X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:49

• pillow Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hg

ania_mr lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anio śliczne zdjęcia :) Malutka cudna <3

Endokobietko- polecam łózeczko turystyczne tak samo jak Pillow :) Fo fantastyczny kojec na kółkach. Rysiek wyrósł już z kołyski, a do swojego pokoiku jeszcze nie może chodzić spać, bo budzi się w nocy, więc wstawiliśmy do sypialni łóżeczko turystyczne :) na dzień wiozę je za kółeczka do salonu i stawiam przy onie balkonowym. Mały się bezpiecznie bawi, ma sporo miejsca, świeci mu slonko, a ja mam go na oku :)

Aniu jak możesz pochwal się spacerówką (chociaż napisz jaki model) bo my już od jakiegoś miesiąca mamy spacerówkę tą co była zamienna z gondolą do duzego wózka i na początku byłosuper ale teraz maly próbuje siadać i jest problem, bo sadzać go jeszcze nie powinnamna cały spaer, więc żeby wszystko widział wożę go w foteliku samochodowym ;] jest wyprofilowany i w pozycji siedzące- nie obciąża kręgosłupa, a ta moja sacerówka profilowana nie jest i też sięoglądam za jakąś inną w której będzie bezpiecznie siedział i za którą nie zapłacę miliona zł -_- dopiero co się wykosztowałam na fotelik do karmienia, ale taki z funkcją rozkładania na krzesełko i stoliczek i mogę z czystym sumieniem, polecić jeżeli któraś z mam się nie zaopatrzyła jeszcze a myśli o takim zakupie.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat swoją gondolę oddaje siostrę więc nie mogę korzystać ze spacerówki więc musieliśmy kupić spacerówkę:

http://allegro.pl/coletto-amico-solidny-wozek-spacerowy-lekki-alu-i4376564125.html

jestem z niej zadowolona dobrze się prowadzi i zajmuje miej miejsca niż od gondoli stelaż

Kocur lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekg

kaaasiaczek_, Kocur lubią tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakbym wiedziała, że nie będzie już po urodzeniu Michała zimy, to wcale bym nie kupowała wózka 2 w 1. ewentualnie samą gondolę, ale też nie wiem, na pewno bez tej wielkiej spacerówki, a zostałabym przy tym co mamy teraz, bo zastępuje gondolę (z wkładką dla niemowlaka) i spacerówkę i jest lekki, no i fotelik można zamocować z Maxi Cosi.

Ala wyglądała super :)

Kocur lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jhg

Kocur lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, dzięki bardzo :*

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chcialabym poznac wasze zdanie...planujecie pracowac do samego konca ciąży,?

Kocur lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 my juz dawno rozpakowane :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gondola już jest na strychu po miesiącu czasu hehe Majka jej nie cierpi najbardziej uwielbia fotelik samochodowy :D

Kocur lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu cudne zdjecia. Sliczna Ala i Ty tez fajnie wygladasz.

Lozeczko turystyczne przyszlo, kurcze jest mega wielkie ale fajne. ja mam tak male mieszkanie ze wozek juz mam w duzym pokoju (super sprawa dokladne mycie kolek po kazdym spacerku - mam dosc czasem) i jeszcze lozeczko trzeba zmiescic. Narazie wietrzy sie na balkonie.

Jas dzis zjadl marchew + ziemniak. Tak sie rzucil ze nawet mamie do sprobowania nic nie zostawil, oblizalam lyzeczke jak skonczyl - pyszne bylo.

A co do wozka, to my nadal w gondoli, Jas spokojnie w niej lezy i oglada swiat, w spacerowce nie bylismy jeszcze ani razu, pare razy przy zakupach w foteliku zamontowanym na wozku, ale nie lubie go tak wozic, bo wtedy siedzi, a on ma jeszcze lezec i oszczedzac kregoslup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 18:52

ania_mr, sylvia, Kocur lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby ktos mial ochote, to w pamietniku nowe zdjecia:
    https://bellybestfriend.pl/pamietnik/starania-endokobietki,266,6.html?sd=1

ania_mr, Kocur, juicca lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest tak,że w nocy Aluś śpi w łózeczku normalnym-drewnianym a w ciągu dnia w turystycznym:) nie chce mi tylko siedzieć w wózku na spacerze ...
    a już jesteśmy po marchewce, brokule, marchwi z ziemniakami i jabłuszku. wszystko mu smakuje oprócz jabłka hehhe a tak jeśli chodzi o spanie w nocy to chodzi spać ok 20 budzi sie ok 1-2 a potem ok 5-6 i już normalna pobudka o 7 bo o 8 kaszka :)
    Ali waży już 8100 :) jest coraz bardziej sprytny nie można go na chwile zostawić... leży na macie na plecach wychodze na chwile dosłownie chwile wracam a on już na brzuchu poza matą... heheh

Kocur, juicca, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bfg75f.jpg

14nlbbb.jpg

2kmsz9.jpg

Kocur, juicca, ania_mr, kaaasiaczek_, pillow, Endokobietka, paula22, Marysia0312 lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia - Aluś śliczny pulpecik :) Pozdrawiamy z Rysiem !:)

Ania Mr.- wózek świetny, ale dla mnie niestety za drogi, więc będę musiała obejrzeć się za czymś innym ;/
    Oleńka- u mnie mały też najchętniej jeździ w foteliku, więc głównie tak spacerujemy, bo do naszej spacerówki jest jeszcze za mało stabilny.
    Endokobietko- słusznie! Nie powinno się na zbyt długo sadzać takiego malucha, ale ja kupiłam wózek jaki kupiłam i u nas gondola była po prostu za mała juz i nie miałam wyjścia.
    Pillow- wydawało mi się że mutsy to na prawdę wózek wysokiej klasy. Bardzo mi się podobały te modele, ale również quinny i x-leandery, choć postawiłam na tanią opcę i kupiłam 3 w 1 za 1500 zł i trochę żałuję a trochę nie. Jest kiepskiej jakości to nie ulega wątpliwością- amortyzatory się już trochę wyrobiły, spacerówka dopiero teraz sobie zdałam sprawę że nie spełnia moich oczekiwań i jest wielka jak kolubryna i wizualnie również mi nie odpowiada,pominę już fakt wagi i niefunkcjonalności. Zadowolona jestem o tyle że to tylko 1500 bo równie dobrze mogłam wydac 3000 i mięc podobną opinie.Przynajmniej miałam śliczny wózek w panterkę, dokładnie taki chciałam :) Moja koleżanka kupiła również mutsy za cały zestaw z fotelikiem maxi cosi zapłaciła ponad 4 tys. i korzystała z niego jakieś 7 miesięcy.

Za radą Endokobietki, dokarmiłam młodego przed chwilą. Zrobiłam 150, ale zjadł tylko 100 zobaczymy jak będzie spał...
    Miłej nocy dziewczyny :)!!! Niech się waszym maluchą sniją same cuda! Tak żeby spokojnie pospały i dały mamom pospać najlepiej do 10 rano :D
    I na koniec jeszcze moje Rysisko zajadające się szpinakiem :D
    f203f44ffa10bfb0med.jpg

juicca, sylvia, ania_mr, kaaasiaczek_, pillow, Marysia0312 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 pobudka- o 4 rano :)i tak całkiem niexle, bo wziął cyca i zaraz zasnął :) później dopiero po 7 wstał- ufff jsteśmy chyba na dobrej drodze. Mały ciagle charcze tym noskiem przy karmieniu :( w poniedziałek minie tydzień katarku, więc chyba będę musiała już pójść do lekarza ;/

Endokobietka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja tak powoli wprowadzam te warzywa, ale co tam. Zjada cale sloiczki 190 g wiec jestem super zadowolona. Ja z owockami sie wstrzymam, przerobie caly miesiac same warzywa, w ostatnim tygodniu warzywa z miesem a owoce potem. My szybko zaczelismy a na wprowadzenie jest czas miedzy 5 a 7 miesiacem, wiec powolutku i my dojdziemy do wszystkiego. Mamy za soba 2 rodzaje marchewki, pasternak, dynie i marchew z ziemniakiem, dzis pasternak z ziemniakiem, potem dynia, szpinak i brokul z ziemniakiem.

Jas wczroaj na caly dzien wypil po za mlekiem tylko 40 ml wody a i tak to jego rekord, nawet w te upaly nie chce pic wody, raz zrobilam herbatke koperkowa to wogole jej nie tknal. Bede podawac kiedys sie przywyczai.
    Teraz dostaje 4 butle z czego 3 zawzse moje mleko, 1 wieczorem modyfikowane, ale tylko dlatego ze czasem z 160 wypija tylko 100 i szkoda mi bylo wyrzucac moje mleko. Odciagam juz tylko na 1 butle, wiec mrozonki sie kurcza, zostalo 62 :) wiec i tak na caly miesiac starczy zakladajac ze 2 na dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:12

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia Alus cudny i jaki duzy! Jas ma dopiero kolo 63-64 cm i jakies 7 kg, no ale biorac pod uwage parametry wyjsciowe jest super.

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ