X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril fajnie, że sie odezwałaś;)
    to chyba duzo dzieci wypycha sie bardziej na prawy bok bo moja kruszyna też i z tego co słysze to dużo dzieci tak;) chociaż zdarza się na lewy, że sie wypnie oczywiście;)

Viril lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w goleniu pomaga na szczęście mąż i nie narzeka robi to z chęcią z bardzą dużą dokładnością :P

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viril fajnie ze jesteś :)
    co do łóżka to faceci tak mają. my też najpierw spaliśmy na tapczanie ale od czasu jak zaczęłam się wbijać w ścianę kupiliśmy duże łóżko. i co?? no nie wbijam się już w ścianę ale mąż nadal śpi praktycznie na środku. czasami go budzę w nocy i każe się przesunąć bo się nie mam nawet jak obrócić. heheh
    też wstaję co godzinę/dwie na siku. zasypiam dopiero ok 5 nad ranem i wtedy śpię do 9 :) marzę o tym żeby się wyspać przez całą noc ale niestety chyba nie będzie nam to dane... po porodzie będziemy wstawać do dziecka zamiast na siku... :)

Viril lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta :)
    Jeśli chodzi o magnez,no-spe, luteinę i inne takie to ja nie biorę już prawie dwa tygodnie i jakoś chyba się nawet lepiej czuję niż przed odstawieniem :)
    Kiedyś mówiłam że wszystkie dolegliwości mi minęły otóż za szybko to powiedziałam :)

Od wczoraj zauważyłam rozciągliwy śluz i od czasu do czasu żółty "glut"
    Do tego mam takie chwilowo bóle w dole brzucha że aż płakać się chce :(

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh i najważniejsze z moją Magdusią wszystko dobrze przez tydzień przybrała:) byłam w czwartek na kontrolnym usg (nie wiem czy Wam pisałam )i ma 2883gramy i wszystkie pomiary na tydzień ciąży pasują :)

kaaasiaczek_, Viril lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bym miała patrzeć na wagę mojej kruszynki to powinnam urodzić 25 lutego :) a nic nie zapowiada żebym urodziła wcześniej jak to pani dr powiedziała jeszcze sobie pochodzę w ciąży zwłaszcza że szyjka zbytnio się nie skróciła miałam 3 teraz 2,7 i nadal zamknięta.

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia u Ciebie to już za 2 dni będzie ciąża donoszona więc objawów przepowiadających poród będzie coraz więcej.

Viril fajnie że się odezwałaś:)

Do nas właśnie dzisiaj mebelki przyszły do pokoju Małego, jak wszystko umebluje wstawię zdjęcia:)

A wracając do dolegliwości to mi jest już nawet ciężko przekręcać się z boku na bok jak leże.

Viril, Effcia28 lubią tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho dziewczyny?

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, sorry ze sie nie odzywalam, ale mialam po wizycie piatkowej totalnego dola. Przed wizyta sie wywalilam na chodniku, na cale szczescie jakos byl to upadek w miare kontrolowany i caly ciezar wzielam dzielnie na kolano, nawet nie podparlam sie rekoma, wiec ok, tylko kolano strzaskane.
    Moja lekarka powiedziala ze termin cesarki w 27.02 czyli w 39+0 jest w moim przypadku totalnie nierealny, bo na 100% nie wytrzymam, bo szyjka jest krotka, miekka i pojawilo sie rozwarcie, ale nie wiem jakie duze, powiedziala ze jakby chciala to by palec przepchala, ale woli nie draznic i nie sprawdzac. Powiedziala, ze mam zrobic termin na piatek na 14.02, ale tez nie wie czy do niego dotrwam. Troche sie wkurzylam i zezloscilam, bo przeciez nie mam zadnych skurczy i wogole, na pytnaie co zrobic zeby chociaz wytrwac do terminu "ciazy donoszonej" powiedziala, zebym nie marudzila, ze dziecko jest prawie gotowe i jak przyjdzie teraz na swiat to nie bedzie zle.

Ale ja chce donosic!
    4 lekarzy powiedzialo, ze w moim przypadku i nie chodzi tu tylko o polozenie dziecka, musi byc cesarka. Co bedzie jak nie zdarze na czas do szpitala? Jestem cale dni od 6 do 18 sama w domu. Boje sie poprostu.
    Caly weekend lezalam, zeby przynajmniej do ciazy donoszonej do 13.02 dotrwac.
    Nawet bylo ok, ale od dzisiaj pewnie dojdzie troche stresu zwiazanego z tym ze w domu jestem sama.
    No nic bede starac sie dotrwac.
    Co zrobic zeby opoznic porod?

Aha magnez mam brac dalej.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iuop

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:26

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14.02 mam wizyte u mojej ginekolog, rozmowe w szpitlau mam dopiero 17.02.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    il

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam w szpitalu nr. telefonu do transportu chorych i ciezarnych, jakby co to tam mam dzwonic, bo w takich wypadkach lepiej byc transportowanym na lezaco, a sa jeszcze taksowki, ja mam do zspitala max 10 minut autem, wiec nie jest zle.
    Licze ze nie bedzie mi to potrzebne. W najgorszym przypadku zadzwonie po karetke, w DE jest pelno karetek nie tylko szptialnych, wiec sa zawsze w 5 minut. Kazali mi dzwonic najpierw o szpitala i tam mi maja powiedziec, gdzie mam dzownic i czy przyjezdzac. mam nadzieje, ze w razie czego nie spanikuje :)

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k;

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko będzie dobrze, donosisz ciąże. Musisz dużo odpoczywać i nie denerwować się. O ile się nie mylę to Twoja ciąża będzie juz donoszona w piątek 14.02.2014, więc to już niedługo za 4 dni:)
    Odpoczywaj i myśl pozytywnie a wszystko będzie dobrze:)

Dziewczyny dzisiaj w Lidlu jest promocja na ciuszki dla niemowlaków. Nawet nie zdajecie sobie sprawy co tam sie działo, masakra jakaś:/ Ludzie pakowali całe wózki ubran, ja byłam ok 8.00 i już takich malutkich rozmiarów było niewiele.

Endokobietka lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p'

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko, nie pozostaje Ci nic innego jak leżeć i odpoczywać, nie nadwyrężać się za bardzo i powinnaś spokojnie dotrwać do terminu cc.

Ja właśnie byłam dzisiaj w Lidlu, widziałam te ciuszki, ale już mam tyle, że szuflad w komodach brakuje. :)

Ale za to kupiłam wkładki laktacyjne na próbę w Lidlu i zestaw do kąpieli z Hippa (szampon, mleczko pielęgnacyjne i płyn do kąpieli), jednak zacznę najpierw od normalnych kosmetyków, a później w razie czego użyję tych "aptecznych" :)

No i muszę się pochwalić, że zaczęłam pakować w końcu walizki :D hehe, czas najwyższy :)

Iwo123 lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie;)
    Dziewczyny ja niedługo zwariuje przez lekarzy na nfz i szpital...
    byłam dziś u lekarki na nfz na wizycie bo ona kierowała mnie ost do szpitala to musiałam sie pokazac... rozwarcie bez zmian, powiedziała, że dzieciątko naciska już na wyjście. powiedziała, że jestem już w terminie porodu i jak mam rodzić to żeby lepiej rodzić niż żeby się przeciągało. wysłała mnie na ktg no i jak to ja przed każda wizytą u lekarzy, ktg czy innym badaniem stres jak nie wiem. do tego zlatałam sie po szpitalu i gorąco mi niesamowicie było i leżę na ktg a pielęgniarka do mnie, że ja to na oddział trafie... no to nerwy do nieba. przyszła lekarka z oddziału, która mnie wypisywała do domu i mówi, że ja to chyba goraczke mam, że serce mi wali i dziecko szaleje. odesłała mnie do lekarki i ja poszłam a ta mówi, że zapis prawidłowy, ładny nawet bez skurczów akurat.
    normalnie po wyjściu zgłupiałam. ale ulzyło mi, że powiedziała, że ok jest bo ja sie denerwowałam to i dziecko a tamta juz wymyslała mi gorączke, tachykardie i nie wiem co... oczywiście spędziłam tam ponad 4h bo wszędzie kolejki itd...

A i wg lekarzy to ciąża donoszona jest od skończonego 36tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 16:04

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro mam wizytę :):) muszę pogadać z ginem o moim tętnie ... ;/ moje tętno średnio wynosi 110 czasem nawet i więcej ;/ niewiem czy to nie będzie jakiś problem przy porodzie , przed ciążą brałam tabletki na zbicie tego tętna no ale w ciąży te tabletki niestety nie są wzkazane

• pillow Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l;'

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ