MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
2 ręczniki , 4 koszule , klapki pod prysznic majtki siateczkowe , zwykłe majtki bawełniane podkłady poporodowe , wkładki laktacyjne , te duuże podpaski, szlafrok lezy na komodzie , kosmetyki tez czekaja na półce na komodzie równiez chusteczki nawilżane , pieluszki jednorazowe pare tetrowych i to na razie tyle bede potem dopakowywać
-
nick nieaktualnyCzyli najważniejsze rzeczy mamy:)
kurcze został miesiac! juz nie moge sie doczekać jak mojego Szkrabka przytulę
Zwariowałam na jego punkcie:)
A propo tantum rosa - nie kupiłam jeszcze i się zastanawiam nad tym bo opinie są różne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 21:19
-
ja nie wiem czy kupowac tantum rosa skoro bd miała cesarke ?
kurde zamówiłam 15 stycznia rzeczy jeszcze np ceratke pod przescieradło aspirator , krem Nivea na kazda pogode itp i kurde noga dalej czekam na ta przesyłkę... zaczynam sie niecierpliwić -
nick nieaktualny
-
no napisałam wczoraj , czekałam do 16 czy przyjdzie paczka pocztowa a tu ni widu nie słychu... na tel tez dzwoniłam i tel nie odpowiada , kurde 89 złzapłaciłam czekam jeszcze do poniedziałku...
-
juicca wrote:ja nie wiem czy kupowac tantum rosa skoro bd miała cesarke ?
kurde zamówiłam 15 stycznia rzeczy jeszcze np ceratke pod przescieradło aspirator , krem Nivea na kazda pogode itp i kurde noga dalej czekam na ta przesyłkę... zaczynam sie niecierpliwić
ja bym wysłała wiadomość co z zamówieniem, że zamówiłaś 15 stycznia a nadal przesyłki nie masz?? a zamawiałaś pocztą polską czy kurierem??
-
własnie wczoraj wysłałam im wiadomosc na maila , dokładnie co zamówiłam numer zamówienia wszytsko spisałam itp paczka ma przyjsc poczta polską
-
Hej, jak sie dzis czujecie?
Mnie bola biodra od lezenia, ale ogolnie bole brzucha sie zmnijszyly i jest lepiej. U mnie chyba duza role odgrywa stres. Jak jestem caly dzien sama w domu to sie bardziej stresuje i wiecej mam dolegliwosci. W weekend jest non stop maz i jest zawsze lepiej.
Tez mam wiecej wodnistego sluzu zwlaszcza rano i jak pochodze, pytalam lekarke, to normalne i powiedziala, ze pod koniec ciazy jest tego wiecej.
Ja do szpitala spakowalam jeszcze ksiazke, tak jakby bylo nudno, haha chyba sama w to nie wierze, no ale trzeba byc gotowym na wszytko
Z ciekawostek: niemiecka szkola pielegnacji noworodka, to kapiel raz w tygodniu i to bez mydla, tylko pupe mydlem, zero kremow i oliwek, dopiero jakby dziecko mialo jakies problemy skorne. Mycie codzienne chusteczkami, lub szmatka z woda.
Ciekawi mnie co mowia u Was na szkole rodzenia na temat pielegnacji takich maluchow.
PS do szpitala to jeszcze aparat i ladowarke do telefonu spakujcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 11:05
-
i jeszcze nie zapomnijcie o wodzie mineralnej (najlepiej min. 2-3 butelki) i weźcie też coś słodkiego, żeby trochę się pobudzić, w razie zmęczenia i braku sił do parcia.
ja może w tym tygodniu się spakuje wreszcie. choć obawiam się, że jak tylko dosunę zasuwak w walizce, to będę pędzić na porodówkę.
a jeszcze 4 spotkania na SR mam, także nie chciałabym przyspieszyć porodu na tą chwilę.
od dzisiaj zaczynam masaż krocza, ciekawe czy będzie to tak nieprzyjemne jak mówią, muszę tylko męża zagarnąć, bo sama to już raczej nie sięgnę
odnośnie serii książek tych czarno-białych "oczami maluszka" to dzisiaj zakupiliśmy ją z mężem w smyku po 9,99 zł. także się opłaca.
-
ja już tez spakowana mam to samo mniej wiecej jak wy
A czy smoczek też bierzecie odrazu dla dzieciaczka??
nie czuje sie dobrze ale w czwartek wizyta wiec zobaczymy jak to bedzie.
Musze sie pochwalic ze mamy juz łóżeczko i pościel dla maluszka słodkie białe łóżeczko z żyrafą
a co do chrzestnych to u mnie bedzie brat i szwagieka- z bratem mam mały problem bo proboszcz nie wyraża zgody na to aby był chrzestnym ma swoje zasrane humory i zawsze robi problemy świr taki.. ale nie odpuszcze tym bardziej ze bede chrzcic w innym kościele
Już sie nie moge doczekac maleństwa tym bardziej jak juz wszytsko kupione
Czasami przechodzą mnie dziwne mysli odnośnie porodu taki lekki strach ale co tam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 16:04
-
Walizka spakowana większości brakuje tylko pieluszek i chusteczek nawilżających, lewatywy oraz biustonosze do karmienia. W jedną walizkę trudno było by się spakować bo te podkłady porodowe sporo już zajmują wiec mam walizkę i torbę gdzie będą podkłady poporodowe, podpaski, pieluchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 19:11
-
ania_mr wrote:Walizka spakowana większości brakuje tylko pieluszek i chusteczek nawilżających, lewatywy oraz biustonosze do karmienia. W jedną walizkę trudno było by się spakować bo te podkłady porodowe sporo już zajmują wiec mam walizkę i torbę gdzie będą podkłady poporodowe, podpaski, pieluchy
Ania, co to znaczy lewatywy? musisz mieć ze sobą? nie podają w szpitalu? -
Mnie boli jak dostane kopniaka w to miejsce
DZIEWCZYNY POMOCY!
Zrobil mi se wrzód w miejscu intymnym nie wiem skad ;( strasznie boli nie moge chodzić...przebiłam ale nie wyszło wszystko i boli jak diabli. Może macie jakies sposoby na to cholerstwo oprócz stosowania masci ichtiolowej ?