WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak czytam o Waszych tesciowych to szok :-/ wspolczuje :-/ moja tak daleko i cieszy mnie to, bedzie dopiero pod koniec czerwca a do tej pory mam nadzieje, ze naucze sie "obslugi" Juniora :-)

Dorka.1979 lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś taka piękna pogoda, właśnie wróciliśmy ze spacerku :)
    Mam problem z jedną piersią, boli mnie lekko a jak dotknę to ból jak cholera :( Czy wiecie co mogę z tym zrobić? Koleżanka mnie nastraszyła że mogą mi się kanaliki pozatykać i mleko stracę , ale co zrobić żeby mi pomóc to już mi nie powiedziała:( .

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu zdjęcie tortu:
    fokfuh.jpg

a tu mój synek:
    bj7rcy.jpg

gosiaczek31, ines31, Scarlett2014, Ewelaa, jasmin, Pocahontas, loszcz, Emrica, noa8, SunSun, Emartea, anet525, Dorka.1979, Tygrysek, Sarah88, Niunia86, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale elagenacik:-) i torcik tez super.

• ines31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    a tu zdjęcie tortu:
    fokfuh.jpg

a tu mój synek:
    bj7rcy.jpg
    Tort świetny no a mały śliczny. Bardzo fajne ubranko miałaś do małego.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta M tylko to zgrubienie pediatra załważyła przed szczepieniem nic zapisze ja na to usg ale bedziemy obserwować moja spi na brzuszku pod warunkiem ze ma smoczka inaczej to podnosi główke a tak spokojnie sobie lezy i zasypia Kaczamila śliczny tort i przystojniak z Oscarka Scarlet niestety nie pomoge
    Julka ładni przesypia noc budzi sie tylko raz a je bardzo krutko 15 20 min ale widocznie to jej wystarcza mysle ze przez to ze późno zaczełam ja karmic nie wisi na cycu caly dzien tylko je mniej wiecej o tej porze co dostała by butle wczoraj tak opróżniła mi piersi az takie wiotkie byly
    Inees moze to zapalenie piersi? masz dreszcze goraczke? albo zgrubienie na piersi? spróbuj masazu cieplych okladow albo jak masz z kim malego zostawic wez goraca kompiel

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines31 wrote:
    Dziś taka piękna pogoda, właśnie wróciliśmy ze spacerku :)
    Mam problem z jedną piersią, boli mnie lekko a jak dotknę to ból jak cholera :( Czy wiecie co mogę z tym zrobić? Koleżanka mnie nastraszyła że mogą mi się kanaliki pozatykać i mleko stracę , ale co zrobić żeby mi pomóc to już mi nie powiedziała:( .

mnie wczoraj piers bolala, najpierw sciagnelam mleko laktatorem, masowalam piers a na koniec posciagalam troche recznnie. pomoglo :-)

ps super synus :-)

• ines31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Marta M tylko to zgrubienie pediatra załważyła przed szczepieniem nic zapisze ja na to usg ale bedziemy obserwować moja spi na brzuszku pod warunkiem ze ma smoczka inaczej to podnosi główke a tak spokojnie sobie lezy i zasypia Kaczamila śliczny tort i przystojniak z Oscarka Scarlet niestety nie pomoge
    Julka ładni przesypia noc budzi sie tylko raz a je bardzo krutko 15 20 min ale widocznie to jej wystarcza mysle ze przez to ze późno zaczełam ja karmic nie wisi na cycu caly dzien tylko je mniej wiecej o tej porze co dostała by butle wczoraj tak opróżniła mi piersi az takie wiotkie byly
    Inees moze to zapalenie piersi? masz dreszcze goraczke? albo zgrubienie na piersi? spróbuj masazu cieplych okladow albo jak masz z kim malego zostawic wez goraca kompiel
    No właśnie nie mam gorączki. Jak Mój M wróci z pracy spróbuję z tą kąpielą. Boję się poprostu żeby coś poważnego się z tego nie rozwinęło.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj urwis w dzien ostatnio to tylko przysypia na 15-30 min i pobudka. Popije chwike i znow przysypia. Kurcze caly dzien mam przez to rozwalony bo ciagle albo ja nosze bo marudzi albo karmie. Jedynie dluzej spi wieczorem ten pierwszy sen po kapieli i jedzeniu to 4-5 godzin. Pozniej budzi sie w nocy co 2H. Moze to moje mleko jest ch... i sie nie najada. sama nie wiem. Poza tyn zazdroszcze Wam ze dzieciaki zadowalaja sie smoczkiem. Bo to przynajmniej na chwiLe zajmuje dziecko. Moje sa jakies dziwne i ani jedna corka nie chciala ani ta tez nie chce. Pluje. Max 3 min potrzyma w buzi. Przerabane mam:-) nie wiem co to dziecko spokojnie lezace samo w lozeczku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 13:38

Mmarina lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila urocze zdjęcia :)

Dziewczyny dopajacie między mlekiem czymś maluchy?

relg2n0abn31771x.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:

Ja nie dopajam narazie tylko mleko

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin ja mojemu daje wodę mineralną z odrobiną wody przegotowanej zeby nie miał tego tak zimnego i czasem herbatkę koperkową

jasmin lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:

tylko mleko. pytalam o to pediatre i powiedziala, ze jak nie ma upalow to nie ma potrzeby.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisalam kiedys ze na wage odwagi nie mam wejść. ..ale za to dzis przymierzalam wszystkie spodnie ktore mam w szafie i totalna zalamka w nic nie wchodze....szok!!!!!!po pierwszym porodzie juz po 7 dniach we wszystkim sie miescilam

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny doradzcie bo nie moge sie z decydowac który wybrac zadzwonili z pracy zebym wybrała dla Julci bujaczek
    http://allegro.pl/maxxx-lezaczek-bujaczek-hustawka-muzyka-moskitier-i5213453750.html?hc_location=ufi
    http://allegro.pl/24h-baby-mix-lezaczek-krzeselko-bujaczek-orbit-3w1-i5133015220.html
    http://allegro.pl/fisher-price-y4544-lezaczek-bujaczek-3w1-wibracje-i5046817310.html

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej podoba się ten pierwszy, zresztą sama planuje go kupić dla małego :)

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    jasmin ja mojemu daje wodę mineralną z odrobiną wody przegotowanej zeby nie miał tego tak zimnego i czasem herbatkę koperkową

Herbatkę to i ja podaję od czasu do czasu,dziś wodę dałam to zaczął pluć :D

relg2n0abn31771x.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co wy na to, zeby w tego arkuszu z pierwszego postu zrobić nadal pożytek i zapisywac dolegliwosci /leki/ sposob stosowania? bo ciezko wszystko zapamietac, a wsrod tylu stron trudno tez odszukac?

???

Emrica, bella82, noa8, ines31, Tess, Emartea lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dziewczyny doradzcie bo nie moge sie z decydowac który wybrac zadzwonili z pracy zebym wybrała dla Julci bujaczek
    http://allegro.pl/maxxx-lezaczek-bujaczek-hustawka-muzyka-moskitier-i5213453750.html?hc_location=ufi
    http://allegro.pl/24h-baby-mix-lezaczek-krzeselko-bujaczek-orbit-3w1-i5133015220.html
    http://allegro.pl/fisher-price-y4544-lezaczek-bujaczek-3w1-wibracje-i5046817310.html

Mi też się podoba ten pierwszy.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss pierwszy :-)

‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ