MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pillow dobrze że u ciebie i malucha jest dobrze.
a sterydy się chyba jeszcze podaje jak kobieta przyjedzie w 36 tyg. już rodząc. tak na wszelki wypadek. nie jestem pewna tej informacji ale tak słyszałam.
dzisiaj czytałam na jakiejś stronie że skurcze przepowiadające poród ten właściwy zaczynają się od dna macicy czyli od góry naszego brzucha i rozchodzą się po całym brzuchu w dół. skurcze raz z jednej raz z drugiej strony albo takie bóle jak na okres nie są niepokojące. PODOBNO
mnie od wczoraj znowu przeziębienie wzięło... ;( mam niesamowity katar i gardło mnie boli... jak nie zapalenie oskrzeli to znowu przeziębienie...
jutro wizyta i USGpillow lubi tę wiadomość
-
wisnia11 wrote:pillow dobrze że u ciebie i malucha jest dobrze.
a sterydy się chyba jeszcze podaje jak kobieta przyjedzie w 36 tyg. już rodząc. tak na wszelki wypadek. nie jestem pewna tej informacji ale tak słyszałam.
dzisiaj czytałam na jakiejś stronie że skurcze przepowiadające poród ten właściwy zaczynają się od dna macicy czyli od góry naszego brzucha i rozchodzą się po całym brzuchu w dół. skurcze raz z jednej raz z drugiej strony albo takie bóle jak na okres nie są niepokojące. PODOBNO
mnie od wczoraj znowu przeziębienie wzięło... ;( mam niesamowity katar i gardło mnie boli... jak nie zapalenie oskrzeli to znowu przeziębienie...
jutro wizyta i USG
na szkole rodzenia można sprawdzić jakie masz skurcze. Wystarczy nalać do wanny ciepłej wody położyć się jak miną to są to skurcze przepowiadającepillow lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pillow mi o tym masowaniu brzucha mowila i lekarka i polozna, zeby przy zagrozeniu wczesniejszym porodem bardzo uwazac i nie masowac podczas twardnienia brzucha, pzry balsamowaniu tylko male kolka i uwazac zeby nie podrazniac piersi, bo to tez moze powodowac skurcze.
-
nick nieaktualnyJa jak byłam w szpitalu to też rózne przypadki były - dziewczyna w 26 tyg rodziła -niestety nie wiem jak sie dalsze losy ich potoczyły bo wychodziłam.
Sama przyznasz ,że szpital źle działa na psychikę - ja byłam 2 doby ale mi wystarczyło aby strachu się najeść - tyle różnych przypadków ,że głowa mała. -
nick nieaktualnyCzasami tak myśle ze jesli takie nieszczescie ma sie trafić to lepiej wcześniej urodzić.
Pillow nasze dzieciaczki to silne chłopaki wiec dadzą rade i wytrzymają przynajmniej do końca lutego w brzuszkach:) a poród bedzie szybki i nic złego im nie będzie!pillow, Endokobietka, juicca lubią tę wiadomość
-
Pillow cieszę sie, że już dobrzee Masz już dużego dzieciaczka w brzuchu, więc nie martw się kochana jeszcze troszeczkę i będziesz go tuliła a maleństwo będzie w świetnej formie
Dziewczyny proszę nie piszmy tu o smutnych historiach. Jesteśmy już na takim etapie, że nie mozemy myśleć o złych rzeczach. Wszystko się uda. Wiem to. To co się stało z tymi bliźniakami juz mnie dostatecznie dobiło
Co do masowania brzuszka to prawda. Moja położna też nie pozwala mi masować, bo to podobno nasila skurcze. Tylko położyć rękę na brzuchu na dzidiusia bo się podobno uspokaja, choć na mojego malutkiego wiercipietę to nie działa, nie wiem jak na inne bąbelki.
Wczoraj męczyły mnie delikatne skurcze i ból brzucha i krzyża, ale dziś już super się czuję. Pewnie pomału Rysio się przygotowuje do opuszczenia mieszkanka, ale jeszcze niech siedzi grzecznie, bo mamie 2 egzaminy zostały a ostatni 7 lutego, potem już "Niech się dzieje wola Nieba "
pillow lubi tę wiadomość
-
Hej, ja cala noc nie spalam tak strasznie bolaly mnie pachwiny, mam nadzieje, ze Was tez bola Wredna jestem, ale chce potwierdzenia ze to normalne .
Mam do Was pytanie: jaki macie sluz teraz, u mnie od czasu do czasu, zwlaszcza rano i jak sie wiecej poruszam pojawia sie duzo gestego sluzu, podobnego do kataru (sorry, ale tak mi sie skojarzylo), czasem jest lekko zoltawo podbarwiony, ale naprawde leciutko, raczej bialawy. Jak to u Was wyglada?Effcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny