X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie dzwoniłam nie dobiera :/

4afcc1255b.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka, może zadzwoń do szpitala w którym masz mieć cc? Może na wszelki wypadek zrobią Ci ktg itp? Lepiej tego nie bagatelizować, moja sis urodziła zaraz po odejściu czopa:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A był zabarwiony krwią?

• pillow Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w środę odszedł taki dość spory kawałek ale nie był zabarwiony krwią i do dziś chodzę - zero skurczy itp.

• juicca Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej dziewczyny widzę że zaczyna się cos ponownie dziać ;) Oleńka tez bym zadzwoniła do szpitala

Sylvia ja akurat nie wiem jak długo mąż może zostać ...

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi... Zobaczymy...

relgg7rfroacrbi5.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boshe dziewczyny czy Wy tez juz macie dosyc ciazy???
    ja juz nie moge sie doczekac porodu juz robilam chyba wszystko lacznie z myciem okien, seksem itd;)

mam nadzieje ze w tym tygodniu juz bedzie finał:)

w57vkrntxm40pcu0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie - Czy któraś z Was korzysta/korzystała może z detektorów tętna płodu? Polecicie mi jakieś? Bo chciałam zamówić, a zawsze lepiej sprawdzony. I czy jeśli używałyście to już tak wcześnie jak ja jestem (14tydzień)? czy dopiero później? Pozdrawiam :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens ja też bym już chciała urodzić , właśnie pompuję piłkę i zaczynam skakać :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do czopu śluzowego to ja rodziłam we wtorek a od soboty popołudnia odpadał mi przez 2dni cały zabarwiony krwią. połozne mi mówiły, że najczęściej jak czop odchodzi to w 3 dni sie poród rozgrywa. ale to właśnie różnie bywa

lprktv73nye615w2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi odszedł bezbarwny taka "galaretka" sorki za szczegóły ale tak to właśnie wyglądało... w końcu gin oddzwoniła do mnie i powiedziała że paciorkowiec nie zagraża dziecku nawet jak czop odszedł także dziś o 18 wizyta i wszystkiego się dowiem kiedy to cc i jak się sprawy mają... ;)

Chyba mnie trafi jak mi odloży to cc na później bo już się nastawiłam że jutro będzie cięcie i że zobaczę już małą. Coś tam zaczeła gadać że lepiej żeby się poród zaczął żeby nie wyciągnąć "stękającego" dziecka :/ ale o co w tym chodzi to nie mam pojęcia...Dam znać po wizycie dzięki za wszstkie rady kochane :*

pillow, Marysia0312, kaaasiaczek_, magdalena lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie - Czy któraś z Was korzysta/korzystała może z detektorów tętna płodu? Polecicie mi jakieś? Bo chciałam zamówić, a zawsze lepiej sprawdzony. I czy jeśli używałyście to już tak wcześnie jak ja jestem (14tydzień)? czy dopiero później? Pozdrawiam :)

Ja bym odradzala wszystkie detektory tetna! Jak już poczujesz ruchy to niepotrzeba żadnego detektora, a jak się dziecko nie rusza np 24h to i tak trzeba jechać na IP a nie samemu szukać tętna detektorem bo zamiast tętna możesz usłyszeć przepływ krwi pępowinowej i to może uspić Twoją czujność. Jest taki przypadek w necie możesz znaleść łatwo. Ginekolog powie Ci to samo ;)

Miriam, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez lekarz doradził bo poprostu mogę wyczuć tętno swojej lub właśnie pępowinowe a to może wprowadzić w błąd tak samo w druga stronę mogę nie znaleźć bo dziecko sie zle obroci i już panika

Oleńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama miałam przypadek ze położna w 21 tyg nie mogła znaleźć u mnie tentna płodu detektorem w gabinecie ale powiedziała ze to sie zdążą bo mala mudiala sie tak ulozyc ale dla mojego spokoju wysłała mnie na usg i tam serducho biło jak dzwon :) a wyobraz sobie jak by mi sie takie cos w domu z detektorem przytrafiło to bym chyba osiwiala zanim dojecha bym do szpitala a stres nie jest potrzebny w ciazy

Oleńka lubi tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Miriam ....

4afcc1255b.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba macie rację... a ja panikara jestem to już w ogóle bym oszalała gdybym nie znalazła tętna. Dzięki dziewczyny za rady :) i życzę udanych porodów.

Miriam lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka, daj znać po wizycie.

ja miałam dzisiaj tylko ktg, ale oczywiście zapis idealny, także czekam teraz na kolejne ktg w czwartek, no i wizyta u gina od razu. :)

Miriam, Marysia0312, Viril lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :)

więc tak naprawdę skurcze dostałam już 23 lutego o 22.15. były wtedy co 15 min. nie przejęłam się bo tak miałam już od 3 dni i w dzień ustawały. ale nie tym razem. od 6 rano już miałam skurcze co 5 minut, coraz bardziej bolesne. mąż był w pracy a ja z rodzicami w domu. mama co rusz masowała mi plecy bo myślałam że pęknie mi kręgosłup. darłam się w niebogłosy :) w ten dzień miałam iść jeszcze na badanie krwi i moczu a także ktg. stwierdziłam że pojedziemy do szpitala niech tam mi zrobią te badania bo może ja już rodzę. wzięliśmy moją torbę na wszelki wypadek i pojechaliśmy. nie przypuszczałam szczerze mówiąc że to już. że dzisiaj urodzę. nie byłam na to przygotowana psychicznie. weszliśmy do szpitala o 8.30 a tam mega kolejka. ja załamana że będę czekać do wieczora ale nie kazali mi powiedzieć ze do porodu. przyjęli mnie od razu. miałam niecałe 2 cm rozwarcia. jak już dostałam salę do porodu rodzinnego zadzwoniłam po męża żeby przyjechał. był w ciągu pół godziny. skurcze się nasiliły, rozwarcie postąpiło do 5 cm. dostałam dolargan ale G...no pomógł. nawet go nie poczułam. poprosiłam o ZZO ze względu na skurcze krzyżowe. ZZO podziałało tylko na prawą stronę ale nie było tak źle. akcja się niestety zatrzymała i podali mi oxytocynę. przy 8 cm miałam już skurcze parte ale musiałam wytrzymać do 10 cm :) pełne rozwarcie miałam o 18. przy trzecim parciu mały był już z nami. o 18.15 położono mi moje maleństwo na piersiach. mąż był bardzo wzruszony. cały czas powtarzał jak bardzo mnie kocha i jak jest ze mnie dumny. mały po urodzeniu patrzył mężowi prosto w oczy. coś niesamowitego. zobaczyć taką małą bezbronną istotę którą się kocha bezwarunkowo od razu, od pierwszego wejrzenia...

cdn...

kaaasiaczek_, Miriam, Marysia0312, juicca, Bea_tina, Viril, pillow, NataliaK, magdalena, paula22, Kocur lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia, czekamy na ciąg dalszy, gratulacje :)

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ