MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pillow wrote:Ja dziś musiałam na godzinkę dosłownie skoczyć na uczelnię (całą noc myślałam, czy chociaż dobrze robię) i koleżanki dziwiły się, że mam taki mały brzuch
moja znajoma dzis urodziła chłopca i brzuch mniejszy ode mnie a dziecko 3,5kg;) -
Marysia0312 wrote:Paula brzuszek mam taki jak Ty albo i większy:) Mój synuś w 29tyg. ważył 1400g teraz ide w środe na wizytę i ciekawa jestem ile waży mój mały misiu:)
ja usg na nfz mam 20 i wizytę u swojego gin prywatnego 22 ale jakoś nie wiem czy usg na nfz będzie wiarygodne bo znajoma która rodziła dziś o której wspominałam miała usg na sam nfz to mówili dziewczynka a jaka była jej mina, że urodziła dziś synka;)Endokobietka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja w 31 tygodniu córeczka ważyła 1900g więc pewnie teraz ponad ma 2kg. Wizytę mam 24 to jestem ciekawa ile będzie ważyć.
A co do płci to raczej się już u nas nie pomylili na każdym prenatalnym miałam 3 różnych lekarzy i każdy powiedział dziewczynka ostatnio nawet zrobił zdjęcia narządów płciowych. Lekarka prowadząca tez tak powiedziała że dziewczynka. Gdyby się pomylili co to była za klinika jak chodzę prywatnie. I raczej 4 lekarzy się nie pomyliłoby -
nick nieaktualny
-
Dorjana wrote:Witajcie MAMUŚKI
Chciałabym się pochwalić moimi wczorajszymi zakupkami - JESTEM Z NICH MEGA ZADOWOLONA !!!
- uzyskałam kompletną poradę związaną z doborem biustonosza ciążowego i do karmienia
Po długich poszukiwaniach i wielu przymiarkach - w końcu trafiłam na swój idealny rozmiar...
Tylko ostrzegam - sama się przeraziłam - 65 I !!! SZOK !!!
(choć myślę że wlazłabym w 65H ale w ciąży raczej piersi rosną niż maleją - niestety)
(więcej informacji możecie przeczytać u mnie w pamiętniku - nie chcę Wam zaśmiecać forum )
i mam pytanko: o ile rozmiarów urosły Wam piersi ???
Bo mi się wydaje że moje zwiększyły się o 1-2 rozmiary ale nie mam pewności gdyż nigdy nie miałam tak idealnie dobranego biustonosza
W szkole rodzenia do karmienia odradzona nam jakichkolwiek biustonoszy z fiszbinami ma być zwykły biustonosz beż żadnych usztywniaczy gdyż hamuje to laktacje.Oleńka lubi tę wiadomość
-
Dorjana wrote:Witajcie MAMUŚKI
Chciałabym się pochwalić moimi wczorajszymi zakupkami - JESTEM Z NICH MEGA ZADOWOLONA !!!
- uzyskałam kompletną poradę związaną z doborem biustonosza ciążowego i do karmienia
Po długich poszukiwaniach i wielu przymiarkach - w końcu trafiłam na swój idealny rozmiar...
Tylko ostrzegam - sama się przeraziłam - 65 I !!! SZOK !!!
(choć myślę że wlazłabym w 65H ale w ciąży raczej piersi rosną niż maleją - niestety)
(więcej informacji możecie przeczytać u mnie w pamiętniku - nie chcę Wam zaśmiecać forum )
i mam pytanko: o ile rozmiarów urosły Wam piersi ???
Bo mi się wydaje że moje zwiększyły się o 1-2 rozmiary ale nie mam pewności gdyż nigdy nie miałam tak idealnie dobranego biustonosza
Przed ciążą nosiłam 65 g/h , w trakcie 75 i/j teraz ostatni stanik który kupiłam tydzień temu 80 J - cyce są ogrmne ale rozlazłe i żylaste więc wcale mi się nie podobają, ale liczę na to, że po porodzie wrócę do standardowego 65 g. Też kupuję głównie staniki w sklepach z brytyjskimi rozmiarówkami. Cena wiadomo nie zachęca, ale komfort noszenia - bez porównania
-
ja nosiłam i noszę 70C (pewnie źle dobrany bo kupuję w new yorker) i nadal się w nie mieszczę choć mogły by być rozmiar większe (w obwodzie również). jak mierzyłam się miarą krawiecką to biust mi urósł jakieś 6-7 cm i byłabym bardzo szczęśliwa gdyby taki już został bo z małych piersi zrobiły się średnie hehe