X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas choroba;(
    od 3 wymioty, gardło purpurowe i ząbkowanie... masakra... mamy ospamox i enterol i napajać a Amelka robi taki bunt, że zaciska usta na wszystko, że ledwo lek podałam. staram sie napajać wodą i elektrolitami

ania_mr lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocki nie mielismy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:03

ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie od tygodnia od 20:45 -21:00 do 6:30-7:00 bez zadnej pobudki. Ja Wam wspolczuje tych nocnych karmien, Jas na szczescie juz od dobrych 6 miesiecy nie jada w nocy.

Dzis rano zbudzil mnie budzik o 6:15 a ja odruchowo wstalam i uspokajalam Jaska w lozeczku chociaz on spal jak zabity, potem zapalalam ze to budzik trzeba wylaczyc a nie dziecko uspokajac :) Maz sie rano spytal czy sie dobrze czuje

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez juz lepiej nocka od 20 do 2:30 a potem do 8 tak to sie wyśpię :) a rano stoi i łóżeczku i krzyczy TATA hahah

jejQ nie wiem czy wasze dzieciaki tez tak szybko rosną ?? Ali śpiochy ma 86 juz ....

zastanawiamy sie czy kupic sanki w tym roku czy to bedzie śnieg u nas??? bo sie wkurze jak kupie i sie okaze ze sniegu brak...

relgg7rfroacrbi5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kj

paula22, ania_mr, sylvia lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy jeszcze 68/74, Jas ma dopiero ok 70-71 cm i wazy ok 8 kg.

ania_mr, sylvia lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ważona dziś i wychodziła waga 9700g ale teraz w chorobie mniej je

ania_mr, Kocur, pillow lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to i tak sporo :)
    My idziemy do lekarza 4.12 to sie dowiem dokladnie co i jak, bo w domu nawe zmierzyc nie umie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 12:38

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    u nas tez juz lepiej nocka od 20 do 2:30 a potem do 8 tak to sie wyśpię :) a rano stoi i łóżeczku i krzyczy TATA hahah

jejQ nie wiem czy wasze dzieciaki tez tak szybko rosną ?? Ali śpiochy ma 86 juz ....

zastanawiamy sie czy kupic sanki w tym roku czy to bedzie śnieg u nas??? bo sie wkurze jak kupie i sie okaze ze sniegu brak...

ja kupuje, to wówczas snki będą na przyszły rok :) nie zmarnują się

Kocur lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sylvia mi się z kolei wydaje, ze Ryś nie rosnie, jak na początku śmigał to teraz ciagle mi sie taki sam wydaje. W wakacje kupowałam już bodziaki 86 trochę na wyrost i teraz ma je tak na styk, ma też roz 80z HM i są opięte ale jeszcze się naddają. A dresków ma chyba ze 3 pary 74 i co prawda przykrótkie nogawki, ale przynajmniej nie majtają się pod nogami i w brzuch nie cisną, to po domu jeszcze mu ubieram. A waży podobnie jak Aleks , ok 10,6 kg ale pewnie niższy jest. Nie wiem ile ma przyznam szczerze.

Teraz jak zaczął dreptać to wrecz mi sie wydaje to takie dziwne, ze takie małę dziecko chodzi :D chyba jeszcze nie widziałąm takiego kurdupelka. Ledwo znad ławy w pokoju go widać ha ha :D

Ja nie liczę na śnieg w Szczecinie zbyt szybko, pewnie dopiero w lutym, ale sanki kupimy na pewno:) choć marzy mi sie na swieta jak co roku <3 Pytanie nr 1 CO Z CHOINKĄ ???

ania_mr, sylvia lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur choinki to chyba w tym roku mozemy ze wzgledow bezpieczenstwa sobie odpuscic, my chyba postawimy taka mini 30 cm gdzies wysoko na szafce :)

Przeciez albo pogryzie wszyskto co na niej wisi, albo nie daj Boze bedzie ciamkal kable od lampek (dzieci z zabkami moga je przegryzc), albo cala choinke zwali na siebie, chyba mi sie nie chce ryzykowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 13:14

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Sylvia mi się z kolei wydaje, ze Ryś nie rosnie, jak na początku śmigał to teraz ciagle mi sie taki sam wydaje. W wakacje kupowałam już bodziaki 86 trochę na wyrost i teraz ma je tak na styk, ma też roz 80z HM i są opięte ale jeszcze się naddają. A dresków ma chyba ze 3 pary 74 i co prawda przykrótkie nogawki, ale przynajmniej nie majtają się pod nogami i w brzuch nie cisną, to po domu jeszcze mu ubieram. A waży podobnie jak Aleks , ok 10,6 kg ale pewnie niższy jest. Nie wiem ile ma przyznam szczerze.

Teraz jak zaczął dreptać to wrecz mi sie wydaje to takie dziwne, ze takie małę dziecko chodzi :D chyba jeszcze nie widziałąm takiego kurdupelka. Ledwo znad ławy w pokoju go widać ha ha :D

Ja nie liczę na śnieg w Szczecinie zbyt szybko, pewnie dopiero w lutym, ale sanki kupimy na pewno:) choć marzy mi sie na swieta jak co roku <3 Pytanie nr 1 CO Z CHOINKĄ ???

ja choinkę przywiąże do karniszu

Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jk

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowalam sie na fotelik dopoki nie zobaczylam tego:

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:9-36/ocena/malejaco/index.html

Poogladajcie i powiedzcie co o tym sadzicie.

17u93e5exqfllrog.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my choinke mamy taka duza do sufitu od ziemi juz sie nie moge doczekac przystroimy caly dom :) i na dworze tez swiatełka... hehe małego reakcja bedzie boska...

my na sylwestra do kuzyna chyba idziemy tam dzieci 10 lat i 2,5 zobaczymy jak sie bedzie zachowywał Alus bo jak widzi dzieci to tak sie cieszy....

na Mikołaja idziemy do przedszkola bo beda przedstawienia i sw mikołaj :)

co do fotelika Endokobietko no mój Ali juz by w tym nie wysiedział roznosiło by go i wygramolił by sie jakos znając jego....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 20:56

relgg7rfroacrbi5.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny popatrzcie niedługo świeta a potem troche i nasze pociechy juz rok beda miały jak to mineło....... Ja juz słysze pytania kiedy drugie... ale narazie nie dizekuje :) nikt nie patrzy ile to pieniedzy tez potrzeba na takiego maluszka.... a energii to takiemu tez nie brakuje....

relgg7rfroacrbi5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce już drugie, ale ja na razie podziękuje

• Kocur Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my co roku mamy żywą, wiec nie wiem gdzie miałabym ja przywiazac, bo wybieramy rytualnie najbrzydszą do 150 cm :D i i tak scenariusz jest taki sam, ze koty latają z bąbkami po mieszkaniu, później rzygają rafią i igiełkami i lampki też już nie jedne przegryzły, więc Rys w tym roku to wisienka na torcie do tej parki szkodników :) ale jeszcze pomyślimy, choć skłąniam sie jednak delikatnei w stronę kupna , żeby choćby pamiatkowe focie porobić :D

Sylwia my też na Mikołajki idziemy na zabawę do przedszkola :) Właśnie małą paczkę dla Rysia robiłam i podrzucę ją tesciowej w weekend żeby przekazała Mikołajowi :D

A na Sylwestra wpada do nas moja siostra z narzeczonym, wiec tez będziemy z małym :)

Co do fotelika, to jakoś sobie nie wyobrazam Rysia takiego spętanego. Dzwiwny troszke ten fotelik, od razu pomyślałąm, że pod taką warstwą dziecku może być choćby gorąco, pomijając oczywiste skrepowanie tułowia. Bez głosu oglądałam ale z tego co widziałam to chyba własnie pokazuje ze nie chroni własciwie ?

A drugie dziecko ja chetnie z kolei :) wstępnie rozpoczniemy starania rok po powrocie do mojej pracy, wiec za jakieś 1,5 roku, akurat chce wtedy robić kurs, więc nie będę się nudziła w ciaży :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mam Problem z tym fotelikiem, bo przy zderzeniu czolowym wygrywaja ze wszystkimi wlansie przez ta tzw. ochrone tulowia.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jk

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ