MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pillow wszystko zalezy jakiej firmy, sama wiesz ze 80-tka 80tce nie rowna, ja kupilam 74/80 i jest dosc duzy, napewno nam wystarczy chociaz nie mialabym nic przeciwko temu jakby Jas z niego wyrosl zanim zima sie skonczy, podobno takie male dzieci najwiecej rosna wlasnie zima.
-
U nas Jas dzis tez niepsokojnie spal, nie plakal, nie budzil sie, ale wiercil sie tam i spowrotem, masakra, wzielam go do nas do lozka o 2 w nocy, bo mi sie nie chcialo wiecznie wstawac i sprawdzac i jakos zasnal, zbudzil sie o 6 wrrrr a juz bylo tak fajnie ze wstawal o 7. Moze zeby
-
Sto lat Jasio
Alus też bije po buzi ale to chyba taki etap... i tak samo na niewolno sie smieje a jak zabronie tarmoszenia np zasłon to taka krzywda ze szok... nie wiem czy mowilam ostatnio maz zostawil kurtke na krzesle no i maly wyczail zaczal sie wspinac no i krzeslo polecialo na niego ... az mi sie nogi zatrzesly z nerwow a on ryk .. nic sie dzieki bogu nie stalo...
U nas to teściowa i szwagierka ostatnio wlosy farbowaly przy Alim i co powiedzialy ze to nie zaszkodzi bo farby nie sa trujace... i co tu zrobic.... brak słów...szkoda moich nerwowEndokobietka, Kocur lubią tę wiadomość
-
Oj male rozbojniki z tych Waszych dzieciakow.
Jak ja podaje Jasiowi pic to mam wiecznie otwarta butle, tzn. bez tego kapturka na gorze (kurzce nie wiem jak to sie nazywa), maz ma wiecznie zamknieta. Wczoraj karmilam Jasia, dalammu butle sam potrzymal, kapturek polozylam obok, Jas sie napil, odlozyl butle, wzial do reki kaputrek i polozyl na gore. WOW tak go tata wytresowal, porzadek musi byc Oboje bylismy w szoku.pillow, Kocur, juicca lubią tę wiadomość
-
co do rozmiarów, to my pod koniec lata zaczęliśmy już kupować 86 z małym zapasem i ciagle jest ten zapas, wiec przestał tak śmigać jak na początku. Ja nie wiem, wydaje mi sie taki NORMALNY, ani duży ani mały. Jak ostatnio spotkaliśmy znajomych na spacerze, którzy byli ze swoja 6 miesięczną córą to powiedzieli, ze jest mały, a jak byli u nas znajomi, ze swoim 1,5 rocznym synkiem i 1miesięczną córeczką, to powiedzieli, ze jest duży Więc myślę, że jest po środku.
Kombinezon kupiłam na 86 na allegro i jest za duży , ale to nic, trochę podwinełam nogawki i nie jest źle a kurtkę kupiłam innej firmy na 86 i jest idealna więc jak widać rozmiar rozmiarowi nie równy, a nawet ma jeszcze ze 3 pary dresów na 74 i są dobre
Ja się wtrące z johurtami, bo nie daję jakiś specjalnych. Podaje zwykłe jogurty naturalne, choć poluję oczywiscie na takie żeby nie były z dodatkiem mleka w proszku i innych kwiatków, a twaróg chudy zamawiam u nas w sklepie, bo jest bardzo porządny Szczerze, coś mnie te jogurciki speszjal dla maluszkó nie przekonują... jak widzę date ważności na kilka miechów i do tego stoją na normalnych pułkach sklepowych , nie na ladach chłodniczych, to można zadawać sobie pytanie ile mleka w mleku i ile natury w naturze, choć oczywiście wszystko zgodnie z rozsądkiem Jak rodzicom i dzieciaczkom smakują i się sprawdzają BON APETIT ! Ja nie jestem przekonana, wieć nie robię wbrew sobie Za to zaczęłam podawać soczki. Bardzo sporadycznie, ale dałam juz raz 1:1 100% jabłko i smakowało O! Dziwo spróbuję też cos zama zakombinowac w sokowirówce- jak się sprawdzi, to superaśnie -
Laski Jad raczkuje na calego. Biega na czworakach po caly pokoju. Od 2 tyg robil 1, 2, 3 kroki i bec ba brzuch. Od dzis nie ma juz ladowania na brzuchu. Naprawde slicznie mu wychodzi! Maz ma wychodne jestem pierwszy raz id 2 mies sama z dzieckiem
Kocur, juicca, ania_mr lubią tę wiadomość
-
No to mamcia zaraz zobaczy co to znaczy porządek w szafkach i szufladach :D Grtaulacje !!!
ania_mr, Endokobietka lubią tę wiadomość
-
Jasiu Wszystkiego Najlepszego to juz 9 miesięcy o jak ten czas leci i dla Madzi wczoraj miała swoje mini święto
mój mały łobuz to na prawdę łobuziak się robi jak coś chce zrobić czego mu nie wolno wołam Ty Ty TY i pokazuję palecem ze n ie wolno , bo zrobi ba i będzie ała a Ten na słowo Ty ty ty to się chichra
cały czas wstaje a to w łóżeczku , a to z podłogi podnosi się obok kanapy
jak złapie za kabel czy to z lampki , komputera to tak zaciśnie łapkę że nie puści , taki siłacz
co do ubranek hmm... 74 małe , ubieramy na 80-86ania_mr, Endokobietka, sylvia, Kocur lubią tę wiadomość
-
gratulacje dla Ali;)
u nas czas marudzenia w nocy i zasypianie dziś masakra... śpiąca była a jak widzi tate to chce sie z nim bawić i sama nie wiedziała czego chce, żebym ją uspała mąż musiał wyjść aż... a nocki u nas takie, że kręci sie,rozbudza i ledwo na oczy patrzy ale wstaje i popłakuje i lulam... ostatnio jestem zmęczona... głowa boli mnie dzień w dzień, chyba niedobór magnezu mam bo powieka mi drga...
no i Amelka chciała by już chodzić, wymusza czasami żeby ją prowadzać ale przecież to za wcześnieania_mr lubi tę wiadomość
-
pillow wrote:Ja tez jestem dzis zmeczona, pieka mnie oczy, bo Dawid co ok. 20 min plakal przez sen, wiercil sie niemilosiernie. Dalam syrop przeciwbolowy. Po godz. 2 bylo nieco lepiej. Rano postanowilam posmarowac zelem dziasla i ... wyszla kolejna dwojeczka na gorze to 4 zabek. Mamy dwie dolne 1 i dwie gorne 2
gratulacje DLA Dawidkapillow lubi tę wiadomość