X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:10

kaaasiaczek_, Marysia0312, juicca, wisnia11, Oleńka, Endokobietka, Effcia28 lubią tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsze, że byłaś z małym pod dobrą opieką i wiecie na czym stoicie. maluch na pewno jeszcze poczeka, aż zechce wyjść na świat :) :*

pillow lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow cieszymy sie ze jestes juz w domku z maluszkiem w brzuszku, Niech jeszcze sobie tam posiedzi ;)

pillow lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow dobrze że u ciebie i malucha jest dobrze. :)

a sterydy się chyba jeszcze podaje jak kobieta przyjedzie w 36 tyg. już rodząc. tak na wszelki wypadek. nie jestem pewna tej informacji ale tak słyszałam.

dzisiaj czytałam na jakiejś stronie że skurcze przepowiadające poród ten właściwy zaczynają się od dna macicy czyli od góry naszego brzucha i rozchodzą się po całym brzuchu w dół. skurcze raz z jednej raz z drugiej strony albo takie bóle jak na okres nie są niepokojące. PODOBNO ;)

mnie od wczoraj znowu przeziębienie wzięło... ;( mam niesamowity katar i gardło mnie boli... jak nie zapalenie oskrzeli to znowu przeziębienie...

jutro wizyta i USG ;)

pillow lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    pillow dobrze że u ciebie i malucha jest dobrze. :)

a sterydy się chyba jeszcze podaje jak kobieta przyjedzie w 36 tyg. już rodząc. tak na wszelki wypadek. nie jestem pewna tej informacji ale tak słyszałam.

dzisiaj czytałam na jakiejś stronie że skurcze przepowiadające poród ten właściwy zaczynają się od dna macicy czyli od góry naszego brzucha i rozchodzą się po całym brzuchu w dół. skurcze raz z jednej raz z drugiej strony albo takie bóle jak na okres nie są niepokojące. PODOBNO ;)

mnie od wczoraj znowu przeziębienie wzięło... ;( mam niesamowity katar i gardło mnie boli... jak nie zapalenie oskrzeli to znowu przeziębienie...

jutro wizyta i USG ;)

na szkole rodzenia można sprawdzić jakie masz skurcze. Wystarczy nalać do wanny ciepłej wody położyć się jak miną to są to skurcze przepowiadające :)

pillow lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zaczynać się akcja porodowa bez skurczy? lub moge ich nie czuć przy porodzie?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow mi o tym masowaniu brzucha mowila i lekarka i polozna, zeby przy zagrozeniu wczesniejszym porodem bardzo uwazac i nie masowac podczas twardnienia brzucha, pzry balsamowaniu tylko male kolka i uwazac zeby nie podrazniac piersi, bo to tez moze powodowac skurcze.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w szpitalu to też rózne przypadki były - dziewczyna w 26 tyg rodziła -niestety nie wiem jak sie dalsze losy ich potoczyły bo wychodziłam.
    Sama przyznasz ,że szpital źle działa na psychikę - ja byłam 2 doby ale mi wystarczyło aby strachu się najeść - tyle różnych przypadków ,że głowa mała.

• pillow Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami tak myśle ze jesli takie nieszczescie ma sie trafić to lepiej wcześniej urodzić.

Pillow nasze dzieciaczki to silne chłopaki wiec dadzą rade i wytrzymają przynajmniej do końca lutego w brzuszkach:) a poród bedzie szybki i nic złego im nie będzie!

pillow, Endokobietka, juicca lubią tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow cieszę sie, że już dobrzee :) Masz już dużego dzieciaczka w brzuchu, więc nie martw się kochana jeszcze troszeczkę i będziesz go tuliła a maleństwo będzie w świetnej formie :)

Dziewczyny proszę nie piszmy tu o smutnych historiach. Jesteśmy już na takim etapie, że nie mozemy myśleć o złych rzeczach. Wszystko się uda. Wiem to. To co się stało z tymi bliźniakami juz mnie dostatecznie dobiło :/

Co do masowania brzuszka to prawda. Moja położna też nie pozwala mi masować, bo to podobno nasila skurcze. Tylko położyć rękę na brzuchu na dzidiusia bo się podobno uspokaja, choć na mojego malutkiego wiercipietę to nie działa, nie wiem jak na inne bąbelki.

Wczoraj męczyły mnie delikatne skurcze i ból brzucha i krzyża, ale dziś już super się czuję. Pewnie pomału Rysio się przygotowuje do opuszczenia mieszkanka, ale jeszcze niech siedzi grzecznie, bo mamie 2 egzaminy zostały :D a ostatni 7 lutego, potem już "Niech się dzieje wola Nieba ;)"

pillow lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja cala noc nie spalam tak strasznie bolaly mnie pachwiny, mam nadzieje, ze Was tez bola :) Wredna jestem, ale chce potwierdzenia ze to normalne :).
    Mam do Was pytanie: jaki macie sluz teraz, u mnie od czasu do czasu, zwlaszcza rano i jak sie wiecej poruszam pojawia sie duzo gestego sluzu, podobnego do kataru (sorry, ale tak mi sie skojarzylo), czasem jest lekko zoltawo podbarwiony, ale naprawde leciutko, raczej bialawy. Jak to u Was wyglada?

Effcia28 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie w pachwinach boli, wizyta w piątek. A co do śluzu to trudni coś mi powiedzieć bo biorę luteinę. Dziś jeszcze szkoła rodzenia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 10:10

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizyte w piatek. To sie troche uspokoilam, ze to nie tylko mnie boli, ale naprawde ten bol jest okropny.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak bardzo nie boli chyba że dzień wcześniej mam większy wysiłek, np. dużo więcej chodzę niż zwykle to wówczas bardziej boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasami boli w pachwinach, a jeśli chodzi o śluz to raczej mam taki płynny białawo żółty - lekarz mówi ze jest ok.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j :)

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ