MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dosc meczenia sie juz z ta twarda kupa po warzywkach co 2 dni, podalam dzis miedzy posilkami Jasiowi 1/3 sloiczka jablka, mam nadzieje, ze pomoze. Zjadl bardzo ladnie, chociaz ogolnie dzisiaj je bardzo malo, mleka jedynie po 110-130 ml, sloiczek w 95% zjadl, wiec nie jest zle.
Cos czuje ze to skok rozwojowy, bo non stop spi, dzis rano zjadl o 7, zasnal przed 8 obudzil sie po 10, potem od 11 do 13 znowu spal, potem od 15 do 16, i teraz od 18 znowu spi On tak ma czasem ze malo je duzo spi, a potem nadrabia i je wieksze porcje. -
Endokobietko Rys też dziś sporo spał a najdłuższa drzemka 1h 40 min- kompletnie nie w jego stylu. U nas dziś ciężka pogoda była parówa i burzowo, więc może dlatego. Dziś tez przebił się drugi ząb !!! a ten pierwszy już całkiem spory, tzn. widac go w końcu
Spotkałam dziś znajomych z 1-miesięcznym Franiem. Boziu jaki maleńki (tak mi się wydawało, choć urodził się 3,7 kg) w porownaniu do Rysia Dopiero zdałąm sobie sprawę jak te bąbelki szybko rosną. Dopiero mój Ryś był takim pajakiem a to juz taki dorosły bobas i to z zębami poważny człowiek, nie ma to-tamtoania_mr, wisnia11, Endokobietka lubią tę wiadomość
-
my też czekamy na ząbki dziąsełka już ma takie spuchnięte od 1,5 miesiąca i nic nie wychodzi.
wczoraj mieliśmy jakąś masakrę. Daruś cały dzień był niespokojny, płaczliwy. chyba się złożyło wszystko na raz... cały czas gryzł rączki.. ostatnio zachowuje się jak taki mały pitbull było strasznie gorąco, bolał go brzuszek bo się nie mógł wypurtać, co chwila ulewał i mieliśmy jeszcze wczoraj gości...
a propo pieluch, ja mam aktualnie z tesco i też sobie chwale. normalnie używam dady ale te jak się trafi.. ostatnio miałam taką paczkę co 80% przeciekała bo gumki w środku pękały. tescowe miałam takie fioletowe "fit" z żyrafką i one mają 2 albo 3 gumki w środku plus falbanki. teraz mam zielone z sówką, one mają 1 gumkę plus falbanki ale nie przeciekają. są fajne, chłonne. także polecam wypróbować
dzisiaj było już spoko i byliśmy na termach maltańskich. ale się mały cieszył
a w piąteczek wyjeżdżamy nad morze do NiechorzaKocur lubi tę wiadomość
-
ja jak jest tak ciepło to też nie zakładam skarpetek nawet w nocy ma bose nóżki ale nie odważyłam się jeszcze położyć jej w samym pampersiku i tetrówką przykryć
My używamy 3 obecnie z Dady ale będę musiała kupić jeszcze 2 bo te są mocno za duże.
Powiem Wam jako matka dwójki dzieci że teraz te dadowe pampersy są dużo lepsze niż 6 lat temu.
Młoda jakaś niespokojna jest od kilku dni nie chce leżeć w łóżeczku cały czas ktoś musi koło niej być bo płacze nie wiem czy to skok czy co?
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
odnośnie komentarzy, to też się z tym spotykam, np. dzisiaj byliśmy na basenie (już któryś raz z kolei) i oczywiście Misiek zrobił furorę, większość mówiła, że super, że taki maluszek już na basenie, itd., ale znalazł się jeden gamoń, który stwierdził, że tak małe dziecko nie ma z basenu radochy i pewnie radochę mamy my z mężem, a dziecko ciągamy na siłę, nosz k*rwa, stary cap za przeproszeniem, co on może wiedzieć o moim dziecku wk*rwiłam się, że aż się purpurowa zrobiłam z nerwów, ale to zlałam, bo nie będę się nikomu tłumaczyć, co, po co i dlaczego. jeszcze dużo komentarzy słyszę odnośnie zakładania czapek, chronienia uszek dziecka, tzn. ja wychodzę z założenia, że jeżeli wiatr głowy nie urywa i jest w miarę ciepła pogoda, to nie zakładam Michałowi czapki na uszy, ewentualnie z daszkiem, ale w wózku jest generalnie bez. no chyba, że na słońce idzie chwilowo, to też, ale czapkę, która chroni przez słońcem. oczywiście ludzie są oburzeni, że jak to tak małe dziecko może mieć uszka odkryte ludzie starej daty. brak słów normalnie.
w nocy mamy 27 st. w pokoju i Michał śpi bez skarpet, w pampersie i koszulce z krótkim, niczym nie przykryty. zresztą skarpet (teraz w te upały) też mu nie zakładam, chyba, że jest wieczór, a my jeszcze jesteśmy na dworze.
nawet lekarka mi kiedyś mówiła, że lepiej jak dziecko się trochę ochłodzi, niż przegrzeje i ja wychodzę z takiego założenia, że nie należy przesadzać, już się napatrzyłam, na te biedne dzieci w gondolach, okryte grubymi kocami, a na termometrze 31 st. matka, czy ojciec oczywiście z gołą d*pą, ale niedosłownie, w sensie w krótkich spodenkach i w bluzkach z krótkim rękawem.
odnośnie wakacji, to my lecimy w ten piątek do Bułgarii
już nie możemy się doczekać, tylko ja przeżywam lot, głównie ze względu na Michała, żeby dobrze go zniósł
Endokobietka, Kocur, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
my równiez używamy 3ki Dady i oczywiście bez skarpetek za dnia jak upał i w nocy też
pare dni temu podałam małemu marchewkę eh i jakies krostki ma czekam aż zejdzie wysypka i ponowię próbę bo nie jestem pewna czy to z marchewki czy poprostu sie wysypał , do tego potówki się Nam pokazały eh a za dnia małego trzymam w samym pampersie
jeżeli chodzi o drzemki mój spi kilka razy po 40 min , czasem zadza się 25 min
Jest coraz bardziej ciekawy świata gondola już mu nie pasuje bo leży , tak się zastanawiam czy może spacerówke zaczą używac? hm.......ogólnie gondola za miesiąc będzie juz mała na Dawida
-
Nasza już w gondoli nie chce leżeć więc jest w spacerówce od 2 tygodni. Nogi wykłada na ramę i tak sobie jeździ.
Dziś bardzo ładnie przespała noc " nie zapeszając oczywiście" pierwsza pobudka na mleko po ponad 8h.
Może wówczas tak często wstawała bo odreagowywała po szczepieniu które było tydzień temu.
My używamy przeważnie pampersy teraz kupiłam Happy ale nie jestem zadowolona są sztywne i jakieś zaczerwienienia mała dostała więc na razie rezygnuje.
W skarpetkach od dłuższego czasu nie zakładam jak są takie upały, czapeczkę zakładam tylko ze względu zanim dojdę pod namiot z nią to trochę trzeba iść w słońcu aby główkę chronić od słońca i nie przywiązuje uwagi czy uszka są odkryte.
Jeszcze na niedzielę muszę upiec tort bo babcia kończy 79lat więc muszę znaleźć jakiś pomysł.
Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość
-
Oj pieluszki to tez temat rzeka, ja juz duzo wyprobowalam i zostaje przy pampersach. Jas mega duzo sika juz od urodzenia, kiedys kupilam pomaranczowe pampersy, wytrzymywaly max 2 godziny, potem kupowalam baby dry 3, a teraz kupuje baby dry 3+, sa ciut wieksze i bardziej chlonne. Wytrzymuja 3,5 godziny u nas, chociaz na reklamie do 12 godzin, po nocy jest pekaty na maxa
My mamy w nocy 22 max 23 stopnie, wiec dlatego Jas spi w pizamce. Wczoraj na dworze bylo 34 u nas, ale w domu udalo mi sie utrzymac 25, wietrze w nocy i rano i zamykam okna i zaluzje.ania_mr lubi tę wiadomość
-
wisnia11 wrote:my też czekamy na ząbki dziąsełka już ma takie spuchnięte od 1,5 miesiąca i nic nie wychodzi.
wczoraj mieliśmy jakąś masakrę. Daruś cały dzień był niespokojny, płaczliwy. chyba się złożyło wszystko na raz... cały czas gryzł rączki.. ostatnio zachowuje się jak taki mały pitbull było strasznie gorąco, bolał go brzuszek bo się nie mógł wypurtać, co chwila ulewał i mieliśmy jeszcze wczoraj gości...
a propo pieluch, ja mam aktualnie z tesco i też sobie chwale. normalnie używam dady ale te jak się trafi.. ostatnio miałam taką paczkę co 80% przeciekała bo gumki w środku pękały. tescowe miałam takie fioletowe "fit" z żyrafką i one mają 2 albo 3 gumki w środku plus falbanki. teraz mam zielone z sówką, one mają 1 gumkę plus falbanki ale nie przeciekają. są fajne, chłonne. także polecam wypróbować
dzisiaj było już spoko i byliśmy na termach maltańskich. ale się mały cieszył
a w piąteczek wyjeżdżamy nad morze do Niechorza
Hehe my też się wybieramy do Niechorza
A co do ząbkow to u nas rozpulchnione dziąsełka były ponad 2 miesiące ! Takze u Dareczka pewnie wkrótce też się pojawi -
Effcia28 wrote:ja jak jest tak ciepło to też nie zakładam skarpetek nawet w nocy ma bose nóżki ale nie odważyłam się jeszcze położyć jej w samym pampersiku i tetrówką przykryć
My używamy 3 obecnie z Dady ale będę musiała kupić jeszcze 2 bo te są mocno za duże.
Powiem Wam jako matka dwójki dzieci że teraz te dadowe pampersy są dużo lepsze niż 6 lat temu.
Młoda jakaś niespokojna jest od kilku dni nie chce leżeć w łóżeczku cały czas ktoś musi koło niej być bo płacze nie wiem czy to skok czy co?
W ubiegłym tygodniu było u nas to samo - myślę, ze skok było tak prawie 2 tygodnie i już wszystko wróciło do normyEffcia28 lubi tę wiadomość
-
juicca wrote:Hej kochane
my równiez używamy 3ki Dady i oczywiście bez skarpetek za dnia jak upał i w nocy też
pare dni temu podałam małemu marchewkę eh i jakies krostki ma czekam aż zejdzie wysypka i ponowię próbę bo nie jestem pewna czy to z marchewki czy poprostu sie wysypał , do tego potówki się Nam pokazały eh a za dnia małego trzymam w samym pampersie
jeżeli chodzi o drzemki mój spi kilka razy po 40 min , czasem zadza się 25 min
Jest coraz bardziej ciekawy świata gondola już mu nie pasuje bo leży , tak się zastanawiam czy może spacerówke zaczą używac? hm.......ogólnie gondola za miesiąc będzie juz mała na Dawida
Myślę, ze możecie spróbować juz spacerówki A drzemki dokładnie takie jak i u nas pół godziny drzemki a budzi się z taką energią jakby conajmniej 2 godziny spałjuicca lubi tę wiadomość
-
Spróbowałam również ćwiczeń z Mel B - są supeeeer Polecam , bo sa treningi po 10 minut na wybraną partie ciała
Grunt to się nie zniechęcać- jak zaczynałam prawie miesiac temu połowy ćwiczeń nie umiałam poprawnie zrobić a z czasem jest coraz lepiej
Noc znów w strzępkach- chyba za gorąco jest, bo mały wodę pije jak się wybudza nawet 2-3 razy po 60-80 ml ! okna otwarte spi w samym bodziaku i pieluszcze... nic więcej nie moge zrobić
Dziś lub jutro powinna nasza spacerówka dojść już się nie mogę doczekać- jak mały nie będzie chciał w niej jeździć to chyba postawie na chustę :Dania_mr, juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Wiśnia pojedziemy w sierpniu , ale kiedy dokładnie to zależy od zleceń mojego kochanego oczywiście Mieszka tam przyjaciel mojego męża przyjaciel i do niego jeźdzomy Jego rodzice prowadzą Cafe Porto i tam sie też stołujemy
Również rok temu byliśmy z groszkiem w brzuszkujuicca lubi tę wiadomość