MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja w ciąży i po porodzie będę używać tego samego płynu do higieny intymnej, bo podobno lepiej nie zmieniać, a ten, który używam, ani mnie nie uczula, ani nie nabawiłam się żadnego cholerstwa w moczu, także myślę, że po porodzie też się sprawdzi. w razie czego szare mydło też biorę, natomiast tantum rosa nie kupuje.
a magnez i luteinę odstawiam dopiero w czwartek żeby w razie czego nie przyspieszyć za bardzo hehe, no i też dlatego, że walizki dalej nie spakowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 12:54
-
Ania Mr to duża ta Twoja Córcia jest:)
Ja też używam Lactacydu i po porodzie również będę go używać, położna na szkole rodzenia mówiła nam że lepiej nie zmieniać.
Też biorę jeszcze Mg i nospe, lekarka powiedziała żeby nospe brać jeszcze przez następny tydzień a magnez mogę brać cały do nastepnęj wizyty czyli 19.02:)
Mam nadzieje że dotrwam do tego czasu, szyjka w prawdzie zamknięta ale nieco się skróciła, a główka Małego jest bardzo nisko, gotowa do wyjścia:)
Od następnego tygodnia zaczynam masaż krocza, muszę jakoś się do niego przekonać
Miłego dnia Dziewczyny -
Ja jestem załamana dziewczyny posiew na paciorkowca wyszedł mi pozytywny a dodatkowo złapało mnie jakieś cholerstwo mam 37 stopni i męża na służbie bez auta a jestem bardzo daleko od centrum. Mam tylko cytryne w domu Popłakałam się jak dostałam wyniki boję się strasznie o małą jutro polecę po recepte na antybiotyk na to cholerstwo ;(
-
pillow wrote:Nie wiem Paula, zrobisz jak uważasz za słuszne, ale ja chyba bym jeszcze kilka dni pobrała tak na wszelki wypadek
ufam temu lekarzowi ale zawsze spotykałam opinie, że bierze się do końca 37tyg.
zasugerował sie tym, że w szpitalu dawali mi oprócz ustnego kroplówki z magnezem 2*dziennie przez pierwsze dni i tym, że miałam juz skurcze porodowe. Bardzo zależało mu abym wytrwała minimum tydzień i potem mówił aby odstawić -
no własnie bo może być tak, że urodzę za kilka dni a może nawet za dłużej;)
ten lekarz zwraca uwagę na wszystko.
powiedział poza tym, że gdyby się coś działo to pojawić sie od razu.
Dziekuje pillow;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 15:52
pillow lubi tę wiadomość
-
Hej Kochane
Ja bym odstawiła tak jak lekarz nakazał , poza tym dużo dziewczyn miało tak że odstawiały magnez i inne środki rozkurczające , i przez nastepne 2 tyg nie miały żadnych twardnień i skurczów
a ja dzis byłam u kardiologa na konsultacji ze względu , że jak byłam mała miałam szmery na sercu i co rok miałam wizyty , potem co 5 lat ale żeby nie było niespodzianek lekarz wolał chuchać na zimne niema przeciw skazań do każdego z porodów mogę przeć i i mogę dostać znieczulenie ,i przy CC tak samo bo wszytsko jest ok jupi jup
a ja znów czuje że mały jest poprzecznie ten brzuch mam kwadratowy po bokach ,pillow, paula22, Effcia28, Viril lubią tę wiadomość
-
aa i w końcu kupiliśmy samochód nareszcie renault scenic większy jest niż mój peugeocik 206 combi renault baaardzo wygodny i ma duzo przestrzeni ;P
ania_mr, Endokobietka, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Iwo123 wrote:Ania Mr to duża ta Twoja Córcia jest:)
Ja też używam Lactacydu i po porodzie również będę go używać, położna na szkole rodzenia mówiła nam że lepiej nie zmieniać.
Też biorę jeszcze Mg i nospe, lekarka powiedziała żeby nospe brać jeszcze przez następny tydzień a magnez mogę brać cały do nastepnęj wizyty czyli 19.02:)
Mam nadzieje że dotrwam do tego czasu, szyjka w prawdzie zamknięta ale nieco się skróciła, a główka Małego jest bardzo nisko, gotowa do wyjścia:)
Od następnego tygodnia zaczynam masaż krocza, muszę jakoś się do niego przekonać
Miłego dnia Dziewczyny
hehe, Iwo, co do masażu krocza, to trochę boli początkowo, ale da się wytrzymać. zagoń męża/partnera do tego, mój M. robi mi go z przyjemnością, hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 19:36
-
Hey Mamuśki, wstyd wstyd że mnie długo nie było , ale same rozumiecie jak to jest w czasie remontu.
A więc przeczytalam zaległości, byłam ciekawa czy któraś już urodziła , no ale nie dzieciaczki sie nas trzymają.
Mój Igor ( wkońcu ostatnecznie zostało takie imię ) jest ułożony podłużnie, ale jeszcze trochę czasu wiec mam nadzieje ze nie wywinie psikusa i się odwróci mamusi główką
Ja też zażywam magnez puki co 2 razy dziennie, a to z powodu moze nie twardnienia brzucha, ale troche mnie pobolewał, mój mały upatrzył sobie prawy bok i najczęściej na nim się tylko "wpypina"
Co do spakowania torby , oczywiście jeszcze tego nie zrobiłam chodz miałam zamiar juz z tysiąc razy ją pakować, no ale w przyszłym tyg napewno już to zrobie.
Ostatnio dobija mnie fakt że kupiliśmy wieksze łózko, no dużo większe nie bo niestety mamy mały pokoik i musimy sie w nim zmiescic z małym,ale nie do tego chciałm nawiązać tylko do tego iż, nie dośc ze w nocy przesypiam moze po 1,5 h to jeszcze moj partner im wieksze łóżko tym bardziej sie rozpycha.... normalnie tak mnie to wku**** przepraszam za brzydki wyraz, ale masakra, chociaz jedną noc w tygoddddniu chciałabym przespać ale nie bo po co . Eh musiałam si etroche wyżalić ;P
A co do wizyty to mam ja dopiero pod koniec miesiaca, a mój brzuszek jest przeogromny mam juz 112 cm w obwodzie, i czytalam ze golicie sie dziewczyny na raty i sie usmiałam bo moje nogi wygladają jak partnera haha
Ale zabiore sie za to dzisiaj Tylko potrzebuje troche pomocy hihi^^
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 10:02
paula22, kaaasiaczek_, Oleńka lubią tę wiadomość