X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie dzwoniłam nie dobiera :/

4afcc1255b.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka, może zadzwoń do szpitala w którym masz mieć cc? Może na wszelki wypadek zrobią Ci ktg itp? Lepiej tego nie bagatelizować, moja sis urodziła zaraz po odejściu czopa:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A był zabarwiony krwią?

• pillow Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w środę odszedł taki dość spory kawałek ale nie był zabarwiony krwią i do dziś chodzę - zero skurczy itp.

• juicca Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej dziewczyny widzę że zaczyna się cos ponownie dziać ;) Oleńka tez bym zadzwoniła do szpitala

Sylvia ja akurat nie wiem jak długo mąż może zostać ...

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi... Zobaczymy...

relgg7rfroacrbi5.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boshe dziewczyny czy Wy tez juz macie dosyc ciazy???
    ja juz nie moge sie doczekac porodu juz robilam chyba wszystko lacznie z myciem okien, seksem itd;)

mam nadzieje ze w tym tygodniu juz bedzie finał:)

w57vkrntxm40pcu0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie - Czy któraś z Was korzysta/korzystała może z detektorów tętna płodu? Polecicie mi jakieś? Bo chciałam zamówić, a zawsze lepiej sprawdzony. I czy jeśli używałyście to już tak wcześnie jak ja jestem (14tydzień)? czy dopiero później? Pozdrawiam :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens ja też bym już chciała urodzić , właśnie pompuję piłkę i zaczynam skakać :)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do czopu śluzowego to ja rodziłam we wtorek a od soboty popołudnia odpadał mi przez 2dni cały zabarwiony krwią. połozne mi mówiły, że najczęściej jak czop odchodzi to w 3 dni sie poród rozgrywa. ale to właśnie różnie bywa

lprktv73nye615w2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi odszedł bezbarwny taka "galaretka" sorki za szczegóły ale tak to właśnie wyglądało... w końcu gin oddzwoniła do mnie i powiedziała że paciorkowiec nie zagraża dziecku nawet jak czop odszedł także dziś o 18 wizyta i wszystkiego się dowiem kiedy to cc i jak się sprawy mają... ;)

Chyba mnie trafi jak mi odloży to cc na później bo już się nastawiłam że jutro będzie cięcie i że zobaczę już małą. Coś tam zaczeła gadać że lepiej żeby się poród zaczął żeby nie wyciągnąć "stękającego" dziecka :/ ale o co w tym chodzi to nie mam pojęcia...Dam znać po wizycie dzięki za wszstkie rady kochane :*

pillow, Marysia0312, kaaasiaczek_, magdalena lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie - Czy któraś z Was korzysta/korzystała może z detektorów tętna płodu? Polecicie mi jakieś? Bo chciałam zamówić, a zawsze lepiej sprawdzony. I czy jeśli używałyście to już tak wcześnie jak ja jestem (14tydzień)? czy dopiero później? Pozdrawiam :)

Ja bym odradzala wszystkie detektory tetna! Jak już poczujesz ruchy to niepotrzeba żadnego detektora, a jak się dziecko nie rusza np 24h to i tak trzeba jechać na IP a nie samemu szukać tętna detektorem bo zamiast tętna możesz usłyszeć przepływ krwi pępowinowej i to może uspić Twoją czujność. Jest taki przypadek w necie możesz znaleść łatwo. Ginekolog powie Ci to samo ;)

Miriam, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez lekarz doradził bo poprostu mogę wyczuć tętno swojej lub właśnie pępowinowe a to może wprowadzić w błąd tak samo w druga stronę mogę nie znaleźć bo dziecko sie zle obroci i już panika

Oleńka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama miałam przypadek ze położna w 21 tyg nie mogła znaleźć u mnie tentna płodu detektorem w gabinecie ale powiedziała ze to sie zdążą bo mala mudiala sie tak ulozyc ale dla mojego spokoju wysłała mnie na usg i tam serducho biło jak dzwon :) a wyobraz sobie jak by mi sie takie cos w domu z detektorem przytrafiło to bym chyba osiwiala zanim dojecha bym do szpitala a stres nie jest potrzebny w ciazy

Oleńka lubi tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Miriam ....

4afcc1255b.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba macie rację... a ja panikara jestem to już w ogóle bym oszalała gdybym nie znalazła tętna. Dzięki dziewczyny za rady :) i życzę udanych porodów.

Miriam lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka, daj znać po wizycie.

ja miałam dzisiaj tylko ktg, ale oczywiście zapis idealny, także czekam teraz na kolejne ktg w czwartek, no i wizyta u gina od razu. :)

Miriam, Marysia0312, Viril lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :)

więc tak naprawdę skurcze dostałam już 23 lutego o 22.15. były wtedy co 15 min. nie przejęłam się bo tak miałam już od 3 dni i w dzień ustawały. ale nie tym razem. od 6 rano już miałam skurcze co 5 minut, coraz bardziej bolesne. mąż był w pracy a ja z rodzicami w domu. mama co rusz masowała mi plecy bo myślałam że pęknie mi kręgosłup. darłam się w niebogłosy :) w ten dzień miałam iść jeszcze na badanie krwi i moczu a także ktg. stwierdziłam że pojedziemy do szpitala niech tam mi zrobią te badania bo może ja już rodzę. wzięliśmy moją torbę na wszelki wypadek i pojechaliśmy. nie przypuszczałam szczerze mówiąc że to już. że dzisiaj urodzę. nie byłam na to przygotowana psychicznie. weszliśmy do szpitala o 8.30 a tam mega kolejka. ja załamana że będę czekać do wieczora ale nie kazali mi powiedzieć ze do porodu. przyjęli mnie od razu. miałam niecałe 2 cm rozwarcia. jak już dostałam salę do porodu rodzinnego zadzwoniłam po męża żeby przyjechał. był w ciągu pół godziny. skurcze się nasiliły, rozwarcie postąpiło do 5 cm. dostałam dolargan ale G...no pomógł. nawet go nie poczułam. poprosiłam o ZZO ze względu na skurcze krzyżowe. ZZO podziałało tylko na prawą stronę ale nie było tak źle. akcja się niestety zatrzymała i podali mi oxytocynę. przy 8 cm miałam już skurcze parte ale musiałam wytrzymać do 10 cm :) pełne rozwarcie miałam o 18. przy trzecim parciu mały był już z nami. o 18.15 położono mi moje maleństwo na piersiach. mąż był bardzo wzruszony. cały czas powtarzał jak bardzo mnie kocha i jak jest ze mnie dumny. mały po urodzeniu patrzył mężowi prosto w oczy. coś niesamowitego. zobaczyć taką małą bezbronną istotę którą się kocha bezwarunkowo od razu, od pierwszego wejrzenia...

cdn...

kaaasiaczek_, Miriam, Marysia0312, juicca, Bea_tina, Viril, pillow, NataliaK, magdalena, paula22, Kocur lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia, czekamy na ciąg dalszy, gratulacje :)

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ