MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a mam pytanie zaczęłyscie juz kompletowac wyprawke czy jeszcze czekacie ? ja juz mam przewijak kumpela mi przywiozła ( schowany w szafie ) szwagierka dzis chce przywiesc ciuszki od swojego synka i elektorniczna nianię , reszty narazie nie chcę bo nie chcę narazie zagracic pokoju
-
juicca wrote:a mam pytanie zaczęłyscie juz kompletowac wyprawke czy jeszcze czekacie ? ja juz mam przewijak kumpela mi przywiozła ( schowany w szafie ) szwagierka dzis chce przywiesc ciuszki od swojego synka i elektorniczna nianię , reszty narazie nie chcę bo nie chcę narazie zagracic pokoju
ja co miesiąc coś kupuje, bo później w jednym miesiącu to też ciężko za wszystkim latać. na sam koniec zostawiam wózek, fotelik i bazę, bo wiadomo, że gwarancja będzie lecieć.
-
Tak, ja zaczęłam kompletować choć idzie powoli bo wykańczamy dwa pokoje na górze. Sporo dostaliśmy od siostry męża, przysłała nam łóżeczko turystyczne, matę edukacyjną, leżaczek, huśtawkę elektr., nianię z monitorem oddechu i trochę zabawek interaktywnych więc sporo nas to odciąży. Aha no i mnóstwo butelek, napewno ponad 20 ich jest. Głównie Aventa ale i Mr Brown oraz kilka takich większych do trzymania już przez dziecko. Ja natomiast kupiłam troszkę ubranek ale bez szału i kilka rzeczy już do szpitala bo akurat wysyłka była gratis do ubranek jak się przekroczyło daną kwotę także mam kilka pieluch tetrowych, majtki jednorazowe, podkłady jednorazowe, gruszkę do noska oraz szczotkę do butelek
-
nick nieaktualny
-
Ja dopiero zaczęłam... mam 4 pajacyki - w tym 2 oczywiście z kocimi uszkami i ogonkiem Mam położoną podłogę i pomalowane ściany w pokoju Rysia W KOŃCU Zasłony też już kupione, dziś mąż zamontuje karnisz. Kupiliśmy szafe i taką komodę z nadstawką z przewijaniem z Ikei i to w sumie tyle Myślę, ze po świetach już ruszymy pełną parą, bo czasu coraz mniej a tak na prawdę to nic nie mam;p A o wyprawce do szpitala to nie wspomnę, ale w styczniu na pewno się już zaopatrzę w koszule do karmienia, podkłady itd. itp.
A na jaki rozmiar głównie kupujecie ciuszki? Ja kupiłam pajacyki na niby 62 ale wydają mi się takie duże... mama mi sugerowała, zebym kupowała większe, bo ona jak urodziła mojego brata 60 cm, to w połowę ciuszków w ogóle się nie zmieścił i wszystkie 52-56, były bezużyteczne, ale chyba kupię jednak jakieś 56 (mam nadzieję, że mój dzidziolek nie będzie jednak wielkoludem ;p) ... a wy na jaki rozmiar głównie stawiacie? -
http://www.lelablanc.pl/shop/produkty/spiworki-i-rozki/rozki-beciki/rozek-becik-little-sailor.html no i zakochałam się w tych becikach , chyba zakupię w grudniu :>
http://www.lelablanc.pl/shop/produkty/kocyki/kocyki-s.html?p=2 kocyki też śliczneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 13:26
-
sylvia wrote:ja mam jeden 50, kilka 56 a reszta 62-68 szybko rosną takie bobaski a jak bedzie miał za duże troszeczkę to nic sie nie stanie
ja też mam parę ciuszków na 56, bo nigdy nic nie wiadomo, a reszta właśnie na 62 i w górę.
Kocur lubi tę wiadomość
-
No kurcze jestem trochę w kropce, bo co jak urodzi się 50 cm taki kurdupelek :> to na 62 będzie mu wszytsko wisiało aż nadto, no ale chyba jednak kupię chociaż kilka sztuk takich mniejszych rzeczy, tj. na 56 właśnie
sylvia, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja szczerze mowiac wpadalam w niezly szal jak dowiedzialam sie ze to coreczka to zrobialam napad na sklepy z przyjaciólkami...
i mialam przez to wczoraj awanti z moim narzeczonym bo policzyl ciuszki(body, kurteczki, jeansy, czapeczki itd) 83 szt.
Rozmiar od 56-68 wiec juz nic nie bede kupowac
co do butelek to nuk i aventa a wozek, łozeczko itd to w lutym:)
-
ja mam kilka ciuszków od koleżanki w rozmiarze 56 ale sama zaczynam kupować 62 bo każdy kto juz ma dziecko mówi, że 56 albo będzie na chwile albo za małe.
Miałam dzis wizyte u gin ale bez usg wyjatkowo;)
Bicie serca małej 133 i ciąża sprawdzana badaniem i wszystko dobrze;)nast. 4.12kaaasiaczek_, Viril lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paula22 wrote:ja mam kilka ciuszków od koleżanki w rozmiarze 56 ale sama zaczynam kupować 62 bo każdy kto juz ma dziecko mówi, że 56 albo będzie na chwile albo za małe.
Miałam dzis wizyte u gin ale bez usg wyjatkowo;)
Bicie serca małej 133 i ciąża sprawdzana badaniem i wszystko dobrze;)nast. 4.12
Ja też mam 4.12 -
Ja dużo ciuszków dostałam po siostrze i szwagierce, kartowy z ubrankami stoją na meblach podpisane wzrostem w domu sobie jak na razie zostawiłam od 56 do 80 aby nie latać na strych i szukać po workach:) a wizytę mam we wtorek i nie mogę się już jej doczekać