MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mi już mdłości minęły.. na szczeście... nie mogę tylko spać w nocy budzę się o 2 i zasypiam ok 4-5 meczące to strasznie.... i na poczatku mialam bole brzucha... teraz to w ciagu dnia spać mi się chce ale godzinka wystarczy i jestem jak nowo narodzona
ania_mr tak szybko się dowiesz jaka płeć dziecka? Czytałam że można określić dopiero ok 16 tyg... -
sylvia wrote:ania_mr tak szybko się dowiesz jaka płeć dziecka? Czytałam że można określić dopiero ok 16 tyg...
moja siostra dowiedziała się na pierwszych badaniach prenatalnych więc może i mnie się uda a jak nie do kolejna wizyta 11 września
sylvia lubi tę wiadomość
-
u mnie na prenatalnych lekarka powiedziała że jeszcze nic nie widać. Ja mam przeczucie że będzie chłopak
mąż bardzo by chciał dziewczynkę ale też ma przeczucia na chłopaka. mi to jest kompletnie obojętne byle by zdrowe było
siostra ma córke 8 letnią więc fajnie by było mieć chłopca
może by się wzięli do roboty za rodzeństwem dla niej
hahaha
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Ja tez mam przeczucia na chłopca:) nawet już żartuje że mały Franuś jest w brzuszku:) Ja ide 4.09 na badanie ale lekarz powiedział ze własnie koło 16 tyg. mozna zobaczyć płec.
ja też mam wizytę 4 września, daj znać jak będziesz po
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kilka dni czułam bóle brzucha takie troche podobne do miesiączkowych ale nie w podbrzuszu tylko jakby bardziej po bokach...ból kręgosłupa wieczorem i pachwin. A dzis póki co jest ok:) Straszna panikara jestem:) ale dobrze że mam cierpliwego lekarza bo zawsze na wizycie dokładnie wszystko mi wytłumaczy i jestem spokojniejsza:)
-
Dziewczyny jak często macie wizyty? Bo mam wrażenie, że często:) no i czy USG na każdej wizycie? Ja na początku byłam 2 razy prywatnie - to wiadomo ful serwis za każdym razem USG , no ale 150 zł wizyta plus 350 za wszystkie badania (hiv, tsh, morfologia, mocz itp. itd.) od 8 tyg przepisałam się na NFZ - mam teraz lekarza bardzo blisko domu no i postanowiłam skorzystać z tego, że za darmo. Założono mi kartę ciąży -pierwszą wizytę miałam 18 lipca, kolejną 3 tyg. później 9 sierpnia, a następną dr wyznaczył mi po 4 tygodniach- 6 września- USG jest traktowane jak badanie dodatkowe tzn. mam je 29.08 ale w innym gabinecie . Na karcie ciąży mam miejsce tylko na 3 USG- więc pewnie tylko tyle mnie czeka. Napiszcie mi również jeżeli się orientujecie co się sprawdza na tym "pierwszym" USG - czy to badanie ma na celu wykluczenie chorób genetycznych i przypomina badanie prenatalne?
-
nick nieaktualny
-
w takim razie robi się w ogóle badania sprawdzające wielkość narządów , mierzenie obwodu czaszki itd.? widziałam nagranie z takiego badania USG u znajomych i zastanawiam się czy zrobi mi to lekarz prowadzący czy powinnam iść prywatnie jeżeli chcę sprawdzić czy maluch się prawidłowo rozwija?
-
Dziewczyny ja już po wizycie dzisiejszej;)
mój maluch ma 6,2cm a przezierność karkowa 1,4
miałam tez cytologię dziś,badanie piersi. no i o dziwo poznałam płeć dziecka ale lekarz powiedział żebym nie rozpowiadala bo dziś powiedział,że sporo daje i się pod tym podpisuje, że będzie synek;) ale pewności udzieli mi w 20 tyg;) maluszek bardzo sie kręcił i przecierał sobie buźkęcudowny widok;) nast. wizyta 23.09;)
pillow, Marysia0312, Kocur, sylvia, Mikusia2 lubią tę wiadomość