X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego dla Dawidka :)

pillow lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pi llow ale on jest cudny!!! Najlepszego Dawidku!!!
    a jak slicznie ubrany!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 18:26

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:00

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu są różne przepisy

przepisy.docx

mam nadzieję że się przyda jak coś znajdę to jeszcze zamieszczę

pillow lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilow Dawid śliczny !!! :) Sto lat :)

Aniu bardzo ciekawy ten raport. Daje do myślenia. Dziękuję za przepisy również! Są baaardzo fajne ! Z pewnością skorzystamy :)

pillow, ania_mr lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poratujcie Ali dostał w nocy takiego kataru ze masakra... lekarka powiedziala ze nas nie przyjmie .... kazała kupic krople... jakies uzywalyscie? mam wode morska i odciagam gruszka...

relgg7rfroacrbi5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia tylko to co piszesz.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia jest nasivin soft po 3 mies. ja stosowałam Amelce

lprktv73nye615w2.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie kupiłam :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia, my też psikaliśmy nasivinem soft, wodą morską + odciąganie katarkiem do odkurzacza, bo fridą/gruszką się prędzej zajedziesz, tym bardziej jak będzie gęsty katar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 19:59

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ja kupiłam wodę morską, odciągałam co chwile, smarowałam maścią majerankową i podawałam 3 dni wapno 2,5 ml 2x dziennie. Ale trwało to prawie 2 tygodnie :( dziecko się męczyło strasznie oby szybko przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 18:25

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale sie wczoraj wkur...na gimnastyce (zostaly nam jeszcze 2), przychodze, rozbieram Jaska, Jas sobie siada na macie i czekamy na pania. Ona wchodzi i sie wydziera, ze Jas ma 8 miesiecy i nie powinien siedziec (?!?!), nozesz, czy to moja wina ze umie siedziec. Pani powiedziala ze Jas przeskoczyl etapy rozwojowe, bo pelza i siedzi, z pominieciem raczkowania i ze dziecko powinno siedziec jak ma 10 miesiecy, no moze 9, bo wszyskto wczesnijesze to sa wady postawy i wady kregoslupa. Jas siedzi naprawde ladie z wyprostowanymi pleckami, tydzien temu ortopeda byl zachwycony, ale co tam widocznie pani od rehabilitacji wie lepiej (w DE przy takich zawodach nie ma sie zadnych studiow itp, zwykla tzw. szkola zawodowa-system edukacji troche wyglada inaczej niz w Polsce). W czasie cwiczen zauwazyla ze Jas umie sam siadac, raczkowac jakby chcial, ale mu sie nie chce. Nigdy nie podpieralismy go poduszkami, nie sadzalismy jak nie umial, nawet pierwsze papki byly w lezaczku bo nie umial siedziec i go w krzesle do karmienia nie sadzalam. Masakra, wszedzie jest napisane ze kazde dziecko rozwija sie indywidualnie, a tu dowiaduje sie jednak ze nie, ze siedziec dzieci powinny dopiero jak opanuja raczkowanie i to w wieku 10 miesiecy. Troche sie wkurzylam, ale potem mi przeszlo, wyszlo drugim uchem. maz byl mega zdziwiony, bo podobno jas siedzi juz od okolo miesiaca podczas cwiczen i nie wiem skad te pretensje teraz, chyba z racji tego ze powiedzielismy, ze ortopeda uznal rehabilitacje za zakonczona, pani oczywisice twierdzi inadzej i uwaza ze Jas jest jeszcze do tylu za innymi dziecmi. Niech pomysle dlaczego......bo siedzi w wieku 8 miesiecy?!?! Nic nie kumam, ale ciesze sie ze nie dostalismy nastepnego skierowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 21:04

ania_mr lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko Amelka sama siada już jakiś czas i np w szpitalu lekarka patrzyła jak sama siada bo powiedziała, że już dziecko w tym wieku powinno stabilnie siedzieć.

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko sama się podirytowałam tym, co ta pani wam powiedziała .
    Kiedy Ryś miał równo 6 miesięcy i się pochorował jedna z lekarek, która go badała, była zdziwiona, że jeszcze sam nie siedzi ;/ w podobnym czasie bedąc na szczepieniu przyglądałam się tablicy rozwojowej i tam była sugestia, ze dziecko siada samodzielnie w 7-8 miesiącu życia, w podobnym czasie raczkuje. Stąd nie wiem co ta kobieta wam nagadała? Chyba, ze w Nieczech dzieci rozwijają się inaczej ... a raczej POWINNY rozwijać się inaczej...
    Jestem absolutnie zdania, że każdy dzidziol rozwija się w swoim czasie i widać to jak na dłoni u nas na forum.
    A co zrobić wg tej pani skoro niektóre 8 miesięczniki już interesują sie wstawaniem i chodzeniem? Kurde co powiedziałaby np. Sylvii , skoro ALuś ma ledwie 7 miesięcy i wędruje przy meblach. Ma go sprowadzać do parteru na siłę? Zamiast wspierać jego rozwój hamować go, tak?
    Z całym szacunkiem, ale to dla mnie jakieś dyrdymały. To tak jak z ząbkowaniem- podobno, kiedy dziecko szybko zacznie ząbkowac to źle, bo ząbki są słabsze, to co ma zrobić Ania skoro jej Alicja dostała ząbki w wieku 4 m? Albo inne mamy, których dzieciaczki zaczęły ząbkować jeszcze wcześniej.

Aż się sama spięłam jak to przeczytałam, a jakbym usłyszała od tej baby takie farmazony, to bym jej dopiero nagadała :D Dajmy dzieciom sie rozwijać w ich tempie .
    W czwrtek byliśmy w klubo-kawiarni takiej wydzielonej ze sporą sala zabaw dla maluszków, z pokoikiem sensoryczym i takimi bajerami różnymi- super sprawa. Poszliśmy w czwórkę Mama, Ryś, Mama nr 2 i Wojtek. Wojtek starszy jest o 2 tygodnie, ale sam jeszcze nie siada(jak się go posadzi super stabilnie siedzi) , próbuje sie czołgać i kilka cm do przodu się przesuwa, choć najlepiej mu wychodzi jak na razie wokół własnej osi. Rysiek przy nim to 4 żywioły, bo jest bardzo ruchliwy. Wstaje, raczkuje, chodzi przy szczebelkach itd. w każdym razie, co z tego? Wojtek fenomenalnie rozwija sie intelektualnie - potrafi klaskać w dłoni, robić paluszkiem '' tu, tu srocza, kaszkę ważyłą', dokładnie bada otaczający go świat, przygląda sie zabawkom na prawdę długo i intensywnie. Każdy bąbel rozwija się inaczej i chwała im za to !!! Ludzie różnią się od siebie- to normalne. Dzieci też mogą - nie mogą- MUSZĄ ! :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur to dodam ze bylam w piatek u dentysty i spytalam o zabki i podobo czym pozniej to beda slabsze i bardziej narazone na prochnice wiec dokladnie odwrotnie do tego co Ty pisalas. Hehe dobre to wszystko ;) i tak najwazniejsze ze nadze bable sa zdrowe i sobie dzielnie radza! Milej niedzieli wszystkim!!!

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wykluły nam się dolne jedynki :) :D

ania_mr, Kocur, Endokobietka, kaaasiaczek_, juicca lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ali taki zaladowany kataru już nie ma tylko kaszel teraz eh.... Głupia suka go nie chciała przyjąć żeby zbadać jak będzie miał tak do jutro to zrobię gnoj w przychodni

relgg7rfroacrbi5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny torcik do kolekcji tym razem na imienny teściów - Tort Tiramisu :)

2829118e897b545cmed.jpg

Kocur, kaaasiaczek_, pillow, paula22, juicca, Marysia0312 lubią tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia to bardzo dziwne. Takie małe dzieci to bez kolejki powinny być przyjęte! Kiedy Ryś miał 6 m i dostał wysypki przy anginie, to pomimo, że nie było naszej p. dr na rejestracji powiedzieli, że mamy przyjść do innej bez kolejki. Sylvia zadzwoń i postrasz- MUSZĄ WAS PRZYJAĆ, kaszel i katar u 8 miesięcznego dziecka to nie jest katar i kaszel i dorosłego. Trzeba to skontrolować. Na coś sie te składki w końcu płaci...

Endokobietko to widzisz u nas wszędziem gdzie nie spojrzysz piszą, ze wszesne ząbkowanie= słabsze ząbki :D Nic już nie rozumiem, ale tak jak napisałaś najwazniejsze, ze bąble zdrowe !

http://www.forumpediatryczne.pl/porada/przedwczesne-zabkowanie/2948/1.html

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wyjde z siebie dzisiaj....

spierdolilam lekarrke Alexa dzisiaj i wypisalam go z przychodni.... poszłam i znowu go nie przyjma wiec sie wk... przyszla debilka i ze zrobila mi rozpiske- tzn po szpitalu sterydy syrop NO KURDE PRZECIEZ NIE BEDE DAWAC DZIECKU STERYDOW I ADRENALINY NA KASZEL??? ona ze dala rozpiske i powinnam wg niej i dlaczego w pt nie przyszlam ??? i tu mi cisnienie sie podnioslo boPani mowila ze tylko katar ma.... mowie ze kaszel potem dostal a ona dalam pani rozpiske.... poprostu nerwy mi puscily!!!!

ale dzieku Bogu tesciowa mi załatwiła lekarza i jedziemy dzis... bo w innej przychodni na jutro wizyta... nie wiem ale z tego co znam zycie to takie niemowlaki odrazu powinni przyjmowac....

poprostu za przeproszeniem pizgac co niektorych

ania_mr lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ