchy :D

Effcia przykro mi , że też to przechodzisz, ale trochę mi raźniej że nie jestem jedynym obrzygańcem w tej ciąży ;) hehe, ja już nawet nie wiem jak to jest żeby cały dzień bez bólu żołądka czy zgagi czy porannego powika. Jak urodzę to będę musiała sie przyzwyczajać do tego że nic mi nie dokucza :D hehe:D A na tą zgagę to też mi już g*** za przeproszeniem pomaga. No może to spanie na wpół siedząco. Jak leżę na płasko to jednak jest znacznie gorzej.

Endokobietka, sylvia, Marysia0312, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nO ja tez ze względu na fundusze szybciej zaczęłam kompletowac wyprawkę , tu butelki , tu jakies gaziki , oliwki , kremy.... masz racje kasy idzie na to jak woda uzbiera sie niezła sumka za te rzeczy

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tutaj taka cisza:)
    Ja dziś sie zastanawiałam nad wakacjami z naszym maluszkiem. Jak myślicie czy wyjazd np.we wrześniu do Grecji z półrocznym szkrabem to dobry pomysł?

• paula22 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie doradze w tej kwestii bo w te wakacje nigdzie raczej nie pojedziemy, ponieważ mamy swój slub koscielny i wesele w lipcu i ja nie wiem jaki to młyn będzie z dzieciątkiem:)

ania_mr lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie bedzie tak źle zobaczysz ile bedzie chetnych osób aby zaopiekować się Twoja córeczką:)
    Zawsze w podróż poślubną z Wasza kruszynką możecie sie wybrać.
    My jak lecieliśmy na swoja podróż poślubną to leciała też para z 5miesięcznym synkiem - podróż trwała 11godzin i mały wytrzymał :)

paula22 lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, a polecasz jakiś? myślałam o Zakyntos.

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Ja nie doradze w tej kwestii bo w te wakacje nigdzie raczej nie pojedziemy, ponieważ mamy swój slub koscielny i wesele w lipcu i ja nie wiem jaki to młyn będzie z dzieciątkiem:)

my w sierpniu byliśmy na weselu gdzie państwo młodzi mieli 5 miesięcznego synka :) zajmowała nim się siostra pani młodej mały był trochę na weselu a potem pojechał do domu :)

• pillow Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:07

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ