MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też kombinezon na wyjście oczywiście kupiłam puchaty w panterrrrrę na 60 cm Ale jak ubrać małego też mam zagrychę póki co, własnie niedawno zaczęłam szukać w necie w ile warstw się ubiera takiego maluszka, bo kompletnie nie wiem czy np. pod pajaca ubiera się tylko krótkie body i na to jeszcze dresik czy sam pajac i kombinezon itd.
paula22 lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie zakupiłam pieluszki PAMPERS bo są na promocji w tesco. Tyle że 2 była tylko od 3-6 kg... nie wiem czy dokupywać 1 ? na 1 jest od 2-5 kg ale skoro maluszek już ma ponad 2 kg to myślicie że będą dobre? Moja gin zasugerowała że na pewno będzie miała ponad 3500...
-
Oleńka wrote:A ja właśnie zakupiłam pieluszki PAMPERS bo są na promocji w tesco. Tyle że 2 była tylko od 3-6 kg... nie wiem czy dokupywać 1 ? na 1 jest od 2-5 kg ale skoro maluszek już ma ponad 2 kg to myślicie że będą dobre? Moja gin zasugerowała że na pewno będzie miała ponad 3500...
ja na początek chce kupić pieluszki z wycięciem na pępuszek są dwie firmy albo huggies bądź Happy Newborn (bella) resztę inne trzeba troszkę podwijać tak nas uczyli na szkole rodzenia dopóki kikut z pępka nie odpadnie -
ania_mr wrote:ja na początek chce kupić pieluszki z wycięciem na pępuszek są dwie firmy albo huggies bądź Happy Newborn (bella) resztę inne trzeba troszkę podwijać tak nas uczyli na szkole rodzenia dopóki kikut z pępka nie odpadnie
-
ja kupiłam dady z biedronki. wszystkie znajome mi mamy je polecają dla takiego maluszka. Kupiłam 2 duże opakowania 3-6 kg i 2 mniejsze na 2-5 kg.
mam też próbki pampersa (2 szt. z zielonego opakowania i 2 szt. z białego opakowania) i happy i powiem wam że dla porównania:
happy są grube i sztywne
pampersy mają nieprzyjemny zapach (po prostu śmierdzą jak dla mnie)
dady są ciut grubsze od pampersów i nie mają żadnego zapachu. podobno w użytkowaniu podobne do pampersów ale cena jest bez porównania niższa. zobaczymy jak się mały urodzi będziemy próbować.kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
a jeśli chodzi o ciuszki to ja w szpitalu nie muszę mieć swoich dla dziecka. to zapewnia szpital. tak samo jak pieluchy, kosmetyki i inne potrzebne dziecku rzeczy.
a na wyjście uszykuję dwa zestawy. jeden na 56 i jeden na 62 bo nie wiadomo jak duży się urodzi.
na wyjście uszykuję:
pieluchę, body z długim rękawem, pajacyka z długim rękawem, grube skarpetki, łapki niedrapki, cienką czapeczkę (tzw smerfetkę - czapka pod czapkę), grubą czapkę, polarowy kombinezonik (tylko roz.56),pieluchę tetrową, kocyk
na wszelki wypadek: grubą, miękką bluzę, smoczek, puchate paputki
paula22, juicca lubią tę wiadomość
-
A wiecie ze w szpitalu w ktorym chce rodzic rekawiczki niedrabki sa zabronione, ze niby dziecko moze je wziac o buzi id sie udusic. to tak jako ciekawostka. Smoczki tez nie sa mile widziane ake nie wiem dlaczego. Dzis u lekarza byly dwa maluchy 7 tygodniowe - slodziaki na maxa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 19:01
-
wydaje mi się ze takie dzieciątko nie jest w stanie samo sobie zdjąć takich łapek. co innego zostawić pieluchę tetrową. wtedy dziecko macha łapkami, gdzieś się zahaczy między paluszkami i może sobie na buźkę pieluchę założyć.
a smoka wezmę w razie W.. jakby się darł w drodze do domu może to go uspokoi
ale powiem wam dziewczyny że już bym chciała ten koniec lutego/początek marca. już mam dosyć ciąży. jest mi ciężko, ledwo się poruszam (chociaż brzuch nie jest ogromny), ciężko mi wstawać z łóżka w nocy, boli mnie spojenie, pęcherz, mały już nie kopie tylko się obraca i boleśnie pręży (czasem mam aż łzy w oczach). nawet spacery mnie męczą, do tego zejście i wejście na 4 piętro. masakra...Kocur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny