X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kosa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:13

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie! laczki :)pod prysznic juz spakowane. skarpetki tez

pillow lubi tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 ręczniki , 4 koszule , klapki pod prysznic majtki siateczkowe , zwykłe majtki bawełniane podkłady poporodowe , wkładki laktacyjne , te duuże podpaski, szlafrok lezy na komodzie , kosmetyki tez czekaja na półce na komodzie równiez chusteczki nawilżane , pieluszki jednorazowe pare tetrowych i to na razie tyle bede potem dopakowywać

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli najważniejsze rzeczy mamy:)
    kurcze został miesiac! juz nie moge sie doczekać jak mojego Szkrabka przytulę:)
    Zwariowałam na jego punkcie:)

A propo tantum rosa - nie kupiłam jeszcze i się zastanawiam nad tym bo opinie są różne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 21:19

• juicca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy kupowac tantum rosa skoro bd miała cesarke ?

kurde zamówiłam 15 stycznia rzeczy jeszcze np ceratke pod przescieradło aspirator , krem Nivea na kazda pogode itp i kurde noga dalej czekam na ta przesyłkę... zaczynam sie niecierpliwić

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze im napisz maila ,moze zapomnieli -różnie to bywa ze sklepami internetowymi.
    Rzeczywiście przy cesarce to chyba nie ma sensu.
    Ja kosmetyki dla synka kupiłam z firmy Hipp i Babydream.

• juicca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no napisałam wczoraj , czekałam do 16 czy przyjdzie paczka pocztowa a tu ni widu nie słychu... na tel tez dzwoniłam i tel nie odpowiada , kurde 89 złzapłaciłam czekam jeszcze do poniedziałku...

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    ja nie wiem czy kupowac tantum rosa skoro bd miała cesarke ?

kurde zamówiłam 15 stycznia rzeczy jeszcze np ceratke pod przescieradło aspirator , krem Nivea na kazda pogode itp i kurde noga dalej czekam na ta przesyłkę... zaczynam sie niecierpliwić

ja bym wysłała wiadomość co z zamówieniem, że zamówiłaś 15 stycznia a nadal przesyłki nie masz?? a zamawiałaś pocztą polską czy kurierem??

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wczoraj wysłałam im wiadomosc na maila , dokładnie co zamówiłam numer zamówienia wszytsko spisałam itp paczka ma przyjsc poczta polską

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak sie dzis czujecie?
    Mnie bola biodra od lezenia, ale ogolnie bole brzucha sie zmnijszyly i jest lepiej. U mnie chyba duza role odgrywa stres. Jak jestem caly dzien sama w domu to sie bardziej stresuje i wiecej mam dolegliwosci. W weekend jest non stop maz i jest zawsze lepiej.
    Tez mam wiecej wodnistego sluzu zwlaszcza rano i jak pochodze, pytalam lekarke, to normalne i powiedziala, ze pod koniec ciazy jest tego wiecej.
    Ja do szpitala spakowalam jeszcze ksiazke, tak jakby bylo nudno, haha chyba sama w to nie wierze, no ale trzeba byc gotowym na wszytko :)

Z ciekawostek: niemiecka szkola pielegnacji noworodka, to kapiel raz w tygodniu i to bez mydla, tylko pupe mydlem, zero kremow i oliwek, dopiero jakby dziecko mialo jakies problemy skorne. Mycie codzienne chusteczkami, lub szmatka z woda.
    Ciekawi mnie co mowia u Was na szkole rodzenia na temat pielegnacji takich maluchow.

PS do szpitala to jeszcze aparat i ladowarke do telefonu spakujcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 11:05

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze nie zapomnijcie o wodzie mineralnej (najlepiej min. 2-3 butelki) i weźcie też coś słodkiego, żeby trochę się pobudzić, w razie zmęczenia i braku sił do parcia. ;)

ja może w tym tygodniu się spakuje wreszcie. :) choć obawiam się, że jak tylko dosunę zasuwak w walizce, to będę pędzić na porodówkę. :D
    a jeszcze 4 spotkania na SR mam, także nie chciałabym przyspieszyć porodu na tą chwilę. :)

od dzisiaj zaczynam masaż krocza, ciekawe czy będzie to tak nieprzyjemne jak mówią, muszę tylko męża zagarnąć, bo sama to już raczej nie sięgnę :D

odnośnie serii książek tych czarno-białych "oczami maluszka" to dzisiaj zakupiliśmy ją z mężem w smyku po 9,99 zł. także się opłaca. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już tez spakowana mam to samo mniej wiecej jak wy :)

A czy smoczek też bierzecie odrazu dla dzieciaczka??

nie czuje sie dobrze ale w czwartek wizyta wiec zobaczymy jak to bedzie.

Musze sie pochwalic ze mamy juz łóżeczko i pościel dla maluszka :) słodkie białe łóżeczko z żyrafą :)

a co do chrzestnych to u mnie bedzie brat i szwagieka- z bratem mam mały problem bo proboszcz nie wyraża zgody na to aby był chrzestnym ma swoje zasrane humory i zawsze robi problemy :/ świr taki.. ale nie odpuszcze tym bardziej ze bede chrzcic w innym kościele :)

Już sie nie moge doczekac maleństwa :) tym bardziej jak juz wszytsko kupione :)

Czasami przechodzą mnie dziwne mysli odnośnie porodu taki lekki strach ale co tam... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 16:04

relgg7rfroacrbi5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walizka spakowana większości brakuje tylko pieluszek i chusteczek nawilżających, lewatywy oraz biustonosze do karmienia. W jedną walizkę trudno było by się spakować bo te podkłady porodowe sporo już zajmują ;) wiec mam walizkę i torbę gdzie będą podkłady poporodowe, podpaski, pieluchy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 19:11

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Walizka spakowana większości brakuje tylko pieluszek i chusteczek nawilżających, lewatywy oraz biustonosze do karmienia. W jedną walizkę trudno było by się spakować bo te podkłady porodowe sporo już zajmują ;) wiec mam walizkę i torbę gdzie będą podkłady poporodowe, podpaski, pieluchy

Ania, co to znaczy lewatywy? musisz mieć ze sobą? nie podają w szpitalu?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzieli żeby mieć lepiej każdy szpital jest różny, a jeśli mają w szpitalu to te duże a lepsze są takie małe 100ml

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny Wy już jesteście spakowane o.O ja jeszcze w proszku jestem :D

Teraz dopiero wzięłam listę do ręki co jeszcze ewentualnie potrzebuję i trzeba dokupić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 23:34

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia nie martw się ja tez jestem jeszcze w proszku...
    W prawdzie zostal mi tylko do zakupienia przewijak i termometr:)
    Ale ciuszki dla malucha jeszcze nie wyprane O_o. Muszę brać się do roboty:)

Effcia28 lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzisiaj dla odmiany cala noc bolal pepek, ale juz przeszlo, zreszta pepek czasem mnie pobolewa, tez tak macie?

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli jak dostane kopniaka w to miejsce :)

DZIEWCZYNY POMOCY!

Zrobil mi se wrzód w miejscu intymnym nie wiem skad ;( strasznie boli nie moge chodzić...przebiłam ale nie wyszło wszystko i boli jak diabli. Może macie jakies sposoby na to cholerstwo oprócz stosowania masci ichtiolowej ?

4afcc1255b.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    a mnie dzisiaj dla odmiany cala noc bolal pepek, ale juz przeszlo, zreszta pepek czasem mnie pobolewa, tez tak macie?

Ja też tak czasem mam:)

relg3e5ejn8hl19k.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ