MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mi już wskoczyło +20 kg ale sama się dziwie gdzie te kg. Bo brzuch mam normalny a reszta ciała też jakoś bez większych zmian. Pewnie jeszcze żeby było śmiesznie urodzi się Rysio kurdupelek niecałe 3 kg no zobaczymy Staram się nie panikowć, bo rozstępów na szczęście brak, więc oby tak do końca
Jak ja już chcę mieć małego obok to głowa mała. Całą ciążę myślałam o tym, że gdzieśtam sobie na mnie czeka i jest ok. a teraz dostaję świara ciagle zaglądam do jego pokoiku oglądam ubranka itd. albo wożę wózek (czuję się jak psychol jakiś )
Ja już za 3 tygodnie wpadam w 38 tydzień i mogę rodzić... uszczęśliwia mnie to i przeraża jednocześnie
Endokobietko czekamy na wieści z wizyty. Jestem dobrej myśli Moze lekarz wyznaczy Ci już termin CCOleńka, szczessciara, Effcia28, juicca lubią tę wiadomość
-
Wrocilam od lekarza, szyjka zamknieta i ok, lekarka nie mierzyla, bo powiedziala ze jest ok i nie trzeba. dziecko duze ok 2400 g, oczuywiscie pokazalo tylko pupe, plci nie potwierdzilo Teraz najwiekszy problem to to ze dziecko pupa wpada w kanal rodny i powoduje tak duzy nacisk, ze praktycznie moze to wywolac porod w kazdej chwili, ale lekarka mnie uspokoila i powiedziala, ze teraz to sobie moze wychodzic, bo jest dosc spore i prawie w 100% gotowe. Jesli nie odwroci sie do nastepnej wizyty, czzli w nastepny piatek, to dostane skierowanie do szpitala na rozmowe o cesarce.
Te moje bole to od tego wlasnie ze dziecko za mocno uciska na kanal rodny i od lezenia, kazala mi teraz co drugi dzien isc na maly spacer o ile sie bede dobrze czula.
kamien z serca.
czekam na Wasze dobre wiadomosci po wizytach!szczessciara, kaaasiaczek_, Marysia0312, Kocur, pillow, Iwo123, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to super cieszę się razem z wami. Mówiłam, że to już poważne duże dzieciaczki heheh
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Witam Was:)
Endokobietko Cieszę się że wszystko dobrze u Ciebie i bąbelka
Kocurku ja tak jak Ty za trzy tygodnie mam ciąże donoszoną i mogłabym rodzić.
Dziś od rana mam jakieś twardnienia i bóle w podbrzuszu a i moje dziecię nie specjalnie mocno się rusza/wypycha czy tam wypręża.Też tak macie? -
Malutka u mnie też waży 2400g.
Szyjka bez zmian, zamknięta ale miękka. Pani dr powiedziała że bez niczego donoszę ciążę do marca, więc mam się niczym nie martwić.
Luteinę odstawiam, prawdopodobnie wywołała u mnie grzybice pochwy więc mam brać teraz wieczorem Nystatyna. Cytologia wyszła dobrze, zrobiła mi wymaz GBS, oraz na inne bakterie w tym przypadku.
Kolejna wizyta 7 lutegopillow, Marysia0312, kaaasiaczek_, Oleńka lubią tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:Witam Was:)
Endokobietko Cieszę się że wszystko dobrze u Ciebie i bąbelka
Kocurku ja tak jak Ty za trzy tygodnie mam ciąże donoszoną i mogłabym rodzić.
Dziś od rana mam jakieś twardnienia i bóle w podbrzuszu a i moje dziecię nie specjalnie mocno się rusza/wypycha czy tam wypręża.Też tak macie?
Moja też się tak wypręża rano i po południu tylko wieczorem ok 22 daje popalić kopniakami -
a ja dzisiaj tak szukam i szukam, sama nie wiem czego na necie i wpadłam na fajny pomysł... może Wam również się przyda:
http://wronek.pl/czarno-biala-karuzela/
jeszcze jeden link, można podpatrzeć wzory na kostkach:
http://blog.peekaboopatternshop.com/2012/05/hello-nap-time-crafters-my-name-is.html
gadżety czarno-białe dla maluszków są na ogół dosyć drogie, ale 3 kolory filcu, mulina i dwa patyczki nie są, aż takie kosztowne. jak tylko znajdę gdzieś filc i mulinę to biorę się do roboty
a podobno maluszki najlepiej widzą właśnie kontrastowe wzory, typu czarny-biały, czerwony-żółty, pamiętam, że kiedyś Vivien (teraz już rozpakowana mama) zrobiła taką karuzelę dla swojej córki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 12:46
-
nick nieaktualny
-
pillow wrote:Muszę zastanowić się czy w którymś sklepie dostałabym taki filc, bo powiem szczerze, że chętnie też zrobiłabym takie elementy do karuzeli fajny pomysł
ja kiedyś kupowałam filc w Empiku. Najlepszy by był na 1 mm grubości.pillow lubi tę wiadomość
-
jestem już w domu. z małym wszystko w porządku wczoraj na USG wyszło że ma mniej więcej 1800g, ktg wyszło ładne. dzisiaj na USG wyszło ze ma ok 2000g, jest młodszy o ok tydzień, żadnej hipotrofii nie ma. u mnie ciśnienie również w normie USG dopplerowskie też wyszło dobrze, przepływy prawidłowe. szyjka krótka ale zamknięta. mały jest zdrowy i silny a mama szczęśliwa i spokojna mąż też
jak widać nie można ślepo wierzyć w badanie USG.Iwo123, pillow, kaaasiaczek_, Marysia0312, Kocur lubią tę wiadomość