X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Dziewczyny prosze o głos dla Majki :) dziekuje :*

https://www.bobovita.pl/home/klub/galeria/89858
    już oddany wcześniej ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oddałam :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oddany głos;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 21:31

ania_mr lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. My od piatku w PL. Podroz super od 21 do 5 Jas spal cala noc. W domu o 5 zjadl butle i poszedl spac do 8. Niestety zmiana miejsca zle na niego wplywa. Marudz cale dni, chce sie nosic, troche gorzej je ale i tak ok. Nie wiem czy to otoczenue, skok, a moze gorne jedynki bo jakies ma spuchniete dziasla. Albo wszystko naraz.

ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa ciasta z głowy jeszcze tylko 4 :)

Alicja trochę marudna, chyba ma jakiś skok bo nie chce zostawać sama, jak mamy włożyć do krzesełka to się wygina

ponadto już samej nie możemy jej w krzesełku zostawić bo nauczyła się w nim wstawać :)

Kocur lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponadto Alicja dziś była grzeczna pomimo swoich humorków bo dziś byliśmy cały czas poza domem od 10 a wróciliśmy po 19

na 10 byliśmy w banku umówieni wprawie kredytu spędziliśmy tam 2 godziny Alicja była grzeczna, nawet pani która nas obsługiwała była pod wrażeniem, potem do fryzjera znowu dwie godziny bo mamusia musiała zrobić się na bóstwo :) potem do mojej siostry zobaczyć pierwszy raz po miesiącu siostrzeńca i tu Alicja chciała wstać chwytając się nogi Łukaszka- mojego siostrzeńca :)
    potem na zakupy, odebrać zdjęcia z mikołaja pani była bardzo miła Alicja się do niej uśmiechała :) i była bardzo wesoła i przyjechaliśmy i nie chciała iść spać dopiero usnęła po 21

Kocur lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z okazji Swiat Bozego Narodzenia zycze Wam, Waszym kochanym Maluchom i Waszym Rodzina wszystkiego co najlepsze a przede wszystkin zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia no i troche pueniedzy zeby Wam smutno nie bylo ☺

ania_mr, juicca, Kocur lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Dziewczyny z okazji Swiat Bozego Narodzenia zycze Wam, Waszym kochanym Maluchom i Waszym Rodzina wszystkiego co najlepsze a przede wszystkin zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia no i troche pueniedzy zeby Wam smutno nie bylo ☺

Dziękuję i nawzajem :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:05

Kocur lubi tę wiadomość

• paula22 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesołych zdrowych spokojnych świąt dla Was i Waszych rodzin;)

pillow zazdroszcze... u nas z piciem jest bardzo ciężko... ciągle wyginanie gdy tylko picie widzi i 'nie' a ost bunt na jedzenie owoców,zupek...

ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny !!!!!! :)

zmykam bo mały grandzi :)

paula22, ania_mr, Kocur lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i po świętach

Kocur lubi tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej troche mnue tu nie bylo. Od prawie 2 tyg mieszkamy na swoim tzn osobno na wynajmie Wigilie aami robilismy ale po wieczerzy pojechalismy do moic.h i bylo na prawde fajnie i milo no tak Sw ieta zlecialy s ybko

Kocur, ania_mr lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po świętach ! Mimo to życzę wam i waszym maluszkom piękna, ciepła i odpoczynku na caaaały rok :)

Byliśmy u moich rodziców na swięta . Byłłłło super :) Mały od tygodnia mówi nowe słówko "kotek" :) już nie tylko kokoko ale także kotek, ale wbrew pozorom nie o tylko kotka chodzi a o każde zwierzątko :) Pies i szynszyl to też kotek i króliki i konik i osiołek to też były kokoko i kotek, kiedy wybraliśmy się do małęgo zoo:)
    Rysiek nauczył sie biegać w cieżkich zimowych butach co skutkuje tym, że po każdym spacerze kombinezon do prania :/

Jestem cieawa jak tak Mikołaj u Waszych maluszków :> Bo u nas gro zabawek grajaco-śpiewająco-ogłupiających oczywiscie hehe ;) Tylko moja mama wybrała coś adekwatnego do wieku, bo dostał piramidę i BĄKA !!! <3 i to jego ukochane zabawki :) Opróćz tego z takich "ciekawszych" rzeczy koń na biegunach któy śpiewa, rusza paszczą i macha ogonem :D <chyba pierwszy raz na niego usiadzie jak będzie miał ze 2 lata ;p jeździk- samolot ze śmigłem kręcącym sie świecącym, grającym ( oczywiscie mały nawet nie umie na niego wsiadać) mase pierdołek kolejnego ogromnego pluszowego miśka, garnuszek- klocuszek, samochody itd. swoją drogą ciekaw teraz co dostanie na roczek ;)

Wyszłam z mężem w świeta w nocy na piwko ze znajomymi :) PIERWSZY RAZ RAZEM BEZ MAŁEGO !!!! Ryś został w domu moich rodziców i grzecznie spał :)

Pilow brawo dla Dawidka :) No to jak zaczął się podnosić, to do marca może zacząć dreptać :) Superr- wielkie gratulacje :)

Juicca baaaardzo się cieszę i gratuluję odważnej decyzji. Oby wam się dobrze na swoim układało :) Nikt wam sie będzie się wtrącał a to najważniejsze :)

Pozdrawiam w imieniu równiez mojego męża :) Buziaki i uściski dla maluszków - mądrasków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:44

pillow lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas od drugiego dnia świąt choroba... a dziś masakra jest...
    zapalenie krtani i od dziś w nocy taki katar jakiego jeszcze nie było u nas... Amelka męczy sie bo nie może spać ani jeść... odciąganie pomaga na jakieś 10 minut... inhalacje idą ciężko ale staram sie ją czymś zająć...
    a do tego górne 1 idą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 21:32

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wigilię spędziliśmy u męża rodziców zostaliśmy tam na noc a 12 pojechaliśmy do mnie bo mieli być wszyscy czyli tylko 14 osób czyli moje siostry z rodzinami :)

A jeśli chodzi o zabawki Alicja od męża rodziców złote kolczyki, od chrzestnej czyli siostry męża sanki z oparciem, pchaczem, daszkiem i śpiworkiem. A u mnie składaliśmy się na maluchy bo jest ich już 4 i taką fonnatę z kuleczek z chico dostała i jest zadowolona na +9m odnas takiego pieska ruszającego z kością też na 9m+

W końcu Alicja gaworzy więcej czyli całe dnie :)
    i rano posadzona na nocniczek robi kupkę zawsze :D jestem dumna ze swojej kruszynki :)

ponadto zaczynamy coś robić czyli aby być już na swoim, podpisałam z mamą umowę użyczenia, bo aby przepisać budynek notarialnie trzeba mieć kasę. A na razie szukam fachowców od gazu bo tego sami nie zrobimy aby podłączyli gaz, grzejniki i piec gazowy mam nadzieje że starczy na remont 30 000 tyś. I następne święta spędzimy na swoim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 07:34

• Kocur Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dużo zdrówka dla Amelki zatem . Słyszałam, że inhalator to super sprawa . Jeszcze nie korzystaliśmy, ale zachwalały mamy na zajęciach. Oby pomógł i katar mełej przeszedł i ogólnie wróciła do formy. Wiem, że nie ma nic gorszego niż chorujący malec :(

Aniu to również mocno trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem. Co swoje, to swoje jak to mówią. Przede mną i mężem jeszcz 28 lat spłacania kredytu :D ale i tak się cieszymy, ze mamy swoje 4 kąty... choć coraz częściej ostatnio rozmawiamy, że może kiedyś za jakieś 10 lat jak wszystko będzie się układało weźmiemy większy kredyt na dom, a to mieszkanie albo sprzedamy z kredytem albo wynajmiemy. Marzenia nie kosztują póki co hehe ;)

Aniu to świetne prezenty, co to jest ta fontanna na kulki? Wrzuć jakieś zdj. jk dasz rade :) U nas myślę, że takie zabawkowe szaleństwo, bo w najbliższej rodzinie nie ma dzieci takich małych, więc wszyscy się o Ryśka zabijają i to skutkuje tą dziwną rywalizacją. A dziecko nie ma roku i cały pokój zabawek z czego 3/4 zupełnie nie dostosowaną do jego aktualnego rozwoju. Najczęściej i tak przychodzi do sypialni wyciąga książeczki kolorowe i sobie czytamy :) 3 miesięce uczyłam go naśladować zwierzątka z jednej książeczki a on tylko potrafi koko heheh mąż się śmieje, ze jak tak dalej pójdzie to przed 18 może nauczy się wszstkich pięciu ;)
    Ryś poszedł dziś już 3 raz do teściowej, widzę, że mu się tam podoba, jest grzeczny i sie bawi a ona już go nie wyściskuje jak do tej pory, wiec mogę zabrac się za pisanie pracy i uczenie do sesji. Mam jeszcze jakieś 2 godzinki... ;)

paula22 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapalenie krtani przeszło w zapalenie oskrzeli i gardła!
    masakra... mamy inhalacje ze sterydów,antybiotyk i leki...

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życzę dużo zdrówka dla Amelki

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zdrowia dla Amelki

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ