MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Anio śliczne zdjęcia Malutka cudna
Endokobietko- polecam łózeczko turystyczne tak samo jak Pillow Fo fantastyczny kojec na kółkach. Rysiek wyrósł już z kołyski, a do swojego pokoiku jeszcze nie może chodzić spać, bo budzi się w nocy, więc wstawiliśmy do sypialni łóżeczko turystyczne na dzień wiozę je za kółeczka do salonu i stawiam przy onie balkonowym. Mały się bezpiecznie bawi, ma sporo miejsca, świeci mu slonko, a ja mam go na oku
Aniu jak możesz pochwal się spacerówką (chociaż napisz jaki model) bo my już od jakiegoś miesiąca mamy spacerówkę tą co była zamienna z gondolą do duzego wózka i na początku byłosuper ale teraz maly próbuje siadać i jest problem, bo sadzać go jeszcze nie powinnamna cały spaer, więc żeby wszystko widział wożę go w foteliku samochodowym ;] jest wyprofilowany i w pozycji siedzące- nie obciąża kręgosłupa, a ta moja sacerówka profilowana nie jest i też sięoglądam za jakąś inną w której będzie bezpiecznie siedział i za którą nie zapłacę miliona zł -_- dopiero co się wykosztowałam na fotelik do karmienia, ale taki z funkcją rozkładania na krzesełko i stoliczek i mogę z czystym sumieniem, polecić jeżeli któraś z mam się nie zaopatrzyła jeszcze a myśli o takim zakupie. -
Ja akurat swoją gondolę oddaje siostrę więc nie mogę korzystać ze spacerówki więc musieliśmy kupić spacerówkę:
http://allegro.pl/coletto-amico-solidny-wozek-spacerowy-lekki-alu-i4376564125.html
jestem z niej zadowolona dobrze się prowadzi i zajmuje miej miejsca niż od gondoli stelażKocur lubi tę wiadomość
-
ja jakbym wiedziała, że nie będzie już po urodzeniu Michała zimy, to wcale bym nie kupowała wózka 2 w 1. ewentualnie samą gondolę, ale też nie wiem, na pewno bez tej wielkiej spacerówki, a zostałabym przy tym co mamy teraz, bo zastępuje gondolę (z wkładką dla niemowlaka) i spacerówkę i jest lekki, no i fotelik można zamocować z Maxi Cosi.
Ala wyglądała superKocur lubi tę wiadomość
-
Aniu cudne zdjecia. Sliczna Ala i Ty tez fajnie wygladasz.
Lozeczko turystyczne przyszlo, kurcze jest mega wielkie ale fajne. ja mam tak male mieszkanie ze wozek juz mam w duzym pokoju (super sprawa dokladne mycie kolek po kazdym spacerku - mam dosc czasem) i jeszcze lozeczko trzeba zmiescic. Narazie wietrzy sie na balkonie.
Jas dzis zjadl marchew + ziemniak. Tak sie rzucil ze nawet mamie do sprobowania nic nie zostawil, oblizalam lyzeczke jak skonczyl - pyszne bylo.
A co do wozka, to my nadal w gondoli, Jas spokojnie w niej lezy i oglada swiat, w spacerowce nie bylismy jeszcze ani razu, pare razy przy zakupach w foteliku zamontowanym na wozku, ale nie lubie go tak wozic, bo wtedy siedzi, a on ma jeszcze lezec i oszczedzac kregoslup.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 18:52
ania_mr, sylvia, Kocur lubią tę wiadomość
-
u nas jest tak,że w nocy Aluś śpi w łózeczku normalnym-drewnianym a w ciągu dnia w turystycznym:) nie chce mi tylko siedzieć w wózku na spacerze ...
a już jesteśmy po marchewce, brokule, marchwi z ziemniakami i jabłuszku. wszystko mu smakuje oprócz jabłka hehhe a tak jeśli chodzi o spanie w nocy to chodzi spać ok 20 budzi sie ok 1-2 a potem ok 5-6 i już normalna pobudka o 7 bo o 8 kaszka
Ali waży już 8100 jest coraz bardziej sprytny nie można go na chwile zostawić... leży na macie na plecach wychodze na chwile dosłownie chwile wracam a on już na brzuchu poza matą... hehehKocur, juicca, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Sylvia - Aluś śliczny pulpecik Pozdrawiamy z Rysiem !
Ania Mr.- wózek świetny, ale dla mnie niestety za drogi, więc będę musiała obejrzeć się za czymś innym ;/
Oleńka- u mnie mały też najchętniej jeździ w foteliku, więc głównie tak spacerujemy, bo do naszej spacerówki jest jeszcze za mało stabilny.
Endokobietko- słusznie! Nie powinno się na zbyt długo sadzać takiego malucha, ale ja kupiłam wózek jaki kupiłam i u nas gondola była po prostu za mała juz i nie miałam wyjścia.
Pillow- wydawało mi się że mutsy to na prawdę wózek wysokiej klasy. Bardzo mi się podobały te modele, ale również quinny i x-leandery, choć postawiłam na tanią opcę i kupiłam 3 w 1 za 1500 zł i trochę żałuję a trochę nie. Jest kiepskiej jakości to nie ulega wątpliwością- amortyzatory się już trochę wyrobiły, spacerówka dopiero teraz sobie zdałam sprawę że nie spełnia moich oczekiwań i jest wielka jak kolubryna i wizualnie również mi nie odpowiada,pominę już fakt wagi i niefunkcjonalności. Zadowolona jestem o tyle że to tylko 1500 bo równie dobrze mogłam wydac 3000 i mięc podobną opinie.Przynajmniej miałam śliczny wózek w panterkę, dokładnie taki chciałam Moja koleżanka kupiła również mutsy za cały zestaw z fotelikiem maxi cosi zapłaciła ponad 4 tys. i korzystała z niego jakieś 7 miesięcy.
Za radą Endokobietki, dokarmiłam młodego przed chwilą. Zrobiłam 150, ale zjadł tylko 100 zobaczymy jak będzie spał...
Miłej nocy dziewczyny !!! Niech się waszym maluchą sniją same cuda! Tak żeby spokojnie pospały i dały mamom pospać najlepiej do 10 rano
I na koniec jeszcze moje Rysisko zajadające się szpinakiem
juicca, sylvia, ania_mr, kaaasiaczek_, pillow, Marysia0312 lubią tę wiadomość
-
1 pobudka- o 4 rano :)i tak całkiem niexle, bo wziął cyca i zaraz zasnął później dopiero po 7 wstał- ufff jsteśmy chyba na dobrej drodze. Mały ciagle charcze tym noskiem przy karmieniu w poniedziałek minie tydzień katarku, więc chyba będę musiała już pójść do lekarza ;/
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
To tylko ja tak powoli wprowadzam te warzywa, ale co tam. Zjada cale sloiczki 190 g wiec jestem super zadowolona. Ja z owockami sie wstrzymam, przerobie caly miesiac same warzywa, w ostatnim tygodniu warzywa z miesem a owoce potem. My szybko zaczelismy a na wprowadzenie jest czas miedzy 5 a 7 miesiacem, wiec powolutku i my dojdziemy do wszystkiego. Mamy za soba 2 rodzaje marchewki, pasternak, dynie i marchew z ziemniakiem, dzis pasternak z ziemniakiem, potem dynia, szpinak i brokul z ziemniakiem.
Jas wczroaj na caly dzien wypil po za mlekiem tylko 40 ml wody a i tak to jego rekord, nawet w te upaly nie chce pic wody, raz zrobilam herbatke koperkowa to wogole jej nie tknal. Bede podawac kiedys sie przywyczai.
Teraz dostaje 4 butle z czego 3 zawzse moje mleko, 1 wieczorem modyfikowane, ale tylko dlatego ze czasem z 160 wypija tylko 100 i szkoda mi bylo wyrzucac moje mleko. Odciagam juz tylko na 1 butle, wiec mrozonki sie kurcza, zostalo 62 wiec i tak na caly miesiac starczy zakladajac ze 2 na dzien.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 09:12