X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko będzie dobrze trzymam kciuki !!!

Kaaasiaczek ja też licze na to że podczas karmienia spadne z wagi :)

4afcc1255b.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi już wskoczyło +20 kg ale sama się dziwie gdzie te kg. Bo brzuch mam normalny a reszta ciała też jakoś bez większych zmian. Pewnie jeszcze żeby było śmiesznie urodzi się Rysio kurdupelek niecałe 3 kg :D no zobaczymy ;) Staram się nie panikowć, bo rozstępów na szczęście brak, więc oby tak do końca :)

Jak ja już chcę mieć małego obok to głowa mała. Całą ciążę myślałam o tym, że gdzieśtam sobie na mnie czeka i jest ok. a teraz dostaję świara ciagle zaglądam do jego pokoiku oglądam ubranka itd. :D albo wożę wózek :D (czuję się jak psychol jakiś :D)

Ja już za 3 tygodnie wpadam w 38 tydzień i mogę rodzić... uszczęśliwia mnie to i przeraża jednocześnie :D
    Endokobietko czekamy na wieści z wizyty. Jestem dobrej myśli :) Moze lekarz wyznaczy Ci już termin CC :)

Oleńka, szczessciara, Effcia28, juicca lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od lekarza, szyjka zamknieta i ok, lekarka nie mierzyla, bo powiedziala ze jest ok i nie trzeba. dziecko duze ok 2400 g, oczuywiscie pokazalo tylko pupe, plci nie potwierdzilo :) Teraz najwiekszy problem to to ze dziecko pupa wpada w kanal rodny i powoduje tak duzy nacisk, ze praktycznie moze to wywolac porod w kazdej chwili, ale lekarka mnie uspokoila i powiedziala, ze teraz to sobie moze wychodzic, bo jest dosc spore i prawie w 100% gotowe. Jesli nie odwroci sie do nastepnej wizyty, czzli w nastepny piatek, to dostane skierowanie do szpitala na rozmowe o cesarce.
    Te moje bole to od tego wlasnie ze dziecko za mocno uciska na kanal rodny i od lezenia, kazala mi teraz co drugi dzien isc na maly spacer o ile sie bede dobrze czula.

kamien z serca.

czekam na Wasze dobre wiadomosci po wizytach!

szczessciara, kaaasiaczek_, Marysia0312, Kocur, pillow, Iwo123, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę dopiero w wtorek :) endokobietko super , że wszystko wporządku oby tak do końca :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Endokobietko ,że wszytko ok:) ja wizyte mam dopiero w środe o 21:00
    Mój mały pewnie też już ma 2400kg - także troche mnie uspokoiłaś ,że sobie poradzą nasze maluszki gdyby zachciało im się wychodzić:)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super cieszę się razem z wami. Mówiłam, że to już poważne duże dzieciaczki heheh :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:)

Endokobietko Cieszę się że wszystko dobrze u Ciebie i bąbelka :)
    Kocurku ja tak jak Ty za trzy tygodnie mam ciąże donoszoną i mogłabym rodzić.

Dziś od rana mam jakieś twardnienia i bóle w podbrzuszu a i moje dziecię nie specjalnie mocno się rusza/wypycha czy tam wypręża.Też tak macie?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:12

Endokobietka, kaaasiaczek_, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka u mnie też waży 2400g.
    Szyjka bez zmian, zamknięta ale miękka. Pani dr powiedziała że bez niczego donoszę ciążę do marca, więc mam się niczym nie martwić.
    Luteinę odstawiam, prawdopodobnie wywołała u mnie grzybice pochwy więc mam brać teraz wieczorem Nystatyna. Cytologia wyszła dobrze, zrobiła mi wymaz GBS, oraz na inne bakterie w tym przypadku.
    Kolejna wizyta 7 lutego :)

pillow, Marysia0312, kaaasiaczek_, Oleńka lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super że dobre wieści :) duże te nasze dzieciaczki już :D ja mam wizytę 3 lutego więc będę ostatnia z relacjami :D

pillow lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Witam Was:)

Endokobietko Cieszę się że wszystko dobrze u Ciebie i bąbelka :)
    Kocurku ja tak jak Ty za trzy tygodnie mam ciąże donoszoną i mogłabym rodzić.

Dziś od rana mam jakieś twardnienia i bóle w podbrzuszu a i moje dziecię nie specjalnie mocno się rusza/wypycha czy tam wypręża.Też tak macie?

Moja też się tak wypręża rano i po południu tylko wieczorem ok 22 daje popalić kopniakami ;)

4afcc1255b.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Ale super że dobre wieści :) duże te nasze dzieciaczki już :D ja mam wizytę 3 lutego więc będę ostatnia z relacjami :D

ostatnia będę ja :P

ja wizytę mam 5 lutego :)

pillow lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj tak szukam i szukam, sama nie wiem czego na necie i wpadłam na fajny pomysł... może Wam również się przyda:

http://wronek.pl/czarno-biala-karuzela/

jeszcze jeden link, można podpatrzeć wzory na kostkach:

http://blog.peekaboopatternshop.com/2012/05/hello-nap-time-crafters-my-name-is.html

gadżety czarno-białe dla maluszków są na ogół dosyć drogie, ale 3 kolory filcu, mulina i dwa patyczki nie są, aż takie kosztowne. :) jak tylko znajdę gdzieś filc i mulinę to biorę się do roboty :D

a podobno maluszki najlepiej widzą właśnie kontrastowe wzory, typu czarny-biały, czerwony-żółty, pamiętam, że kiedyś Vivien (teraz już rozpakowana mama) zrobiła taką karuzelę dla swojej córki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 12:46

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i jeszcze odnośnie takich czarno-białych przedmiotów dla maluszków to bardzo fajne są też książeczki z serii "Oczami maluszka", dostępne na allegro, w empiku, itd., ceny też mają przystępne.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sie skusze i kupie taka ksiazeczkę:)
    http://allegro.pl/oczami-maluszka-harmonijka-opracowanie-zbiorowe-i3911876285.html#tabsAnchor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:03

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:12

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Muszę zastanowić się czy w którymś sklepie dostałabym taki filc, bo powiem szczerze, że chętnie też zrobiłabym takie elementy do karuzeli :) fajny pomysł

ja kiedyś kupowałam filc w Empiku. Najlepszy by był na 1 mm grubości. ;)

pillow lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem już w domu. :) z małym wszystko w porządku :) wczoraj na USG wyszło że ma mniej więcej 1800g, ktg wyszło ładne. dzisiaj na USG wyszło ze ma ok 2000g, jest młodszy o ok tydzień, żadnej hipotrofii nie ma. u mnie ciśnienie również w normie :) USG dopplerowskie też wyszło dobrze, przepływy prawidłowe. szyjka krótka ale zamknięta. mały jest zdrowy i silny a mama szczęśliwa i spokojna :) mąż też :)
    jak widać nie można ślepo wierzyć w badanie USG.

Iwo123, pillow, kaaasiaczek_, Marysia0312, Kocur lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Wiśnia że wszystko OK:) Cieszę się bardzo:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    ostatnia będę ja :P

ja wizytę mam 5 lutego :)
    Ja też mam wizytę 5 lutego o 15:)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ