X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu mi tez szybko leci czas (tylko nocami sie dluzy), jutro juz 4 tygodnie od kiedy leze, nie wiem co robilam przez ten czas, chyba go zmarnowala, ale co tam wazne ze caly miesiac wytrzymalam :)

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja leże od sylwestra - przez rozwarcie ;/ 8 dni temu miałam na palec ,ciekawe jakie będę miała teraz...
    Wczoraj zamówiłam nawet zakupy przez internet na stronie https://dodomku.pl/?ref=1654289 i dzis czekam za przesyłką :) Mój mąż pracuje od rana do wieczora i czasami już mi go żal wysyłać do marketu na większe zakupy (oczywiście świeże rzeczy codziennie rano kupuje tzn.mleko chleb itp) ale inne rzeczy to będę teraz tak kupowała:) Cudowny jest ten internet:)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez zamowilam fotelik samochodowy, wanienke, i pare innych dupereli, wszystko oprocz fridy przyszlo wczoraj, listonosz byl tak mily, ze mi wszystko do pokoju wniosl. Wydaje mis ie ze maa juz wszystko.
    Moj maz tez caly dzien pracuje, zakupy i sprzatanie jeszcze na jego glowie, ale jakos sobie narazie daje rade, chociaz widze ze kolo czwartku wyglada juz jak zombi, mam niestety dosc stresujaca prace.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:12

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekarza jutro na 9.00 już nie mogę się doczekać trochę się boję jak tam moja szyjka ale cieszę się że zobaczę swoją kruszynkę :)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dajcie znać jak tam po wizytach KONIECZNIE !!! :)
    Ja za tydzień dopiero. Rysiu się pcha na wszystkie strony chyba mu już niewygodnie u mamusi ;) mnie niemal każdego dnia zasypują paczki - obiecałam sobie że to juz ostatnie zakupy :D ale nie wiem czy wytrzymam :D Kupiłam wczoraj jeszcze naklejki kotków na ścianę i literki nad łóżeczko, eh ale chcę już poznać mojego malucha :) Laktator też juz mam :)
    Wczoraj była u mnie koleżanka iprzyniosła kilka pierdół i oczywiscie podkłady poporodowe, których już chyba z 80 sztuk mam -_-, wszystkie moje koleżanki po porodach mi je przynoszą:D mam nadzieje, ze az tyle nie będzie mi potrzebne i sama oddam dalej ;p Opowiadala mi troche o tym szpitalu w którym będę rodzić i dowiedziałam sie, że są nawet 4 osobowe sale... jestem przerażona :/

pillow lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro mamy dzien wizyt, ja tez mam na 9 rano, jak wroce od razu napisze co i jak.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam umiaru w zakupach:) czekam też za literkami ( takie zamówiłam http://allegro.pl/literki-imie-dziecka-25cm-recznie-szyte-gratis-i3861936108.html ) kilka ciuszków i karuzela z pozytywką.
    Ja laktator kupię dopiero poporodzie- jeśli bedzie potrzebny:)

Kocur lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nj

Kocur, Marysia0312 lubią tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam wczoraj wieczorem u innego lekarza. niby wszystko ok. wyszło że mały jest młodszy nie o 3 tygodnie ale tylko o 4-5 dni. czyli w normie. średnia szacunkowa waga to 2100-2200g więc jak najbardziej w normie. ale i tak dostałam skierowanie do szpitala bo lekarkę zaniepokoiło moje wysokie ostatnio ciśnienie i słabe ruchy dziecka. powiedziała że może być niedotleniony i lepiej to skontrolować więc dzisiaj się wybieram do szpitala :( nawet nie wiem co ze sobą zabrać i ile mnie tam będą trzymać.

na domiar złego od niedzieli mam straszny katar i kaszel. dzisiaj w nocy myślałam ze płuca wypluję. lekarz rodzinny mówi że osłuchowo jest czysto i to tylko zapalenie gardła. ;( ostatnio też tak było i się okazało że zapalenie oskrzeli... ;(

mąż mnie tak wk...rwia że już na niego patrzeć nie mogę. zamiast mnie wspierać to uprawia pieprzone czarnowidztwo... jak po badaniu się okazało że jest za mały (te 1500g) to on już wiedział ze pewnie chory.. jak po wczorajszym badaniu się okazało że jest wszystko w normie to znowu mu nie pasuje że do szpitala. że na pewno jest coś nie tak bo przecież gdyby było wszystko dobrze to by mnie do szpitala nie wysyłali. No nie moge mu przepowiedzieć że to tylko badanie.
    ja wiem że on to bardzo przeżywa bo sam mi to powiedział ale no kurde mógłby to jakoś inaczej okazywać. on nawet nie chce ze mną porozmawiać spokojnie tylko już wie że z dzieckiem jest coś nie tak. a ja wiem ze wszystko jest dobrze.
    no tak mnie w...rwia że najchętniej bym go spakowała i wystawiła za drzwi...

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia, najważniejsze, że maluch jest już duży, wszystko będzie dobrze.
    mężem się nie przejmuj, bo mój też ostatni przegina pałę. ale ja to olewam. :D i Ty też tak rób.

pillow, Oleńka lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero za 10 dni wizytę...jeszcze chyba nigdy tak długo nie czekałam :P 5 tygodni od ostatniej minie wtedy :) dziś się zważyłam i nie przytyłam nic od 4 tygodni hmm nie wiem czemu tak normalne to ?

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio przez miesiąc przytyłam niecały 1kg. Położna mówiła ze czasami tak jest ze dziecko rośnie i zapasy z mamusi ciałka bierze:)

Oleńka lubi tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mi się podoba :D juz dość przytyłam 14 + od poczatku...

Marysia0312 lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 12:) a i tak sasiad świnia mi powiedział że gruba jestem i zbrzydłam w ciąży :/

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisnia glowa do gory, meza olej, moj mnie tez wku.. czasami ze mam go dosc, skup sie na ostatnich chweilach wolnosci od pieluch :) no i na maluchu. Masakra z tymi lekarzami, co lekarz to inna diagnoza.

Marysia faktycznie swinia z tego sasiada, nawet jakby tak myslal, to jak tam mozna komukolwiek powiedziec, a co dopiero bbce w ciazy.

Ehhh faceci.

Ja wlasnie bylam na 20 minut na spacerze, dziwne ze na poczatku jak sie zaczynam ruszac mam zawze mega twardy brzuch, twardnieje od ruchu, ale jakos po 15 minutach rozchodzilam i jest spowrotem miekki, sacer sie oplacil, toche lepiej sie czuje, no i nie boje sie isc jutro sama do lekarza, dam rade.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim niemieckim odpowiedniku naszej strony jest konkurs, mozna wygrac.... bilety na Bundeslige pilki noznej....taaa bardzo przydatne dla kobiet w ciazy, wygrac, wyslac chlopa i miec chwile spokoju.

Marysia0312, kaaasiaczek_, pillow, juicca, Kocur lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    O to mi się podoba :D juz dość przytyłam 14 + od poczatku...

ja też mam +14 kg, ale się tym nie przejmuje, jak mam smaki - to je spełniam, jak będę karmić piersią to wtedy będę o suchym chlebie. :D bo wtedy to praktycznie nic jeść nie można, bo wszystko uczula. ehh.

Oleńka lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ