MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ojej dziewczyny widzę że zaczyna się cos ponownie dziać
Oleńka tez bym zadzwoniła do szpitala
Sylvia ja akurat nie wiem jak długo mąż może zostać ... -
Cześć dziewczyny, mam pytanie - Czy któraś z Was korzysta/korzystała może z detektorów tętna płodu? Polecicie mi jakieś? Bo chciałam zamówić, a zawsze lepiej sprawdzony. I czy jeśli używałyście to już tak wcześnie jak ja jestem (14tydzień)? czy dopiero później? Pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mi odszedł bezbarwny taka "galaretka" sorki za szczegóły ale tak to właśnie wyglądało... w końcu gin oddzwoniła do mnie i powiedziała że paciorkowiec nie zagraża dziecku nawet jak czop odszedł także dziś o 18 wizyta i wszystkiego się dowiem kiedy to cc i jak się sprawy mają...
Chyba mnie trafi jak mi odloży to cc na później bo już się nastawiłam że jutro będzie cięcie i że zobaczę już małą. Coś tam zaczeła gadać że lepiej żeby się poród zaczął żeby nie wyciągnąć "stękającego" dzieckaale o co w tym chodzi to nie mam pojęcia...Dam znać po wizycie dzięki za wszstkie rady kochane :*
pillow, Marysia0312, kaaasiaczek_, magdalena lubią tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie - Czy któraś z Was korzysta/korzystała może z detektorów tętna płodu? Polecicie mi jakieś? Bo chciałam zamówić, a zawsze lepiej sprawdzony. I czy jeśli używałyście to już tak wcześnie jak ja jestem (14tydzień)? czy dopiero później? Pozdrawiam
Ja bym odradzala wszystkie detektory tetna! Jak już poczujesz ruchy to niepotrzeba żadnego detektora, a jak się dziecko nie rusza np 24h to i tak trzeba jechać na IP a nie samemu szukać tętna detektorem bo zamiast tętna możesz usłyszeć przepływ krwi pępowinowej i to może uspić Twoją czujność. Jest taki przypadek w necie możesz znaleść łatwo. Ginekolog powie Ci to samoMiriam, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySama miałam przypadek ze położna w 21 tyg nie mogła znaleźć u mnie tentna płodu detektorem w gabinecie ale powiedziała ze to sie zdążą bo mala mudiala sie tak ulozyc ale dla mojego spokoju wysłała mnie na usg i tam serducho biło jak dzwon
a wyobraz sobie jak by mi sie takie cos w domu z detektorem przytrafiło to bym chyba osiwiala zanim dojecha bym do szpitala a stres nie jest potrzebny w ciazy
Oleńka lubi tę wiadomość
-
jestem
więc tak naprawdę skurcze dostałam już 23 lutego o 22.15. były wtedy co 15 min. nie przejęłam się bo tak miałam już od 3 dni i w dzień ustawały. ale nie tym razem. od 6 rano już miałam skurcze co 5 minut, coraz bardziej bolesne. mąż był w pracy a ja z rodzicami w domu. mama co rusz masowała mi plecy bo myślałam że pęknie mi kręgosłup. darłam się w niebogłosyw ten dzień miałam iść jeszcze na badanie krwi i moczu a także ktg. stwierdziłam że pojedziemy do szpitala niech tam mi zrobią te badania bo może ja już rodzę. wzięliśmy moją torbę na wszelki wypadek i pojechaliśmy. nie przypuszczałam szczerze mówiąc że to już. że dzisiaj urodzę. nie byłam na to przygotowana psychicznie. weszliśmy do szpitala o 8.30 a tam mega kolejka. ja załamana że będę czekać do wieczora ale nie kazali mi powiedzieć ze do porodu. przyjęli mnie od razu. miałam niecałe 2 cm rozwarcia. jak już dostałam salę do porodu rodzinnego zadzwoniłam po męża żeby przyjechał. był w ciągu pół godziny. skurcze się nasiliły, rozwarcie postąpiło do 5 cm. dostałam dolargan ale G...no pomógł. nawet go nie poczułam. poprosiłam o ZZO ze względu na skurcze krzyżowe. ZZO podziałało tylko na prawą stronę ale nie było tak źle. akcja się niestety zatrzymała i podali mi oxytocynę. przy 8 cm miałam już skurcze parte ale musiałam wytrzymać do 10 cm
pełne rozwarcie miałam o 18. przy trzecim parciu mały był już z nami. o 18.15 położono mi moje maleństwo na piersiach. mąż był bardzo wzruszony. cały czas powtarzał jak bardzo mnie kocha i jak jest ze mnie dumny. mały po urodzeniu patrzył mężowi prosto w oczy. coś niesamowitego. zobaczyć taką małą bezbronną istotę którą się kocha bezwarunkowo od razu, od pierwszego wejrzenia...
cdn...kaaasiaczek_, Miriam, Marysia0312, juicca, Bea_tina, Viril, pillow, NataliaK, magdalena, paula22, Kocur lubią tę wiadomość