MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do jogurtow to tylko naturalne, danonki sa od 2-3 roku zycia, nie Maja zbytnio duzo wartosci odzywczych.
My podajemy od paru dni joturty dla niemowlat po 7 miesiacu zycia, ale wyiberam te bez cukru, bo niestety na rynku masa takich, gdzie ten cukier jest przemycony. Jest tez taki serek homogenizowany. Jak Jas sie do nich przyzwyczai zamierzam robic sama takie mieszanki.
U nas super tylko 1 butla dziennie, reszta juz lyzeczka.
A od kiedy Jas zamiast drugiej butli je jogurt mega duzo pije wody, takze wyrownuje plyny. -
A z tymi jogurtami to wogole tak samo jak ze szczepionkami i jedzeniem w sloiczku. Znajdziecie mase informacji w ktorych podane jest ze w zadnym wypadku przed ukonczeniem roku, bo maja za duzo bialka i wiecej szkodza niz pomagaja, a znajdziecie takie, w ktorych koniecznie jogurt musi byc ok 8-9 miesiaca, zeby sie dziecko oprzyzwyczaili i pozniej nie mialo alergii.
Takze ciezko wyczuc. Ja wprowadzam powoli. -
6-7 butla ok 170 ml mleka 2 bez skrobi (niestety wiecej nie wypije)
10-10:30 do tej pory byla druga butla taka jak pierwsza, od paru dni jest jogurt ze sloiczka z Hippa lub serek
ok 13-14 obiad od 150 do 220 g w zaleznosci od apetytu teraz prawie zawsze z miesem, co pare dni 1/2 jajka, co 5 dni ryba
ok 16:30-17:00 120-150g gowocow z lyzeczka oleju i platkami pelnoziarnistymi
ok 19:30-20:30 kaszka pelnoziarnista bez cukru, bez owocow na mleku 2, najlepiej smakuja Jasiowi z Nestle z typu zdrowy brzuszek, podaje tylko te, od czasu do czasu mam jeszcze niemieckie nestle pelnoziarniste albo grysik, ale do grysiku tez dodaje platki pelnoziarniste.
do tego ok 150-250 ml wody dziennie
Nic wiecej, zadnych przekasek, chrupek, sokow itp od czasu do czasu 1-2 chrupki na dzien, jak juz koncza mi sie pomysly czym go zajac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 07:35
pillow, paula22 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dostalam z mojej niemieckiej strony pare pomyslow kotre ulatwiaja zycie rodzica. Mam nadzieje, ze z samych obrazkow wylapiecie o co chodzi, jak nei to sluze pomoca:
http://www.netmoms.de/nachrichten/18-clevere-tricks-die-das-elterndasein-erleichtern-113199/?utm_source=NetMoms.de+-+W%C3%B6chentlicher+Newsletter&utm_campaign=9b745059d7-Weekly_NL_KW_4611_10_2014&utm_medium=email&utm_term=0_6f9bd04058-9b745059d7-155180337
Super jest 15 do podawania lekarstw, 1o i 8 kurcze szkoda ze nie mam takiego duzego stolu.,Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 08:03
-
Kolezanka z pracy jechala dzis autobusem rano. W autobusie jechala matka z malutkim dzieckiem. Dziecko ostro plakalo, po 3 minutach kierowca zatrzymal Autobus powiedzial matce, ze albo uciszy to dziecko albo ma wyjsc, bo on w takich warunkach nie moze pracowac. Powiedziala ze jedzie do lekarza, ale kierowca byl nieugiety, wyszla z autobusu.....
ania_mr lubi tę wiadomość
-
NO co za kierowca poj...ny , brak słów na to co zrobił ten człowiek tzn jak brzydko się zachował eh...
Ja wczoraj Dawidowi obiadek z rybką tzn ziemniaki marchew i łosoś to ze słoiczka z Hippa o jacie jak wsuwał ze smakiem
a co do jogurtów serków my na razie nie możemyEndokobietka lubi tę wiadomość
-
a ja nie wiem już co dawać Amelce... teraz były te kupy, ząbek sie przebił. jajka dawno nie jadła... kiedy mam wrócić? chciałam jej jutro zrobić budyń z jaglanki bananowy bo nie wiem czy dawać inne owoce już. Macie tyle wprowadzone a my stoimy w miejscu od szpitala;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 16:29
-
Hej dziewczynki dzis u nas pojawil sie pierwszy zabek:) cieszylam sie jak glupia heh.
Ale mam inny problem bo pojawila sie biegunka mam ja nawadniac elektrolitami 3×200 ml ale ona mi tego max na dobe 400 ml +mleko ok 300 ml .Czy wy tez musicie nawadniac przy biegunce?
Robi te kupy kilka dziennie z 10 po troszku.
Doradzcie cos kobietki.
Sorki za bledy pisze z telania_mr, paula22, sylvia, juicca lubią tę wiadomość
-
Effcia u nas są non stop problemy z kupami, ost dawałam smecte 3*dziennie co 6h przez 3 dni, i daje 1*dziennie dicoflor, moja nie chce pić nic ale kombinuje strzykawka, łyżeczka... elektrolitów jeszcze nie dawałam. no i więcej wody dolewam do zupy
-
Nasza pediatra kazala wlaczyc elektrolity i zapisala na biegunke jakis lek.
Wciskam jej podczas snu bo tak to niechetnie pije.
A ile srednio robia w pieluche bo u nasz to roznie bywali nawet co 20 mi. Teraz tak czasem godz czasem i wiecej mamy przerwy