X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a jesli moge spytac co sie stalo?

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko tydzień temu w środe myłam miseczke szklaną, któa rozbiła się i upadła na stopę prosto na tętnice. Przebiła mi ją i lała sie krew jak woda dosłownie. Mdlałam czym więcej upływało. Mąż wezwał pogotowie, które przyjechało na sygnale i tamował krwotok. Zabrali mnie podali kroplówke, zszyli. Było 5 szwów. Wczoraj chirurg zdjął ale rana nadal boli, muszę uważać bardziej aby sie zrosła do końca.
    To sam grzbiet stopy więc cierpi cała stopa...
    Gdybym była sama w domu z Amelką mogłam sie wykrwawić bo fontanna była

ania_mr lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że wszystko skończyło się dobrze, życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula szczescie w nieszczecsiu. matko masakra, ale trzeba uwazac.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis w pracy z Jasiem. Pozytywnie mnie zaskoczyl, bo usmiechal sie do wszystkich i chcial do niektorych na rece, wiec mama odpoczela, pogadala i zapalala sie na jubileusz 25 lecia kumpeli wiec tez i sie najadla. Fajnie tak w spokoju zjesc jak ktos ci dziecko bawi.

A szef oznajmil mi ze po powrocie moj zakres dzialan powiekszy sie o 2 dzialy, oprocz reklamacji i sporzadzania dokumentow do kontroli i testowania urzadzen bede zajmowac sie analiza kosztow produkcji i wystawianiem niektorych rachunkow. No przeciez to jest 2 razy tyle co mialam, a mialam juz nie malo. Zgodze sie tylko jesli dostane podwyzke i to jakas tam znaczaca. To sie dupy i kupy nie trzyma, bo polowe bezdie w dziale inzynieri a polowe w ksiegowosci, ale szef uznal ze jak mam skonczone zarowno studia inzynierskie jak i ekonomiczne to sobie dam rade.
    ehhh i bylo sie tyle uczy..... :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny musicie mi pomoc. Jedziemy do Polski i wszyscy sie pytaja co maja nam kupic. A my naprawde nie wiemy, wszystko mamy. Co Wy dostalyscie albo co macie z czego naprawde jestescie super zadowolone, albo co chcialybyscie dostac? Warunek nie moze zajmowac duzo miejsca, zeby mi sie w aucie zmiescilo. moze macie jakies pomysly?

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jutro wyjazd :)

a mała ma problemy z kupką, niby chce zrobić bo wychodzą takie drobne ale widać że stęka i chce więcej :(

• juicca Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Podaj małej troszke rumianku? ;) z własnego doswiadczenia zauwazyłam że rumianek rozluznia kupkę

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu my mamy ten sam problem, teraz jest juz lepiej, ale ta kupka dalej nieregularna i wychodzi bobkami, chociaz podaje juz jablko i gruszke. Nam pomaga masaz brzuszka, masuje z oliwka zgodnie z ruchem wskazowek zegara i nozki przyciskam do brzuszka, polezy tak 5 minut i kupa wychodzi.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nic z butelki nie chce pić wody, soki ani rumianku tylko pierś ją zadowoli:)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to torcik na 79 urodziny babci niestety nie wyszedł taki jaki chciałam bo tułów motylka zawsze robię z banana a masę cukrową robiłam pora pierwszy i mi troszkę nie wyszła, ale na 80 urodziny bardziej się postaram :)

9730d9962b6c255bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 20:11

juicca, Oleńka, Endokobietka lubią tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ania ty to masz talent ;) i rekę do pieczenia ciast i tortów ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    u nas nic z butelki nie chce pić wody, soki ani rumianku tylko pierś ją zadowoli:)

Aniu może próbuj czasem odciągać do butelki bo potem będziesz mieć duży problem nauczyć z butli a wodę i rumianek przy takich upałach chociaż te 20 ml dobrze by było jakby wypiła no i kupka luźniejsza chwila moment ;)

4afcc1255b.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu torcik piękny :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Aniu może próbuj czasem odciągać do butelki bo potem będziesz mieć duży problem nauczyć z butli a wodę i rumianek przy takich upałach chociaż te 20 ml dobrze by było jakby wypiła no i kupka luźniejsza chwila moment ;)

odciągałam i piła cały czas ale jakoś po 4 miesiącu przestała nie chce mymla smoczek raz z prawej strony raz drugiej tak jak by traktowała go jak gryzaczek, kupiliśmy kubek nie kapek od 4 miesiąca i będziemy dalej próbować, ma jakiś bunt, jest przystawiana al butelka to dla niej zabawka ;)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja tez mega dlugo wprowadzalam wode, ale sie wkoncu udalo i treaz Jas wypija po 100-160 ml na dzien, ale herbatki ani rusz, nawet dawalam tylko ciutke do wody i tak nie smakuje i pluje. Dziwie sie ze tak chetnie je nowe smaki jesli chodzi o warzywa. mamy juz mase za soba i zjada sloiczki do konca (te po 190g), od paru dni je owoce, ale narazie podaje tylko po 100 g.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z warzyw jest marchewka, kalafior, brokuł, kremowa zupa jarzynowa a z owoców jabłko oraz jabłko ze słodką marchewką. Rano je warzywo z kaszą manna a po południu owoc. Ale na razie daje tylko pół słoiczka choć wczoraj jedząc marchew-jabłko to tak marudziła bo mamusia za wolna nakładała na łyżeczkę

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlsnie lecialam polskie produkty dla dzieci, bo wybieramy sie za 2 tygodnie. Sa zupelnie inne niz moje. U mnie sa tylko 3 sloiczki 125 gram, potem juz od 4 miesiaca wszystko po 190, nie ma wogole kategorii u mnie od 5 miesiaca, od razu od 6. Takze co kraj to obyczaj, ja mam juz za soba sloiczki kotre w Polsce sa od 5 miesiaca. Dziwne to wszystko, bo nawet w ramach 1 firmy sa roznice.
    U nas wogole nie ma zup, sa 2 od 8 miesiaca, w Polsce nakupie zup. U mnie tez nie ma nic z krolikiem.
    Ma mamy za soba 2 rodzaje marchewki, psternak, dynie, brokul, szpinak, groszek, ziemniaki, slodkie ziemniaki, koper wloski, mieso z kurczaka. W tym tygodniu bedzie z nowosci kalafior, ryz i indyk i smietana (bo jest w niektorych sloiczkach). Z owocow to mamy jablko, gruszke i wczoraj domieszalam troche sliwki do gruszki, w tym tygodniu wprowadzimy tez brzoskiwnie. Wczoraj zrobilam plan na 2 tygodnie. 2 dni warzywa, potem raz z mieskiem, potem znowu 2 dni warzywa.
    Raz Jas dostal tez kaszke manna bez cukru na kolacje, poszlo super, ale ja mam jeszcze tyle mojego mleka, ze dostaje teraz 3 razy moje mleko, warzywa i owoce. Takze do 6 miesiaca bedzie na mleku mamy.
    Skonczylam juz sterylizowac (przez przypadek, bo sterylizator sie zepsul, ale udalo mi sie go zareklamowac idostalam kase spowrotem) i w tym tygodniu koncze odciagac, odciagam juz tylko raz dziennie i to malutko po 80 ml. Ale jeszcze 40 porcji w zamrazalniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 08:01

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z Rysiem nagle i nie spodziewanie wyjechaliśmy na 9 dni na wieś do moich rodziców. Zawiózł nas mój kochany i na drugi dzien wracał już do Szczecina, ale postanowił, ze od środy robi sobie troszkę wolnego i do nas dołączy :)

Mały O ZGROZO jest bombardowany przez babcie i prababcie biszkoptami, chrupeczkami kukurydzianymi, skórkami od pieczywa i innymi cudami przez co włosy mi dęba stają.
    Powietrze mu słóży bo nie dość że robi sobie drzemiki po 2-3 godziny !!! to je za dwóch. Na obiad słoik 190 lub np. ziemnika z selerem i pietruszką , na deser sloiki 190 lub np. całego banana z kaszką manną i połówką brzokwini. Do tego dwie butle ok 200 ml mleka AR i cycka też sobie nie żałuje. Cieszę się ale i zaczynam się nie pokoić czy to nie za dużo przypadkiem ;/ Mam nadzieję, że jak wrócimy do miasta troszkę się to ustabilizuje.
    rysio, jak to mały cygan - do każdego na rączki, choć jak pprzyjechalismy przez pierwszy dzień sie adaptował i zdarzało się że się krzywił do płaczu, ale już wszystko w najlepszym porządku :)

Był temat okresu, to dołączam się do mam , które raz mają a raz nie. Pierwszy dostałam równo po 6 tygodniach, póżniej 2 dni po 4 miesiacach i do teraz znów nic ;] więc juz nie ogarniam kompletnie, ale test robiłam i wszystko okej ;)

Aniu tort na prawdę wyjątkowy- gdzie mi do takiego pieczenia ! Szacunek jak stąd na Śląsk ;)

Kilka dni temu zaginęła moje 1 kotka ;( przeszukaliśmy kilkakrotnie okolicę, zawiadomiliśmy TOZ, ogłaszali nas na facebooku i sama też porozwieszałam masę ogłoszeń i niestety :( Kilka razy dostawaliśmy cynk, za każdym razem był to inny kot. Eh.. ciężko nam, była z nami 3 lata :( Za to nasza druga kicia bardzo pokochała Rysia od kilku tygodni w ciagu dnia śpi obok niego i pokłada się w pobliżu żeby mógł ją niańczyć.

Endokobietka, ania_mr lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur to sie Rys slicznie rozjadl. Ja od paru dni podjae owoce, dawalam po 100 g, ale wczoraj Jas chcial wiecej i dalam w sumie 150, pociagne 2-3 dni üpo te 150, a potem to tez dam caly sloik 190, obiadki to juz dlugo jestesmy na 190, o dziwo mleka dalej pije tylko po 160, dzis dalam mu 180, wypil tylko 165. Widocznie wiecej mu nie trzeba. Ja teraz gluten podaje do owocow, bo zaniedlugo zamierzam podawac owoce ze zbozami, niech tylko minie te magiczne 2 miesiace podawania glutenu i potem zaczynamy.

My prawdopodobnie wybieramy sie na 2 tygodnie do PL, ale maz jeszcze walczy o 10 dni urlopu, narazie dali mu 7.

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ