MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
okropna sprawa nie mogę patrzeć na cierpienie tego ojca... jak mówił, że 5 lat czekali. Życzę im jeszcze całej gromadki pociech i mam nadzieję że uda im sie pozbierac jakoś.
Effcia28, kaaasiaczek_, Oleńka, ania_mr lubią tę wiadomość
-
Dziś byłam na badaniach i już mam wyniki. Teraz tylko czekać do piątku na wizytę.
Morfologia krwi
Leukocyty 10,7 tys/µl
Erytrocyty 3,9 mln/µl
Hemoglobina 10,8 g/dl
Hematokryt 32 %
MCV 84 fl
MCH 28 pg
MCHC 33,3 g/dl
Płytki krwi 217 tys/µl
RDW-CV 15,4 %
PDW 17,8 fl
MPV 9,0 fl
Neutrofile 6,82 tys/µl
Limfocyty 3,37 tys/µl
Monocyty 0,45 tys/µl
Eozynofile 0,08 tys/µl
Bazofile 0,0 tys/µl
Neutrofile 63,5 %
Limfocyty 31,4 %
Monocyty 4,2 %
Eozynofile 0,7 %
Bazofile 0,2 %
Atypowe limfocyty# 0,30
Atypowe limfocyty% 2,80 %
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,07
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 0,70 %
Badanie ogólne moczu
Przejrzystość przejrzysty
Barwa żółty
Ciężar właściwy 1,010 g/ml
pH 8,00
Glukoza nie wykryto
Ketony nieobecne
Urobilinogen prawidłowy
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Erytrocyty nieobecna
Osad moczu
Nabłonki płaskie nieliczne
Leukocyty 1-3 wpw
TSH 2,37 µIU/ml
FT4 0,81 ng/dl
Hemoglobina nie poszła w dół to jest plus poszła malutko w górę -
A ja sie chcialam pochwalić, że wygrałam w jakimś konkursie (nie pytajcie jakim, bo nie pamietam, co chwile biore udział w jakimś konkursie, zestaw butelek:
http://www.pieluchowo.com/zestaw-startowy-baby-starter-set-zielony-mam.html
Nie znam tej firmy, ale ladnie to wszystko wyglada, wczesniej dostalam od mojej ginekolog 2 butelki male z Aventu, wiec sprawa butelek sie sama rozwiazała
ania_mr, Marysia0312, Viril, kaaasiaczek_, juicca lubią tę wiadomość
-
Hey dziewczyny znalazłam wkońcu chwile, tak pi razy oko przeczytałam co u Was, no najwazniejsze ze zadna z nas jeszcze nie urodziła tylko jako tako sie trzymamy, u mnie od 3 dni pojawiaja się bóle podbrzusza... takie meisiączkowe boje sie ze to nie dobrze... boje sie isc do lekarza bo nie moge przeciez teraz isc do lekarza, na chacie dosłownie sajgon, wszedzie kurz, pokój jeszcze nie dokonczony , meble nie kupione... normalnie zżera mnie obawa czy zdązymy, no ale przecież musimy... na ostatniej wizycie miałam mierzone tylko tętno małego i było ok, nie wiem puki co ile waży, ale następna wizyta 29.01 więc mam nadzieje że dowiem się troche wiecej szczegółów, Ruchy czuje i to juz nawet czaem bolące wypychanie.
Nocy dalej nie przesypiam ,nic mi nie pomaga, wiec poporstu pozotaje sie do tego przyzwyczaic, a przynajmniej bede zahartowana jak mały się urodzi. No to tak chyba w skrócie co u mnie, jak tylko będe miała chwile to będe Was odwiedzać dziewczyny. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę zdrówka :*
ania_mr, Endokobietka, Marysia0312 lubią tę wiadomość
-
Ja też czuję takie bóle miesiączkowe...podobno są takie przed tymi pierwszymi skurczami. Ale na tym etapie to już myślę że jest ok Ja też czuję takie wypychanie i to momentami dość bolesne mała jest odwrócona głową do dołu i pupe wypycha jak może
Powiem Wam że na prawdę nie mogę się już doczekać rozwiązania. Mam wrażenie że wszystkie już koło mnie urodziły a ja bezustannie chodzę w ciąży -
nick nieaktualny
-
Pillow martwilysmy sie o Ciebie, dobrze ze juz jestes w domu. Dobrze ze sie uspokoilas, skoro Cie wypuscili nie jest zle a i ten zastrzyk napewno ulatwil cala sprawe, bo jakby co maluch nie bedzie mial problemow. No to teraz lezymy, odpoczywamy i modlimy sie o kazdy dzien, ja tez mam KTG i wizyty co tydzien, co nie jest wcale takie zle, bo wiem na czym stoje, wizyty mam w piatke kolo srody zaczynam swirowac, ale potem weeekend zazwyczaj spokojny Damy rade!!!
pillow, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPillow dobrze że to tak wyszło,uspokoiłaś się -maluszek bezpieczniejszy.
A wiesz może do którego tyg. podaja te sterydy na rozwój płuc? bo wyczytałam w necie ze od 25tc do 34tc później dziecko "powinno" już samo oddychać.pillow lubi tę wiadomość